forum.gif
Uudes kustiibaa...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Uudes kustiibaa...
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 30.10.06 09:22
 citēt
Cik sapratis esmu, lai ieguutu patiikamu "pienainu" tekosha uudens izskatu ir jaauzliek lielaax expoziicijas laiks! Bet ko dariit, ja aaraa ir saulaina diena...palielinot expoziicijas laiku bilde paliek nenormaali gaisha lai arii F uz 8 (maximaalo manaa gadiijumaa)! Vai ir kaada metode kaa panaakt lai bilde arii pie ilgiem laikiem ir tumshaaka bez iipashiem filtriem un piederumiem, yeb tad vienkaarshi jaaiet bildeet kad ir palicis tumshaaks aara!?
Publicēts: 30.10.06 09:33
 citēt
sheit paradas spogulenes priekshrocibas (kur F stiepjas lidz 32, 48 utt).

otrs variants - eks. kompensacija, minimals iso un ...

ja taa visa nav, tad jabilde vakaraa, kad gaismas mazaak ...
Publicēts: 30.10.06 09:33
 citēt
-5 exp. komp. varētu līdzēt

tumšais filtrs

zoom
Publicēts: 30.10.06 09:38
 citēt
Izlasi par ND.

briedis@217.199.106.141 | 19.9.2006 07:47
86mm, es tač zin ka viņš i izliekts, es tik ierēc :D

Tev vajag ND (neutral density) GRAD filtru, viņš vnk izlīdzina ekspozīciju. Paskaidroju:

Vakars. Superīgs saulriets. Tu bildē debesis - zeme sanāk vnk piķa melna. Tu bildē zemi - debesis vnk izdegušas, baltas... Tātad - nd filtrs kadra augšpusē samazina gaismu par 2 stopiem, tātad sanāk gan normāli noeksponēta zeme, gan debesis nepārdeg. Ļoti noderīgs filtrs.

Parastais ND filtrs vienkārši samazina gaismu. Dienā tas noder ja gribi samazināt gaismu un parādīt kustību. Piem. 5 stopu ND filtrs. Iedomājies? Ja normāli bildē uz kādu 1/500, tad būs jābildē 1/15 ..

Piemērs - Es redzēju tādū bildi - tilts, daudz mašīnu. Tātad pati bilde ar ND filtru - tilts, nevienas mašīnas :) - tjip, ekspozīcija tik gara, ka viņas ir vnk izplūdušas, ka neredz...
Publicēts: 30.10.06 09:39
 citēt
Njaa...a510 laikam vinekaarshi buus par niikuliigu prieksh shaada uzdevuma! :D Lai arii varu vinjai kauko pivienot objektiivam iisti neesmu iebraucis ko! :) Runaajot par zuumu...tas kvalitaati nebojaas lai arii optiskais? Turklaat piem M rezhiimaa vai tad citiem fochikiem var veel paraleeli mainiit arii exp. kompensaaciju...manam M rezhiimaa tai vietaa paraadaas zibes iestatiijumi kaukaadi! :)
Publicēts: 30.10.06 09:42
 citēt
Leetais ND variants - pieliec saules brilles priekshaa :D
Publicēts: 30.10.06 09:47
 citēt
Kaads kas labaak paarzin fototerminus un ciparus.....ko var pievienot Canon A510 poweshotam pie objektiiva nevareetu paliidzeet noskaidrot?
Publicēts: 30.10.06 09:52
 citēt
Kaads kas labaak paarzin fototerminus un ciparus.....ko var pievienot Canon A510 poweshotam pie objektiiva nevareetu paliidzeet noskaidrot?

baidos ka nav veerts. atkal viens + spogulenei: dafiga filtru sisteemu utt... a mazajiem ziepjiem - liela nauda par vaaju rezultaatu. vari pakonsulteties ar Gljuku vinsh ir uztuuneejis savu Canon IS3 vai kaa vinju tur, ar visadiem closeup uttt.
Publicēts: 30.10.06 09:55
 citēt
Njaaa...laikam var pielikt shaadus:

Canon Close-up Lens 250D (52mm)

vai

Canon Conversion Lens Adapter LA-DC52F!

Bet nu...droshka labaak skatiities uz citu aparaatu....un tagad man gribeetos parunaat ar kaadu, kas raxtiija, ka kamerai nav noziimes...cilveex ir tas kas bildee! :) Nu nevaru vairs neko daudz iszpiest no sava miiljaa Canoninja labaa kvalitaatee! :)
Publicēts: 30.10.06 10:36
 citēt
....un tagad man gribeetos parunaat ar kaadu, kas raxtiija, ka kamerai nav noziimes...cilveex ir tas kas bildee! :)

tev jarunaa ar mani :)
Publicēts: 30.10.06 10:43
 citēt

Oj ar Tevi es akal zaudeeshu! :) Bet nu atziisti ka ir kvalitaates ierobezhojumi bildeejot ar ziepju trauku...un ne vienmeer to glaabs labs kadrejeums vai moments...jo izpildiijumam ir noziime! :)
Publicēts: 30.10.06 11:15
 citēt

Oj ar Tevi es akal zaudeeshu! :) Bet nu atziisti ka ir kvalitaates ierobezhojumi bildeejot ar ziepju trauku...un ne vienmeer to glaabs labs kadrejeums vai moments...jo izpildiijumam ir noziime! :)

nu viss jau atkarigs no prasmeem, es taa uzskatu tikai tapec, ka pertikjim mikroskops ir taspats kas aamurs, un taka es no focheshanas praktistki sajedzu ljoti maz, man joprojam deretu ari mans soni ja nebutu atshavies maita :)

bet pareizi vien tu saki, labaaks strokjis dod priekshrocibas dazhadas situacijas, bet ar to vien nepietiek nu nemaz
Publicēts: 30.10.06 12:21
 citēt
-5 exp. komp. varētu līdzēt

tas tikai samazinātu jau tā īso eksponēšanas laiku un nedotu vajadzīgo efektu - izplūdušu ūdeni.
Publicēts: 30.10.06 13:14
 citēt
Cik sapratis esmu, lai ieguutu patiikamu "pienainu" tekosha uudens izskatu ir jaauzliek lielaax expoziicijas laiks! Bet ko dariit, ja aaraa ir saulaina diena...palielinot expoziicijas laiku bilde paliek nenormaali gaisha lai arii F uz 8 (maximaalo manaa gadiijumaa)! Vai ir kaada metode kaa panaakt lai bilde arii pie ilgiem laikiem ir tumshaaka bez iipashiem filtriem un piederumiem, yeb tad vienkaarshi jaaiet bildeet kad ir palicis tumshaaks aara!?

Pats pareizi atbildi...jaizmanto viss, kas tev ir, un jāpielāgo idejas realizēšanai...un pats galvenais, kas tev ir ir prāts un to izmanto.
Publicēts: 30.10.06 19:04
 citēt
Haiduks: tieshi taa.
neviens jau neliedz domat, kombinet, likt viskautko prieksha objektivam, kaut vai ar roku vai skochu pietiit no ND priekshaa.
ar savu Ixus 40 esmu visadas izvirtibas taisijis, galvenokart, lai zibeni pielagotu nelieliem attalumiem...
Publicēts: 30.10.06 21:40
 citēt
> tjip, ekspozīcija tik gara, ka viņas ir vnk izplūdušas, ka neredz...

tjip neredz jau, ja taas /veshmashiinas un shujmashiinas/ tumshas un fons balts, ja gaishas un fons tumshs, tad taa shvakaak ar to neredzeeshanu.
Publicēts: 30.10.06 22:58
 citēt
Par ūdens bilēšanu ar garo ekspozīciju jautā autoram- ievish, tur tās bildes dikti jaukas. Redzēju pārdošanā Cokin filtrus ar stiprinājumu kompaktajām kamerām, paskat te www.cokin.com... vai aizej uz Olimpiju tur tāda foto bode kur tos tirgo un var arī no kataloga pasūtīt ja nav uz vietas.
Publicēts: 30.10.06 23:01
 citēt
Jāpiekrīt haraldam, ka gaišais pārgaismo tumšo, bet tumšais nepārgaismo gaišo...

Bet kā ir ar krāsām? Piem. kas pārgaismos ko? Dzeltenas Sarkano vai piem Zaljais gaishi zilo? Vai galu galā balts sanāks? :)
Publicēts: 31.10.06 08:28
 citēt
Par ūdens bilēšanu ar garo ekspozīciju jautā autoram- ievish, tur tās bildes dikti jaukas. Redzēju pārdošanā Cokin filtrus ar stiprinājumu kompaktajām kamerām, paskat te www.cokin.com... vai aizej uz Olimpiju tur tāda foto bode kur tos tirgo un var arī no kataloga pasūtīt ja nav uz vietas.

Neaceros gan Olipijaa redzeejis taadu veikalu, bet noteikti aizieshu un paarliecinaashos! Paldies asr!
Publicēts: 10.11.06 12:42
 citēt

Vo aizgaaju uz valnju ielu...atradu ko mekleeju.....shitaadu izmantojot var piestiprinaat filtru arii manam mazajam canoninjam! :)

www.adorama.com...
www.bhphotovideo.com...

Maxaa aap 5 Ls un filtrinji leetaakie ar laikam saakot no 4-tri...Pirmdien apskatiishu konkreetaak! Paldies ASR! :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):