forum.gif
Lētais `gudrais` lādētājs - ir vērts?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Lētais `gudrais` lādētājs - ir vērts?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 13.10.08 12:34 labots
 citēt
Skatos te eBay ir pa lēto "gudrie" chargeri - ar LCD displeju, discharge + charge. 4AA/AAA banka.

cgi.ebay.co.uk...

Ir tāds ok, jeb jāpērk dārgais? [tb vai šitais lādēs tik pat labi kā dārgais, nečakarējot āķus?]

Paldies jau iepriekš.
Publicēts: 13.10.08 15:01
 citēt
Baigi jau vilinoši izskatās .... zem 10 Ls ''gudrais'' lādētājs... ... man arī sāk niezēt pirksti nopirkt ... ;)
Publicēts: 13.10.08 16:06
 citēt
īstenībā ko es gribēju, lai lādeklis iztukšo bačas.. bet maziņš LCD ar būtu ok. lai rāda cik ir. a to rimčikā lētais uz ātro pirktais pilnīgs craps...
Publicēts: 13.10.08 16:10
 citēt
Mandalay:... gribēju, lai lādeklis iztukšo bačas...
priekš tam var pie adaptera 6AA-> 9V krona salodēt preteklības vai piesuņot spuldzītes.
Publicēts: 13.10.08 17:58
 citēt
Vienkāršāk ir iebāzt aķus kabatas baterijā, un ieslēgt uz nakti. :)
Publicēts: 13.10.08 18:26
 citēt
Portreti:Vienkāršāk ir iebāzt aķus kabatas baterijā, un ieslēgt uz nakti. :)

vot hvz, mani ladejamie aa akumulatori "neiet" iekš manas elektriskās zobu birstes :| viņi nav nedaudz lielāki par parastiem aa?
Publicēts: 13.10.08 18:49
 citēt
uzpūtušies moš.
Bet nu tā izlādēšana tad būs riktīg lēnā.. ar to lukturi :)
Publicēts: 13.10.08 19:04
 citēt
Mandalay:uzpūtušies moš.

izmērs ir nedaudz atšķirīgs (aķi laikam bij pa kādu 1mm radiusā lielāki moš.. ) + voltāža ja nemaldos, ar atšķīrās.. vieniem bija 1,2 vieniem 1,5.. nu tas tā, cik esmu ievērojis..
Publicēts: 13.10.08 19:22
 citēt
Man ir biroja ir ventilators uz 8 bacjam , pec slomkas iebazju akjus vinja un palaizju griesties maksimali ko griezjas AR SVAIGAM ir kadas 3-4h arpustuxsjam kadas 1/2h tad var ladet no nulles.
Publicēts: 13.10.08 20:20
 citēt
Wizulis:
Mandalay:uzpūtušies moš.

izmērs ir nedaudz atšķirīgs (aķi laikam bij pa kādu 1mm radiusā lielāki moš.. ) + voltāža ja nemaldos, ar atšķīrās.. vieniem bija 1,2 vieniem 1,5.. nu tas tā, cik esmu ievērojis..

1.2 ir laadeejamaam, 1.5 parastajaam, izmeers atshkiras kreisajaam jo standarts ta viens.
Publicēts: 13.10.08 20:54
 citēt
ar ir interese, bet nu izskataas pastuulbi ka quick charger un taisaas vaaks ciet, jo shei tur laadeejot aatri nezheeliigi uzkarst, a te veel vaaks ciet lai neventileejaas... diiivaini

un veel otra lieta ko cilveeks paardod tos akumulatorsu 2500 un 1000w ir pilniigs craps ! kaadreiz apsuutiiju shos (no cita tirgona) un tie izraadiijaas nevis 2500 un 1000w , bet gan 500 un 300w. dabuuju no tigona visu naudu atpakal ! ta jaa skataties pashi, man shis tirgonis un vina piedavaataas preces neviesh uzticiibu, jo 100% zinu ka tie leetie akumulatori ir pilniigs sūds ar viltus marķējumu uz tā.
Publicēts: 14.10.08 22:07
 citēt
ka ir, izlādējot viņus līdz nullēm pa tukšo un tad lādējot ilgāk tur viņi?!
Publicēts: 17.10.08 17:28
 citēt
esc:ka ir, izlādējot viņus līdz nullēm pa tukšo un tad lādējot ilgāk tur viņi?!
ne viena cikla robežās. bet tā attālina to brīdi, kad šiem kapacitāte nokrīt un šie jāmet atejā.
Publicēts: 18.10.08 14:12
 citēt
Ir ta nu gan gudrais lādētājs - bez ventilatora vāks ciet. Un uzlādes strāva 300-600 mA. Lādētājam jābūt STRĀVAS ģeneratoram ar sprieguma kontroli. nevis otrādi. Tik vien tās gudrības kā LCD. Un tā i nesapratu, pēc kāda kritērija viņš saprot, ka aķi uzlādējušies. Cik sapratu, tad pašai uzlādei tur veltīta niecīga shēmas daļa.
Publicēts: 18.10.08 15:12
 citēt
vilis007:uzlādes strāva 300-600 mA.
300 normal un 600 quick vai vienkārši 300-600? strāvas ierobežotājam jābūt un ne preteklībai. melš, ka vairumam aķu labāk patīk impulsveidīga uzlādes strāva. uzņemt laiku nenopietni - var takš plānprātīgie kaimiņi izsist korķus. kad aķi sāk silt, jau nepareizi un pie lielām strāvām visu laiku silst un atkarājas no t telpā. karrocje, man a nav skaidrības, kā tas lādeklis zina, kad pietiek lādēt.
Publicēts: 18.10.08 16:43
 citēt
aķus podā mest nau labi, harald... :face-sad:
Publicēts: 19.10.08 00:42
 citēt
petersonsphoto:aķus podā mest nau labi, harald... :face-sad:
to es tā tēlaini. reālistiski jau iemetu ugunskurā un pamūku aiz stūra.
Publicēts: 19.10.08 10:45
 citēt
Nu tas visticamāk ir "pseidogudrais" lādeklis. Jau labu laiku daudzi pusvadītāju mikroshēmu ražotāji piedavā gatavos risinājumus - lādētājs ar visu "inteliģenci" vienā mikroshēmiņā (nu protams papildus piekare ar ir vajadzīga). Nu un ir daudz un dažādi lādētāju čipi, kas spēj atbalstīt visdažādākās uzlādes metodes (maksā maz, bet tomēr ne santīmu). Šim eksemplārām aķi ir nosprostoti būrītī bez ventilācijas visticamāk tāpēc, lai mikrenīte precīzāk varētu noteikt temperatūru, kas varbūt ir viens no vai arī vienīgais parametrs pēc kā lādētājs beidz lādēt. Protams, varbūt lādēšanas kontrolieris konstanti lūr uz spriegumu un laiku, bet ja paveicās, tad arī atruba visu procesu vadoties pēc dV/dt vai dV/dT vai vienalga kurš kritērijs uzpeld pirmais. Karoč mūsdienās nevajag lielu banduru, lai būtu "inteliģence".
BET es tomēr šādu kalimagu neņemtu, jo nekad nezin kāds kontrolierītis ir iekšā, bet china mēdz likt iekšā kaut kādus ļevos salmu būdā kruķītos (lasīt primitīvākos).

Atzīstama manta ir šis:
cgi.ebay.com...
vajadzēs tikai rozetes perehodņiku no ASV uz mūsējo

Par izlādi ar spuldzītēm virknē slēgtiem elementiem - novēlu jums veiksmi "attālināt to brīdi, kad aķi jānolaiž podā" :face-wink:
Publicēts: 20.10.08 00:20
 citēt
MaurI:Par izlādi ar spuldzītēm virknē slēgtiem elementiem - novēlu jums veiksmi "attālināt to brīdi, kad aķi jānolaiž podā" :face-wink:
nu, vēlams vismaz ik pa brīdim uz- un/vismaz vai izlādēt aķus neatkarīgi, ne virknē. nemēdz būt ideāli vienādi ar visām no tā izrietošajām sekām.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):