njaa nu ja grib smuku zimejumu, dargus stiklus un lietojamu jepegu tad var nemt olympusu bet nu citi plusi tiem verkjiem tochna nav. aa vel 2x crop faktors tele foto galaa dod plusus bet taa savaadaak galigi garaam.
nuuu... es tektu, ka Nokoniem nav jeegas... uztasiit, ka pirmais troksnis ir pie ISO25000 ir tik tiehsaam ieverojamas saniegums... bet nu bilde dzidraaka ir olympusam
nuu... neparaats buut saliidzinaat ziepjutrauku ar spoguli Sheit domaats ka abi ir spogulji, [nu, vismaz shis topics iesaakaas ar spoguli...] [ziepjutraukos Nokons labaaks jeb olympus ziepji vnk iisiti neder fotograafeeshanai...]
Uzreiz redzams, kurš ir fotoonānists! Pikseļi, trokšņi, krops utt umtl.. A vispār pats ta bildē vai kā?! Nepatīk?! NEPĒRC! Un ej lielies ar savu (pārsvarā)Canon, kas tik priekš zīmēšanās uz kakla ir uzkārts!
A kāda starpība ar ko?! Te dažam labam pat pati superpuper kamera nelīdzēs! Vai tad nav smieklīgi, kad cilvēkam ir 400d, iznāk 450D un šis cilvēks jautā, vai ir vērts mainīt kameru?! Tā ir, kad lielāko uzmanību pievērš tik tehniskām lietām!
Reikstu dauziishnai... der paarbaudiijaam Olympus zmeuudens fotograafeeshanu un iztruiibu nometoto to no dazhaadiem augstumiem... Zemuudens ir ljooti labs [manaa saktiijumaa] treicienus iztru arii okej... pat neizsleedzaas... [ssakraapeejas gan]
Bizarre:Uzreiz redzams, kurš ir fotoonānists! Pikseļi, trokšņi, krops utt umtl.. A vispār pats ta bildē vai kā?! Nepatīk?! NEPĒRC! Un ej lielies ar savu (pārsvarā)Canon, kas tik priekš zīmēšanās uz kakla ir uzkārts!
NilsS! Pirms liec manis teikto par piemēru savējā(?!) aplikšanai, parādi kurā vietā ir pieminēts Zo vārds! Un ja gribas vienkārši bla bla bla un ne pa tēmai, tad priekš tā ir burziņš!
Bizarre:NilsS! Pirms liec manis teikto par piemēru savējā(?!) aplikšanai, parādi kurā vietā ir pieminēts Zo vārds! Un ja gribas vienkārši bla bla bla un ne pa tēmai, tad priekš tā ir burziņš!
atslābsti Oly ir VISVISkrutākais verķis Pasaulē Man tas afigeķ skauž, tādēļ es te cepos
Olympusi ir maaksliniekiem, taa tam buus buut! Un nav ko kashkjeeties! Tehnonaanisti protams cilveeki gudri, tik parasti paaraak iespringst uz raadiitaajiem, kaut gan taisniiba jau ir ka tehnika svariiga.. bet ko gan cilveeks var teikt ja pat manuaali nav savai kamerai izlasiijis?! Oj, pat definiicija sanaak! Tehnonaanists - cilveeks kursh par tehniku zin visvairaak, kaut gan nav izlasiijis manuaali. Vispaar jau man besii tie kas momentaa maina kameru tik taadeelj ka redz krutaaks modelis iznaacis! Bet nu jaa, krutaakas smadzenes jau nevar apgreidot.. putra paliek putra..
Ārprāc, cik daži cilvēki var būt agresīvi un stulbi...
Jopcik, šis posts ir par Oly jauno modeli. Nevis "nāciet apdi#$t savādāk domājošus". Katram ir savi iemesli kāpēc lietot to vai citu sistēmu. Ja jums nav ko teikt par Oly jauno modeli tad paklusējiet. Krutie lielmeistari atradušies...
Runājot par E-A1 - man domāt laba ideja. Tāds plastmasīgs E3 par 40D cenu. Ja vēl uztaisītu midrange kitenieci, tipa 14-54 f2.8-f3.5 swd...
Vispaar jau ja bez aplikshanas skatamies, tad E-3 vareeja staaveet blakaam 40D peec iespeejaam un parametriem, faktiski tas pats vien ir.. tik cena uz pusi daargaaka.. Bet par to plastmasiigumu gan labi pats uzrakstiiji!
Nu E-3 tomēr ir fīčas kas nav 40D - noblīvētais magnēzija korpuss, IS, grozāmais ekrāns, autofokuss live modē. Cita lieta, cik noderīgas katram liekas šīs fīčas... Piemēram, grozāmais ekrāns spogulenei man likās ķecerība, bet praksē palietojot ir nenormāli ērti, var bildēt visādos interesantos rakursos un tamdēļ nav jāvārtās pa zemi
Varu uzreiz pačukstēt! Paņēmu laptop.lv. Nezinu - varbūt paveicās, ka Oly nav tas populārākais aparāts un tas pie viņiem pārāk ilgi stāvēja, bet - viniem lapā cena uz Body bija 880 LVL, iekš ss.lv - 800, beigās atdeva pa ... 660 LVL. Vai arī tā - E-3 + 12-60 pa 1150 LVL... Pie tam, sākumā nebija domas par pašas kameras nomaiņu, bet beigās apstākļu sakritības pēc sanāca nomainīt - laba cena uz E-3 + 12-60 un uzreiz pārdevās vecā kamera...
Es varu paust tikai savu viedokli no sava skatiijuma - par aparaatu ar kuru jaastraadaa un nauda jaapelna. Magneezija korpuss, tas ir kruta, tas ka uudensizturiigs, ar forshi, tik jeega ziid deelj taa ka objektiivi nav tik uudensizturiigi kaa korpuss. IS - laba lieta, bet diemzjeel IS kas ir bodijaa nespeej tik daudz kompenseet vibraacijas kaa IS kas ir objektiivaa.. diemzjeel.. Grozaams ekraans - nav nekaadas jeegas no taada, vieniigais live moodee var nodereet, kad kadree no zaales skatpunkta. Bet taa kadreet sanaak reti, taa ka - visumaa bezjeediiga fiicha. Bet PR kjeksi var ielikt. autofokuss live modē - jaa, tas ir kruta, tieshaam gribeetu taadu extru, nodereetu! E-1A nu būs tikpat plastmasīgs kā 40D - a nevella! 40D ir ar magnezija korpusu ja gadijumaa nezinaaji..
Bizarre:Vietas jāzin, lai E-3 cena nebūtu uz pusi dārgāka par 40D...
Ja paskatamies videejaas veikalu cenas, tad ir uz pusi daargaaks. Bet ja papeeta kur var dabuut par vislabaakajaam cenaam - tad tieshaam taa cenu starpiiba kljuust minimaala..
imho - labi ka ir brends kas taa vietaa lai baaztu kameraa bezjeedzigas fiichas, kaa piemeeram video filmeeshanu spogulenee, taa vietaa njem normaalu kameras modeli, apgraiza to, un padara sakariigaaku prieksh plashaakaam masaam. Jo krutajaam spoguleneem tieshaam ir lietas ko var novienkaarshot, kaut vai tas pats korpuss, rezultaataa ieguustot kameru ar labaam iespeejaam par labu cenu!
Jonatan! Par šo to varētu, ja ne pastrīdēties, tad padiskutēt gan! Tā vienkārši aiz gara laika vai aiz darīt nav ko! IS. Sliktāks nekā iekš stikliem?! Zato lētāks! Un nevajag katru reizi pārmaksāt par KATRU stiklu! Pie tam, par to sliktumu gan jau varētu pastrīdēties. Te varētu pat atbildēt Taviem vārdiem par grozāmo ekrānu - a ne vienmēr tādu extrēmu(?!) IS kā iekš stikla vajag! Un LiveView ne tikai no zemes noder! Arī no augšas! Aiz stūra! Utt utml. Gan kā reportierim, gan kā vienkāršam fotomīlim.
Nez kāpēc ir noniecināts LiveView, putekļu "kratītājs", vēl kas, bet pēc tam nez kāpēc tās fīčas parādās, piemēram, uz ... Mark.... BEZ ironijas, bet ar
Bizarre:Kas par maz?! Un KAS ir FF?! Panaceja pret vis kaut ko?! Bez tā nekādīgi nevar?! ...vai kā?!
kad tev ir tas FF, negribās skatīties pat uz 1.6 matricu. Gandrīz vienmēr bildējot ar 30 D es to nožēloju. Nu nav tas fīlings, ko padarīsi....un tam nav sakara ar panaceju. Pie labām lietām pierod ātri.
UN?! Ko tad lien te?! Tas tā - bez kāda aizvainojuma-apvainojuma! Katram taču savs! Es varu nocitēt arī kādu cilvēku, kurš palietoja sākumā 30D, tad D200 un ... palika pie E-3! Un ko nu?! Viņš un ne tikai viņš ir galīgi garām?! Vēl nesen Nikon nebija FF - un KAS?! Visi bija garām?! Starp citu, FF nevar palielīties ar to lielāko skatumeklētāju, lielāko buferi utt utml, bet kas no tā?! Ja nav FF, tad tas nenozīmē, ka nevar iegūt labas bildes. Tev neliekas, ka pārāk ieciklējies uz tehniskām lietām?! Kā vienkārša zīmēšanās tā izskatās (dažiem)... Labas lietas ir ne tikai FF. Un īpaši Canon...