Lūdzu palīdziet man, kura kamera ir labāka - Nikon D60 vai Nikon D80? es tiešām nespēju ižķirties.. Nikon D80 cena ir lielāka, vai tapēc, ka viņš ir daudz labāks vai nē?
un arī lūdzu palīdziet kuru objektīvu labāk ņemt- Nikkor 18-135mm F3.5-5.6g Af-s Dx If-ed Sigma Lens 18-200/3.5-6.3 Dc Nikon (vispār biju dzirdējis, ka Sigma objektīvi nav īpaši labi, bet par to labāk nespriedīšu..)
sure. un lēti jau diez vai ko no tiesas labu dabūsi, bet gan jau angļi arī daudz naudas par sūdiem izdod. d80, protams, labāks, bet vai tikpat, cik dārgāks? uz d300, d700 vai d90 šodien laikam prātīgāk domāt, ja rocība ļaun.
sure. un lēti jau diez vai ko no tiesas labu dabūsi, bet gan jau angļi arī daudz naudas par sūdiem izdod. d80, protams, labāks, bet vai tikpat, cik dārgāks? uz d300, d700 vai d90 šodien laikam prātīgāk domāt, ja rocība ļaun.
ja es jau nebūtu nopircis savu d300, un par pirkumu domātu šodien, es drīzāk ņemtu D200 vai ar kakonīšu 40D. ) nav jau slikts tas d300, bet tā naudas starpība, kāda ir starp d300 un d200/40d nav atdekvāta.
haralds:ure. un lēti jau diez vai ko no tiesas labu dabūsi, bet gan jau angļi arī daudz naudas par sūdiem izdod. d80, protams, labāks, bet vai tikpat, cik dārgāks? uz d300, d700 vai d90 šodien laikam prātīgāk domāt, ja rocība ļaun.
ja es jau nebūtu nopircis savu d300, un par pirkumu domātu šodien, es drīzāk ņemtu D200 vai ar kakonīšu 40D. ) nav jau slikts tas d300, bet tā naudas starpība, kāda ir starp d300 un d200/40d nav atdekvāta.
Manuprāt, tīri otrādi - vairāk nekā adekvāta. Salīdzinājumā ar D200:
-labāks autofokuss -mazāki trokšņi pie lieliem ISO (1600 ir tiešām lietojams) -live view -bateriju ēd stipri mazāk, vienas baterijas pietiek ~1000 kadriem -var aizmirst par front-back fokusa problēmām
ņem d80 un 18-135 un būsi kādu pusgadu laimīgs. ja palietosi d80 kādu brīdi, tad d60 negribēsies rokās ņemt + neērti ir tas, ka nav augšējā displeja, pie kura ātri pierod. utt utjp
runājot par autofokusu-man ir radušās tādas aizdomas(es naf profiņš,kustarnij variant ) ,ka tā darbība ir zināmā mērā atkarīga no objektīva gaismspējas-jo tā lielāka,jo labāka,kvalitātes.varbūt tāpēc af dažkārt pieklibo.un JA tas ir tā,tad aparāti būtu jātestē ar vienādiem objektīviem,piem. kautko no Tokinas, Ceisa.tad redzētu,kas fiksāks-Canons vai Nikon adekvātas kameras.
martini74:runājot par autofokusu-man ir radušās tādas aizdomas(es naf profiņš,kustarnij variant ) ,ka tā darbība ir zināmā mērā atkarīga no objektīva gaismspējas-jo tā lielāka,jo labāka,kvalitātes.varbūt tāpēc af dažkārt pieklibo.un JA tas ir tā,tad aparāti būtu jātestē ar vienādiem objektīviem,piem. kautko no Tokinas, Ceisa.tad redzētu,kas fiksāks-Canons vai Nikon adekvātas kameras.
Ieteiktu salīdzināt piemēram to pašu canon 1.8/50mm stiklu gan uz, teiksim, Mark III gan uz kāda lētā gala filmenieka. Es salīdzināju Canon EOS 5 ar Canon 1000fn to pašu 1.8/50. Pirmais aparāts nofokusējās apmēram 4x ātrāk...
Visa fokusa noteikšana notiek spogulī. Fokusu viņš atrod pēc kontūru kontrasta, un aprēķinu ātrums atkarīgs no aparāta, nevis objektīva... Tad protams, visu izšķir, pēc kāda principa darbojas objektīva motors, kas dzenā fokusu turpu šurpu, un cik tas ātri notiek... Var jau būt ka aparāts atrastu to fokusu superātri, bet ja objektīvs fiziski ātrāk nevar....
-mazāki trokšņi pie lieliem ISO (1600 ir tiešām lietojams) tas vienīgais
-live view nafig nav vajadzīgs
-bateriju ēd stipri mazāk, vienas baterijas pietiek ~1000 kadriem toties nedarbojas ķīniešu bačas. a uz 200tā gāja, nopērc 8 ķīnietenes ebajā par 3 lati gabalā un močī kaut 10 000 kadrus līdz tiec pie lādēšanas.
-var aizmirst par front-back fokusa problēmām nav gadījies novērot
ko?! esi dzirdējis D300 slēdzi? es neteiktu, ka tas ir kluss. varbūt NEDAUDZ klusāks par D200 ir. bet vienalga skaļš (un par to patiesībā man nav iebildumu). ja doma bija tāda, ka ar live view slēdzis paliek klusāks, tad te nu gan, Harald, maldies (tad jau laikam nav gadījies savām rokām to fīču izmēģināt), jo ar live view slēdzis pat taisa dubulttroksni, jo vispirms nospiežot slēdzi, ierubās live view, spogulis paceļas (a mož nepaceļas, bet kaut kas noklišķ, katrā ziņā klikšķis ir, nezinu, vai informāciju lasa tā pati matrica, kas ieseivo bildes - ja tā, tad viņa noteikti ne pa jokam uzkrast un pēc tam ir trokšņaina, vai arī viņā ir vēl viena cita, neesmu fiziķis vai tehniķis, nezinu, kā tur tas darbojas īsti), un, kad nospied slēdzi, lai uzņemtu bildi, tad jau parastā spoguļa celšanās/gulšanās skaņa. sanāk dubultā troksnis. bet nu jā, kā jau teicu live view NAFIG NAV VAJADZĪGS, vismaz man.
es ar savu veco d80 2 gadus esmu bildējis, visas bildes izņemot pēdējo ir bildētas ar šo aparātu.. tikai to labāko varu teikt.. auto fokuss man pat labāk d80 patika nekā tagadējam d300 18-135 ir laba sakuma optika.. universala, asa utt.. tikai tam objektivam autofokuss sudigi strada, var mekleet kadu minuuti asumu un beigas tapat neatrod
nebija un aparātam arī nē. neizprovēju "live view" režīmā spiest, 1-kārši loģistiski domāju - lai "live view" funicētu, spogulis augšā, slēdzis vaļā, kas ta taisīs to troksni?
Oskarz:... d80 ... tikai to labāko varu teikt..
nu, es daudz ko labu (a digitāla tā man paša kamera pirmā), tak tie trokšņi pie 400 un vairāk dzen kapā (priekšlaicīgi, kā vismaz gribu domāt).
nebija un aparātam arī nē. neizprovēju "live view" režīmā spiest, 1-kārši loģistiski domāju - lai "live view" funicētu, spogulis augšā, slēdzis vaļā, kas ta taisīs to troksni?
Man nav pārliecības par to, vai spogulis ir augšā (un vai live view nodrošina tā pati matrica, kurā iecep kadrus), jo troksnis ta ir! Pie tam x2. Ja sanāks kaut kad kaut kā saskrieties, parādīšu.