Var,bet nevar. FD baijonets ir diezgan samudrIta padarīšana,objektīvs ir jāpiešmauc,lai viņš domā ka ir uz kameras un tad jāaizbīda līdz galam viens vai abi(neatceros) puļķi un tikai tad grozot fragmas gredzenu uz objektīva fragma veras ciet un vaļā.
Var,bet nevar. FD baijonets ir diezgan samudrIta padarīšana,objektīvs ir jāpiešmauc,lai viņš domā ka ir uz kameras un tad jāaizbīda līdz galam viens vai abi(neatceros) puļķi un tikai tad grozot fragmas gredzenu uz objektīva fragma veras ciet un vaļā.
nu ja to tomēr var panākt, tad jau tā nebūtu liela problēma
arī fakts. Bet man jau tas tik tā eksperimentam - apgriezt otrādi un pielikt priekšā objketīvam. Nav vienkārši bijis līdz šim pa rokai nekāda līdzīga stikla... Bet ja kāds pa lētām naudiņām var man piedāvāt citu gaišo, pilnībā mehānisku 50nieku (Kanons, Nikons - vienalga), ar 52mm filtra vītni, tad es jau labprāt tādu eksperimentam iepirktu
Vai varbūt var ar kādu sarunāt, kādu šāda veida stiklu aizņemties un pārbaudīt vai vispār ir vērts - ja nu kād piemēram tādu nelieto...
musco:bet canona EF 50mm f/1.8 arī ir 52mm vītne, labāk meklē to, nebūs ar parejām jāčakarējās utt, i AF būs kad vajadzēs. Ja FD kamera ir, tad cita runa!
nu bet tad jāmeklē drošvien kaut kāda veca versija - jo man jau vajag lai var manuāli diafragmu ar gredzenu griezt... Pārējais man dziļi vienaldzīgs - ok, ja būs ar EF bajoneti tad tikai "+", bet tā nav īpaši svarīgi.
un ka tik tāda "vecā versija" nebūs šitais ar FD bajoneti...
cik esmu dzirdējis viņas nav no tām lētākajām, kā m42 pa 10ls, orģionālās pavisam labi maksā, un kāda jēga vienā fd 50niekā ielikt vairāk naudu, nekā var nopirkt EF 50nieku!
Nu man tā elektronika un viss pārējais, pie viena ziediņa - man tik galvenais, ka var manuāli diafragmu kruķīt Jo kā iepriekš rakstīju (ja nu kāds neizlasīja):
CerambyX: Bet man jau tas tik tā eksperimentam - apgriezt otrādi un pielikt priekšā objketīvam.