Tātad - pavisam vienkārši. Ap jūlija vidu jaunais fotoaparāts nokļuva manās rokās un tā nu sākās tā izpēte utt utjp. Pēc kāda laika ļoti iepatikās RAW formāts ( pieņemu,ka Jūs visi zināt,kas tas ir un ko tas ziemā ēd un skaidrot to man nevajag ), taču - ja no sākuma visus RAW failus datorā varēja mierīgi apstrādāt, tad tagad kaut kā aptuveni 70% no bildēm es nevaru ne apskatīt,ne apstrādāt. Pretī neņem ne ADOBE,ne arī speciālais Canon kodētājs vai kā nu viņu tur. Fotoaparāts - Canon 450D. Vēlētos uzzināt,vai kādam bijušas līdzīgas problēmas vai arī labprāt saņemtu gan privātās ziņas,gan ieteikumus tepat,forumā par to kā tikt ar šo problēmu galā. Gaidu atbildes, paldies jau taga. Kanēle.
Doh, protams,kā jau vienmēr. Nekad neuzticiet sievietēm ko instalēt Tā nu sanāca,trīs programmas uzinstalēju, a ceturto aizmirsu... Nekas,paldies,tagad viss ir kārtībā!
Ok,bija diezgan muļķīgi cerēt,ka viss sanāks un izdosies. Tikko kā divas stundas caur visām tām programmām mēģināju dabūt no RAW uz kaut kādu JPEG vai nu da jebko,ko var atvērt ar citām programmām,bet kompis man tik cītīgi,nu tik cītīgi mēģināja ieskaidrot,ka to nevar,ka nu jā. Sad girl
Mjam,un cik viņi visi maksā? Tāpat kā ADOBe pie 400Ls? Un vispār - nav jau problēma tajā,ka RAW,problēma ir tajā,ka tie ir Canon RAW, aka CR2. tos teorētiski ņem pretī tikai Canon programmas,kuras kaut kāda iemesla dēļ to nedara.
Vispār jau būtu prātīgi bēdas aprakstā iekļaut informāciju par Os,programmām,to versijām un precīzu aprakstu par veiktajām darbībām.Izskatās ka darīšana ir ar aizkautiem failiem.Failkāvis Nr1 var būt atmiņas karte,tātad pamāģinam ar citu karti.Failkāvis Nr2- uzkompipārnesšanas process pieslēdzot aparātu pie kompja un failus importējot ar kādas nebūt programmas starpniecību,tātad slēdzam pie kompja karšu lasītāju,karti lasītājā,veram vaļā folderi ar bildēm un ar peli pārvelkam bildes uz vēlamo folderi kompī.Skatamies vai tagad verās kādā RAW konvertierī,ja neveras krītam izmisumā un rakstam forumā precīzāku informāciju.