Bieži vien ir tā,ka daudz komentāros var lasīt- par trokšņiem, blicēm, snapšotiem utml lietām. Ne visi ir fotogrāfi, viena liela daļa tikai mācās, un viena daļa šo terminu ir nesaprotami. Pajautāju cilvēkiem no malas,ko viņi saprot ar šiem vārdiem. Trokšņi bildei- kā vispār kaut kas tur var būt? uzzīmēti Db...un tādas muļķības Blice- tusiņš, ieraut glāzi/čarku, uztaisīt blici- pasākumu utt. Snapšoti- kaut kāds šrotu veids
Ja fotoblogs ir atvērts ne tikai profesionāļiem, es domāju vajadzētu piedomāt pie komentāriem Bez tā visa jāatzīst,ka arī es nezinu lielu daļu no fotogrāfēšanās pasaules terminiem.
Un ko Jūs domājat par trokšņiem, blicēm un snapšotiem? :face-monkey:
WMWMW:Katrā jomā ir sava terminoloģija un arī žargons. Gribi to apgūt, mācies terminus un jēdzienus. Cita ceļa nav. Slikti vienīgi tad, kad latvietis kaut ko buldurē pusangliski, puslatviski. Tehniskais žargons ir sastopams pat tad,kad beibes par stringiem runā.
katraa sabiedriibaa savs zhargons un slengs, muuzikjiem savas, maaksliniekiem savs, metinaataajiem arii savs
Ja gribi tikai makšķerēt savā nodabā, makšķerē. Bet, ja gribi par makšķerēšanu parunāt ar citiem makšķerniekiem, jāiemācās saprast, ko nozīmē tādi svešvārdi, kā kaut vai piemēram "cope".
Ja gribi tikai bildēt, bildē, cik gribi un visu, ko Tu dari, sauc kā gribi. Ja gribi komunicēt ar citiem fotodarboņiem, iemācies saprast, ko viņi sauc par fragmu, ko par blendi, ko par blūru, ko par bajoneti utt utjp
Iepriekšējie kometētāji jau pateica visu Tikai vēl piebilde - "fotografēšanās" un "fotografēšanas" pasaules nav viens un tas pats Ja gribi piederēt pirmajai, nafig Tev to žargonu, bet nemāci citus, kā runāt Ja - pēdējai, tad nāksies vien ielauzīties tajā žargonā, kuru šajā pasaulē lieto, jo neviens jau Tev vienkārši tāpat šīs sarunas nepielāgos.
P.S. Lielākā daļa šeit nav profesionāļu (es tai skaitā), bet, manuprāt, lieliski tiek galā ar žargona saprašanu. P.P.S. Un katram garāmgājējam jau arī tas viss nav jāsaprot, nafig piesārņot savu daiļo galviņu ar lieku info, kas tik un tā neko neizteiks
ewelly:Un ko Jūs domājat par trokšņiem, blicēm un snapšotiem? :face-monkey:
trokšņi- ir vienmer. jautajums ir- vai tie ir pieņemamā līmenī. ar troksni saprot nestrukturetu nebūtisku informaciju. troksņu rasanās iemesli var būt dažādi
blice- visparējā sarunvalodā "komanda, grupa", fotogrāfijā- no vacu "blitz"- zibsnis. blice vai nu ir vai nu nav.
snapšots- angļu "negaidīts šāviens". pamatā tiek lietots amatieru vidē (Latvijā). nevertīga un nerezultatīva nodarbe ar ļoti zemu lietderības koeficienu
Patiesībā es to visu rakstīju ar humoru, bet nu izksatās, ka esmu nolikta gandrīz līdz ar zemi :face-plain: Paldies petersonsphoto par info un alvilam par papildinājumu
Neesmu jau arī tik stulba,lai nesaprastu,kas ir bijis domāts ar šiem vārdiem, es tikai uzrakstīju,kā piemēru. Turklāt vai tad ir tik grūti bilces vietā uzrakstīt zibspuldze?Tik sarežģīta tā latviešu valoda, vai ne? :face-monkey:
ewelly, ja Tu raksti pie "Ieteikumi", tad to arī tā uztver. Būtu rakstījusi citā sadaļā, tad arī iespējams uztvertu savādāk Jā, ir grūti - jāraksta 2x garāks vārds, kura pilnai rakstīšanai nav liela jēga
man, piem., šodien uzraksta meilā (vecs draugs) tekstu: "klau, bet ar kādiem stikliem tu šauj?" kāds no malas nesaprastu, par ko ir runa, varbūt pat padomātu, ka kaut kādas jaunas stikla lodes medību industrijā parādījušās, bet fotogrāfiem viss skaidrs, par ko iet runa (pat, ja runa nekur neiet).