Provizorisks jautājums- vai atļautu kādam Tavā klātbūtnē ar Tavu fototehniku mācīties noķērt labo kadru? Lūdzu pamato atbildi. Paldies s.p. atbildes ļoti nepieciešamas man svarīga projekta konteksta.
Te nekā tāda naf. JAA. Un bieži pie manis Haiduka pirtiņā tieši tā notiek. Mācīšanās ir abpusēja - viņš ar tavu tehniku un klātbūtnē neko praktiski nemācās no tevis, jo tai brīdi naf no kā mācīties... tu esi skatītāja, bet es redzu, kā otrs dara un analizēju... piem. no dzīves (bet bildēja ar savu tehniku)... fotografēja pluume Bowen zibspuldžu apgaismojumā... nočekoju, ka kontrolkadru viņš liek MB, lai krāsiņš netraucētu novērtēt bildes toņu gradāciju Smiltenes fotoplenērā lektors, kad viņam lučiks teica, lai beidz muldēt, bet rāda darbu ar modeli... atbildēja ar parupju mīklu- vai var izvarot sievieti 20 cilvēku klātbūtnē, un pats atbild, nevar, jo visi dotu pamācības, tai pašā laikā Vladimirs Arhipovs savas Master Klass nodarbības balsta uz to, ka fotodarbība notiek šo (līdz) divdesmit cilvēku klātbūtnē!!! un rādot darbu rada meistardarbus, bet kad notiek otrādāk... darbojās apmācamais, tad tikai pieslīpē pozām neveiklās vietas. Secinājums no manis- tas ir normāli , bet ir tā saucamie greizsirdīgie, kas nevar pat pārdzīvot, ka otrs vispār redz ko viņš dara.
talavietis:kur Tu Haiduks skaties un ko analizē? )
labs jautājums
talavietis:kur Tu Haiduks skaties un ko analizē? )
... agrākos laikos lai no mācekļa tiktu par zelli, bija pār meistara plecu jānoskata knifi... lai cik tas bēdīgi skan... man ir galva un ļoti asa uztveršanas spēja... vēl viens piemērs- kad Smiltenes plenērā luxffere(varbūt nepareizi niks) stāstīja par softboksu gaismām, jo lielāka un tuvāk, jo maigāk apņem... un man neizdodot simtus ir softbox ekrāns visas telpas platumā , tāpat es ķeru citu darbības ar fotoaparātu, kas ir labāk par manu redzējumu, kas ir sliktāk, un vai piemērs ar pluumi naf gana laps jums abiem???
+talavietis... un tas ir tas, ko rakstu - jāmāk noķert "pār plecu" Bet ne vienmēr tas attaisnojās, ka "negribēs dot savu "maizes" instrumentu svešam" (ne tik burtiski tikai par aparatūru)... cik daudzi tā arī paliek uz vietas savas apmātības dēļ... nedodot iespēju otram, tev pašam tiek liegta iespēja augt. ... un viņš ārzemju foto portālos saņem pretīm to pašu- pliko patīk, vai pilnīgi neko Man gan labāk patīk Rainis- Gūt var ņemot, gūt var dodot, Dodot gūtais neatņemams.
Paldies visiem par atsaucību Par atbildēm Lūk, īstais iemesls jautājumam- vai kāds no jums negribētu nākamās sestdienas rītā (4.10) katrs kopā ar 2iem 7-9 klases skolēniem pabildēt Maskačku +/- pāris stundas? Projekta ideja parādīt spurainajiem maskačkas tīņiem, ka šādi ir forši pavadīt laiku (ne dzerot, ne narkojoties, ne spēlējot datorspēles, vai vienkārši nīkstot). Rezultāts- tīņu bilžu izstāde viņu skolā. Tu ar savu tehniku un tīņi ar savu redzējumu... Priecāšos par atsaucību un iesaistīšanos Tātad- ja nebaidies, ka slēdža pogas nospiešana un iekadrēšana Tavai tehnikai var ko ļaunu nodarīt, ja gribi sestdienas rītā izdarīt ko ļoti ļoti labu, dod ziņu. @- mezjakakje@gmail.com p.s. zinu, ka tas ir nenormāli.. vakar veselu lekciju noklausījos par- es savu tehniku nevienam… nemūžam.. nekad... bet kāpēc gan Tu nevarētu dalīties ar savu aizraušanos un to īpašo prieku, kas Tev pašam liek būt "fototrakajam"...
MezjaKakje:Projekta ideja parādīt spurainajiem maskačkas tīņiem, ka šādi ir forši pavadīt laiku
9.klasē tādas lietas neliksies foršas, ja vien nevarēs dabūt zEkZīgas bIužas priekš face.lv , ko virināties. Parasti jau būtiskākā pedagogu problēma ir tā, ka viņi ir ārkārtīgi tālu no reālajiem bērniem. Tas tev, tantukam, moš liekas aktuāli drēgnā brīvdienas rītā pafočēt daudzstāvenes. A sīčiem, savukārt, sevišķi jau pubertātes vecumā, tā doma liksies diezgan stulba. Un viņiem būs taisnība. Palasi Freidu, Zālīti!
Portreti, duraks tu esi, ja shaadi raksti!!!!!!! taadus bernus veel kaa var aizraut ar shaadu ideju!!!! (pati biju uchene - gan hobijs - triis gadus). Vinji nekad liidz tam nav aizdomaajushies, ka arii taa var ... jaa - buus arii taadi, kam tas liksies absoluuti garlaiciigi, bet buus taadi, kam tas pat ljoti patiks! Oi - piedod par to "duraks"..... bet nu tas bija emocionalai no manas puses un taa kaa domaaju ;-)))
kakje, man patiik tadas idejas un neptiik taadi, kaa Portreti texti ..... shams tik ar beibeem ir njeemies un tagad raksta muljkjiibas ..... ui ku dusmiiga esmu!!!!
1-5-diena varam sarunāt, 6.,7-diena, man žēl, bet nekādi- tad esmu kopā ar ģimeni. ... bet mūsu bērni naf tādi, par kādiem tos iztaisa Portreti, un piebalso talavietis... to ka viņiem ir savas domas, nenozīmē, ka viņi tāpat, ka Portreti laizās tikai gar kailumiem ... ...paskatieties Metru un viņas darbus... 16,17 gadi! Un ko tie jaunie padomā par šadiem onkām... , jo bieži ir lasījuši Portreti sexskaislos izsaucienus pie meiteņu bildēm- un padomā tieši tāpat pretī- noslienājies un nedabujis...
Pievienojos Shambala Un tieši tā, ja kaut viens no viņiem atklās kadra noķeršanas burvību fantastiski!
To Haiduks- Sestdienas rīts patiesībā man šķita labs laiks- vispirms jau esi izrausies no mājām, paveicis kaut ko labu un tad rādā feinā noskaņā vari ienirt berūpīgajā brīvdienu dzīvē
Bez tam darba dienās jau mēs visi vairāk vai mazāk esam piesieti ofisiem... nu vismaz viena liela daļa, diežēl...
ir krietna daļa taisnības Portretu sacītajā, lai kā negribētos atzīt kompja spēlītes ļoti daudziem aizstāj vajadzību pēc kā vairāk. Es pieņemu, ka pirmajā reizē uz tādu pasākumu, aiz ziņkāres, parakstītos padaudz tīņu. Secināuši, ka bildīšu taisīšanā jāmācās kaut kāda herņa par ISO, dIaFraGGmaaMM utaml blēņas šie ķiķinādami notītos labākajā gadīumā sliktākajā traucētu tos dažus, kuriem būtu vēlme pamācīties.........un vispār - sīkajiem labāk sportot !
PS un būtu labi, ja tas fotomākslas pasniedzējs būtu savas jomas profesionālis, nevis entuziasts, kam pašam jāmācās......
kamēr neesi ielicis saldējumu mutē, nezini tā garšu!!! un tikai tad, kad esi nogaršjis, vari izlemt, vai to gribi. Ja visi , kas salasīsies šādos pasākumā, sāks nopietni pievērsties fotografēšānai, tas būs 10 pasaules brīnums. Te tiešām +++ Shambala!!! Un ko jūs ziniet par mūsu tīņiem... lasu un domāju- mani mazbērni laikam nenormāli, viņu draugi un draudzenes nenormālas- jo apmeklē muzikas skolas, korus, dažādus pulciņus - gandrīz pietrūkst brīvā laika viņiem... un to dara pēc savas gribas, nepiespiesti. To, ka vecākiem trūkst naudas vai nemāk rūpētiespar bērniem, un bērnus nevar palaist...jānosoda savādāka veidā, nevis ar parmetumiem pašiem tīņiem... viņi tiek tādi pataisīti. Iela masveidā ietekmē uz ielas "pamestos", bēni, kuriem ir VECĀKI, nepakļaujās ielai.
katrs cilveeks ir unikaala un nesistematizeejama buutne, taalab shaads ppasaakums var buut pat vairaak kaa veertiigs Pie nosacījuma,ka ar šo pasākumu netiek uzspiesta audzinātājas vēlme,bet tā ir bērnu iniciatīva. varu piekrist Portreti un Talavietim,ka katrā vecumā ir savs izziņas posms un tieši tad vajadzīgs audzinātāja vai vecāku atbalsts.Parasti gan notiek otrādi,ja bērni prasa par sexu,tad mēs viņiem mācam fotogrāfēt un pagaršot saldējumu. Tas viss nāk mums līdzi arī vēlāk,kad savas unikālās vēlmes aizstājam ar kaut ko citu,naudu,alkoholu,varu....
bet es tik vienu nesaprotu - vai katrā mākslas skolā ir fotopulciņi, tādi ir arī dažā vispārizglītojošā iestādē, ir foto klubi - kādēļ bērniem gan neiet tur, ja reiz tā gribās mācīties foto lietas ?! Tā sistēma taču tādēļ vien izveidota.......
Haiduks:jo bieži ir lasījuši Portreti sexskaislos izsaucienus pie meiteņu bildēm- un padomā tieši tāpat pretī- noslienājies un nedabujis...
Skaidrs, ka esmu seksakārs pēc velna! To taču uzreiz skaidri un gaiši var redzēt pēc maniem KOMENTĀRIEM, vai ne? Pārējiem jau, cik saprotu, ir iestājusies menopauze? A ko tad viņi vēl joprojām pa oho meklējas?
Liriska atkāpe:
Atceros, kā man viens studijas īrētājs stāstīja, kā Haiduks braucis 200 km, lai par velti pabildētu kailu 17 (!!!) gadnieci...
Par tēmu- reāli krīt uz nerviem tas, ka bērnus māca cilvēki, kuri no viņiem ir nenormāli tālu, emocionāli saturiskā ziņā. Tomēr neko daudz jau nevar gribēt- speciālisti un talantīgi cilvēki sen jau šo valsts apmaksāto darbu ir atstājuši par labu citām sfērām.
Ko es iesaku- vispirms uztaisīt klasē anonīmu aptauju par tēmu "Ko jūs gribētu?" Un apmēram atbilžu varianti- fočēt daudzstāvenes maskačkā, fočēt zEkZzīgas biužas priekš draugiem un feisiņa, jebšu uzspēlēt futbolu (tautasbumbu, skeitbordu...)
Citādi viss šis pasākums velk un pašu učeņu neīstenoto vēlmju sublimāciju...
P.S. Ja vēl ar šito NEPIETIEK, iesaku pačekot audzēkņu albumu saturu draugiem.lv!!! P.P.S. $#%$& učenes!!!! /lamājos.../
Portreti, man arī meitenes stāstīja, ka tu esot sācis izīrēt studiju, kad palicis nespējīgs
Pompas pēc varēji rakstīt 14(!!!) gadnieci... būtu skanīgāk.
... nevajag draugos čekot audzēkņus- pačeko 20- 30 gadnieces!!! tur ir tas pats, kas tīņu albūmos, tikai atšķirība, ka parādās bildes ar bērniem. Draugiem.lv ir noteikta vide ar savām īpatnībām...
Pompas pēc varēji rakstīt 14(!!!) gadnieci... būtu skanīgāk.
Ja tu teiksi, ka tā nav taisnība, es tev varu noorganizēt pat telefonsarunu ar pārsteigto meičas tēvu, kurš bija neizpratnē (smīkņāja) kāpēc gan sirms kungs dzenas tādu gabalu, lai nofotogrāfētu viņa meitu (PAR VELTI!!!). Kad viņš ieraudzīja bildes, atbilde radās pati no sevis...
Un viņai tiešām tad bija 17.
Plus, tev taču jārēķinās, ka tādā vecumā vairumā gadījumu bērni tomēr runā ar vecākiem.
Annir:Portreti - es domaaju, ka profilakses noluukos (sava egocentrisma paarveerteeshanai) tev jo īpaši vajadzētu sestdien piedalīties. Tā būtu laba terapija, kaut gan freidisma smagos apziņas kropļojumus esot grūti labot...
Man sestdien ir jāstrādā, un pat ja nebūtu, es savu laiku tam netērētu. Es neesmu ne tuvu tik labs, lai kaut ko darītu patiesi altruistiski, jo, cik saprotu, tad nopelnīt no šitā neko nespīd, bet kaut ko sačakarēt gan . Šādu "labā onkuļa" PR sev taisīt arī nedomāju, man tas nafig nav vajadzīgs un neinteresē. Bet tu, Haiduks un pārējie līdzīgi domājošie gan varētu... Pēc tam, kas zin, moš varētu taisīt individuālas sesijas pamatskolas audzēknēm...
Portreti, tu pats ļoti labi zini, kas ir exif, un ja tos speciāli nepārtaisa, tad tie kaut ko parāda... un ja meitenem tagad 19, 20, bet exif bildei rāda 2-3 gadi vecumu ... pirms dikti uzver citus, padomā par sevi , un mani pārmetumi tev naf un nekad nebūs par to, ko tu un kā tu fotografē (katrs pats zin, kā sevi pasargāt), bet par taviem stulbajiem izsaucieniem pie bildēm... pats raksti draugiem.lv... un tur tavi izsaucieni būtu līdzvērtīgi ieliktajam. Annir, ar tevi vienā maisā - nekad, bet Portreti ir normāls džeks, tikai ar vienu nelaimi... es parasti saku- bērnībā mazumu cietis, tāpēc tagad tāda uzmākslota bravura. Parasti puikas ar to izslimo 13-15 gadu vecumā.
Annir:vot portreti - kad taadi jaunieshi sanarkojushies uzlauziis tavu studiju vai uz ielas anjems somu ar aparaatiem - tad atcereesies savu viizdeguniibu. padavai tik pupus svaigus
vot ja šiem pa rokai būs tie pupi, neko vairāk arī nevajadzēs, tieši ! Ierosinājums par aptauju klasē bija tiešām sakarīgs. un ko, ja uz ielas atslāna labo pasniedzējonkuli ?
Kāpēc? Pašlaik raidījums ir par konkrētu 17- gadnieci un viņas fātera domām par TEVI, tavu pedagoģiski- fotogrāfisko darbību (kuras, cik saprotams, bija tendētas tikai vienā virzienā) atstāstījuma interpretācijā.
Haiduks:bet par taviem stulbajiem izsaucieniem pie bildēm... pats raksti draugiem.lv...
Piekrītu, ka man reāli patīk piedurties pie "buižām" visādos portālos, tomēr es to daru savā izpratnē ironiski un nekad tas vēl nav novedis pie reālas darbības ārpus neta.
PILNĪGI NEVIENA nepazīstama meiča no traukiem.lv NEKAD nav saņēmusi no manis NEKĀDUS piedāvajumus. Es pat neatceros, kad vispār tur būtu kādam svešam cilvēkam rakstījis kādu vēstuli. Saproti atšķirību?
jocigi ! tika uzdots "provizorisks" (???) jautājums, kur atbildes meklējumus laikā tika izteikta jauka ideja. Un tas izrādījās lielisks iemesls, lai sāktu skaidrot attiecības, atsaucoties uz autoritātērm Freidu, Zālīti un Makarenko... Hei, radošie ! Izdariet kaut ko labu ! Es 4.oktobrī, kas ir Psaules dzīvnieku aizsardzības diena, mēģināšu kaut nobildēt Suņu patversmē. Moš kaut kas sanāks...