Attiecībā par 17 Ls piektdienas reisiem. Tas attiecas uz abiem virzieniem. Vienā virzienā tas būtu tikai 8.50 Ls. Ja mēs atgriežamies sestdien vai svētdien un tā nav piektdiena, tad tāpat ir jau par 8.50 Ls lētāk. Es gan nepazīstu skandināvu lielceļus piektdienās (vai darbdienās) un brīvdienās, bet varbūt kāds par to kaut ko var teikt. Ņemot vērā vietējo satiksmi, tad tā parasti ir mazāka brīvdienās. Citiem vārdiem - ja mēs izbraucam ar prāmi piektdien un sestdien no rīta esam Stokholmā, bet tad arī satiksme varbūt ir mazāka, nav sastrēgumi un raitāk tiek uz priekšu. Vai jēgas ieekonomēt 8.50, bet iestrēgt piektdien kaut kur skandināvu bānī? Varbūt domāt un skatīt, kā kuram ir izdevīgāk sākt ceļojumu, piemēram, piektdien un kā turpinās pārbrauciens nākošā dienā skandināvos. Vienā virzienā tā ir tikai 8.50 Ls starpība. Fiksās pārdomas. Man principā vienalga, vai tā ir ceturtdiena, piektdiena vai sestdiena, kad izbrauc. Drīzāk svarīgāk būtu ņemt vērā tos, kuri ir piesaistīti kādām darba vietām un kā būtu izdevīgāk šiem dalībniekiem no atvaļinājumu viedokļa un kurā dienā turpinās garais pārbrauciens.
Es jau arī domāju, ka labāk ir braukt ceturdien.Ja no rīta piekdienā esam Stokholmā, tad pa dienu neviena sastrēguma nebūs, tie rodās vakarpusē!!!Un tur jau viņi lēni brauc, vismaz pa pilsētu!!!)
dansiga: ... Linkman, nuuu ..... skatoties cik cilveeki tad mees buusim - izejot no ta jaadomaa par autinjiem.
Nuuu - dansiga, ja apskatīsi pirmā posta sarakstu, tad pamanīsi, ka it kā jau ir astoņi braucēji. Takš to busiņā nesalien viennozīmīgi. It kā jau es varētu braukt ar savējo audia6-2002-135-disel, tad varētu dalīties - busiņā pieci, pie manis trīs, kopā astoņi. Divas kajītes pa četriem. Bet !!! Bet tas vēl nav zvanīts, ka varētu braukt ar savējo. Tas tā sakot kopējai lietošanai mums visiem mājiniekiem un ja lielākā daļa nepiekritīs, tad neko - tad es nebraucu. Piesakās, kas var braukt ar savu auto.
Kāpēc par daudz? Pa ceļam līdz norge nekur neapstāsies, neēdīsi, nevienu kadru neuztaisīsi? Izturīga līdzbraucēja Tu varētu būt. Bez tam pārējās dienas arī būs braukšana un staigāšana, fotogrāfēšana vēl jo vairāk.
Vavers:Neko vairs nesaprotu... A davai tad juulija viduu braucam!
Vavers - ko Tu nesaproti? Tiek apspriests variants par norgesafari pabīdīšanu uz augusta beigām septembra sākumu - siltāks un garākas dienas (man gan gribās krāsaino rudeni, bet nu labi - kādu citu reizi). Brauciens nevis ar lideni, bet ar prāmi un savām mašīnām. Tiktāl taču ir saprotams. Un vispār, ko Tu uzzināji par savu biļeti - mainīsi vai ņemsi cash atpakaļ?
Tiek realizeeta naudas atpakaljatgrieshana. Es nesaprotu, kaa var tik fleksibli riikoties ar ekspediicijas laikiem, jo, lai sarunaatu nu jau bijushajos terminjos briivu, man bija krietni jaapapuulas... Un ja jau datumi mainaas, tad kaadeelj gan ne mana likumiigaa atvaljinaajuma laikaa juulija viduu?
Jo vairāk cilvēku piedalās, jo vairāk dažādu domu un versiju. Mans atvaļinājums ilgst jau vairākus gadus, esmu ļoti fleksibls - es arī varētu braukt jūlijā. Varbūt vēl kāds grib jūlijā doties? Ja četri salasās kopā, tad jau vismaz kaut kas sanāk. Droši vien vissiltākais laiks norgē un ļoti garas dienas. Bet tie nakts reisi nekam neder - tam taču Tu piekrīti? Ko Tu domā par Olesunde? Tas ir vēl tālāk uz ziemeļiem no Bergenas.
1. ja juus braucat juulijaa - tad es nee, jo otru braucienu parbiidiiju no septembra uz juuliju; 2. vai nebuutu vienkarshak potenciaalajiem brauceejiem satikties un visu izrunaat?
dansiga: ... 2. vai nebuutu vienkarshak potenciaalajiem brauceejiem satikties un visu izrunaat?
Protams, var arī satikties. Forumam ir tā priekšrocība, ka var izteikties un uzzināt citu domas neatkarīgi no atrašanās vietas un laika. Galvenais, lai būtu pieeja internetam un vēlēšanas apspriest jautājumus. Kādi ir priekšlikumi par tikšanās vietu un laiku? Varētu tikties svētdien pēc bildēm.
Atļaušos Mumina vietā atbildēt, ja drīkst. Pēc bildēm nozīmē, ka es dažas bildes pasūtīju izdrukāšanai un gribējās parādīt tās Muminam, lai novērtē. Tā kā Mumins ir Rīgā, tad izmantoju iespēju atrādīties. Varbūt, ka būs ok. Man mājās pie sienas nav nevienas izdrukātās bildes. Kādreiz taču vajadzētu kaut ko uzražot.
Mumins:Linkman, kad svētdien tiksimies, tad arī izrunāsim!!!
Vēl ir variants tāds, ka var pļāpāt arī pie manis. Kamēr runājās, tikmēr varu ieslēgt pirtiņu, tad pēc 1.5 stundas tā ir karsta. Varbūt kāds grib pakarsēties? Vispār es teikšu tā - tā kā Mumins piedāvā savu mašīnu, tad Mumins varētu būt noteicējs (vai kapteinis), kurš viņam var braukt līdzi. Varbūt Muminam ir kādas pretenzijas, piemēram, pret mani līko degunu un nemaz negrib redzēt tādu sīkumainu veci kā mani busiņa komandā. Ja Mumins saka, ka man brauks līdzi - tas, tas un tas, bet Linkman paliks mājās ... Nu tad neko - tas es palieku mājās ar garu un līku degunu.
Vavers:aitinaa: un uz kurieni mees divataa vareetu doties? ;-)
Vavers - es Tevi tā īsti nesaprotu - Tu esi iemetis plinti krūnos un vairs negribi braukt vai kā? Ar aitinu gribi iet iedzert? Kā chess rakstīja - parasti stiķē kopā pa trim. Nu tad - šosestdien varam sastiķēt kopā pirtiņā pie manis (trijatā).
Linkman, var arii sveetdien peec bildeem ;-) forumaa te katrs kaut raxta, cits kaut ko izlasa/neizlasa .... taa neerti .... izkauties aci pret aci ir eertaak ;-))))
Izskatās, ka nupat jau nopietnība beigusies, un sākusies ķiķināšana.....
Vavers:Eu, a juusm visi briivmaakslinieki, pensionaari vai bezdarbnieki, ja tik viegli 10 dienas shur vai tur mainiet??? Neko jau sev...
Vavers...- viss pareizi, un kas attiecas uz mani..., tad esmu no visiem trim pa bišķim, un varu iegrozīties, kā vajag ar noteikumu, ka 15.septembrī nododu atskaites trim firmām, protams pirms tam vēl tādas sataisot..., un pāris dienas šur vai tur, man lomu nespēlē...
Esmu par izbraukšanu augusta beigās, tā var būt arī sestdiena, 29.augusts (ar visu 17.- Ls ieekonomēšanu)..., un ja uz 10 dienām..., tad tas nozīmē, ka 06.septembrī (svētdien) kāpjam uz prāmja Stokholmā, un 07.septembrī esam jau Rīgā...!!!
Tātad, mans piedāvājums apspriest ceļojuma laiku no 29.08.-07.09., ja protams prāmis kursē vajadzīgajos datumos (29.aug. un 06.sept.)...
Svētdien uz tikšanos laikam jau neieradīšos, bet ceru, ka Mumins man piezvanīs un pastāstīs, par ko busiet vienojušies, kā arī ceru šeit to pašu izlasīt....!!!
Linkman...- vai septembra sākumā Norvēģijā vēl nesākas tā saucamais Zelta Rudens...???
dansiga: ... izkauties aci pret aci ir eertaak ;-))))
Ja netā izkaujās, tad arī pārējiem prieks. A tā mēs tik divi vien, pārāk mazs tracis. Vajag lielu brēku un mazu villu. Var jau arī reāli izkauties. Zaudētājs paliek mājās. Bet it kā man takš vajadzētu būt džentlbeņķim un par kaušanai nevajadzētu ielaisties. Lady's first und kungi iet ... pēc tam. Nu labi - tad brauciet jūs ar busiņu, es kaut ko citu izdomāšu.
Linkman, da neee ..... savaakties, apzinaat cik iisti ri brauceeji un vinju veelmes - datumus, transportu utttt. Nu es jau arii lepnaa vientuliibaa varu pati ar savu auto ( ja jau Tu taa) ;-ppp;-) Kaa nekaa peedeejaa pieteicos!
Linkman: a kaa ar naakamsestdienu (pirtinjai) Par to plinti ir taa, ka ar lielaam gruutiibaam sarunaaju tos datumus briivus (piemeeram Labradoram neizdevaas sarunaat) ar visaam izrietoshajaam sekaam gan man, gan darba kolektiivam kopumaa... Liidz ar to, ja mainaas datumi, tad varu pievienoties tikai likumiigaa atvaljinaajuma laikaa, kursh man ir juulija viduu liidz augusta vidum :face-angel:
Vispirms par sprediķi, kad Stokholmā ir "heavy traffic". Piedodiet, bet kā no prāmja tā pa E4 Stokholmai garām caur Solnu uz E18/E20 un nu tur ir korķi tikai tad, kad ir pilnīgs force majoure, piemēram pirmdienas rīts Ja ir vēlēšanās iebraukt Stokholmā, tad gan var arī uz korķiem uzrauties. Bet bez tā pa taisno līdz Oslo, ja nemaldos 600-700 km, dienas laikā var aizbraukt, pa ceļam pačurāt/uzpīpēt, ko redzēt/bildēt nekā. Pēc tāda grafika pirmā nakts pieOslo kempingā, ja ar braukšanu nav problēmas (600-700 tur nav 1000 pa vācu bāņiem). Pēc tam jau sākās skatīšanās/bildēšanās/priecāšanās.
Nu lūk. Vēl pārdomas par 6 cilvēki busiņā. Braukt no Rīgas uz Liepāju, var 6, braukt pa norģiem, kur līdz ir ēdamais/dzeramais/guļamais/ģērbjamais/cepamais visam laikam visiem cilvēkiem, arī ja ir 5 busiņā, jāmeklē 1 vai 2 jumta kastes. Ja kastes jāpērk- tad sāpīgi Pie obligātiem izdevumiem- vismaz DOT-5 bremžu sistēmā un svaigi kluči, nav jau pārāk dārgi, bet nedrīkst aizmirst. Ēdamais- 100% līdz, gan lieks laika patēriņš, gan cenas sāpīgas. Nu labi, maize vietējā, lai svaiga, bet alus- savējais ))
Parunājiet, piemēram, ar tūrfirmu grupu vadītājiem. Baidos, ka septembrī būs nevis Zelta rudens, bet Baltā migla . Protams, var jau noveikties, arī Bergenā reizēm nelīst Protams, laika apstākļi vienmēr ir lotereja, bet man norģos tā īsti nekad nav bijusi pilnā loze
Ja tikai uz Bergenas pusi, kaut kur nogruntēties un tad pēc zvaigznes principa, tad ir vieglāk, ja pa lielāku apli arī uz augšu, tad gan jāpaplāno cītīgāk, līdz pat mazo prāmju laikiem. Var sanākt, ka visi draudzīgi stāv fjorda malā un gaida prāmi, 4 stundas...
Nu apmēram tā. Bet- laikam jau tā ir, vienreiz tur galvu iebāžot, ārā vairs dabūt nevar, gribās bāzt vēl un vēl )) Ja ko derīgu atcerēšos, pametīši kādas domas.
P.S. Linkman- ar kempingu GPS koordinātēm nav problēmu, Internetā ir gatavi faili, kurus atvelk un ielādē navigācijā.
dansiga:Linkman, var arii sveetdien peec bildeem ;-) forumaa te katrs kaut raxta, cits kaut ko izlasa/neizlasa .... taa neerti .... izkauties aci pret aci ir eertaak ;-))))
kā lai nepalaiž garām kā dansiga Linkmanam līkumus taisno!