Jonatan! Kāpēc nesapartu?! Drīzāk Tu NESAPRATI un NECENTIES saprast, ka Tavi "spečuka" uzskati tā pa nopietnam nevienu NEINTERESĒ! Konkrēti te pa tēmai - kaut vai tāpē, ka canon stiklus, protams, var uzlikt uz Oly, bet tas nebūs tas! Tā ka vari pietaupīt savas pseidogudrības citiem un citur! Pie tam, es Tavus prātojumus neuzskatu par nodiršanu, kaut vai tāpēc, ka Tu runā pavisam par ko citu - tikai runāšanas pēc. Kur ne apskaties, tā Tu, Tu un vēlreiz Tu! Par VISU "spečuks" ! Tik jēga no tā kāda?! Labs(?!) teorētiķis vēl nenozīmē, ka LABS praktiķis...
NilsS! Bija sen vairs neražo nav tas pats, kas IR un RAŽO! Bet tas tā - starp citu...
Un man, un ne tikai man, NESKAUŽ, ka kaut kam ir kaut kas! Lai sākumā tas lielībnieks nopērk to un tad lielās!
Bizarre:Jonatan! Kāpēc nesapartu?! Drīzāk Tu NESAPRATI un NECENTIES saprast, ka Tavi "spečuka" uzskati tā pa nopietnam nevienu NEINTERESĒ! Konkrēti te pa tēmai - kaut vai tāpē, ka canon stiklus, protams, var uzlikt uz Oly, bet tas nebūs tas! Tā ka vari pietaupīt savas pseidogudrības citiem un citur! Pie tam, es Tavus prātojumus neuzskatu par nodiršanu, kaut vai tāpēc, ka Tu runā pavisam par ko citu - tikai runāšanas pēc. Kur ne apskaties, tā Tu, Tu un vēlreiz Tu! Par VISU "spečuks" ! Tik jēga no tā kāda?! Labs(?!) teorētiķis vēl nenozīmē, ka LABS praktiķis...
NilsS! Bija sen vairs neražo nav tas pats, kas IR un RAŽO! Bet tas tā - starp citu...
Un man, un ne tikai man, NESKAUŽ, ka kaut kam ir kaut kas! Lai sākumā tas lielībnieks nopērk to un tad lielās!
a ko, obligāti jālielās? Bez krānu mērīšanās šova nekādi nevar ? Vispār, jau būtu arī ar ko palielīties, ja uznāk tāda vēlme tikai jēgu neredzu. Davai, palielies Tu , Bizarre ?
Jaunu tēmu nevēršu(esošā gana pie......),nejauši uzdūros,dažos latvju i-veikalos jaunais 50-200 SWD-ņiks pa vilinošu ciparu(533-566 LVL).Kantori atbilstoši cenai,bet ...No štatiem šobrīd sanāk dārgāk!Atradu caur salidzini.
Vispar jau tas 35mm diemzheel medz buut neass pa malaam. Vismaz uz rokaam esosham viens stuuris redzami neass uz FF. 85nieks, jaa, tas ir labs, respect.
Kas attiecas uz oly stikla likshanu uz FF, ludzu nepaliec smiekliigs, oly stikli ir taisiiti tikai tam kadra izmeram, kads ir 4/3 standartam. Taa tik canikons pieradinaajis userus pie bardaka ar matricu izmeriem lidz ar ko dalja stiklu tik tiesham ir lietojami tikai uz cropiem ,bet uz FF malas nesas.
NilsS: kamēr runā par savu Oly, pieņemu, ka zini ko runā. Patiesībā, tas man arī vienalga. Bet par Canona stikliem, kuri jāaizver līdz 2.8, lai būtu lietojami, gan man ir ko teikt. Pirmkārt - Canonam ir 4. 50 mm stikli ( vecos M stiklus neskaitu )- no 50 mm 1.0 ( vairs neražo, bet var nopirkt ) 50 mm 1.2 tad 1.4 un 1.8. Kontrasts, krāsas utt 50 1.2 nav salīdzināmas ar 1.4. Tālāk - ir C tāda lietiņa, kā 85 mm F 1.2 II. Un tas IR lietojams uz F 1.2. Pilnīgi lietojams, nemaz nerunājot, cik ass paliek pieverot....un tādi fiksi, kā 35 mm F 1.4 un 24 mm 1.4 II arī ir lietojami uz max atvēruma. Vēl atvērts paliek jautājums, kādi tie Oly krutie stikli izskatītos uz FF, ja būtu uzliekami. Jo ar to pašu 50 mm 1.4 notiek būtiskas izmaiņas, uzliekot uz 1.6 matricas. Mīkstie, vinjetētie stūri pazūd
Pievienojos, 90% manu bilzhu bildeetas ar sho. Perfekti lietojams arii uz F2.0, lai arii druuuscinj neasaaks ir gan. Pie F2.2 tas mazais neasums pazuud. Reizeem gan tas nelielais neasums ir kaa reizi portretam... Perfekti arii optiski kompenseets, krasu nobiides fokusa un aiz fokusa zonaa nav vispar redzamas. Bet ir liidz fokusa zonai, aciimredzot visu nokompenseet nevar. Salikaam sho te ar E-3 pret 5D un 70-200 2.8 IS USM. Canona stikls zaudeeja kraasu nobiides zinjaa. Un asumaa arii, bet pavisam maz, tiesa (protams, shads asuma salidzinaajums nav isti korekts, bet nu merkis bija redzeet ko dod viena un otra sistem araa ar vienaada skatu lenkja stikliem). Pec izmeriem abi shie tikli ir vienadi. Arii svara zinjaa. Ja oly stikls butu 2.8, butu uz pusi vieglaaks, diemzhel katrs solis gaishuma zinjaa teju dubulto svaru.
viesturs:jāpiekrīt - protams, ka 35-100 F2! un ja par to domā, tad iesaku e-bay ik pa laikam iemest aci. šad tad esmu redzējis šo stiklu tur tirgojam. un pat pēc tam samaksājot nodokļus ievedot .lv, cena ir visai pievilcīga, cik nu tā var būt pievilcīga ))
Starp citu, kad veel nebija 35-100, portretiem lietoju vecu manuaalo krievu 135mm TAIR-11a (tieshi a burtinsh svariigs), sanaak kaa 270mm analogs uz 35mm FF. Stikls mani pat loti paarsteidza pozitiivi prieksh tik prastas konstrukcijas. Daudz smuku bilzhu sanaca ar vinu. ja nav naudas un var iztikt ar manuaalp fokusu, rekomendeju. Tiesa, man kameraa ir focusing screens kaa vecajaam filmenieceem ielikts, lidz ar ko fokuseties bija diezgan viegli.