Karoč, fotopreces.lv ir 2 gab, Elkorā 1, Canonā 1. Visi ar neprecīzu fokusu.
Moš kāds šitādu pārdod, vai paziņam ir un tas grib atbrīvoties un tā...? A?
Tā it kā varētu gaidīt 5D II un tam ir fokusa justifikācija katram objektīvam, bet pa to naudu varēs paņemt divus 5D, un man tie megapikseļi un video ir pamatā pofig...
Portreti: Ir atšķirība starp "Nikons neražo" un "Canons ražo, atliek tikai sameklēt atbilstošu pēc kvalitātes"?
Nav būtiskas starpības starp neražo vispār un nav dabonams kvalitatīvs, jo abos gadījumos rezultāts viens un tas pats - nav ko skrūvēt uz kameras... Tākā... :face-monkey:
Portreti:Karoč, fotopreces.lv ir 2 gab, Elkorā 1, Canonā 1. Visi ar neprecīzu fokusu.
Tā it kā varētu gaidīt 5D II un tam ir fokusa justifikācija katram objektīvam, bet pa to naudu varēs paņemt divus 5D, un man tie megapikseļi un video ir pamatā pofig...
Padalies mērījumos, cik centimetri, milimetri vai milimetru daļas front-, back-fokuss un no kāda attāluma testēts, ir tā robeža, kad tu saki, ka objektīvs ir ar neprecīzu fokusu?
Portreti:Karoč, fotopreces.lv ir 2 gab, Elkorā 1, Canonā 1. Visi ar neprecīzu fokusu.
Un gribi teikt, ka ISO tev arī pie pakaļas? Es dēļ tā vien būšu ar mieru maksāt.
P.S. Pie kam versija - neražo vispār ir daudz pieņemamāka un mazāk šmucē firmas vārdu, nekā versija - ka saražoti simtiem, tikai nav starp tiem kvalitatīvu vai lielākā daļā ir gļukaina... Vai tad Kārlis Ceiss un citi faķīri neražo pieņemamas kvalitātes nebrenda bibi, kas derētu tam Canonam?
Puuu:ja tik ļoti gribās, tak var piekalibrēt to fokusu servisā, nav jau 400mm, neticas , ka visiem varētu buut af motora problēmas, un inerce.
Tas ir labi, ka tu to visu zini, kur ko un kā var piekalibrēt. Ja visi domātu tā kā tu, tāds jēdziens kā "front focus" nemaz neeksistētu. Vēl priecē tas, ka tev ir labas zināšanas objektīvu konstrukcijā, kur inerces dēļ fokuss aizgriežas par tālu. Reizēm gan nepietiekoši tālu. Kas tad? Anti- inerce?
Padalies mērījumos, cik centimetri, milimetri vai milimetru daļas front-, back-fokuss un no kāda attāluma testēts, ir tā robeža, kad tu saki, ka objektīvs ir ar neprecīzu fokusu?
Apmēram no diviem metriem fokusējoties uz aci, dabūsi fokusā ausis, bet acis izplūdīs (pie 1.4 to varēs redzēt ĻOTI LABI).
Par 20 Ls esmu gatavs tev veltīt stundu, parādot piemērus gan bildēs kā rezultātu, gan objektīvu darbībā. Tā teikt, izglītot tevi šajā jautājumā praktiski. 29510016.
Portreti: Ir atšķirība starp "Nikons neražo" un "Canons ražo, atliek tikai sameklēt atbilstošu pēc kvalitātes"?
Nav būtiskas starpības starp neražo vispār un nav dabonams kvalitatīvs, jo abos gadījumos rezultāts viens un tas pats - nav ko skrūvēt uz kameras... Tākā... :face-monkey:
Nikonam NAV UN NEBŪS, bet Canonam IR un kaut kad ARĪ MAN BŪS.
palaidniex:P.S. Pie kam versija - neražo vispār ir daudz pieņemamāka un mazāk šmucē firmas vārdu, nekā versija - ka saražoti simtiem, tikai nav starp tiem kvalitatīvu vai lielākā daļā ir gļukaina... Vai tad Kārlis Ceiss un citi faķīri neražo pieņemamas kvalitātes nebrenda bibi, kas derētu tam Canonam?
Un gribi teikt, ka ISO tev arī pie pakaļas? Es dēļ tā vien būšu ar mieru maksāt.
Domāju, ka jaunajam 5D lielāku ISO panāks uz ļoti agresīvas noise reduction darbības rēķina, kā rezultātā zudīs asums. Un ja pašlaik par lietojamu uzskatu ISO 400, tad tam jaunajam varbūt tāds būs 1000, tikai neasāks. Kas patiesībā nav pat pusotrs solis, t.i. tas ir ļoti mazbūtiski. Maz ticams, ka mazāks pikselis kaut kādu apsvērumu dēļ iegūs radikāli mazāku on chip troksni vai plašāku dinamisko diapazonu. Drīzāk jau tas pat šašaurināsies.
palaidniex:P.S. Pie kam versija - neražo vispār ir daudz pieņemamāka un mazāk šmucē firmas vārdu, nekā versija - ka saražoti simtiem, tikai nav starp tiem kvalitatīvu vai lielākā daļā ir gļukaina... Vai tad Kārlis Ceiss un citi faķīri neražo pieņemamas kvalitātes nebrenda bibi, kas derētu tam Canonam?
Diemžēl šis objektīvs nemāk fokusēties pietiekoši precīzi, ja viņam vispār izdodas kaut ko nofokusēt. Un tumsā tas vispār pārstāj to darīt. Par vinjetēšanos, aberācijām, krāsām un visu citu drazu es nemaz negribu ar tevi runāt, jo cilvēks, kurš domā, ka tadu objektīvu var izmantot profesionālai darbībai, ir diletants.
Nikonam NAV UN NEBŪS, bet Canonam IR un kaut kad ARĪ MAN BŪS.
Kāda jēga no Canon L objektīva, kas visticamāk vai lielākajā skaitā gadījumu būs brāķis? Un ja nu uz Latviju neatved nevienu, kam fokuss negļuko? Ko tad? Risinājums - Vai nu būs Tev sūdīgs, vai nebūs nemaz... Kamēr neturēsi rokā SAVU un precīzi strādājošu - uzskati ka Canonam tāda NAV!
No otras puses - nopērc PRO līmeņa kameru, kas ļauj pieregulēt bibja neprecizitātes...
Apmēram no diviem metriem fokusējoties uz aci, dabūsi fokusā ausis, bet acis izplūdīs (pie 1.4 to varēs redzēt ĻOTI LABI).
Par 20 Ls esmu gatavs tev veltīt stundu, parādot piemērus gan bildēs kā rezultātu, gan objektīvu darbībā. Tā teikt, izglītot tevi šajā jautājumā praktiski. 29510016.Super. Ja nemaldos, pats vairākas reizes esi šeit licis labas pamācības, linkus uz testa lapām, utt., bet tagad izrādās, fokusa tests ir pāris šāvieni veikalā no trīcošām rokām uz mirkšķinošām acīm vai vējā plandošām ausīm Labi, pārspīlēju protams, bet tas galīgi nav tas, ko varētu uzskatīt kā padomu. Man pašam tādā testā rādījās zili-zaļi brīnumi tikai tāpēc, ka testa lapa nebija piestiprināta pie stingra pamata, bet piespraudu pie durvīm (ar domu- vieglāk būs nolikt 45 leņķi). Saliekot visu kā vajag arī rezultāts bija kā vajag. Protams, absolūtā nulle nebija un nebūs, tāpēc arī vaicāju par to novirzi. Galu galā- kāda ir ražotāja +/- pielaide, vai tas ir zināms? Noteikti tāda ir un ja reālā ir lielāka, tātad brāķis. Tikai šaubos, vai tavu aprakstīto mērījumu metodiku kāds kaut kur atzīs par vērā ņemamu. 20 Ls/stundā- noteikti ir daudz, daudz vērtīgāku iespēju, kā šos 20 Ls iztērēt Tas pat varētu būt ideju minikonkursiņš
Diemžēl šis objektīvs nemāk fokusēties pietiekoši precīzi, ja viņam vispār izdodas kaut ko nofokusēt. Un tumsā tas vispār pārstāj to darīt. Par vinjetēšanos, aberācijām, krāsām un visu citu drazu es nemaz negribu ar tevi runāt, jo cilvēks, kurš domā, ka tadu objektīvu var izmantot profesionālai darbībai, ir diletants.
es tikai ņirgājos! protams, ka ar to nebūtu nekāda aršana.. turklāt tu piemirsi pateikt, ka galīgi dzeltens..
UldisS: Ja nemaldos, pats vairākas reizes esi šeit licis labas pamācības, linkus uz testa lapām, utt., bet tagad izrādās, fokusa tests ir pāris šāvieni veikalā no trīcošām rokām uz mirkšķinošām acīm vai vējā plandošām ausīm
Lieta tāda, ka man ar to objektīvu jāfočē cilveki, līdz ar to tests uz cilvēkiem nav nemaz nepareizākais, ko var izveikt pirms pirkšanas. Jāpiebilst, ka jebkurā veikalā ir arī virsmas ar piemērotu faktūru, uz kurām var veikt "tehnisku" AF darbības testu.
Ja 20 Ls tev liekas, ka nav tā vērts, es nemēgināšu pārliecināt tevi par pretējo. Man galu galā, arī nav laika- jāčato!
Lai tev to uzskatāmi parādītu, man vajadzēs rādīt tev bildes actual size, vairākas, ar paskaidrojumiem, piemēriem un salīdzinājumiem. Visu to varam noorganizēt, ja tev ir nepieciešamā interese. Stundas laikā iemācīšu kā novērtēt fokusēšanās precizitati, AF izpildes jūtīgumu, arī tādu subjektīvu lietu kā asums palīdzēšu izprast bez MTF čārtu palīdzības. Maksās šāda konsultācija tev 15Ls. Varēsi uzdot arī citus tevi interesējošos jautājumus par fototehniku. 29510016. Vari ņemt līdzi vēl kādu, bet ne vairāk par 3 cilvēkiem vienlaicīgi, būs grūti satusēt ap monitoru.
ne, ne paldies! es tikai gribeeju redzeet piemeeru kaa pie diviem metriem uz ff pie 24mm 1.4 izkstas bilde, un cik nepreziizam jaabuut af lai fokuseejoties uz aci fokusaa buutu auss
Juri. Piedāvāju derības pusgada laikā parādīsies sludinājums ( blogā un ne tikai ) pārdodu 24 1.4 pabakstīsies un apniks es piesakos pircējos, ja laba cena
NilsS:es tieši MF studijā jēgu neredzu. Laba gaisma, AF ja ir precīzs, tad darbojās nevainojami. Kur MF jēga ? Pi...t sev smadzeni ?
vai p*** sev un citiem smadzenes pusgadu tik dēļ pārs milimetriem, meklējot ideālo objektīvu? Dzīve ir īsa.. jāliek mīkstais uz sīkumiem un jābauda brīvais laiks, nevis jāskraida pa veikaliem ar izbolītām acīm.
Kaut kā neiet tev Portreti... cik lasu tā problēmas ar fokusiem... Nevienu objektīvu ko esmu pircis, pirms tam neredzēju un netesēju... dabūju kastīti, atvēru uzliku un bildēju... 24-70 manuprāt, precīzs... 70-200, ļoti precīzs un arī 17-40 ir precīzs... moš es kaut ko jaucu un uz zoomiem šī problēma neatciecas, bet nu kaut kā neticas...
Lai tev veicas, es jau kaut kā sāku pērdzīvot tev līdz!