forum.gif
Konvertejat RAWus?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Konvertejat RAWus?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.10.08 23:39
 citēt
Es bildēju ar D80. Un gribu zināt, vai jūs vsp konvertējat RAWus vai tikai RAW+jpg bliežat? Par monitoru šeit un tagad nerunāsim. Kādas konvertēšanas progas jūs izmantojat un vai jūs apmierina rezultāts? Jo, piem. man nepatīk, kā Nikon progai - CaptureNX, kas nāk komplektā ar foču ir tikai 30 dienu trials :D . Šopam man nepatīk, ka viņš noņem saturāciju bildēm, un to visu laiku jāceļ. Bet no visām lietotām progām - šops ir viss ērtākais. Bibble ir ok, un ar Nikon krāsām labi saprotas. Irfans nevar updatoties... LightRooms man neaizgāja... Kādi vēl ieteikumi? :D ;)
Droši vien, cilvēki pārsvārā bliež jpgos un neķer kreņķi, jo tā pat jau jāapstrādā iekš PS...
Būtu forši saņemt atbildes, kas satur info par progu, krāsu gammām.
Paldies.
Publicēts: 18.10.08 23:43
 citēt
bliežu NEF + JPG - ne pārāk atbildīgā gadījumā JPG sidjot dlja seljskoi mestnostji un ja, kas uzreiz redzams, ar kuru bildi vērts čakarēties. konvertēju automātā un skatos, ja kāda bilde ne tā, vēlreiz manuāli. fotožōpā ar pluginiem NEF pazīšanai. šā kā tā jau jāapstrādā, bet labāk ne JPG apstrādāt.
Publicēts: 18.10.08 23:53
 citēt
Es bildēju Raw (canoniskais .CR2), kompī ielādēju ar da jebko (noder pat Windows iebūvētā perga), apskatei/kolekcijai/kārtošanai - Adobe Lightroom (vienk. super interfeiss), apstrādei tas pats Lightroom, īpašos gadījumos - Photoshop CS3, kaut gan to pašu var izdarīt ACDSee progā. Pliks Raw fails (bez tūninga :D) izskatās nekāds, tad labāk bliezt JPEG`ā
Publicēts: 19.10.08 00:21
 citēt
Romis:... to pašu var izdarīt ACDSee progā.
NU, ne ACDSee progā, bet tajā, kas nāk konaplektā, tobiš ACD FotoCanvas.
Publicēts: 19.10.08 00:27
 citēt
haralds:
Romis:... to pašu var izdarīt ACDSee progā.
NU, ne ACDSee progā, bet tajā, kas nāk konaplektā, tobiš ACD FotoCanvas.

ACDSeePro tieši pašā ACDSee nevis Canvas :) .
A vispār iepatikās kā CS4 strādā , tikai pagaidām trial uz 30 dienām :) . Saturation var būt kad jaucās ar sRGB un AdobeRGB . Ja problēmas nav ar PS Lightroom triāliem tad arī NX nevaidzētu būt :) (bieži ir sastopams)
Publicēts: 19.10.08 00:32
 citēt
JRJ:ACDSeePro tieši pašā ACDSee nevis Canvas :)
ā, značit jaunākā versijā savādāk.
Publicēts: 19.10.08 00:36
 citēt
haralds:
JRJ:ACDSeePro tieši pašā ACDSee nevis Canvas :)
ā, značit jaunākā versijā savādāk.

Varbūt ne Pro lieto? Vispār iesaku jauno pro. Komplektā iet Viewers kurš maz resursus ēd un vienkārši skatīties bildes var ātri. Bet stūrī ar pogu pārslēdzoties uz Full , var visas pārējās lietas darīt kuras atļautas :) . Es pārsvarā to tikai kā viewer un Batch Resize lietoju.
Publicēts: 19.10.08 00:41
 citēt
par to sRGB un AdobeRGB mainju ieksh shopa konvertera - vot es gribeeju tieshi lai adobesRGB vietaa man raada sRGB un megjinot to mainiit reaali starpiibu neredzeeju. kaa taa??
Publicēts: 19.10.08 00:51
 citēt
starpība būs kad apstrādāsi RAW AdobeRGB un saglabāsi jpg sRGB
Publicēts: 19.10.08 00:52
 citēt
JRJ:Varbūt ne Pro lieto? Vispār iesaku jauno pro.
provēsim. es ACDSee 5.0, 6. ar kautko man mazāk tikās.
Publicēts: 19.10.08 01:01
 citēt
tikko pameegjinaaju - attaisu vienu rawu valjaa un nosseivoju vienu adobeRGB jpegu un vienu sRGB jpegu. taisu jpegas vlajaa - abas vienaadas - kraasu un dajebkaadu citu starpiibu nemanu. probleema ir tajaa, ka gribu no shopa konvertera dabuut araa taadas pashas kraasas kaadas ir origjinaalajaa jpegaa no focha, bet nekaadi nesanaak.
Publicēts: 19.10.08 01:08
 citēt
un_tad , tev fočī sRGB uzlikts????

haralds , pro būs jaunākā v2.5
Publicēts: 19.10.08 01:10
 citēt
CaptureNX pēc triala var elementāri arī nopirkt:)
Publicēts: 19.10.08 01:17
 citēt
jaa, ir uzlikts sRGB.
pat shops ir paarinstaleets un taapat. pat jaunaaka konvertera versija ir uzlikta.
Publicēts: 19.10.08 01:31
 citēt
Fočēju tikai RAW'ā. Primārai apstrādei un konvertācijai uz JPG izmantoju Lightroom 2.0, jo man tas ir ļoti ērti :)
Publicēts: 19.10.08 11:53 labots
 citēt
SmileyG:Es bildēju ar D80. Un gribu zināt, vai jūs vsp konvertējat RAWus vai tikai RAW+jpg bliežat? Par monitoru šeit un tagad nerunāsim. Kādas konvertēšanas progas jūs izmantojat un vai jūs apmierina rezultāts? Jo, piem. man nepatīk, kā Nikon progai - CaptureNX, kas nāk komplektā ar foču ir tikai 30 dienu trials :D . Šopam man nepatīk, ka viņš noņem saturāciju bildēm, un to visu laiku jāceļ. Bet no visām lietotām progām - šops ir viss ērtākais. Bibble ir ok, un ar Nikon krāsām labi saprotas. Irfans nevar updatoties... LightRooms man neaizgāja... Kādi vēl ieteikumi? :D ;)
Droši vien, cilvēki pārsvārā bliež jpgos un neķer kreņķi, jo tā pat jau jāapstrādā iekš PS...
Būtu forši saņemt atbildes, kas satur info par progu, krāsu gammām.
Paldies.

Kaa 30dienu trials, pirku nikon d300 un bija viss serial numburs ar , takaa esmu CaptureNX piekriteejs,! Izmantoju ar Cs3 bet pa retam. Nu tas ir par Nef failiem. Jpg šopoju tikai šopaa!

un_tad:tikko pameegjinaaju - attaisu vienu rawu valjaa un nosseivoju vienu adobeRGB jpegu un vienu sRGB jpegu. taisu jpegas vlajaa - abas vienaadas - kraasu un dajebkaadu citu starpiibu nemanu. probleema ir tajaa, ka gribu no shopa konvertera dabuut araa taadas pashas kraasas kaadas ir origjinaalajaa jpegaa no focha, bet nekaadi nesanaak.

Ieteiktu izlasit kadus rakstus par Jpg un raw faila starpiibaam, tad sapratisi kapeec rawam ir taadas krasas un jpg taadas!
Isumaa: Raws ir Jēls kuram vajag apstradi (Neizvarīta ola), un jpg fails jau automatiski tiek apstradats kameraa (izvarīta ola)!
MAn ar agrak atsķiras krasas, starp šopu captureNX, bet opšinos nomaīju lai butu tadas pashas krasas kadas ir monim! Taka viss ok kad noseivoju no šopa un capture tad ir viss ok! :face-monkey:
Publicēts: 20.10.08 14:41
 citēt
es bildeju ar canon, jpg un raw, bildes kas jpeg nepatik skatos raw caur profesionālo canon programmu, kas datorā, tur arī bildi apstardaju kaut ko pamainu tad konverteju kā jpeg. protams, kvalitāte daļēji zūd:( a kā vēl var? es neesmu sapratusi vai vēl kaut kur var paskatities raw bildes tādā kvalitātē kā raw programmā.. jāsaka nesen tikai sakusi esmu darbities ar raw, tāpēc vēl galigs nezinitis..
Publicēts: 20.10.08 15:03
 citēt
Praktiski tikai RAW(tusiņbildes pēdējā laikā pat),konvertēju ar LR pēc tam P-šops.LR-mā konvertēju uz PSD(tā laikam bija :) )ja kas vērtīgāks,ja nē, uzreiz JPG.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):