Kaadu nedeelju esmu apmekleejis sho portaalu, publiceeju dazhas bilddiites, un radaas dazhi iespaidi par sho portaalu, ar kuriem gribeeju padaliities.
Nu pirmais kas mani piesaistiija uzmaniibu bija veerteeshana. Laikam cita veerteejuma kaa 5 5 5 sheit nav. Nez, liekas diivaini ka pie katras bildes obligaati kaadam jaaieliek 5 5 5, kaut arii bildee nav pat 3 3 3 veerta. Taa jau toch kaadam var galvaa sakaapt Domaaju noderiigaak buutu arii noveerteet mazliet kritiskaak, pateikt kas nepatiik, ieteikt.. Un ielikt arii kko citu kaa 5 5 5, kas neizsaka pilniigi neko. Ja arii liek 5 5 5, tad vismaz kko nokomentee. Domaaju labaak pirms likt 5 5 5, saakumaa mazliet apdomaat vai bilde ir taa veerta, jo citaadi veerteejums 5 5 5 tiek likts visur, un taa veertiiba krietni mazinaas. Un fotograafs vairs nesaprot kaa citi noveertee vinja darbu. protams ne jau visi taa veertee bet nu...
Otrs iespaids. Kaapeec jaabuut tam milziigajam FOTOblog logo???!!! Tas tachu bojaa bildi!!!
shie bija mani personiigie iespaidi par portaalu, un vienkaarshi gribeejas ko citi par to domaa
[X] Juurinja@85.254.130.46 | 29.10.2006 21:26 Laikam tomēr nedēļa ir par maz,lai būtu pietiekami vērīgi pasekojis šeit liktajiem vērtējumiem un atsauksmēm,citādi netaptu šādi iespaidi..
Te jau ir arii citas galejiibas - ieliec bildi kura nav peec priekshrakstiem taisiita, photoshopaa paartaisiita, un uzreiz 5min laikaa buus komenti ka taa bilde ir kaka! Tas jau nekas ka kaadaa aarzemju fotokonkursaa vinja ir bijusi noveerteeta kaa diezgan laba, lai arii nav starp pirmajaam 3..
Vel man radaas iespaids ka te daudzi ir no photoshop pulcinja. Personiigi man nepatik lietot vinju jo veelos lai bilde ir taada kaadu realitaati redz acs..
Vel par kompoziiciju.. skatoties labu aarzemju fotograafu darbos daudz kur redzu lielas atkaapec no kompoziicijas likumiem, bet bildes tik un taa ir fantastiskas!
man domat visa pasaule ir sadalijusies "realistos" un "shopistos", arii sheit ir gan "tiiraas" fotografijas piekriteeji, gan "cropotaaji" gan iisti "shopotaaji". ja bilde ir laba bez apstrades - visu cienju! bet ja bilde ir ar kljuudu, un to iespejams izlabot (piemeram, shkjiibs apvaarsnis), tad kur problema?
otrkaart - par atkapem no kompozicijas likumiem, es teikshu vienkarshi: pieraadi, ka esi Meistars un vari aizmirst likumus. a taa - atnakt un pateikt: ziniet, viss ir muljkjibas, nekadu likumu nav, maaksla ir shis (un noraada uz savu darbu), tad nu vai ziniet...
jrv, ja tev liek tikai 555, tas nozīmē, ka kaut kas tavām bildēm nav kārtībā ))
vienkārši ir tā, ka ir daļa lietotāju, kas par VISĀM bildēm saliek 555 (sociālais mārketings), bet tā daļa, kas balso objektīvāk un izsaka arī kritiku, tavas bildes nemaz neapskatās, jo fakts ir tāds, ka visas bildes, kas pa dienu ir saskrējušas blogā apskatīt un nokomentēt ir diezgan laikietilpīgi. Ja bildē kaut kas ir, ja tā aizķer skatienu, tad par to bieži vien skan vairāk kritikas un atzīmes tiek saliktas mazākas nekā par visādiem kaķīšiem un telpaugiem..
Blogā ir tiešām īpatnēja balsošana...arī man tā nedaudz pielipusi, bet varbūt jāskatās no otras puses, neviss 333, 444, 555, bet cik daudzi ir balsojuši, un komentējuši...ja draugi liek atzīmes vājam darbam, tad bilde uzkarās, Es parasti skatos cik balsojumu, un ja to ir daudz, paskatos, vai balsojuši ir cilvēki, kurus es saucu par fotoGRĀFIEM...piem...sundew, Lunis, RENO, vismants, Pedro...skrastiks un citi, kuri iet tikai pie bildes kas patīk...jāmāk izlobīt no tā kas ir un ja gribi vairāk, ir personīgie kontakti Un virs 6 tiek tikai normāli darbi, bet 6,25 parsniedz labi darbi
visi liek 555, bet dazhiem darbiuem ir mazak 555 neka citiem, nekaa
kads liek 221 un 313, dazhi 533, jo tad, ja kadam ir slikts garigais untev ieliek 332, tad ari tev ir pagalam gariigais, un rezultats ir tads pats - topaa paraditos tas pashas bildes kas tagad.
iespēja balsot par izvēlētajiem punktiem (nevis obligāti visiem trim), balsojot komentārs obligāts... tas ļautu izvairīties no domām par to, kāds vērtējums jāliek par banālām idejām (tip. saulriets).
iespēja balsot par izvēlētajiem punktiem (nevis obligāti visiem trim), balsojot komentārs obligāts... tas ļautu izvairīties no domām par to, kāds vērtējums jāliek par banālām idejām (tip. saulriets).
balsoshana par izveletajiem: cita, pilnigi savadaka formula un rezultati, neder
obligats komentars: nu nav visiem laika nokomentet, ari man nav, tad labak lai 40-50% bilzhu ir bez novertejuma? nu nezinu nezinu, jaatrod vidusceljsh (pagaidam tas ir - obligats koments pie balsojuma zem 3).
balsoshana par izveletajiem: cita, pilnigi savadaka formula un rezultati, neder
obligats komentars: nu nav visiem laika nokomentet, ari man nav, tad labak lai 40-50% bilzhu ir bez novertejuma? nu nezinu nezinu, jaatrod vidusceljsh (pagaidam tas ir - obligats koments pie balsojuma zem 3).
Ja nav laika komentāram, tad vai ir bijis laiks vispār iedziļināties bildē?
70 bildes dienaa, idziljinoties (un sagaidot kad nabaga serveritis apstradas atvershanas pieprasijumu) = 5min x 70= 350 / 60 = 5.8h a kad stradat? un sex? lol
Ja nav laika komentāram, tad vai ir bijis laiks vispār iedziļināties bildē?
parasti jau neiedziljinas, bet liek peec inerces :mrgreen:
tur jau taa lieta, ka liek peec inerces, vispaar neiedziljinoties bildee.. un taapeec augstaakais veerteejums zaudee veertiibu, un veerteeshana paliek nenoziimiiga..
laikam parezi ir skatiities, kas tevi veertee, nevis cik daudz..
viena lieta ir izvertet bildi un izteikt dzilji pardomatus komentarus, uzlabojumus, kritiku, bet - ak vai! tadi cilveki (un lidzarto komentari) ir ljoti reti, jo prasa kritikja laiku un ieguldiijumu (sanjemot pretim ko? hmm, neko )
otra lieta ir ljaut cilvekiem vertet neiedziljinoties, izteikt savas momenta izjuutas, savu skatijumu "pa diagonaali" utt. un sheit mes iegustam 11 vai 24 novertejumus bildei, pietam vismaz pa 2 -3 pie katras bildes.
salidziajumam - pirmaja gadijuma tikai katrai 4 bildei bus pa veerteejumam, katrai 10 bildei - komentaars, otraa gadijuma - katram tiks pateikts cik taa bildeveerta un katram otrajam - pa vienkarsham komentaaram.
esmu par otro variantu
protams, var runat par utopiju, kad katrs balsotajs balso, dzilj izvertejot bildi, un shadu balsotaju ir daudz, un katrai bildei tiek pa izcilam un zinatniskam skaidrojumam, bet utopijas ilgi nedziivo, realitate ir skarba (diemzheel)...
triis cilveki brauc vilcienaa viena slegta kupeja. pec brizha viens sak sudzeties: karsti!! mirstu nost, vajag logu atvert! uzreiz pielec kajas otrs: tuko! jau ta knapi silti, nosalt var, labak vel iekurinat neka logu vert valja. treshais izmisis - vinjam tapat labi, ienak konduktors un redzot situaciju saka treshajam: bet tu nesatraucies, atver logu, lai nosalst tie, kam auksti, aizver logu, lai nosmok kam karsti, un brauc mierigi talak ...
ljaut cilvekiem vertet neiedziljinoties, izteikt savas momenta izjuutas, savu skatijumu "pa diagonaali" utt. un sheit mes iegustam 11 vai 24 novertejumus bildei, pietam vismaz pa 2 -3 pie katras bildes.
esmu par otro variantu
Un uztaisīja to SWH, SVF, vai kā to reitingu sauc.