mēs tomēr dzīvojam jaunizveidotā Valstī un krietna tiesa šādu jautājumi ir vienkārši neatregulēti. Kaut vai tādēļ, ka svarīgāk ir,lai pensionāriem būtu kur dzīvot un ko ēst,pirmkārt, pārējais - otrkārt.....
gadījumus aprakstīt - oi, kādas 2 tastatūras būtu jānomaina. bet bildēt drīkst visur, kur nav aizliegts un visu ko nav aizliegts, tobiš drīkstēšanas prezumpcija. cita lieta publicēšana. un "by default" (tak jau laikam, jo kur definēts, kas bubliska persona?) publiskas personas publiskos pasākumos droši. tjem nje menjeje šogad dziesmusvētkos informācija dalībniekiem bija tāda, ka jūs var gadīties, ka uzbildē vai uzfilmē un izrāda televizātorā, tā nu ir, nepatīk, nenāciet.
NilsS:krietna tiesa šādu jautājumi ir vienkārši neatregulēti....
neaizregulēti arī. pašacīgi nelasīju, bet padumjajā laikā (pieminu aiz tam, ka daudzi likumi jau maz mainījušies) nedeva bildēt tiltu tā, ka abi gali redzami un nedrīkstēja (bez kāviņsauca atļaujas) bublicēt bildes, ņemtas no augstāka par 2. stāvu skatu (.)-ta. saprotams, ja pa logu, katrs savā nužņikā un vannas istabā jau drīkstēja bildēt.
NilsS - neesi naivs - pie mums domā visupirms kā piebāzt savu kabatu - pensionārus aizstāvoši un objektus fotogrāfet aizliedzoši likumi vienlīdz neinteresē NEVIENAM no pie varas esošajiem. Kriminālprocesa likumu cik ilgi žļambā? a? Un tāpēc - kamēr nav aizliegts ir atļauts.
Es nesaskatu ētiska vai morāla rakstura pretrunas stāvot uz AB dambja bildējot nedz Akmens tiltu, nedz Vanšu tiltu. Nesaskatu nekādu morālo vai ētisko normu pārkāpumu bildējot Rīgas vai Pļaviņu HES...
Fotogrāfēt cilvēkus - cita štelle. Tur var palūgt atļauju nobildēt (tādu atļauju var arī nesaņemt), var ar baigo telebibi pa lielu gabalu bildēt (bez atļaujas) un tā, bet bildēt ēkas, celtnes utt, kuru nebildēšana nav atrakstīta nevienā likumā - soore. Lai norāda kurš tieši likums un kurs likuma pants to aizliedz!
Vaicāsi - kā ar veikaliem, koncertiem utt? Ļoti vienkārši - tur pie ieejas ir uzlīme, kas to aizliedz, ejot uz konci - uz biļetes ir noteikumi. Tie ir katras iestādes iekšējās kārtības noteikumi, kas ir pieejami publiski (uzlīmēts uz durvīm, iedrukāts biļetē). Un šādi izteiktus aizliegumu būtu vēlams un būtu ētiski ievērot.
NilsS - neesi naivs - pie mums domā visupirms kā piebāzt savu kabatu - pensionārus aizstāvoši un objektus fotogrāfet aizliedzoši likumi vienlīdz neinteresē NEVIENAM no pie varas esošajiem. Kriminālprocesa likumu cik ilgi žļambā? a? Un tāpēc - kamēr nav aizliegts ir atļauts.
ir bardaks daudzās lietās. To jau tikai aklais var neredzēt. Reizēm gan šķiet, tā bļaušana, ka viss dir...ā tomēr pārspīlēta. Vot aizlaid pie Lukašenko ciemos jeb atminies 90to sākumu !!!
palaidniex:Kā saprast - nedrīkst portretus bliezt?
Nedrīkst bliezt ar fočiku pa portretu
Bija gadījums ar ceļu policiju. Redzēju kā šie ļoti apšaubāmā vietā līmē plāksteri kaimiņa autiņam par stāvēšanu tur kur tas stāvēja. Lai kaimiņam būtu vieglāk ar poličiem pēc tam diskutēt (tā jau ir viņa izvēle protams), paņēmu fočiku un aizgāju visus autiņus no visām pusēm sabildēju. Ieraudzīja ko es daru, izkāpa abi poliči no autiņa, kur rakstīja protokolu, un sākās sarunas, ļoti saīsināti šādi.
Kāpēc fotogrāfē? Lai atdotu mašīnas saimniekam bildes ar reālo situāciju. Lūdzu parādiet fotogrāfijas, jo mēs nevēlamies, lai būtu redzamas sejas. OK, piekritu, caurskatījām uz displeja un kadrus, kur bija redzamas sejas, izdzēsu, pārējos nē. Lūdzu jūsu vārds, uzvārds. Kāpēc?, vai jūs vēlaties mani aizturēt? Sazinājās pa rāciju ar iecirkni, jautāja, ko darīt, mūs te fotogrāfē. Atbilde- neko nedariet, lai fotogrāfē. Atkal, lūdzu jūsu vārds, uzvārds. Teorētiski varēja aizturēt, lai noskaidrotu personību, tikai būtu interesanti, ko rakstītu aizturēšanas protokolā kā iemeslu, kāpēc tā ļoti bija jānoskaidro mana personība. Bet nu labi, sākām no otra gala, palūdzu poličus pašus uzrādīt savus dokumentus, noskaidrojām viņu personību. Jā lūdzu, laipni. Sāku saukt savus datus, kabatā bija dokumenti, bet tos nerādīju, jo pietika ar nosauktajiem. Iekāpa autiņā, aizbrauca. Pārsūtīju bildes kaimiņam, tālākais viņa ziņā.
Morāle?- nekāda, publiskā telpā bildēju ko gribu, arī sejas un portretus.
Un vēl- par policiju- ja ir ierobežojošā dzeltenā policijas lenta, tad gan stop, tā vairs nav publiskā telpa.
UldisS:Un vēl - par policiju - ja ir ierobežojošā dzeltenā policijas lenta, tad gan stop, tā vairs nav publiskā telpa.
tādu lentu kādus 10 m no kautkurienes vidējā dzēruma stadijā mājā nākdams atvilku. ar to pašu, kā Brīvvalsts policijā arvien mazāk bijušo padomju miliču (un arī jau ne visi bija kretīni pēdējie!) jau retāk reāli gadās, bet nu principā mierrrīgi (ar 3R) var iedot pa tauri, sabonzēt kameru un ielikt uz sutkām par pretošanos mili, pardon, excuse mois, policijai. var izklausīties, ka ar naidu rakstu (un tā arī ir), bet naids nav personālas dabas. pa purnu no miličiem padomju laikā laimējās nedabūt, tak, kad jau Brīvvalsts laikā bez iemēsla aizturēts darīju zināmu, ka miličiem vaidzētu pieprast sarunāties mūsu, ne kaimiņu valsts valodā, tas duriks mājienu nesaprata, laikam nodomāja, ka man grūtības ar krieviešu valodu un teica: "a cjago? a on (parādīja ar pirkstu uz kolēģi) doprosit!". nozieguma sastāvs izpalika, tā, ka īstenībā tā ne bija, ne varēja būt pratināšana. atkal es paz-π-3-sja! a vienreiz bildēju trokšņu miličus - jutu, ka šiem nepatika, ka apjautājos, kā tam viņu smalkajam mērāmajam ar virziena diagrammu un frekvenču diapozonu - jo raugi - šie mēra, kā Mitrohin Master Band spēlē "Smoke on the water", a garām brauc mocis bez izpūšamā. labi, ne bez izpūšamā, bet bez trokšņu slāpētāja.
UldisS:Un vēl - par policiju - ja ir ierobežojošā dzeltenā policijas lenta, tad gan stop, tā vairs nav publiskā telpa.
tādu lentu kādus 10 m no kautkurienes vidējā dzēruma stadijā mājā nākdams atvilku. ar to pašu, kā Brīvvalsts policijā arvien mazāk bijušo padomju miliču (un arī jau ne visi bija kretīni pēdējie!) jau retāk reāli gadās, bet nu principā mierrrīgi (ar 3R) var iedot pa tauri, sabonzēt kameru un ielikt uz sutkām par pretošanos mili, pardon, excuse mois, policijai. var izklausīties, ka ar naidu rakstu (un tā arī ir), bet naids nav personālas dabas. pa purnu no miličiem padomju laikā laimējās nedabūt, tak, kad jau Brīvvalsts laikā bez iemēsla aizturēts darīju zināmu, ka miličiem vaidzētu pieprast sarunāties mūsu, ne kaimiņu valsts valodā, tas duriks mājienu nesaprata, laikam nodomāja, ka man grūtības ar krieviešu valodu un teica: "a cjago? a on (parādīja ar pirkstu uz kolēģi) doprosit!". nozieguma sastāvs izpalika, tā, ka īstenībā tā ne bija, ne varēja būt pratināšana. atkal es paz-π-3-sja! a vienreiz bildēju trokšņu miličus - jutu, ka šiem nepatika, ka apjautājos, kā tam viņu smalkajam mērāmajam ar virziena diagrammu un frekvenču diapozonu - jo raugi - šie mēra, kā Mitrohin Master Band spēlē "Smoke on the water", a garām brauc mocis bez izpūšamā. labi, ne bez izpūšamā, bet bez trokšņu slāpētāja.
Harald iesaku pievērsties literāta karjerai tikai mauc bez pieturzīmēm un būsi afigennais modernists nu Jei Bogu
Starpcitu, arii privaatiipshuma teritorija var buut sabiedriskaa telpa, taatad likumiigi kaada iipashumaa var fotografeet.. Kaa man patiik muusu likumdoshana!
vacatio:Ņeverju! Kur ir tāds likums? Manuprāt, ja Tu bāz savu objektīvu manā sētā, tad var dabūt gan ar pantu.
Likums traktējās mazliet citādāk! Ja kāds ir vainīgs tad to ir jāpierāda!!! Tāpat likums "aizliedz vai ierobežo" , viss pārējais ir atļauts! Parādi man likumu kur ir teikts ka es nedrīkstu fotogrāfēt vietu ja mana objektīva priekšā ir tava sēta?
vacatio:Ņeverju! Kur ir tāds likums? Manuprāt, ja Tu bāz savu objektīvu manā sētā, tad var dabūt gan ar pantu.
Ar pantu diez vai šai situācijā sanāks dabūt... Ar pannu gan var gadīties.
Ar pantiem var kaut ko mēģināt tad, kad Tavs pagalms ar Tavu no vectēva atstāto relikviju - gaiši zilu "karļiku" vai saulē gozējošās Tava plikā miesa pēc tam tiek publicēta kaut kur (kaut vai, piemēram, internetā, bet vieglāk - ja avīzē, žurnālā, utt). Kamēr JRJ priecāsies par sabildēto un uz to lūrēs dien dienā savā desktopā, Tu viņam ne ar ko vairāk, kā vien ar savu pannu, nevarēsi piedraudēt.
p.s. ja ar pannu iebelž pa galvu, var salauzt galvas kausiņu, bet, ja pa kameru, tad gan var sanākt baigā skāde... tāpēc labāk ar pannu nebliezt! a D3 tipa esot triecienizturīgs. JRJ, ja grasies doties bildēt kaut ko pār vocatio sētai, apbruņojies ar D3!
Tāpēc jau slavēnības tiesājās par publikācijām ar avīzēm-žurnāliem . Ar fotogrāfiem var tikai par ielaušanos privāt īpašumā , bet tad gan tie ātrāk dabūs ar "pannu" pa "pieri" nevis tiks iesūdzēti tiesā , biežāk fotogrāfi tiesā slavenības par miesas bojājumiem .
alvils , ko visi tā cenšās to D3 man ieteikt , man i ar canon ir ok
Droši vien Tev viņu cenšās ieteikt dēļ viņa ātrdarbības un mazajiem trokšņiem pie lieliem ISO (pat pie 6400), bet es šoreiz viņu pieminēju, jo tipa afigenna izturīgs. Jūtūba bija kaut kāds klipiņš, kur šamo meta no normāla augstuma zemē pret asfaltu, bet šim nekas, bildē kā bildējis.