Ir Nikon D40 ziepītis, nu jau laiciņš ir pagājis un ir radusies vēlme nobildēt arī kādu putniņu vai pievilkt kādu attālāku sejiņu.
Gribu dzirdēt profesionālu komentāru par šo lēcu.
1. Cik esmu sapratis, tad no Nikon D40 ražošanas sākuma arī visas jauniznākušās Nikon lēcas ir ar iekšējo fokusēšanas motoru un strādā AF režīmā kopā ar D40 kameru? Tātad Nikon Nikkor AF-S 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED VR ir starp saderīgajām lēcām?
2. Esmu pētijis dažādus apskatus, šī 70-300 VR lēca izskatās gana kvalitatīva, lai apmierinātu manas vidusmēra vajadzības.
3. Vai VR funkcija ir tik kruta kā to cildina? Var lietot par 2 stopiem lēnāku slēdža ātrumu???
4. Analogus Sigmas, Tamronus... neesmu pētijis, vai varbūt tomēr ziedot kādu brīdi, lai pēc tam rastos vēl 3x vairāk jautājumu??
5. Budžets ap 350Ls, manuprāt ne Sigmas ne Tamrona analoga garuma f2.8 lēca šajā summā iekšā nelien, tad laikam tomēr nemaz uz tiem neskatīšos.
Vēlējos uzzināt vai manis izvēlētā lēca ir guvusi pozitīvas atsauksmes jau citu fotogrāfu rokās!
Protams, arī kāds, manis subjektīvi izvēlēts komentētājs, saņems 50FL par kvalitatīvu komentāru!
Paldies jau iepriekš!
P.S. Eliksam es laikam noņemšu pāris simtus fotolatu par to, ka mani visu šo laiku, kamēr te rakstīju, atbaidīja tie pretīgie smailiji uz melnā fona!! brrrr
1. Jā 2. Jā 3. šim ir primitīvais VR tā kā HVZ, bet kaut ko jau dos, sliktāk toš nebūs 4. Nē 5. Apgalvojums ir pareizs. * Jā ir guvusi... viena tante teca, ka viņa savos rāmjos ir tāda pati kā 70-200 un labāka par 80-400 (par nikona ražojumiem ir runa) * mēģini mūs uzpirkt? * vienmēr laipni P.S. Nesaprotu par ko ir runa...
lietoju šo objektīvu ar D40 un tas ir gana labs. no rokas ar VR pat uz 250mm var fočēt bet ir drusku jāpiešaujas . galerijā pie manām bildēm ir norādes par objektīvu (gana ir arī ar 70-300VR) , manās reportāžās ir arī viena portretu reportāžā tieši ar šo objektīvu. Putniņus mediju mazāk, man viņš visvairāk patīk tieši portretiem.