LInkman, vakar ievietoto reportaazhu focheeju vakar, Lai gan skita, ka zaljie koki un jau nodzelteejushie koki ir 50\50 liekas, ka nodzelteejushie jau ir vairaak. Par reportaazhu , nu jaa kraasas piesaatinaatas, bet tas no kkada rezhiima CHROME, kas savukaart biki salaida deelii debesis, kopumaa vairaak skiet defekts nekaa efekts, manas domas.
Laurelz:LInkman, vakar ievietoto reportaazhu focheeju vakar, Lai gan skita, ka zaljie koki un jau nodzelteejushie koki ir 50\50 liekas, ka nodzelteejushie jau ir vairaak.
No rudens krāsu viedokļa es vairāk vilktu uz septembra beigām (18.-25.), bet tas jau nav vienīgais faktors. Žēl, ka Confina nevar piedalīties šajā forumā, jo internets esot baigi švakais tur, kur viņš šobrīd esot.
aitinaa:kas vainas 11. septembrim? man gan ir vienalga 11.vai 18. Tas 3 variants biedē, ka būs auksti....
It kā īpašas vainas nav, bet iedomājies, ka uz reisu atnāk fotogrāfu bariņš, ar smagām fotosomām, koferiem un vēl statīviem, lidostas drošības dienestam tas liktos aizdomīgi, ka tāds desants veido rudens diversiju Norvēģijas virzienā. Un tieši 11. septembrī.
Es te atradu zinātnisko rakstu par Bergenu, par laika apstākļiem Bergenā, kā cilvēki uztver, kad laiks ir foršs un pie kādām temperatūrām, bet tas būtiskākais ir šie dati: Datu iegūšanas periods (1961-1990, (tātad kopā 30 gadi). Bergena, Floridas meteostacija: Nokrišņi mm: aug -190 / sep -283 / okt.-271 Lietainas dienas, vairāk par 0.1mm: aug.-20 / sep -21 / okt -24 . Vid gaisa temp.Co: :aug-14.1 / sep-11.2 / okt-8.6 . Saulainas stundas: aug -143.7 / sep -85.7 / okt -60.1 . Man secinājums par septembra dienām varētu būt tāds: jo tuvāk augustam, jo mazāk nokrišņu, jo siltāks un jo vairāk saulainas dienas. No tāda viedokļa 11.-18. datumi ir tuvāk augustam. Vēl kaut kas jāpameklē par pašu septembri - varbūt ir kāds dalījums pa datumiem un pēdējiem 5-10 gadiem.
Tā šeit ir dati par šogada septembri: www.yr.no... Rezumē ir tāds, ka sausākais laiks šogad bija tieši no 12.-17. septembrim (tabulā kā -1.0 atzīmēts), savukārt lietus '\sogad bija 18-21. septembrī un arī 22.-23. Mhmm - varbūt mazāk krāsas, bet vairāk sausa laika. ja ņem šigada pieredzi par atskaites punktu, tad 11-18 septembris būtu optimāls. Pie tam priecē arī tas, ka šogad septembrī esot bijis tikai 140mm nokrisņu (kaut gan vajadzēja būt vidēji ap 283mm) un augustā pat esot bijis vairāk - 166mm (kaut gan vidēji 190). Nu tad paliek kā - 1.variants - 11.-18. septembris? Latviešu fotodesants uz Norvēģiju 11. septembrī? Nav jau garantija, ka nākosgad būs tieši tāpat, bet ir vismaz kāda atskaites informācija lēmuma pieņemšanai. it sevišķi tiem, kam it kā dažādi laika periodi ir pieņemami braucienam.
Ja es apskatos par izteiktajiem datumiem, tad vairākums ir par 11.-18. septembri. Tālāk jautājums ir par bilešu pasūtīšanu. Vai ir kāds, kurš nekad nav sūtījis airbaltic biļetes internetā? Ja ir - vai kāds, kurš ir to darījis, vai šim cilvēkam var pasūtīt vai palīdzēt pasūtīt aviobiļeti? Tie, kuri ir 100% izlēmuši, ka brauks septembrī uz norge - kad pasūtam biļetes?
chess:Linkmanam ordeni par tik pamatīgu platformas sagatavošanu Latviešu fotodesantam! Geomilitārās kartes Tev protams arī ir!
Labi, ka ieminējies. Varētu Confina pasūtīt kartes, lai atved kādus 2 eksemplārus par Bergenas reģionu, jo viņs būs pēc divām nedēļām Rīgā. Es gan neticu, ka šeit varētu būt labākas kartes nekā Norvēģijā. Vēlamais mērogs 1:800 000, vēl labāk 1:400 000. Staigāt pa kalniem varētu ar 1:250 000. Chess - bet Tu tā arī neatbildēji - brauksi, nebrauksi?
Vispār es tā izdomāju: lai nevajadzētu pārlasīt visu komentārus, tad aktuālos jautājumus es iepostēšu savā pirmā postā, tad katrs par tiem var izteikties omentārā. Centīšos to apkopot un attiecīgi koriģēt pirmo postu, kurā tad būs aktuālā informācija. Tas par komunikāciju šajā forumā.
Linkman- par laika apstākļiem Bergenā. Statistika ir ok, bet kā tā veidojas. Kā zināms, Bergena ir pašā Atlantijas okeāna krastā, pa labi no Bergenas jau ir kalnu grēda. Ja ir +/-rietumu vējš, t.i., no okeāna puses, mākoņi atnāk no okeāna puses, pāri kalniem netiek un līst lietus, kalnos migla. Otrā pusē kalniem, pa labi no Bergenas, spīd saule. Un otrādi, ja ir austrumu vējš un kalnos līst, Bergenā var būt saule. Tāpēc šāda statistika ir pareiza tikai Bergenai, pārdesmit km tālāk, izbraucot caur kalnu tuneļiem, tā bilde būs stingri savādāka (visticamāk labāka).
Nu, protams, ka kalnos aina būs savādāka. Ja ir rietumu vējš un Bergenā nelīst, tad vēl jo vairāk kalnos nelīs un austrumu virzienā bilde būs labāka. Tā sakot - būtu vērts paskatīties, kādi ir valdošie vēji septembrī. Esmu bijis kalnos un redzējis kā vienā pusē kalnu grēdai spīd saule, bet no otras puses tiek dzīti mākoņi un tie veļās pāri. Stāvi mākoņu miglā - lietus it kā nelīst, bet jūti, ka viss paliek mitrs, seja tā kā ar rasu pārklājas. Tāpēc doties kalnu miglā, kur neko nevar redzēt, nav vērts, bet palikt ielejā un braukt gar fjordiem. Ja laiks ir skaidrs un tālu var redzēt, tad skati no kalniem ir lieliski.
Ok. Piefiksēju. Ja vēl kāds ir izlēmis par biļetes pirkšanu, rakstiet. Domāju, ka vajadzētu pirkt 4-5 cilvēkiem, lai veidotos kāda grupa. Pirmā postā rindkopa ar pircējiem.
Ja nemaldos - bagāža vēl 3 vai 6 Ls klāt. Es nekad neesmi pircis lidojuma maiņas rezervāciju. Ja nolemts, tad lidoju un cenšos uz to laiku būt vesels. Pirms kāda laika bija doma lidot uz Gruziju (bet tagad vairs nē), bet Norvēģija ir pietiekoši stabila un nekādi zemes nogruvumi vai vulkānu izvirdumi tajā pusē nav paredzami.
dansiga:Par bagaazhu ja biljetes pirktas peec 1.dec 2007 jaamaksaa klaat.
Spaaniju nemainiishu, jo biljetes jau ir norezerveetas ... Braukshu uz Norgi dziljaa vientuliibaa
gan jau kāds Dansiga Tev piebiedrosies. Es pašlaik pasēju, jo gribas tikt skaidrībā ar darba maiņu, tad arī domāšu. Par lietu Norvēģijā, domajiet gaišas domas, tad nelīs! Un, ja ir pilnīgi bez mākoņiem tad arī garlaicīgi... meklējiet labus kalnu zābakus, kas neslīd un tur slapjumu ārpusē!
dansiga: ... Braukshu uz Norgi dziljaa vientuliibaa
Dansiga - šī nav pēdējā reize, kad kāds brauks uz norge. Ja izveidojas grupa 4-5 cilvēki, tad viss kārtībā. Sarunā datumus, biļetes maršrutus un aiziet laiva jūriņā. Tā kā esmu bijis norge un vēl citās vietās (Korsika, Ziemeļ- un Dienvid-Francija, pavisam nesen Spānija (Andalūzija) un visās ar īrētām auto, tad norise ir zināma un atliek tik izvēlēties virzienus. Ka tik būtu finanses un ceļošanas prieks.
aitinaa:nu jaa, laikam 6+ 6 Ls par bagazu. bet sai rezervacija nevareja saprast kas tiesi ietilpst tais 75 latos, tad jaturpina jarezervacijas manipulacijas
75 latos ietilpst: biļetes cena - 18Ls, nodokļi - 51.30, transakcijas maksa - 6 Ls. Ja ir tikai rokas bagāža, tad papildus nekas nav jāmaksā. Ja ņem līdzi vēl koferi (līdz 20kg), to gan tā kā vajadzētu, tad vēl klāt 12 Ls (6 Ls turp un 6 Ls atpakaļ). Tātad kopējā cena sanāk 87.30 Ls. Ir vēl tāda opcija lidojuma maiņa bez maksas par 9 Ls vienā virzienā, bet es to nekad neesmu izmantojis, ne arī biļeti mainījis. Tas arī viss. Reiss ir tikai viens šajos datumos. Turp: 11.sep. - plkst. 11.20 no Rīgas ar reisu BT171, bet atpakaļ 18.sep. - plkst.: 13.05 no Bergenas ar reisu BT172.
Linkman, da nav man laika nodarboties ar organizeeshanu - es pa dienu ar kaut ko liidziigu - komuniceeshanu ar cilveekiem, labaako variantu mekleeshanu pie probleemaam uttt - nodarbojos, ka briivajaa laikaa esmu gatava tikai piedaliities. Taapeec ljoti priecaajos, ja kaads ko organizee! Bet man nav probleemu arii vienai aizbraukt - Norge sen jau manaa plaanaa - tik muuzhdien sanaak kaut kur citur aizbraukt. Lai Jums jaux brauciens
stings:Par lietu Norvēģijā, domajiet gaišas domas, tad nelīs! Un, ja ir pilnīgi bez mākoņiem tad arī garlaicīgi... meklējiet labus kalnu zābakus, kas neslīd un tur slapjumu ārpusē!
Paldies - tā arī darīsim. Par zābakiem - pilnīgi pareizi. Atrodiet, ja nav, un iestaigājiet. Tiešām svarīgi !!!