forum.gif
Rāmīšu skola ???
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / Rāmīšu skola ???
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 02.10.08 12:12
 citēt
Vai kāds nebūtu tik laipns un neiemestu linku uz kādu skolu par rāmīšiem, paspartu utt. priekš fotogrāfijām.
Tikai ne jau par to kā viņus šopā taisīt, bet par likumsakarībām, utt. Vēlams krieviski vai latviski.
Publicēts: 02.10.08 12:15
 citēt
a, kā ar ņuhu, čuju un poņu?
Tie, manuprāt, ir ļoooti labi instrumenti... ;)
Publicēts: 02.10.08 12:19 labots
 citēt
Bet ja iet runa par akadēmiskiem likumiem, tad droši vien der iepazīties ar kompozīcijas pamatiem mākslā. Savulaik krieviešu valodā bija tāda grāmata "Osnovi kompozicii". Tādu parasti lasa LMA censoņi. Un tici, man - nav būtiskas starpības starp gleznu un foto. Kā arī šie kompozīcijas pamati ir tik pat seni, kā cilvēka tiekšanās pēc un zināšanas par mākslu. Tākā - jebkurā vietā, kur vari atrast šādu grāmatu vai šādas tēmas grāmatu - pašķirsti, papēti un pērc nost. Vai ej uz bibliotēku palasīties... ;)
Publicēts: 02.10.08 12:58
 citēt
ko nozīmē akadēmiskie likumi pie rāmīšiem ? :D :D :D

viens. rāmim ir jābūt neitrālam. punkts.
divi. jo bilde ar vidi lielākā pretrunā- jo lielākam (pltakam, biezākam) rāmim tai jābūt apkārt (ja negribi, lai tiktu ietekmēta vide)

vari rāmi plēst ar zobiem, griezt no kartona, taisīt šopā- tam jau nav nozīmes, ja tas ir pret pirmo likumu. ja nevari piemeklet rāmi (bet viņam jābūt), tad tava bilde NAV DOMĀTA ielikt rāmī. (bet gribās "kā visi", vai ne? citādi nu, nēērti, ko citi teiks un tā...) ja nevari izdomāt- kur lauzies?- tev nav tas dots un viss. palūdz draugam sataisīt vai aiznes pie meistara.

ramis ir robeža starp "vēstījuma saturu" un "vidi, kurā vēstījums atrodas". neviens taču neiepako pasta sūtījumus ziloņkaula lādītēs, vai ne? tad kapec bildes noformējot tas ir jādara?
Publicēts: 02.10.08 13:02
 citēt
WMWMW - nu nav jau arī starpības starp gleznu un foto - abi ir plaknē risināti attēli. Nobildē ar glow efektu tumšu telpu ar viduslaiku košajos galma tērpos tērptiem cilvēkiem, uzdrukā bildi uz audekla un liec zeltīta kokgriezuma rāmī...
Nobilde miglubili pasteļtoņos un ierāmē kā akvareli.
Daudzi mākslas darbi gluži kā foto netiek vispār likti nekādā rāmī...
Tākā - nekādas būtiskas atšķirības nebūs starp gleznu un fotogrāfiju... ;)
Publicēts: 02.10.08 13:03
 citēt
petersonsphoto:neviens taču neiepako pasta sūtījumus ziloņkaula lādītēs, vai ne? tad kapec bildes noformējot tas ir jādara?

esi par to drošs, ka kāds ekscentrisks jaunais krievs tā nedara? :D
Publicēts: 02.10.08 13:10
 citēt
tā , tā nu drusku ir , bet gribētos vairāk... :)
Publicēts: 02.10.08 13:13
 citēt
bija vēl kaut kādas teorijas par perspektīvas pagarināšanu, skatiena virziena ievirzīšana utt, , tas viss par rāmīšiem.
Sen tas bija , tamdēļ nevaru atrast linkus... :( ?!
Publicēts: 02.10.08 13:27
 citēt
Belladonna - ar rāmi var neglābjami gan sabojāt, gan izcelt bildi
Rāmis var bildei piešķirt citu jēgu, ievirzi, domu. Rāmis var būt traucējošs un lieks, vai gluži pretēji - neatņemams fotodarba elements.
Paskaties uz šo tēmu plašāk... ;)
Zināt teorijas pamatus reizēm palīdzē, bet reizēm galīgi pretēji - traucē spieņemt pareizu lēmumu par rāmja nepieciešamību un veidu.
Vienota likuma nav. Un vienādas gaumes un uztveres arīdzan...
Publicēts: 02.10.08 13:39
 citēt
nu principā , man patīk vislabāk absolūti melns rāmis -fons, tāds biezāks ! gan krāsainām , gan m/b.

Bet citi var pārprast, utt.
Publicēts: 02.10.08 14:05
 citēt
Belladonna - paņem rokās diapozitīvu, kas izņemts no rāmīša... ;)
Publicēts: 02.10.08 14:16
 citēt
es gan ik pa briidim raameeju kaadu bildi, ko liek pie sienas ..... un pasportu izveele aiznjem ljoooooti daudz laika .... bet pienjeemeeji darbniicaa par to neprotestee - izveeloties pareizo kraasu (njemot veeraa bildi, sienu pie kuras bilde karaasies) pasportu, var dabuut veel labaaku efektu nekaa plika bilde. Par plikas bildes karinaashanu pie sienas daudz esmu domaajusi ... ja nu tik pie kaadas izstades sienas, kas ir pilniigi neitraala
Publicēts: 02.10.08 14:22
 citēt
+ dansigai !!!
Publicēts: 02.10.08 14:28
 citēt
mhm - tikai piekrist Dansiga.
Izdrukātu bildi bez nekāda rāmja var likt vai nu visai īpašā interjerā vai nu izstādē - visur citur darbam vajadzīgs noformājums
es gan zinu dažus, kam darbi ir pa pirmo, bet tad, kad tie tiek dāvināti bez rāmja tie izskatās nožēlojami, kā arī neko jauku neliecina par paša autora attieksmi pret savu darbu...
Bet tas tā, tikai personisks viedoklis
Publicēts: 03.10.08 21:03
 citēt
palaidniex, es nupat piemaksaaju par savu bildi :-)))) meita izdomaaja druzhkai daavanaa manu bildi u paluudz izdrukaat un ieraameet ... izdruaaju aizeju uz raamju darbniicu .. sakua pielasiit raami, pasportuu .... zvanu meitai un saku cenu - shamaa nebija gatava taadam ciparam .... bet man gribeejaas lai mana bilde labi izskataas un starpiibu es piemaksaaju ;-)))
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):