forum.gif
Par fotosesiju, kāzu un visādiem citiem foto- līgumiem.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par fotosesiju, kāzu un visādiem citiem foto- līgumiem.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 22.10.08 10:14
 citēt
Pirmkārt- jums derētu zināt, ka arī mutiska vienošanās ir likumīga vienošanās.

Ja nolemjat fočēt seju stokam, līgums ir obligāts, un cilvēkam JĀPASKAIDRO, kam viņa tiek fočēta, kas tas ir, un vislabāk parādīt arī stoku bilžu piemērus. Tiesa gan, zinot cik stokā var nopelnīt, es šaubos, ka kādam atmaksāsies speciāli tam fočēt kādu cilvēku, īrējot studiju.

Ja tā ir parasta studijas fotosesija es, piemēram, līgumu neslēdzu, pēc fočēšanas UZREIZ ierakstu VISAS bildes diskā, PARĀDU uz kompja, pirms tam varbūt 10% ātri izdzēšot un vajadzīgās parotējot. Kādu pumpu arī varbūt noklonēju, tas daudz laika neaizņem. Ja cilvēks ir ar bildēm apmierināts, viņš pret samaksu saņem disku ar bildēm. Kompja saturu parasti vēlāk izdzēšu. Ja vēlos kādu bildi izmantot savai mājaslapai, par to mutiski vienojos.

Kas attiecas uz kāzu bildēm- rezervācijai paņemu avansu 50 Ls apmērā, parādu kāzu bilžu piemērus (visas bildes no vienām kāzām, par kurām esmu vienojies, ka varēšu tās parādīt citiem kā paraugus) atbilstoši viņu kāzu iecerētajam scenārijam (zagss, baznīca, tumša priežukoka viesumāja...)
Vēlāk, pēc kāzām, kad esmu nofočētās bildes apstrādājis, cilvēki brauc pie manis, aplūko bildes uz kompja, un ja tās viņus apmierina, maksā atlikušo naudas daļu. Mutiskā vienošanās paredz, ka ja gadījumā viņus bildes neapmierinātu, viņi varētu tās neņemt un atlikušo daļu nemaksāt. Tā arī neparedz nekādu materiālu satisfakciju šajā gadījumā, jo viņi uzņemas daļu atbildības, izvēloties MANI, ar maniem nosacījumiem nevis, piemēram, Frīdi.

Kas attiecas uz korporatīvajām fotosesijām- es fočēju, uzreiz rādu bildes laptopā, lai saskaņotu pasūtītāja vēlmes un pieskaņotos tām. Vēlāk izrakstu pavadzīmi ar iespējamajiem sodu procentiem (līgums tam nav vajadzīgs) ja klients izrādītos ļaundabīgs nemaksātājs. Pakalpojums ir sniegts, viņa likumīgais pienākums ir to apmaksāt. Vienīgais, ko jums dotu līgums šajā situācijā- ja tajā būtu minēta kāda konkrēta šķīrējtiesa nemaksāšanas gadījumam ar vienu tiesnesi, kurš atrisinātu lietu (ēeee...ātrāk). :)

Morāle: ikdienas fotogrāfa darbā nekādi līgumi nav nepieciešami. Ja kāds tos mēģina noslēgt, iespējams, ka viņam padomā ir kas nelabs. Izņēmums ir tikai un vienīgi stoku bildes, kuras gan kā nopietnu biznesu uztvert būtu grūti, līdz ar to nopietns fotogrāfs diez vai tērēs tam laiku, ja vien tas viņam nav kā hobijs.
Publicēts: 22.10.08 10:21
 citēt
Skaidrs. Nu atliek uzzināt pārējo profu pieredzi.
Publicēts: 22.10.08 10:35
 citēt
Mutiska vienošanās ir spēkā, bet mūsdienās nav daudz tādu cilvēku, kuri pārdzīvotu, ka ir lauzuši "mutisku vienošanos".
Un pareizi teikts, ka līgumā ir vērts ierakstīt, ka strīdus izskatīs kādā šķīrējtiesā, jo parastā tiesā spriedumu var gaidīt gadiem ilgi un tas prasa vairāk laika un nervu, nekā vērts tērēt, lai sodītu nepateicīgo klientu/fotogrāfu/citu iesaistīto personu.
Publicēts: 22.10.08 10:35
 citēt
labi sarakstīts!
Publicēts: 22.10.08 10:42
 citēt
Paldies par noderīgu info!
Publicēts: 22.10.08 10:45
 citēt
attieksmes jautaajums :D
Publicēts: 22.10.08 12:56
 citēt
Vēl būtu lietderīgi zināt ka,lai saņemtu honorāru par presē publicētu bildi ir jāparaksta līgums ar izdevniecību,citādi izdevniecība neko neizmaksā(te gan ir daži apkārtceļi,bet tie ir samērā specifiski).Un līgumu sastāda pati izdevniecība,tātad ne autora labā.Standart situācija ir tāda ka "vai,vai,vai mums ļoti steidzīgi vajag šo bildi,bet mums ir pamaz naudiņas",toties līgumā ir punkti ,kas liek domāt ka autors ir saņēmis ļoooti pieklājīgu piķi,jo ar līguma parakstīšanas brīdi bilde uz visiem laikiem pāriet izdevniecības īpašumā un autoram nav tiesību šo darbu turpmāk izmantot komerciālos nolūkos,darba izmantošana nekomerciālos nolūkos ir iespējama tikai ar izdevniecības rakstisku piekrīšanu.
Turpmāk daži citāti no līguma ko man piedāvāja parakstīt izdevniecība "Rīgas viļņi" Aijas Simsones personā,jo viņas paraksts ir uz šī līguma.Es to neparakstiju,tādejādi de fakto uzdāvināju konkrētās bildes izdevnicībai ,jo naudu saņemt nevar bez līguma.
"3.1. Par Autordarbu izveidošanu,nodošanu to Izdevniecības rīcībā un par tiesībām tos izmantot Izdevniecība maksā Autoram par Autordarbu honorāru saskaņā ar Izdevniecības apstiprinātiem izcenojumiem par Autordarbu veidošanu."
Tātad 1 santīns varētu būt ok,jo bildes cenu nosaka izdevniecība vienpusēji,pie tam līgumā izcenojumi netiek minēti.
"4.1. Izdevniecībai ir tiesības veikt Autordarba iepriekšēju,pirmreizēju un neierobežotu atkārtotu publicēšanu izdevumā,kā arī Autordarbu apstrādi,rediģēšanu,izplatīšanu,pavairošanu vai citādu izmantošanu pēc saviem ieskatiem Izdevniecības vajadzībām.
4.2. Autors nodod Izdevniecībai visas Autora mantiskās autortiesības un blakustiesības,ko paredz tiesību akti attiecībā uz autortiesībām un blakustiesībām,un kas varētu rasties viņa profesionālās darbības rezultātā,pildot Līgumā paredzētos nosacijumus.Autors nodod šīs tiesības uz visiem laikiem un attiecībā uz jebkuru teritoriju ar tiesībām izmantot viņa profesionālās darbības rezultātā radītos darbus jebkurā veidā,formā,pilnībā vai pa daļām ar tiesībām atsavināt,patapināt un kā citādi izmantot.Izdevniecībai šis tiesības drīkst izmantot pati vai nodot vai licencēt tās kādai trešajai personai."
Oriģinālā ortogrāfija saglabāta (cerams).
Es protam esmu pilnīgs nejēga juridiskajās lietās,bet tā kā līgumā nekur nav pieminēts konkrētais darbs par kuru šis līgums tiek slēgts,tad šis līgums starp autoru un izdevniecību tiek slēgts prosto tak.Un savukārt punktu 4.2. es savā tupajā,juridiski neizglītotajā prātiņā uztvēru kā atdošanos mūžīgas verdzībā "Rīgs viļņiem",tādēļ arī neparakstiju un kā sekas uzdāvināju vienu bilžu čupiņu izdevniecībai(bet toties ne uz visiem laikiem un visās teritorijās :) )
Ļoti izplatīta metode dažādos kantoros,tajā skaitā ļoti solīdos ir "nav,nav laika,jāskrien,lūdzu ātri parakstiet ,nav laika",šādos gadijumos it sevišķi nevajadzētu parakstīt neko,kas nav rūpīgi izlasīts.
Publicēts: 22.10.08 13:16
 citēt
:) tagad vari izrakstīt rēķinu (ja ir publicētas bildes) par jebkuru summu...

tieši tā arī notiek ar tiem, kas NELASA līgumus, bet "paraksta steigā vienu līgumiņu- lai varētu samaksāt" "lai varētu dabūt bildes" utt.

normāla štelle tiek piedāvata no RV puses. es arī gribētu exkluzīvu uz visu savu autoru visiem darbiem. vartu ne pa jokam pavārīties.
Publicēts: 22.10.08 13:33
 citēt
petersonsphoto::) tagad vari izrakstīt rēķinu (ja ir publicētas bildes) par jebkuru summu...

tieši tā arī notiek ar tiem, kas NELASA līgumus, bet "paraksta steigā vienu līgumiņu- lai varētu samaksāt" "lai varētu dabūt bildes" utt.

normāla štelle tiek piedāvata no RV puses. es arī gribētu exkluzīvu uz visu savu autoru visiem darbiem. vartu ne pa jokam pavārīties.

Izrakstīt jau ta var ,tikai ka nesanāk kā vienam fotogrāfam,kurš gribēja caur AKKA/LAA piedzīt no "S....." kādu naudas čupiņu.Slavenās autoraizstāvības organizācijas atbilde bija apmēram šāda:mās esam privāta,nevis valsts organizācija,un tā kā "S....." ir liels mūsu klients,tad tiec ka nu galā pats,mēs neesam ieinteresēti bojāt attiecības.
Publicēts: 22.10.08 13:39
 citēt
60uz5komats6:
Izrakstīt jau ta var ,tikai ka nesanāk kā vienam fotogrāfam,kurš gribēja caur AKKA/LAA piedzīt no "S....." kādu naudas čupiņu.Slavenās autoraizstāvības organizācijas atbilde bija apmēram šāda:mās esam privāta,nevis valsts organizācija,un tā kā "S....." ir liels mūsu klients,tad tiec ka nu galā pats,mēs neesam ieinteresēti bojāt attiecības.

Vai tad to nevar bez tā AKAS kantora risināt.
Tobiš sniegt prasību tiesā. Pie tam, var gadīties, ka līdz tiesai nemaz nenonāks, tāpat samaksās.
Publicēts: 22.10.08 13:49
 citēt
Tas ir vairākus gadus vecss atgadijums aizmirsts un apglabāts,bet stāstam ir ļoti pamācoša morāle.
Var sniegt tiesā,bet vai ir liela iespēja uzvarēt tiesā bagātu kantori?Ir kā minimums divas otmazkas kā kantoris var nokārtot šo lietu tā lai tas āzis prasītājs pats būtu vainīgs ka nav saņēmus taisnīgo atlīdzību piemēram15 santīmu apmērā.
Publicēts: 22.10.08 14:09
 citēt
AKA/LAA neko nedarīs tavā labā IZŅEMOT, ka uzskaitīs tavas autoratlīdzības. tur ir ļoti īpatnējs mehānisms, vel jo vairāk-attiecībā uz foto. un ne tamdēļ, ak "lieli" un "mazi" klienti- deļ likumdosanas. AKA/LAA nenodarbojas ar piedzīšanu, bet gan autortiesību administrēšanu. tu taču nepretendē u zto, lai rūpnīcas grāmatvedis pa nakti sargatu teritoriju?

pastāv vidējie honorari par publikāciām visa nozarē. tiesai jaiesniedz šo vidējo apreķins un sāpju naudas pieprasījums, kā arī jāpierāda savas autortiesības uz darbu. lai cik būtu liels kantoris- ja viņš ir pārkāpis autortiesības- viņam pa kāju. prasības iesniegšanai par a-tiesībām PAT valsts nodeva NAV jāmaksā. pārējais ir tavā slinkumā.
Publicēts: 22.10.08 15:07
 citēt
art.photo-element.ru...

Domāju ja Krievijā šis variants der , tad mums vēl vieglāk izies. Tikai pārsvarā neviens negrib celties no "gultas" :)
Publicēts: 22.10.08 15:39
 citēt
Parunāt jau var smuki. Jautājums - kā tiek aizsargāta sieviete, kura pasūta aktu fotogrāfijas? Paļaujas uz fotogrāfa godavārdu, ka tās nenonāks i-netā? Traki jau nu forši būtu, ja uz visiem tā varētu paļauties. Citos gadījumos - tusiņos, kāzās vai tml, līgums varbūt arī ir pārspīlējums.
Publicēts: 22.10.08 15:40 labots
 citēt
dzēsu.
Publicēts: 22.10.08 15:45
 citēt
Tas ko rakstaPortreti ir laps, bet vislabākais, ko viņš piemin- avans, kas ir viens no svarīgākjiem kritērijiem, ka līgums (mutisks, rakstiks ) ir sācis darboties!!!
Bet par rakstiskajiem līgumiem... sevi cienoša izdevniecība neiespiedīs autordarbu, ja autors nepievienos klāt līguma kopiju ar attēlā redzamo personu... kāpēc kādam uzņemties svešu rūpi :)
Publicēts: 22.10.08 15:59
 citēt
vacatio:Parunāt jau var smuki. Jautājums - kā tiek aizsargāta sieviete, kura pasūta aktu fotogrāfijas? Paļaujas uz fotogrāfa godavārdu, ka tās nenonāks i-netā? Traki jau nu forši būtu, ja uz visiem tā varētu paļauties. Citos gadījumos - tusiņos, kāzās vai tml, līgums varbūt arī ir pārspīlējums.

Sargā sevi, un dievs tevi sargās... citas atbildes te naf!!!
ja nevari uzticēties, neej!!!
Publicēts: 22.10.08 17:18
 citēt
vacatio:Parunāt jau var smuki. Jautājums - kā tiek aizsargāta sieviete, kura pasūta aktu fotogrāfijas? Paļaujas uz fotogrāfa godavārdu, ka tās nenonāks i-netā? Traki jau nu forši būtu, ja uz visiem tā varētu paļauties. Citos gadījumos - tusiņos, kāzās vai tml, līgums varbūt arī ir pārspīlējums.

Pie manis nekā netiek aizsargāta. Ne sieviete, ne vīrietis, ne arī kāds cits, kurš grib kail- vai apģērbfoto. Es neesmu nekāds sargs. Es esmu fotogrāfs. Un ja kāds vēlas pie manis fotogrāfēties, tad ir jāpaļaujas uz manu godavārdu.

Neskatoties uz to, ka man nav nekādas "kailfoto aizsardzības", pieraksts man vienmēr ir kādu laiciņu stabili uz priekšu. Nezinu, moš baigi pa lēto fočēju vai kā...(?)
Publicēts: 22.10.08 17:31
 citēt

Gan jau ka ir kurš iesaka pie kā var iet. Pie manis pārsvarā tikai tā vien griežās (kāds ir jai ieteicis un garantējis ar to ka nekas nenonāks publicēšanā) . Tāpēc vieglāk ir painteresēties kādām draudzenēm (draugu-draugu) kuras jau ir bijušas pie kāda fotogrāfa.
Publicēts: 22.10.08 20:12
 citēt
Nu.. es pati arī uzticējos un izdarīju visu bez līguma. Problēma pacēlās brīdī, kad arī pēc mēneša vēl nebiju tikusi pie savām bildēm. Cilvēks arī bija ieteikts, ar labām atsauksmēm.
Tad arī uzzināju, ka līgumi uz kailfoto sesijām ir normāla lieta. A uzzināju no gana profesionālām sievietēm fotogrāfēm. Var jau būt, ka viņas kā sievietes arī labāk apzinās šī procesa trauslo pusi.
Publicēts: 22.10.08 21:01
 citēt
Portreti: Vēlāk izrakstu pavadzīmi ar iespējamajiem sodu procentiem (līgums tam nav vajadzīgs)........

man , kā stulbam juristam, tie ir zili brīnumi !!! Tad saraksti manam kantorim ar kaudzīti PPR, ar procentiem, peļņa uz pusēm :face-grin: :face-grin: :face-grin: :face-grin:

Portreti :Neskatoties uz to, ka man nav nekādas "kailfoto aizsardzības", pieraksts man vienmēr :face-surprise: ir kādu laiciņu stabili :face-surprise: uz priekšu. Nezinu, moš baigi pa lēto fočēju vai kā...(?)

Nu bet Draugs mīļais !!! Protams, baigi pa lēto !!! Stipri pa lēto !!! Stipri pa retu Tu fočē !!! utt.

Bļin, beidz dempingot !
Publicēts: 22.10.08 21:38
 citēt
ImkaSm:Portreti: Vēlāk izrakstu pavadzīmi ar iespējamajiem sodu procentiem (līgums tam nav vajadzīgs)........

man , kā stulbam juristam, tie ir zili brīnumi !!! Tad saraksti manam kantorim ar kaudzīti PPR, ar procentiem, peļņa uz pusēm :face-grin: :face-grin: :face-grin: :face-grin:

Portreti :Neskatoties uz to, ka man nav nekādas "kailfoto aizsardzības", pieraksts man vienmēr :face-surprise: ir kādu laiciņu stabili :face-surprise: uz priekšu. Nezinu, moš baigi pa lēto fočēju vai kā...(?)

Nu bet Draugs mīļais !!! Protams, baigi pa lēto !!! Stipri pa lēto !!! Stipri pa retu Tu fočē !!! utt.

Bļin, beidz dempingot !

a kāda Tev, jurist, daļa, gar citas nozares dempingu/nedempingu ? Tu tak maizīti citur pelni. Saprastu, ja vēl par piena cenām raizētos.
Publicēts: 22.10.08 22:31
 citēt
vacatio:Nu.. es pati arī uzticējos un izdarīju visu bez līguma. Problēma pacēlās brīdī, kad arī pēc mēneša vēl nebiju tikusi pie savām bildēm. Cilvēks arī bija ieteikts, ar labām atsauksmēm.

Un ko tad? Joprojām rausties uzraksīt šī "labā cilvēka" vārdu, uzvārdu, jebšu tomēr vienkārši fufeli dzen, jo taču kaut kas ir jāuzraksta.

Jocīgi sanāk- šamais tevi konkrēti tjipa uzmetis a tu saki "cilvēks ieteikts".
Publicēts: 22.10.08 22:33 labots
 citēt
ImkaSm:Portreti: Vēlāk izrakstu pavadzīmi ar iespējamajiem sodu procentiem (līgums tam nav vajadzīgs)........

man , kā stulbam juristam, tie ir zili brīnumi !!! Tad saraksti manam kantorim ar kaudzīti PPR, ar procentiem, peļņa uz pusēm

Moš toč stulbs, tikko viena tāda PVZ aizgāja uz tiesu. :)
Publicēts: 22.10.08 22:54
 citēt
Ja pavadzīmē ir noteikts apmaksas termiņš un soda sankcijas % tā pārkāpšanā , un tāpavadzīme ir parakstīta no otrās puses , tad protams tad der bez līguma tiesā. Bet vai daudz raksta par % sankcijām?

vacatio, ja es teiksim tevi ņemšu kā modeli pasūtījumam un tev kā modelei par to maksāšu naudu , tad protams būs līgums par darba izpildi un saistībām. Cits jautājums ka tu aizej pie fotogrāfa un fotogrāfējies savām personiskām vajadzībām. Šijā lietā tevi interesē lai bildes nekur neiziet publicēšanā. Kā jau bija minēts , bez līguma ar modeli nekur nopietnā vietā tā bilde neparādīsies. Bet ja tas tā arī notiks , tad vari ne no fotogrāfa bet žurnāla kas publicējis tiesā nopelnīt labu summu. Ja fotogrāfs ir nopietns tad nekur tās bildes neizies , jo pretējā gadījumā pie tā fotogrāfa neviens vienkārši neies. Protams var arī provēt sastādīt garant līgumu bet tas domāju nav tas līgums par kuru bij domājušas fotogrāfes pazīstamās :) .
Publicēts: 23.10.08 13:07
 citēt
Portreti:

man , kā stulbam juristam, tie ir zili brīnumi !!! Tad saraksti manam kantorim ar kaudzīti PPR, ar procentiem, peļņa uz pusēm

Moš toč stulbs, tikko viena tāda PVZ aizgāja uz tiesu. :)

Viens te jau rakstīja , ka ar Tavu pavadzīmes izrakstīšanu vien būs par maz,... nu vajag vismaz otras puses paraksttiesīgas personas autogrāfu, ka viņš saņēmis pakalpojumu. Nu tas tā īsumā... Bet ja otra puse nav stulba, tad ļoti grūti būs LV tiesā , ko sasniegt, jo tur ir miljons atrabotku , kas skar tieši tīro pakalpojumu, ja nav prece utt. ļoti svarīgi, ko tu sarakstīji ne tikai par % lielumu un apmaksas termiņiem, bet arī ailē par pakalpojuma raksturojumu......... nu vopšim bezmaksas kosultācijas virtuālā vidē nesniedzu :face-smile:
Publicēts: 24.10.08 13:09 labots
 citēt
dzindzjun:pakalpojums ir pakalpojumus.... pastāv iespēja tā pat neko nedabūt :) un vēl jo mazāk, ka nav līgumA
kas ir, ir līgums, nav kā? līgumA.
dzindzjun: ... atkarīgs ... un gudra jurista...

atkarīgs. bet algot juristu - excuse mois, neesmu tik bagāts, lai piemaksātu par to, ka bildēju.
Publicēts: 24.10.08 13:26
 citēt
Portreti:Moš toč stulbs, tikko viena tāda PVZ aizgāja uz tiesu. :)

Nav grūti iedomāties smaidā savilktās sejas tiesu priekšsēdētājiem, kam nodots izskatīt šo lietu. :)

Nav līguma, nav soda procentu. No kā vispār tos aprēķināt, ja nav papīra, kas noteiktu pakalpojuma cenu, par ko klients (a mož - cietējs, ko Tu esi piespiedis bildēties un pēc tam vēl izspied naudu) tagad spiests maksāt kaut kādus vēl procentus?

Iedomājies, es aizeju pie kaimiņa, pacienāju viņu ar āboliem, pasaku (vai arī nepasaku vispār neko), ka tie āboli viņam maksās miljonu. Viņš pasmejas un gardu muti noēd manis atnestos ābolus. A es pēc tam tiesā - kaimiņš maita nemaksā par āboliem, no viņa miljons plus soda procenti! :D Tiesā par šādu manu gājienu ne tikai pasmiesies, bet varbūt (labākā gadījumā) iedos psihiatra vizītkarti vai arī (sliktākā gadījumā) nodos lietu prokuratūrai, kura uzsāks kriminālprocesu par izspiešanu.

Met nu jā, portreti, mēs jau te tik tā juristi savākušies, no tiesvedības un likumības neko nesaprotam, atšķirībā no zinoša, populāra un noslogota (bet LĒTA) fotogrāfa. :face-devil-grin:
Publicēts: 24.10.08 14:06
 citēt
PVZ bija par preču pārdošanu. Pircējs preci ir saņēmis, soda procenti ir PVZ atsevišķā tekstā minēti, ir otras puses paraksttiesīgas personas paraksts, datums un zīmogs. Minēta arī šķīrējtiesa, kurā tiks veiktas darbības.

Tiesa gan, nav nekādas atšķirības, ja tās būtu nevis preces, bet gan pakalpojums, kuru persona ir saņēmusi. NEKĀDAS.

Ja šī persona vēlas apstrīdēt pakalpojuma kvalitāti, tas ir cits jautājums, bet pavadzīme apliecina to, ka pakalpojums ir sniegts un saņemts.

Tad jau moš nemaksāsim arī par objektīviem ar back- focusu? Nu, tjipa paņēmām, lietojam, bet sūdīgs. Nemaksāšu!:)

Stulbs, karoč!
Bučas!:)
Publicēts: 24.10.08 15:03
 citēt
Par tiem stokiem tu tā velti , man piemēram kolēgi Francijā kad gadās brīvākas dienas studijās , vairumos ražo visas tās debīlās "Situāciju bildes" ar kurām pilni stoki un kuras samērā labi pērk. Tur Laimīgi cilvēki , Biznesmeņi , Papīru parakstīšanas utt itd . Visam tam tiek līgti modeļi speciāli vai arī kuri tai dienā vilkušies uz kautkādiem kastingiem . Simtiem bilžu ar vieniem un tiem pašiem feisiem tik dažādās situācijās klozēs sejas izteiksmēs. Tāpat arī ja notiek bildēšana kautkur kādaos interjēros tad ja atliek laika beigās vēl uzšauj kādas "Siituācijas" saucamās "Drazu kastes" kā vairums sauc stokus vajadzībām:) Beigās visi tie tukstoši un tukstoši PERFEKTI un tehniski uzbildēto "Drazu" nes pietiekami ieverojamu kopējo pēļnu lai būtu rentabli to darīt:) Pietam viņi jau neliek kautkādos tur štruntWEBos bet gan taisa kolekcijas un met lieltirgotājiem. Tak vismaz manējie kolēģi gandriz nevienu lielo darbu nebedz nesašķilusi kaudžu kauzdem detaļu fragmentu un visju iespējamo , to pat nedara Fotografs pats bet bieži vien asistenti utt tehnikas apgusjanas vai treninju vai testa nolukos :):) Man piemēram kolēģim ir vesela serija IZCILI pelnošu "Drazbilžu" šis bildēja tur kautkādu veci , vecis kavējās pamatīgi a sjomka notika veča biblootēkā kura lidz griestiem pilna ar baigakiem foliantiem visiespējamākās variacijās. Dzeks gaidīdaams bij palūdzis atļauju vai var tos skapjus pabildēt un saņemis atļauju bij vienas 2-3h ar norāmlu studijas tehniku tās grāmtas un skapjus nozvanijis. Par to ko VECI jau visis ssen aizmirsuši BET toties to grāmatu un skapju bildes ir desmitiem tukstoš reižu izmantotas visos vedos sakot no atklātnēm un novelcenēm lidz foto tapetēm un faktūrām :):) Ienesušas fruktam desmitiem tūksoš tīrās peļņas , ši to vienmēr stāsta un rāda kā piemēru KĀPĒC reizēm ir noderīgi ka KLIENTI KAVĒ un paskatīties ko var noderīgu tai laikā pasākt un SAŅEMT tam atļauju:):)

Jā es te vēl no kāpostzemes atceros ka no lielās tribīnes viens blamierēja ka Eiropā [Nez kāpēc] ir tikai divas valstsi kur juridisks spēks ir arī MUTISKA VIENOŠANĀS tas ir Izraelā un Latvijā :) Kad es jau pēc tā teksta vakarpusē pie aliņa taujāju vai tā tiešām ir un vai tur kārējie tulki nav ko salaiduši sviestā tad man apstiprināja ka JĀ tā esot TAČU to esot ļoti sarežģīti pierādīt esot VĒLAMI liecinieki:):)
Publicēts: 24.10.08 17:28
 citēt
Lunis:Man piemēram kolēģim ir vesela serija IZCILI pelnošu "Drazbilžu" ...BET toties to grāmatu un skapju bildes ir desmitiem tukstoš reižu izmantotas visos vedos sakot no atklātnēm un novelcenēm lidz foto tapetēm un faktūrām :):) Ienesušas fruktam desmitiem tūksoš tīrās peļņas

Tad jau tu vari nopublicēt linku uz viņa stoku bildēm, lai nav tā, vienkārši pa tukšo runāšana? Vēl jo vairāk tapēc, ka stoku bildes jau ir publisks objekts, kuru prevjuškas webā var aplūkot jebkurš.

:face-devil-grin:
Publicēts: 24.10.08 17:42
 citēt
Portreti : Tās nevar gan ,tā var vienīgi lameru WEBos , pie profesionāliem ražojumiem var tikt klāt vienīgi abonējot piejas:) Bet esmu sastapis viņas tematiski nokacājāmo attelu kolekcijās dažos labos Torrentos :)
Publicēts: 24.10.08 18:00 labots
 citēt
:D:D:D

Nez, kāpēc es jau zināju, kāda būs atbilde...? :D

Kā tu domā, šitais www.gettyimages.com... arī ir "lameru" stoks? A prevjuškas ta rāda...

Klau, nu labi, tad iedo vismaz linku uz to slepeno stoku!:)

P.S. Man ir arī torrentu proga, esmu gatavs aplūrēt tās "desmitiem tūkstošu reižu nokačātās bildes".
Publicēts: 24.10.08 19:57
 citēt
Da nē lielais kantoris ir šis bet apakšā daudzi mazāki plašāk vai tieši otrādi šaurāk specializēti , www.epa.eu
Publicēts: 24.10.08 19:58 labots
 citēt
paskaties dreefa bildes tikmēr piem, www.dreamstime.com...
Publicēts: 24.10.08 20:23
 citēt
Lunis:Da nē lielais kantoris ir šis bet apakšā daudzi mazāki plašāk vai tieši otrādi šaurāk specializēti , [url=http://www.epa.eu/

Paga,]http://www.epa.eu/

Paga,[/url] paga...šitais jau ir ziņu bilžu aģentūra, vecīša grāmatu stoku bildes te pretī neņems!:)
Publicēts: 24.10.08 20:26
 citēt
petersonsphoto:paskaties dreefa bildes tikmēr piem, [url=http://www.dreamstime.com/dreef_info

Dreefa]http://www.dreamstime.com/dreef_info

Dreefa[/url] bildes esmu jau redzējis, i stokos, i citur. Nav interesanti, nekādu noslēpumu...a vot, Luņa draugu slepenās stoku bildes, kuras katra nes īpašniekam "desmitiem tūkstošu dolāru peļnu"- pilnīgi cita intriga!!! :)

Bučas, karoč! :)
Publicēts: 24.10.08 20:33
 citēt
Portreti : Ha ha , redzams tu nezini aģentūru partneru struktūru vienīgais ar ko nenodarbojās tiešā veidā tas ir REKLĀMA :):)
Publicēts: 24.10.08 20:36
 citēt
zini, Portreti, es ar neteikšu, kas par bildēm man stabili ienes ieņēmumus. lai nerastos atkartojumi, konkurence uc figņa... šur-tur webā gan ir... bet pačotu man no viņām nevajag, labak rublīšus... būsu pendzijā- rūpēšos par pačotu...
Publicēts: 24.10.08 20:41
 citēt
petersonsphoto:zini, Portreti, es ar neteikšu, kas par bildēm man stabili ienes ieņēmumus. lai nerastos atkartojumi, konkurence uc figņa... šur-tur webā gan ir... bet pačotu man no viņām nevajag, labak rublīšus... būsu pendzijā- rūpēšos par pačotu...

Nu, tu jau tagad kā Luņa- Drēfa kombinācija uzrakstīji. Lunis kā slepenais "Latgalē ir milzu angāru slepena studija, kurā neviens netiek", Dreefs kā "visi-sper-manas-ģeniālās-idejas". :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):