LAlidziet ar izveli jau otro menes domaju peetu un nevaru zilemt tureju rokas pknipseju bet vienalga nevaru zilemt.Kada butu jusu izveele?Jau ieprieks paldies
sierinss - a, ja mūsu izvēle būs Zenīc... Ja nopietni - tad pats tiec skaidrībā, kas šķiet ērtāks, kas tīkamākas bildes taisa, ar kuru vieglāk apieties... Canons būs širpotrbīgāks - lielāks jaunu un lietotu lēcu tirgus Nikons, lielākoties dārgāks par tehniskajiem risinājumiem, retāk sastopams un mazāka izvēle aksesuāros, kas pieejami uz sitiena
Ta jau es saprotu ka Canonam vairak aksesuāru un letakas tas.Bte gribas labu aparatu jo mans ziepis kas lidz galama jau ir izkosts un kuram jau laiks buutu uz svalku.Negribas nopirk un pec pusgada nee tomer vajadzeja otru.Bet ka ir C 450D ir zemakas klases neka N 80D?
Nu D40 būs kā tas 1000D canonam D60, ķipa jābūt ~kā 450D D80 ir tipa niknāks par 450D, bet nevelk līdz X0D kanoniem D90 ķipa D80 vietā ar video un Live view moš es kļūdos
Tur nemaz nav ko domāt... viennozīmīgi Nikon!!! ...un ja vari paciesties, tad Nikon D90, bet ja nevari, tad Nikon D80. Tas būs krietns solis tālāk par C 450d.
Galvenais Tev tagad ir neuzķerties uz CANONISTU uzbrukumiem
pirmo spoguleni nevajadzētu uzreiz pašu labāko, dārgāko.vajadzēs stiklus un uz tiem attiecīgi arī nebūs jēga ekonomēt.galvenais izvēlēties Brendu, sākt fotografēt, nosecināt kāda diapozona stiklu vairāk gribās, pirkt labu, ar domu, ka to lietosi arī perspektīvā nopērkot biezāku kameru. ne biezā kamera galvenais.Blogā piemēru pietiek.ar 40 Nikonu taisa labākas bildes kā ar 300, vai 350 Canonu labākas kā 5D................ viss atkarīgs no autora.labākai, ar dārgāku, labāku kameru ir lielākas iespējas uzņemt augstvērtīgas bildes, kas tuvākas vēlamajam rezultātam, bet tās iespējas jāmāk izmantot un šopā bildes nesačakarēt.kādam varbūt arī nav lemts to apgūt un nepalīdzēs arī brendi....
negatIvs:pirmo spoguleni nevajadzētu uzreiz pašu labāko, dārgāko.vajadzēs stiklus un uz tiem attiecīgi arī nebūs jēga ekonomēt.galvenais izvēlēties Brendu, sākt fotografēt, nosecināt kāda diapozona stiklu vairāk gribās, pirkt labu, ar domu, ka to lietosi arī perspektīvā nopērkot biezāku kameru. ne biezā kamera galvenais.Blogā piemēru pietiek.ar 40 Nikonu taisa labākas bildes kā ar 300, vai 350 Canonu labākas kā 5D................ viss atkarīgs no autora.labākai, ar dārgāku, labāku kameru ir lielākas iespējas uzņemt augstvērtīgas bildes, kas tuvākas vēlamajam rezultātam, bet tās iespējas jāmāk izmantot un šopā bildes nesačakarēt.kādam varbūt arī nav lemts to apgūt un nepalīdzēs arī brendi....
Tam es pilniba piekriitu.Tad vajag nosliekties uz vienu ticiibu.Sajega jau ir par visam tam lietam apmeram bet negribas arii no vecajiem modeliem pirkt ma skiet ka C 450D un N 80D ir vispiemerotakie jo vini ir diezgan pavidu starp visma kameram. palaidniex-man jau majas ir kadi 3 zeniti
bildes kvalitāti lielākoties noteiksi tu un kādus stiklus lietosi. Nepiesienoties abi aparāti taisa vienādas bildes. Noteicošais šamai lietā ir feelings - kura reliģija (brends) liekas Tev tuvāka to arī ņem...neko vairāk ieteikti tev nevar...
mana jau bija. d80. bet tā nu bija sadadījies dzīvē, ka man filmu kamera Nikona. visādi citādi - ej nu sazini. kad ņēmu, Canonam jau bija, Nikonam vēl nebija FF. d80 trokšņi lieli.
Ja nesitīsi riekstus ,tad jau teikšu Nikons 80D:))))) .Bet Canon-450D ir vienkāršāks.Bet lemt Tev pašam, padomus dot jau nav no maka naudu vilkt ārā.))
Man jau patik ka canonam var dabuut stiklus viegli un parejos aksesuarus.Vienu briidi biju nosveries tikai uz canon bet tad saka makt sauba.Bet man liekas ka manai sirdij vienalga tuvaks ir Canon
Nu re ,Tu jau sen esi izvēlējies ,bet nēesi mācējis pieņemt lēmumu, lēmums ir jāpieņem jeb kurā gadijumā ,un tad jau spriedīsi bija pareizs vai nepareizs))))))))))
Uzdošu jautājumu savādāk - cik bieži taisies pirkt/mainīt to stiklus? Un vai pagaidīt kādu nedēļu pasūtīto stiklu būtiski ko izšķirs, kā arī cik esi gatavs "atdot" par vienu stiklu? Bet - ja jau tuvāks Canon - tad jau pērc tik nost. Lai pēc tam neklaigātu, ka citi cykas pārmānija nepareizajā reliģijā...
Vis jau atkarigs kas stikls arii.Bet veikala vis izskirsies ko panemsu un ar to arii dzivosu.Ja tas bus Canon tad arii ta bus bet ja bus Nikon tad arii ta paliks.Jo lidz pedejam mirklim vel lasisu forumus, salidzinasu atsauksmes.Ka tas augsa bus lemi ta arii paliks.Vai ne ta???
Nikonam tieši tāpat ka Canonam ar image stabilizāciju. Viss notiek optikā. Canonam tas saucās IS, Nikonam VR. Un vēl - veikalā pirkt stiklus varētu būt visai izšķērdīga rīcība...
,,Bet veikala vis izskirsies ko panemsu un ar to arii dzivosu.Ja tas bus Canon tad arii ta bus bet ja bus Nikon tad arii ta paliks.Jo lidz pedejam mirklim vel lasisu forumus, salidzinasu atsauksmes.Ka tas augsa bus lemi ta arii paliks.Vai ne ta??? ,, te nu tu rūgti (vai saldi) maldies. Nu nepatiks tev tas Canons vai Nikons, nu pārdosi nost un pirksi citu. Nu Neticu, ka tu tūdaliņ nopirksi kameru un objektīvu kaudzi par pāris štukā, no kuriem būs žēl šķirties. No otras puses vilšanās iespēju mazinās tas, ka tu piešausies bildēt ar iepirkto modeli un tev nebūs lemts zināt kā būtu , ja man būtu......... Ja nu tu pavisam droši gribi noskaidrot kādai reliģijai tu esi dzimis, tev atliek vien nopirkt abas kameras un pāris mēnešus cītīgi pabildēt ar abām pārdienās. tad nu gan ar 100% garantiju zināsi pareizo izvēli:face-angel: bet principā , ja gribas spoguleni (tā ka slapš biksēs metas), tad ierauj 100 gr un pērc nost ( Ja nepatiks varēsi attaisnoties, ka dzērumā nopirki)
Nikonam liekas ērtāks menu, salīdzont abos aparātus - Nikon lielāks, ar augšējo lcd displeju (kas vien jau ir ļoti svarīgi) build quality labāks. Troksņi kanonam varētu būt mazāki, neesmu iedziļinājies specenē, moš kautkādi fps vēl
No tam markam tiesam neko negribu Sony vispar nekam neder tas kas taisa visu sakot no velasmasinam un beidzot ar foto tas nu nekur neder.Pentax un Oly ar naepatiik.
moš pērc Sapop un liecies mierā? visvisādi aksesuāri pa labi un pa kreisi - bibji, pultis, batterygripi, serviss Latvijā un apziņa, ka esi izvēlējies to, kas ir gandrīz katram otrajam spogulenes īpašniekam šai valstiņā Lēti, populāri, vienmēr varēsi pārdot un tā...
nav jēga pirmo kameru pirkt dārgu, ielienot vēl parādos, kredītā un tuvākajā nākotnē iztikt ar kitu, vai tamlīdzīgi.mācīties var ar jebkuru kameru, jo iemācies PRINCIPU, DOMĀŠANAS VEIDU.... paskaties Linkman bilžu galeriju, sevišķu uzmanību pievērs visvecākajām lapām, kur viņš vēl bildēja ar Canon 350D.............................................................................................................................................................................................................................