forum.gif
PC un Softs
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / PC un Softs
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 19.09.08 09:07
 citēt
Tāpat pļāpāšanas pēc rosinu padalīties ar datorsistemu aprakstu un programatūras listi ko izmantojat bilžu apstrādei..

PC: C2D e8500 [2x3.16Ghz] cpu / 4 Gb ram / 8800 GTS 512 Mb G92 video / 2x80 Gb Seagate "parastie" hdd RAID1 slēgumā + 320 Dati
Monitors: Samsung 206BW - 1680x1050 20" Widescreen

Softs: Nedaudz apgrāpstīts Photoshop CS3
Publicēts: 19.09.08 09:16 labots
 citēt
Mazliet ciniska spama - būtībā pa lielam taču ir diezgan pofig cik RAMs, Mhz, Video... Amatieru vajadzībām visas bildes tāpat var izgatavot ar 2 gadus vecāku un 4x vājāku datoru... ;) Tās dažas sekundes, kuras porcess būs ilgāks mierīgi var pieciest... ;)
Publicēts: 19.09.08 09:39
 citēt
Annir:es jau ar iereecu... jaa - un aizmirsu piemineet - man ir 4 vannas, pincete un sarkanaa lampa

Pa zemi līdz nevelkas? :D
Publicēts: 19.09.08 09:55 labots
 citēt
Savu bleķi izmantoju, saprotams, ne tikai foto, bet arī audio/video softiem... ;)

Nedaudz apgrāpstīts nozīmē - neko nejēdzu - zinu kur atrodas pogas! :D

Laikam jau tomēr tā ekonomiskā situācija saspiedusi smadzenes vairumam... :D Neviens nekā sakarīga nevar pateikt tikai gāzt no spaiņa mēslu..
Publicēts: 19.09.08 10:04 labots
 citēt
Motor - atslābsti - Cik sapratu uzrakstot savu konfigurāciju kļuva tik garš, ka gals aiz zeķes jābāž, lai pa zemi nevelkas. :D

Tā ir marketinga spečuku radīta apsēstība, ka vajadzīgs megakruts/megaātrs/megagigateraaprīkots verķis, lai apstrādātu 5 bildītes ar izšķirtspēju 1240*1024 un kādas 150 ar izšķirtspēju 800x600 nedēļā. Jo šādi ieekonomēsi 8 nanosekundes mēnesī sava dārgā laika, kuru tad varēsi izšķiest garināšanai... ;)

Mēs bildējam no pasākumiem 700-1000-1500 bildes, kuru vēsturiskā, "mākslinieciskā", biogrāfiskā, familiārā, personiskā vērtība ir tieši tik pat liela kā savulaik piebildētajām divām 36 kadru filmiņām...
Mums vajag 4xterabaits RAID saslēgtu disku sistēmu uz kuras glabāt no tīkla sapumpētas filma, kuras nav laika noskatīties vai ir bijis laiks noskatīties labi ja vienu reizi katru, fotogrāfijas, kas bildētas no sērijas - bildēju visu ko redzu, saglabāju max izšķirtspējā, janukādreiznoder saukļa dēļ saglabājam pat tehnisko brāķi utt.

Nezinu, normāli pietiek ar parastu datoru, necila izmēra disku, pārējo laiku veltot cilvēkiem, kas tev apkārt...
Publicēts: 19.09.08 11:04
 citēt
nez, man piemeeram gribeetos nedaudz speeciigaaku procesoru sev. LAi vai Dual core, bet nu pati pirmaa un liidz ar to vaajaakaa. Ar kaut kaadu 3 gadus vecu kompi ni ni. Tur tak aizmigt vareetu. Un ja ir iespeejas, tad kaapeec gan ne???
Tad jau var teikt ----> Prieksh kam lietot visas nikonus un canonus spogulenes u.t.t.t. Var tak ar ziepiiti fokjeet un buus labs. Uzliekot uz S izmeera, jo tak vajag tikai 1024 garaako malu.

bet par taam filmaam piekriitu.
Tak vakarinjas gatavojot var vairaakas filmas novilkt. JA patiik noskataas kaadu no taam un peec tam visas izdzeest. NAv jeegas tureet cietnii.
Publicēts: 19.09.08 11:17
 citēt
Dambi - ja runājam par profiem, tad tiem citas prasības: darbs saistīs ar nepieciešamību diendienā strādāt ar milzīgu fotogrāfiju skaitu, ar fotogrāfijām pilnā izmērā uz 21 Mpix, 40 Mpix, 15 Mpix, 12 Mpix bildētām. Ja vēl visu bildē RAWā, vajag koriģēt, labot, ģenerēt TIFFus, JPEGus utt - protams - arī riktīgi niknas grafiskās darba stacijas dabū iesvīst ne pa jokam, bet parastam fotomīlim/amatierim tās 5 bildes mēnesī, pie kurām iespringt uz pilnu izšķirtspēju var mazliet pieciest to lēnumu, jo tas dod laiku mazliet padomāt par to, ko gribas sasniegt, paveikt ar darbu.
Internetam pietiek lielākoties apmēram ar līez 1500 x 1200 pikseļu bildēm, lielākoties 800x600.
Ja esi riktīgs mākslinieks un visu dienu sēdi pie prāvas izšķirtspējas bildēm, no kurām tiks drukāti A4, A3 un lielāki darbi - tad nestrīdos, bet tā, lai paniekotos un uzrīkotu smukbildi uz 9x13cm vai 10x15 cm - mierīgi pietiks ar to, kas bija topmodelis gadus 3 atpakaļ...
Publicēts: 19.09.08 12:00 labots
 citēt
Nu nebūt veči man nav nekāds ūberpc...

Saprotiet paši - laiks ir nauda, tāpēc laiks ir jāieekonomē kur vien iespējams! ;)

Varbūt interesantāk būtu uzzināt kādus monitorus lietojam - man šis jautājums tāds diezgan aktuāls jo īsti nezinu vai man maz rāda pareizas krāsas tas LCD - kā jūs kalibrējat savus skrīnus?

/p.s. ja necērtu par kko tad nesprēgāju. ja nezinat kas ir raid, tad var arī palasīt... Raid1 - datu drošībai (1:1 tiek kopēti dati divos vai vairākos vienādos hdd) raid0 - darbības ātrumam (stripe režīms - dati tiek glabāti 2 vai variākos hdd sadalot pa tiem iegūstot ātrumu) ja tomēr interesē sīkāk: en.wikipedia.org... /
Publicēts: 19.09.08 12:09
 citēt
starp citu,dual-core nav nekādas jēgas rakstīt 2x3,16 ghz,tāpat tas nedubultojas..
Un no RAID 0 uz tādas shēmas jēgas tāat nav.Raptor vai jaunie 640gb diski uz Intel Matrix raid ir jēdzīgāks risinājums.Lai gan,ņemot vērā cenas,sistēmu var likt arī uz PCI SCSI kontras ar 2x36gb kaut kādiem Seagate Cheetah vai tamlīdzīgiem risinājumiem.

p.s. ja jau staipīt,tad:

E6300 @ 3,19ghz
TT BigTyphoon
Giga-Byte P35-DS3
4x1Gb A-DATA DDR2-800
Sapphire Radeon HD 2900 Pro
Hitachi HDS728080PLA380 80GB
WD5000AAKS 500gb
Samsung CD-RW
LG DVD-RW
NEC Multisync FE1250
HP Netserver case (2x12cm Silentblade)
Dual PSU 810W (PC P&C Turbo-Cool 510W+HP Netserver 300W)
Creative Audigy 2

:face-monkey::face-grin::face-kiss:
Publicēts: 19.09.08 12:34 labots
 citēt
Motors:Nu nebūt veči man nav nekāds ūberpc...

Saprotiet paši - laiks ir nauda, tāpēc laiks ir jāieekonomē kur vien iespējams! ;)

Cik nanosekundes saekonomēsi un kā tās izmantosi,a? :D Nepaliec nu smieklīgs, kamēr nenodarbojies ar to profesionālā līmenī un par katru ieekonomēto sekundi nepaaugstini peļņu nesošā darba lietderības koeficientu...

Moš atzīsties, ka pagaidām visa tā megajauda un grafiskās kartes 3D akselerators ir vajadzīgs gamēm - tad ticešu... ;)

...man šis jautājums tāds diezgan aktuāls jo īsti nezinu vai man maz rāda pareizas krāsas tas LCD - kā jūs kalibrējat savus skrīnus?

Pagaidām vienīgais +/- jēdzīgais jautājums - ir dažādas metodes kā to kalibrēt - sākot ar to, ka nelikties ne zinis, ja savus darbus izstādi internetā... Te 90% lietotāju monitori NAV kalibrēti, un līdz ar to varbūtība, ka katrs elektroniskās bildes aplūkotājs to redzēs vēlamajā tonalitātē vai kontrastā, ir niecīga. Bet visumā tas būs +/- tas pats ar nelielām vai mazliet lielākām atkāpēm...

Kalibrēšana paliek būtiska tikai tad, ja Tev ir jāfočē poligrāfiskajiem darbiem, kur krāsu precizitāte ir būtiska vai drukāsi fotostudijā fotogrāfiju, ko gribi tieši tādu, kādu esi sakruķījis uz monitora - tad kalibrēšana paliek būtiska.

Kā to veikt - iznomā kalibratoru un veic šo pasākumu pats. Sarunā ar kādu, kam tāds ir, un par nelielu, bet godīgu atlīdzību to nodarīt tavam ekrānam. Nopirkt kalibrējamo savai lietošanai, bet tam neredzu ekonomisku pamatojumu Tavā gadījumā...

/p.s. ja necērtu par kko tad nesprēgāju. ja nezinat kas ir raid, tad var arī palasīt... Raid1 - datu drošībai (1:1 tiek kopēti dati divos vai vairākos vienādos hdd) raid0 - darbības ātrumam (stripe režīms - dati tiek glabāti 2 vai variākos hdd sadalot pa tiem iegūstot ātrumu) ja tomēr interesē sīkāk: en.wikipedia.org... /

Manā skatījuma RAID sistēma ātruma iegūšanai ir būtiska profiem pie ar milzīgu datu apjoma rakstīšanu saistītiem darbiem, bet tiem pārsvarā vairāk interesē drošība, lai pasūījuma darbi nejauši vai pēkšņi nepazūd neatgriezeniski...

Jautājums - cik laika reāli ieekonomēsi izmantojot RAID slēgumu lielākam ātrumam?
Publicēts: 19.09.08 13:13
 citēt
Cik nanosekundes saekonomēsi un kā tās izmantosi,a? :D Nepaliec nu smieklīgs, kamēr nenodarbojies ar to profesionālā līmenī un par katru ieekonomēto sekundi nepaaugstini peļņu nesošā darba lietderības koeficientu...

Moš atzīsties, ka pagaidām visa tā megajauda un grafiskās kartes 3D akselerators ir vajadzīgs gamēm - tad ticešu... ;)

---

I rise my hand - I'm guilty! :D Grafika šobrīd tiešām 70% aiziet geimās! :P

Kalibrēšana paliek būtiska tikai tad, ja Tev ir jāfočē poligrāfiskajiem darbiem, kur krāsu precizitāte ir būtiska vai drukāsi fotostudijā fotogrāfiju, ko gribi tieši tādu, kādu esi sakruķījis uz monitora - tad kalibrēšana paliek būtiska.

---

Tāda doma ir pavīdējusi..

Ir jau reāli divi gadījumi nepatīkami bijuši:
1. Hanzas visa karte - tur bija bilde no pasākuma, kur spēlēju - ar gaismām pilnīgi zaļa, bet tieši tāda kādu gribēju.. Bet nē - jami ms ofiss autocorrectu uzmet un sačakarē... :(
2. Bildes ar flašu aizdesu uz vietējo darbnīcu - jami tā bija kontrastu un gaišumu sakruķījuši, ka gribējās uzreiz izmest tās bildes ārā.. :face-plain:

Jautājums - cik laika reāli ieekonomēsi izmantojot RAID slēgumu lielākam ātrumam?

---

Single hdd preformance = ~70 Mb/s, 2hdd RAID0 = ~ 130 Mb/s...

Pirms tam man bija 3x Raid0, kas deva ~170-180 Mb/s, bet diemžēl viens hdd izrādījās brāķis un nosvila.. :face-crying:

Tāka reķini pats cik laika sanāk ieekonomēt..
PROTAMS tas nav aktuāli ja dzenā šurpu turpu 3 mb lielus failus, bet nu man sanāk tā stumdīšana lielāka pie lieliem wav, avi, mpg utt
Publicēts: 19.09.08 13:35 labots
 citēt
Par HB, tagadējās Swedbank VISA kartes drukas kvalitāti es paklusēšu, gribētu personīgi redzēt tos ķenerus, kas iesūtītās bildes liek uz kartēm. Un šoreiz nav sakara ar to, cik kalibrēts ir tavs monitors.
Darbnīcu? Kuru?
Ne visas vietējās darbnīcas tev iedos rezultātu, kādu vēlējies. Tie mēdz pēc saviem ieskatiem "ulučšaizēt" bildes, vai arī neapstrādāto bilžu "ulučšaizeri" nešķirojot uzrīdīt arī jau speciāli gatavotām bildēm un - voila - rezultāts uz papīra.
Aiznes uz kādu labu darbnīcu, piemēram Brieža ielā... Rezultāts iespējams pārsteigs.

Runājot par 170 vs 30 MB/s - ja nodarbojies ar videomontāžu, moš palīdz, bet cik liels ir lielākais fails, kuru videomontāžā esi dzenājis turpu-šurpu, un cik liels ir vidējais videomateriāla svars MB ar kuru darbojies un cik tas bieži notiek?

Ja ir lieka nauda - protams pērkam visu pēc max parametriem un mainam nost ik pusgadu, bet tik pat labi, ja nopietni interesē fotogrāfija, tad to naudu var ieguldīt kāda statīvā, kādā studijas gaismiņā, objektīvā utt, kas var paaugstināt darbu tehnisko kvalitāti vai ļauj brīvāk izpaust mākslinieciskos domus, ja tādi protams ir...
Publicēts: 19.09.08 13:43
 citēt
Zhiliton
Publicēts: 19.09.08 14:16 labots
 citēt
dators labs, softs, vnk pārlūkošanai irfanview's ar pāris pluginiem un "apstrādei" Caputre NX 2
Publicēts: 19.09.08 16:16
 citēt
games jau nav slikti - katram tāds dzīves periods, kad gribas biku paspēlēt, man tas laiks nu ir cauri kādu laiku un vienīgās games laikam ir tās, kas nāk logu standartpakā līdzi komplektā... :D
paziņas gan rēc, ka videokarte esot čum par naidīgu priekš tām gamēm... :D
Publicēts: 19.09.08 17:05
 citēt
man nav dators - man ir 30 ķīnieši pagrabā, kas atceras nummurus binārajā kodā .. bilžu apstrāde notiek caur viņiem... saku ko vaig - viņi pārrēķina..
Publicēts: 19.09.08 17:24
 citēt
man nav dators - man ir 30 ķīnieši pagrabā, kas atceras nummurus binārajā kodā .. bilžu apstrāde notiek caur viņiem... saku ko vaig - viņi pārrēķina..
Kur šeit to Zvaigznīti pielikt!:face-grin::face-crying::face-grin:
Publicēts: 19.09.08 17:54
 citēt
vēl jau varētu padiskutēt ar kādu Brendu Canon, vai Nikon pieminētā sistēma labāk sastrādājās ut.t. ..............................................................................
Publicēts: 19.09.08 18:44
 citēt
Nu bet tikai ar PENTAXu vai SMENU:face-grin:
Publicēts: 19.09.08 19:16
 citēt
palaidniex:games jau nav slikti - katram tāds dzīves periods, kad gribas biku paspēlēt, man tas laiks nu ir cauri kādu laiku un vienīgās games laikam ir tās, kas nāk logu standartpakā līdzi komplektā... :D
paziņas gan rēc, ka videokarte esot čum par naidīgu priekš tām gamēm... :D

Es ar 3 gadus biju pauzi paņēmis! =D Ar jauno Žilitonu kādu SuperMario jau gan šad tad uzrauju! :D
Publicēts: 19.09.08 19:20
 citēt
man ir windows xp
Publicēts: 19.09.08 19:57
 citēt
Es gan joprojām 75% laika darbojos uz Win 98, un kkāda 9tā Coreļa - uz kompja ar 800 mHz... Neko - dzīvot var.
Publicēts: 20.09.08 18:55
 citēt
Vispaar jau smagi pie kaajas ar kaadu softu un uz kaada kompja apstraadaa hobija bildes.
Bet darbu bildes gan.. piemeeram ja automaataa caur shopu jaaizdzen kaadi 8Gb bilzju, ar visu konverteeshanu un apstraadi auto rezjiimaa, tad nu dzelzju aatrums saak justies.. ir bik starpiiba vai beidz darbu stundu aatraak, vai nee..
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):