Tad jautajums tads - cik lieliem % in jabut ienakumiem?
Vienkarshi ta stulbi sanaca - piedalos konkursa un konkursa rikotaji mani noliga bildet vienu citu pasakumu. It ka jaa, pelnu naudu, bet vai tas mani pataisa par pro? Man ir pilnas slodzes darbs pavisam cita sfera.
Lai mani neizmestu no konkursa, vajag kaut ka pamatot, ka esmu amatieris...
kaut kādā formā- ind. uzņ., vai jur, firmā reģistrēti papīri, bet vai profesionālās darbības atbilst profesionāļa kategorijai, tas ir cits jautājums, cits muļķi laižot, goroties pavisam citā sfērā ir sasniedzis interesantus rezultātus
Ikdienā laikam pieņemts, ka par profesionāli kādā nodarbē skaitā tādu, kam no šīs izdarības sanāk lielākā ienākumu daļa pietiekoši ilgā laika posmā. Citās situācijās – profs ir tas, kam papīrs – diploms, sertifikāts, licence....
sasar, kad nopirkshu no tevis pirmo bildi, tad tu buusi profesionaalis. taa arii konkursa organizatoriem pasaki: alksnis no manis neko veel nav nopircis, taapeec esmu amatieris.
ja tev nav oficiāli nekādos papīros rakstīts,ka strādā kā fotogrāfs (uzņēmumā vai kā individuālais),toties ir pierādījumi,ka esi darbā kur citur,ar to vajadzētu pietikt.
Atradu!! Atradu apbildi uz tavu jautajinu!! Pēc LV klasifikācijas PROFESIONĀLS FOTOGRĀFS ir tips kas: Profesionāla FOTOGRĀFA Kvalifikācijas apraksts:
Fotogrāfs ir kvalificēts darbinieks, kurš strādā fotosalonā, masu mēdijos, foto piederumu veikalā, sadarbojas ar klientiem, veic fotografēšanu, foto materiālu apstrādi, fotogrāfiju kopēšanu, strādā komandā, patstāvīgi plāno un organizē savu darbu.
Tā to nodefinējusi VALSTS IZM kvalifikācijas komisijas personā!
Reku PROFESIJAS APRAKSTS standarts pieņemts
APSTIPRINĀTS ar Izglītības un zinātnes ministrijas 2006.gada 13.septembra rīkojumu Nr.769 Visp pārējie LAMATIERI
Šos standartus izstrādājus pieredzējušu un cienijamu nozares specu grupp
Fotogrāfa profesijas standarta izstrādes darba grupa: • Imants Adlers Rīgas 34. arodvidusskolas skolotājs, fotogrāfs; • Linda Ratuta Foto salona “Linda” vadītāja, fotogrāfs; • Gunārs Binde Fotomākslinieks, EFIAP goda biedrs; • Māris Kundziņš Fotomākslinieks, Latvijas Kultūras akadēmijas pasniedzējs. Konsultanti: • Līga Heniņa “Dizaina Manufaktūras” vadītāja; • Jānis Eiduks “Lators-M” fotogrāfs; • Vilnis Auziņš Latvijas Fotogrāfijas muzeja vadītājs. Fotogrāfa profesijas standarta eksperti: • Raimo Lielbriedis Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas fotogrāfu izglītības programmas vadītājs; • Zigurds Bilzonis LAK fotobiedrības vadītājs.
Jā vēl ņirdzīgs moments , man te asistente "Viena diena Ogrē" sakarā tasija raxstu avīželei un tur pekšņi skatos esmu jocīgu iestādi apsolvējis tikmēr brīnijos kamēr man paskaidroja ka 34 Profene jau kādu laiku saucoties KRUTA , tobeš " Rīgas Stila un modes profesionālā vidusskola " at tak poņimeš ļi!
haahahaaa.. tad jau es arii nedriikstu nemaz ar saviem amatierizstraadaajumiem piedaliities, kaut gan vakar Alvils veel piedaavaaja konkursaa piedaliities.. un arii sportu bildeejot sanaak pelniit! (ja mees runaajam par LBI konkursu!) (sicksh**t). varam runaat kopiigi, ja taa ir taa pati organizaacija, es gribeetu dzirdeet ko vinji teiks par taadu variantu un vai mani ar tad nepienjems ar taadu pashu iemeslu kaa Tevi - ziimogs -"profesionaalis"