Kaa D80 sadzivo ar ne savu objektivu. respektivi man uz d60 ar zenit objektivu atteicas stradat gaismas mers. (pareizo nosaukumu nespeju atcereties) vai d80 nebus tada problema?
DOmāju, ka eksponometrs arī uz D80 nestrādās, jo tam zenīta bibim nav NEKĀDAS elektronikas. Jautājums uz kuru ceru saņemt godīgu (nevis paša izgudrotu) atbildi - Kam Tev zenit bibis uz Nikona?
skatoties kādiem mērķiem tos Zenit objektīvus grib izmantot.paeksperimentēt jau var, bet jārēķinās ar blakus efektiem.par Nikon nepateikšu, bet uz Canon eksponometrs strādā, jāņem korekcija mīnusā
Ungus:Kaa D80 sadzivo ar ne savu objektivu. respektivi man uz d60 ar zenit objektivu atteicas stradat gaismas mers. (pareizo nosaukumu nespeju atcereties) vai d80 nebus tada problema?
leetaa gala nikoniem gaismas meers ar manuaalajiem bibjiem nestraadaa. pilniigi droshi ka nestraadaas ar d40/40x/50/60 un pilniigi droshi ka straadaas ar d200/300/2/3. par d70/80/90 preciizi nezinu, ir jaalasa specene.
vispaar uz nikona lietot zeniita bibjus nav nekaada prieka deelj taa ka ar parastu m42 paareju (bez papildu leecas) tie nefokuseejas uz bezgaliibu. canonam (arii leetajiem) ar m42 stikliem viss straadaa labi - gaismu meera, visaa diapazonaa fokuseejas. vieniigais jaapiegriezh ekspoziicijas kompensaacija.
palaidniex:DOmāju, ka eksponometrs arī uz D80 nestrādās, jo tam zenīta bibim nav NEKĀDAS elektronikas.
principā kamerai nevaig, lai bibī elektronika, zina, cik gaišs un zina, cik robus tumšāks būs, kad aizkritīs fragma un pietiek. bet es arī domāju, ka nestrādās, laikam i provēju un konstatēju.