Jā, Linkman!!! Biju divas reizes, gan vasarā, gan ziemā, bet tas bija ļoti, ļoti sen ... nav skaistākas zames par Norvŗģiju!!! Labprāt aizbrauktu vēl, fotogrāfu sabiedrībā būtu īpaši) Tad jau jāsāk plānot )
Nu Linkman du dooooooooo , man parasti PIENAK ISZINA ar texstu "Pec 3h izlidošana" aizlaižu aizeju pie Info tur man biļete un Komandējums "Barselona 27 dienas" Vai kādreiz maigaka variantaa bija katru nedelju Zviedrija , Somija , Igaunija ko uzzin tik no rīta atnākot uz opissu Gads tas ir exstrēmi bet Norge tas ir sur tur GRANDIOZI , te gan neļaiķis Birznieks H izbraukāja ar manējiem Norgi šogad augustā pēc tam uzkāpa uz korķa un atsvieda vedāļus nesen Norge tātad nogalina fotogrāfus!!!
Uz Bergenu lidot tur atpakaļ lētākās biļetes 132Ls ,Bergenā pilsētā ziemā ap +8 grādi reizēm nokrīt arī līdz -5 grādi . bet tagad līst lietus un kalnos snieg , ielejās ir rudens skati- pašlaik esmu Vossā ,26 kilometri kalnos , augstums ap kilometru skaisti ar auto pabraukt grūti jeb pat neiespējami un saku staigāt ar kājām ,uz darbu 1,5 stundas un atpakaļ pret kalnu un pa purvu 2 stundas intreresanti bet ko bildēt ir daudz un dažādi gan ūdenskritumi gan kalni ,nogāzes kraujas šodienas bilde ir blogā ,un mans internets ir lēnāks par lēnāko gliemezi ,bildi lādē trīs stundas un pat nezinu vai šis rakstītais nonāks pie jums kas grib lasīt :)))))))))
nu, peec Norges gan var saakt kost... kad mums beidzaas shnaps un veel 3 dienas prikshaa- viss brauciens kljuva taads apceriigs... tas alinsh pa triiniiti bundzhaa kaklaa kjeeraas, a uz monopolu 60 km (uz vienu galu) veselais sapraats neljaava braukt... atbraucaam maajaas un tad saakaas... kaa vienmeer...
Redz kur laurelz pievienojis nelielu reportu: www.fotoblog.lv... Krāsas ok. Es teiktu: septembra beigas. Ja pēc airbaltic datumiem, tad varētu būt šādi datumi: 18.-25. septembris, viena nedēļa. Cik nu es lasu un saņemu pm, tad varētu būt pat 8 cilvēki. Droši vien pirmā postā norādīšu cilvēkus, kuri stingri saka: jā, braucu un tādus, kuri domās. Lunis - tas gan ir ekstrēmi - 3h iepriekš uzzini, ka komandājums turp un uz tik un tik dienām. Ja to apmaksā, tad es arī labprāt tādos komandējumos aizbrauktu. Nu jā - vienīgi droši vien jāpastrādā, ceļojumā mani neviens nesūta un droši vien nekad arī nesūtīs, pašam jādomā. Nu labi - šis būs ekstrēma otrais gals - gadu iepriekš nolēmu, ka nākošgad septembrī uz Norvēģiju.
Confina:Uz Bergenu lidot tur atpakaļ lētākās biļetes 132Ls ,Bergenā pilsētā ziemā ap +8 grādi reizēm nokrīt arī līdz -5 grādi . bet tagad līst lietus un kalnos snieg , ielejās ir rudens skati- pašlaik esmu Vossā ,26 kilometri kalnos , augstums ap kilometru skaisti ar auto pabraukt grūti jeb pat neiespējami un saku staigāt ar kājām ,uz darbu 1,5 stundas un atpakaļ pret kalnu un pa purvu 2 stundas intreresanti bet ko bildēt ir daudz un dažādi gan ūdenskritumi gan kalni ,nogāzes kraujas šodienas bilde ir blogā ,un mans internets ir lēnāks par lēnāko gliemezi ,bildi lādē trīs stundas un pat nezinu vai šis rakstītais nonāks pie jums kas grib lasīt :)))))))))
Vosa jau taada paliela pilseetele prieksh Norveegjijas, shovasar biju! Skaisti tai apkaartnee tas gan!
Pie norģiem, jebkurā laikā, ir pabūts gan ziemā, gan vasarā, arī Bergenā, ceru pabūt vēl. No šī topika nekļūst skaidras dažas org-lietas, ne jau sīkumos, bet stratēģiskas. Ja lido ar ļoteni, kā ar ēšanu, dzeršanu, dzīvošanu, braukšanu? Labi, aizlidojam, esam Bergenā. Labi, autoīre strādā, mašīnas īrējam. Ēst gribās, braucam uz piem., 1000 pēc ēdamā nedēļai (?) Dzīvojam- kempingos? Kempingos. Teltis nav, mājiņās vajadzīga gultas veļa- ar ļoteni?... Personīgās mantas nedēļai- atkal pa daudz ļotenei. Ui, vēl taču fočiks(i) un statīvs un stikli... Bez tam, kā teica paši bergenieši, no 360 dienām 320 (ja pareizi atceros) līst lietus. Kalnos ļļļoti bieži ir tik bieza migla, ka nekādu tālo skatu nav. Atceros, augšā troļļu ceļā (cik nu augšā trāpījās tāda migla, ka nevarēja izbraukt uz ceļa, pa 10 m pakaļējos migliniekus neredzēja... Diemžēl var sanākt arī tā, ka to nedēļu augšā nosēž kā ezīši miglā Tā protams ir lotereja, bet man liekas, ka pamatproblēma ir visu vajadzīgo mantu aizvešana ar ļoteni, lai pēc tam nedēļu tur dzīvotu. Ieteikums: prāmis Rīga - Stokholma ar savām mašīnām, pirmā diena Stokholma-Oslo, vairāk neiznāks, sākot no otrās dienas tālāk uz Bergenu braucot iekšā vietās, kur japānīši pabrauc garām. Pēc tam, ja veicās ar laiku, ok, brauc augšā kalnos, ja ir migla, tad fjordi, ūdenskritumi, alus... Bet tās jau ir konkrētās lietiņas. P.S. Šogad nesaņēmos aizbraukt uz Lofotu salām, tā esot vispār cita nereāla pasaule, pavisam cita Norvēģija, bet nu tur vajag nedēļas trīs ...
UldisS - vai šo bloga rakstu lasīji: www.fotoblog.lv... . Tajā ir atbildes Taviem jautājumiem, kā es redzu šo pasākumu. Plāns ir apmēram šāds: lidojam līdz Bergenai, īrējam auto, braucam līdz vietai, kur īrejam mājiņu, kurā ir gan gultas veļa, gan dvieļi, gan normāla tualete, gan duša, gan virtuve. Līdzi tiek ņemtas drēbes, fotolietas un daļa pārtikas. Nekādas teltis vai gultas veļa netiek netiek ņemtas līdzi. Es vairs neesmu tādā vecumā, lai gulētu teltīs, ja naktī varētu būt 5-10, ja ne vēl zemāka temperatūra. No šīs vietas t.s. bāzes vietas izbraucam (jau iepriekš Latvijā saplānotos) maršrutus. Jau iepriekš tiek pētīts google eart un panoramio ar konkrētām fotovietām un tās tad arī apmeklējam. Tā īsumā. Šo plenēru vēlos veidot bez saviem auto - lidmašīna turp un atpakaļ. Tikt līdz Bergenai vai izvēlētai vietai ar prāmi no Rīgas un tālāk pa zemes ceļu - tās ir 2 dienas vienā virzienā un tikpat atpakaļ. 4 dienas tikai ceļam. Ja ne vairāk. Ar lidmašīnu ceļš kopumā sanāktu viena diena. Es labāk trīs-četras dienas esmu fjordos, ielejās un kalnos nekā uz prāmja un ceļā no Stokholmas līdz Bergenai un to pašu vēl atpakaļ. Šī tūre ir paredzēta ar lidmašīnu.
Linkman:UldisS - vai šo bloga rakstu lasīji: www.fotoblog.lv... . Tajā ir atbildes Taviem jautājumiem, kā es redzu šo pasākumu. Plāns ir apmēram šāds: lidojam līdz Bergenai, īrējam auto, braucam līdz vietai, kur īrejam mājiņu, kurā ir gan gultas veļa, gan dvieļi, gan normāla tualete, gan duša, gan virtuve. Līdzi tiek ņemtas drēbes, fotolietas un daļa pārtikas. Nekādas teltis vai gultas veļa netiek netiek ņemtas līdzi. Es vairs neesmu tādā vecumā, lai gulētu teltīs, ja naktī varētu būt 5-10, ja ne vēl zemāka temperatūra. No šīs vietas t.s. bāzes vietas izbraucam (jau iepriekš Latvijā saplānotos) maršrutus. Jau iepriekš tiek pētīts google eart un panoramio ar konkrētām fotovietām un tās tad arī apmeklējam. Tā īsumā. Šo plenēru vēlos veidot bez saviem auto - lidmašīna turp un atpakaļ. Tikt līdz Bergenai vai izvēlētai vietai ar prāmi no Rīgas un tālāk pa zemes ceļu - tās ir 2 dienas vienā virzienā un tikpat atpakaļ. 4 dienas tikai ceļam. Ja ne vairāk. Ar lidmašīnu ceļš kopumā sanāktu viena diena. Es labāk trīs-četras dienas esmu fjordos, ielejās un kalnos nekā uz prāmja un ceļā no Stokholmas līdz Bergenai un to pašu vēl atpakaļ. Šī tūre ir paredzēta ar lidmašīnu.
OK, shēma ir laba un arī man ir liela interese par dalību. Vēl- bez Airbaltic ir vērts sekot līdz [url=www.norwegian.no]www.norwegian.no[/url] , tas ir norģu rinairs. Arī ar to var tikt pa gaisu līdz Bergenai un ne tikai. Gaidīšu nākošos jaunumus.
Jau reizes divas vismaz..., domās biju Norvēģijā..., bet patiesībā tā arī nekādi nesanāca brauciens..., un jau atmetu šo cerību uz nenoteiktu laiku...!?! Mērķis skaidrs..., drukāšu un krāšu latiņus..., jo gribu beidzot tur nokļūt..., tāpēc varbūt var pierakstīt arī mani...!!!
Jo tuvaak naaks tas datums - jo buus daargakas biljetes. Bet taa jau laikam katra personiigaa dariishana - kad kursh pasuuta ... Uz Andaluuziju naakamgad septembrii man jau ljotenes biljete norezerveta;-)
Nu moins - te jau izskatās, ka top latviešu fotodesants Norvēģijā. Es biju cerējis, ka 3-4 cilvēki pieteiksies, lai vismaz viens auto sanāktu, bet kandidāti drīz izveidos tiešām veselu busu un čarterreisu. Pierakstu kandidātus sarakstam. Varbūt ir vērts domāt arī par kādu minivenu vai busu, kurā var braukt 7-8 cilvēki. Tas būtu jāpakalkulē - iespējams, ka minivens varbūt uz galviņu sanāk pat lētāk nekā kombi. Pieņemsim, ka piesakās 12 cilvēki. Ņemt 3 auto vai divus minivenus t.i. 3x4 vai 2x6? Tas ir kopīgi risināms jautājums ar tiem visiem, kuri reāli brauks.
dansiga:Linkman, man Andaluuzija no 3 liidz 16.septembrim! - labi buutu nedeelju p agroziities darbaa un tad ar kaadu 23.09 vareetu starteet uz Norgi.
Es jau labprātāk būtu startējis no 11.-18., varbūt 18.-25. septembris. Jo vēlāk, jo īsākas dienas, jo arī aukstāk. Ja Confina raksta, ka tagad kalnos snieg un ar auto tur ir pagrūti, tad septembra beigas un oktobra sākums - es tā skeptiski skatos. Tie, kuri pieteikušies kandidātos, varbūt varētu izteikt savas domas par datumiem. Kāpēc es izvēlēti pieminētie datumi - jo tie ir airbaltic reisi un šobrīd cena turp atpakaļ šajos datumos ir 75 Ls. Nu jā arī 25. septembris 02. oktobris - biļetes cena 75 Ls. Ak tā - bija iespēja izveidot balsošanu par datumiem. Jāpaskatās, vai man tas izdosies.
nezinu, nezinu... ir jau viegli pieteikties uz kaut kādu x stundu nākotnē, ja šobrīd nekas reāli nav jāmaksā.Cita lieta ir ka jau tagad pērkam biļetes priekš' 2009 .gada septembra.
Klau - vai kāds var izveidot aptauju par datumiem, kaut ko es neredzu vai nesaprotu, kur tas un kā ir veidojams. Tātad varianti: 1. variants: 11. sep. - 18. sep. 2. variants: 18. sept - 25. sep. 3. variants; 25. sep. - 02. okt. Mans variants ir 2. Jo krāsas kokos būtu izteiktākas nekā variantā 1, vēl varētu relatīvi silts, varbūt kalnos nesnieg nekā tas ir 3. variantā. Kādreiz skatījos, ka ir tāda norge lapa, kur par pēdējiem desmit gadiem vai pat vēl vairāk parādītas vidējās gaisa temperatūras un nokrišņu daudzums dažādos norge apgabalos. Būs jāatrod un jāizčeko. Tas protams nenozīmē, ka šogad nelīs un nebūs migla, bet šāda informācija arī var noderēt.