jāpiekrīt - protams, ka 35-100 F2! un ja par to domā, tad iesaku e-bay ik pa laikam iemest aci. šad tad esmu redzējis šo stiklu tur tirgojam. un pat pēc tam samaksājot nodokļus ievedot .lv, cena ir visai pievilcīga, cik nu tā var būt pievilcīga ))
alvils:portretiem tak ar olympus nebildē! viņš ar kanonu, un pēdējā laikā kaut ko arī par nikonu runā.
tak vienalga ar ko viņš bildē, labi tak sanāk šis topiks ir par "portretu fotografēšanu", nevis par lietotāju "portreti", tad nu cenšos lietotājam "mono" atbildēt uz viņa jautājumu.
35-100 jau nu baigi slavē,labākais Oly stikls esot,bet nu ceņņiks ar attiecīgs.50-200 nebūs gluži portretnieks,tad vēl arī piesauktais 50-ks fiksis,nu un vēl ir Leica 25 mm F1.4(ebajā dažreiz uzpeld ne pa ļoti baisiem cipariem).Tad vēl pārs Sigmas...
ja jau te taapat aizgaaja sviests - varbuut ir kaadas atsauksmes par jauno 9-18mm? Fostera review izlasiiju un googli lietot maaku! vai kaads shejienietis ir pameegjinaajis vai pat nopircis? elkoraa jau ir aptaustaams.
Par 9-18... Nesen vienā pasākumā Olympus pārstāvniecība rādīja visus stiklus. Pamēģināju 9-18. Sajūtas nu tā... nu jā ir platāks par parasto... un... viss... Daudz daudz lielāks wow! bija pamēģinot 7-14. It kā ciparos tikai 2mm starpība, bet sajūtas pavisam citādas. Arhitektūras un dizaina bildēšanai neko labāku neesmu rokā turējis. Nebūtu tas 7-14 tik nežēlīgi dārgs... Bet ainavām man liekas piemērotāks pa 9-18 ir 11-22...
tik jaatceraas ka tie mm ir ar 2x jaareizina.. Vel taads siikums ka Olympusi nu nav piemeeroti arhitektuuras bildeeshanai.. ja nopietnaa liimenii to jaadara..
Vai kā gribās to nabaga Olympusu aplikt... Kā tas ir "nav piemēroti arhitektūras bildēšanai"???
Zuiko 7-14 platajā galā ir 14mm uz FF analoga. Skatu leņķis 114 grādi. Kur kanikonam ir kāds stikls, kas ir platāks? Zuiko 7-14 gandrīz vispār nav ieliekuma, tas nav nekāds fisheye. Kur vēl ir kas piemērotāks telpu bildēšanai?
nelej ellju Jonatana ugunii, vinsh tak pats visu zin, bet gribas pakasities! Man arii iespaidi at to 9-18 so so, par to naudu tad jaanjem vecais labais 11-22 vai sigmas 10-20. Tie mm Jaareizina ar divi!
Es neko neap;ieku, vienkaarshi taadi ir fakti! Un vienu nekaadi nemainiisi - 4/3 2x crop matrica nekaadi nevar dabuut aaraa to ko reaals FF. Starpcitu, aizmirsi vel piemineet 4,5mm objektiivu..
par teemu: 50mm f2 ljoti labi der portretiem + izcila optiskaa kvaliaate + mazs, viegls, neuzbaaziigs! 7-14mm - cik daargs tik labs!! par 9-18mm - nu ja grib plato, tad nu jaanjem 7-14mm, jo tur katru mm diezgan labi juut. 9-18mm taada knapinaashanaas vien sanaak. jaa, zinu, cenaa ir traka shkjirba, bet nu arii objektiivos ir taa shkjirba. Zuiko f2 ir izcili, var bildeet ar ljoti labiem rezultaatiem uz pilniigi atveertas diafragmas, bet paareejaam firmaam naakas saveejos gaishsos stiklus pieveert taa norm, lai visp uz 100% skatoties buutu cieshama kvalitaate. -taatad nav tolka no f1.4, ja naakas pieveert uz f2 vai labaak uz f2.8 lai ieguutu cieshamu kvalitaati kadra centraa. -nu un kur tad jeega no f1.4?? shodien veel skatijos sampli no canon ff ar 50mm f1.4 uz f2 - nu kvaliaate vnk anaala, kad uz 100% bildi skataas. protams, tie kas nav bildeejushu ar olympus f2, liekas, ka tas ir norm un taa tam buut, bet nu sorry!
Patikt var daudz kas, bet piederēt pašam ir kas cits... 8) Ta ka tukša muldēšana! Kārtējo reizi par to, cik canon ir pārāks. Man, piemēram, ir FIAT 500. NAV, bet tas nav svarīgi! Un kas no tā, ka FIAT koncerna sastāvā ir Ferrari?! Vai tad tas nozīmē, ka "mans" mazais sūdiņš ir super puper tikai tāpēc, ka ir iespēja(?!) sava brenda ietvaros tikt pie tāda super auto?! Vai citādi - citi brendi, kam nav tāda sporta auto ir sliktāki?
Nu nekur te neesmu slavinaajis Canonu, tikpat labi to visu var attiecinaat uz Nikon.. Bizarre, tak saproti ka man patiik ar zarinju pabikstiit un paskatiities kaa viss sashuumeejaas.. vismaz vienu "upuri" atradu..
alvils:portretiem tak ar olympus nebildē! viņš ar kanonu, un pēdējā laikā kaut ko arī par nikonu runā.
tak vienalga ar ko viņš bildē, labi tak sanāk šis topiks ir par "portretu fotografēšanu", nevis par lietotāju "portreti", tad nu cenšos lietotājam "mono" atbildēt uz viņa jautājumu.
zinu, tak zinu. bet pajokoties tak arī vajag starp visām nopietnajām sarunām!
Šitais ērglis(vai piedošanu,pavisam cits putns) jau neko citu nezin kā beztēmā pļurkšķēt jebkurā tēmā!Citā forumā, kur cilvēks prasa kā matricu notīrīt,viņš piedāvā velosipēdu remontēt!!!
un_tad:viens ir skaidrs, Jonatans nezin par ko runaa!
par teemu: 50mm f2 ljoti labi der portretiem + izcila optiskaa kvaliaate + mazs, viegls, neuzbaaziigs! 7-14mm - cik daargs tik labs!! par 9-18mm - nu ja grib plato, tad nu jaanjem 7-14mm, jo tur katru mm diezgan labi juut. 9-18mm taada knapinaashanaas vien sanaak. jaa, zinu, cenaa ir traka shkjirba, bet nu arii objektiivos ir taa shkjirba. Zuiko f2 ir izcili, var bildeet ar ljoti labiem rezultaatiem uz pilniigi atveertas diafragmas, bet paareejaam firmaam naakas saveejos gaishsos stiklus pieveert taa norm, lai visp uz 100% skatoties buutu cieshama kvalitaate. -taatad nav tolka no f1.4, ja naakas pieveert uz f2 vai labaak uz f2.8 lai ieguutu cieshamu kvalitaati kadra centraa. -nu un kur tad jeega no f1.4?? shodien veel skatijos sampli no canon ff ar 50mm f1.4 uz f2 - nu kvaliaate vnk anaala, kad uz 100% bildi skataas. protams, tie kas nav bildeejushu ar olympus f2, liekas, ka tas ir norm un taa tam buut, bet nu sorry!
kamēr runā par savu Oly, pieņemu, ka zini ko runā. Patiesībā, tas man arī vienalga. Bet par Canona stikliem, kuri jāaizver līdz 2.8, lai būtu lietojami, gan man ir ko teikt. Pirmkārt - Canonam ir 4. 50 mm stikli ( vecos M stiklus neskaitu )- no 50 mm 1.0 ( vairs neražo, bet var nopirkt ) 50 mm 1.2 tad 1.4 un 1.8. Kontrasts, krāsas utt 50 1.2 nav salīdzināmas ar 1.4. Tālāk - ir C tāda lietiņa, kā 85 mm F 1.2 II. Un tas IR lietojams uz F 1.2. Pilnīgi lietojams, nemaz nerunājot, cik ass paliek pieverot....un tādi fiksi, kā 35 mm F 1.4 un 24 mm 1.4 II arī ir lietojami uz max atvēruma. Vēl atvērts paliek jautājums, kādi tie Oly krutie stikli izskatītos uz FF, ja būtu uzliekami. Jo ar to pašu 50 mm 1.4 notiek būtiskas izmaiņas, uzliekot uz 1.6 matricas. Mīkstie, vinjetētie stūri pazūd
patiesiibaa man ar vienalga. ok, uubergaishie fiksi jums varbuut ar ir ljoti labi, bet par kraasaam gan nepiekritiishu, bet ko nu tur turpinaat - Tu esi laimiigs ar savu Canon, es ar savu Olympus.
Un kas no tā, ka ir tas, tas un tas?! Lasītnepratejiem tomēr pagrūti izskaidrot, ka runa šeit neiet par canon vai nikon! Un arī ne par portretu fotografēšanu! Un nav te nekādu upuru! Drīzāk upuri ir manāmi vairāki citi! Piemēram, Jonatan Tu pats! Tev tā patīk runāt par to, kas ir canonam, vai ne? A kas Tu tāds esi ar veco 30D?! Lūzeris?! Atpalicējs?! Jo Tev nav ne 40D, ne jaunākā 50D! Nemaz nerunājot par 5D, kaut vai veco. Un nemaz nemaz nerunājot par kādu Mark! Bet runāt par to, kas pašam nav, nav liela māksla! Pie tam, tik sausi tehniski zinot kas ir citiem. bet kā ir īstenībā - a kas to lai zin!
Nabaga komplexu māktie canonikonisti! Starp citu, Leica nesen iepazīstināja ar 50mm 0.95 - ko nu?
Bizarre, nu taa arii neko nesaprati.. Nez kaapeec Olympusisti vienmeer sashuumeejaas, Pentaksisus nez kaapeec neviens neaiztiek.. Tikko kaa tiek pateikts kautkas, taa uzreiz uu, nodirshana taa ir! Es runaaju netikai par to kas ir Canonam!! To nekaadi nespeej saprast??!! Nu izlaida Leica 0.95f, super, beidzot 70to gadu gaishumu sasniedza.. Tad jau Nikonisti var no laimes biksees slapinaat, vinjiem tak ir Heligon 0.75f fiks.. ak jaa, ne tikai vinjiem..
Jā stili Olym noteikti patīkamāki priekš portretiem nekā Canon tas nu tiesa. Kādreiz bija Mly 28mm 35mm 50mm 75mm 135mm un 200mm nju 28 mm vispar labaku stiklu sai diapazona neatceros nevienam redzejis un ari 135 bij vienkarsji genials portretnieks. Man bija vel tads savads stikls ka 75mm nez kam domats bet Zuiko razojums. Tas bij MACRO no 1cm! Būtu bildējis ar Oly vēl šodien ja tikai KATRU PUS GADU nebūtu jāņem jauni korpusi pamatā OM-1n man bijuši kādi 3 vismaz. LŪZA NĒJĒGĀ!
un_tad:patiesiibaa man ar vienalga. ok, uubergaishie fiksi jums varbuut ar ir ljoti labi, bet par kraasaam gan nepiekritiishu, bet ko nu tur turpinaat - Tu esi laimiigs ar savu Canon, es ar savu Olympus.
tik tiešām - esmu laimīgs un man neskauž, ka arī citiem ir kas labs ķešā