forum.gif
ZbPD
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / ZbPD
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 23.10.08 17:51
 citēt
čau!

Stāsts sekojošs - kkur pirms gada man tiek atklāta zpd rakstīšanas sezona!
Skolotāja piedāvā man rakstīt par fotogrāfiju... es uzreiz nedomājot piekritu...
bet līdz šim pat nēsmu līdz galam tēmu izdomājis...
ideja ir rakstīt par to kā izmainījas viss kas saistīts ar fotomākslu ienākot digitālajai fotogrāfijai Latvijā - vietējās, starptautiskās izstādes utt !
Par to cik mūsdienās fotogrāfi strādā ar bildēm, par point'n'shooteriem utt...

Tātad Lūdzu jūs pasviest kādu labu ideju, grāmatu(angļu,vācu vai vislabāk latviešu val),intervijas, kādu personību kas varētu man ko nodērīgu pateikt, JEBKO :)

Lūzdu lūdzu lūdzu help!!!

ps. es no googles nedabuju neko :(
Publicēts: 23.10.08 17:52
 citēt
hmmmmmmmm
kaa var neko nedabuut no googles?
Publicēts: 23.10.08 17:55
 citēt
uz aatro seerchojot pec atslegvardiem: how digital changed the photography un digital film photograpghy compare jau vien izmeta daudzko interesantu
Publicēts: 23.10.08 17:59
 citēt
kind of, interesē tikai un vienīgi Latvija!
Publicēts: 23.10.08 18:00
 citēt
un , par cik teorija aiznjem tikai 1/3 no visa tā zpd, nenāktu pa ļaunu kāda ideja pētnieciskajai daļai :S
Publicēts: 23.10.08 18:06
 citēt
Nu ja tik grūti iet jau tagad, tad secinājums viens - priekš ZPD grūti izvēršama tēma - maini labāk uz kaut ko citu vairāk pētniecisku.
Publicēts: 23.10.08 18:07
 citēt
ja jau varētu mainīt...
Publicēts: 23.10.08 18:15 labots
 citēt
kāpēc gan lai nevarētu? Pasaki učenei, ka raskti citu tēmu :D
bet īstenībā gan nesaprotu problēmu - ja mērķis ir vnk uzrakstīt to darbu, lai ir ķeksis, tad tāda līmeņa darbu jau var uzrakstīt viena vakar laikā pie diviem aliņiem. Palasi nedaudz ko netā raksta, tad liec lietā iztēli (+ neiazmirsti divus aliņus) un dzejo uz nebēdu + bildītes smukas saliec ;) Ja vēl labi spēsi aizstāvēt to darbu un labi saspraust batonus učukiem, tad 7 sabili garantēts. Galu galā nedomāju ka tur kāds baigi pētīs un pārbaudīs Tava darba nianses, vai tās atbilst patiesībai vai nē.

Ja Tavs mērķis ir tikt tālāk rajona vai valsts līmenī, tad laikam šādi jautājumi nebūtu.... :)

Ja mans ieteikums nepalīdz, tad varbūt pievienojies ZPD biedriem... varbūt viņi spēs Tev palīdzēt ;)
Publicēts: 23.10.08 18:30
 citēt
Nū tā jau itkā būtu forši, bet problēma tāda ka tā učen pie kā rakstu ir mana audzinātāja / Latviešu val. skolotāja kas nemaz nepiedāvā tādu opciju nerakstīt lai darbs tiktu tālāk, + katru lapu izfiltrē kārtīgi , saturu, kļūdas(te aliņš traucēs), un stilu :/
bet Paldies par Postu!!!!!!!
un kas skaitās Zpd biedri :D

Es ceru ka vēl kāds labs ieteikums jums ir? :)

Tagad ir bonuss tāds ka braukšu uz Liepāju pie Jāņa Lādīša drīzumā, kurš man varot visu dienu par šo tēmu stāstīt :))))
Publicēts: 23.10.08 18:36
 citēt
ehh cik labi ka videnee kkaa visu laiku izbraucu un zpd ta ari neuzrakstiju
Publicēts: 23.10.08 18:41
 citēt
Nu bet tas, ka viņa ir Lat. val. učene jau ir tikai labi - tā drošvien koncentrēsies uz gramatiskām u.c. kļūdām, bet nevarēs piesieties pie kaut kādām specifiskām lietām par tēmu - tātad par foto :) Līdz ar to tādā plāksnē var brīvi improvizēt par tēmu, balstoties uz kaut kādām lietām, kas izlasītas netā :) Nu protams varbūt arī pilnīgi visu neizdomājot no galvas, bet tomēr - nav jau Bakalaura vai Maģistra darbs, kur kaut kāda baigā jaunā zinātne jābīda :D

Bet redz - būs Tev intervija ar cilvēku - tas jau liels +++. Tā būs gandrīz kā pētnieciskā daļa. Apaudzē ar visādiem faktiem no neta un dabrs tik pat kā gatavs :)

Bet nu ZPD (=Zaļā Pūķa Draudze) biedri ir baigie frukti... Pie tiem labāk tik bezizejas gadījumā griezties... ;)

Bet veiksmi... ;)
Publicēts: 23.10.08 18:45
 citēt
zinu arii dazhus kas bakalauru pa nedelju uz 5 uzrakstija LU geografos
Publicēts: 23.10.08 18:50
 citēt
zo:zinu arii dazhus kas bakalauru pa nedelju uz 5 uzrakstija LU geografos

:D Gadās... :D
Publicēts: 23.10.08 18:53
 citēt
Nu intervija vinjai nekādi neskaitās pētnieciskā daļa :/ tikai daļēji varbūt...
viņai jau baigā pieredze ar tiem zpd :( un nav viņai gramatika jau ir pats par sevi, tākā viņa viennozīmīgi izanalizēs visu!
Publicēts: 23.10.08 19:31
 citēt
nu tad tu esi pamatigi IEBERZIES
Publicēts: 24.10.08 18:24
 citēt
:D
Publicēts: 24.10.08 20:10
 citēt
nu, vecīt, latviešu valodā pedējos gados tikai kādas 3-4 grāmatas ir iznākušas... aizej uz grāmatnīcu... nets pilns ar bildētaju saitiem- arī profesionāļu. sāc to zpd! tepat pa pillam infas. sāc rakt! pa nedēļu infas lavīna tevi aprīs. atliek filtret... vai ctrl+c ctrl+v tev vajag? tā nu nebūs...

ar attieksmi vajag, ar attieksmi... ;)
Publicēts: 25.10.08 09:54
 citēt
nu rokos jau rokos...
Publicēts: 25.10.08 10:35 labots
 citēt
izpēti objektīvus.. toreiz un tagad.. salīdzini, analizē, pārbaudi to spējas (lasot reviewus, ja pašam nav uz rokas) Sagrūd iekšā fizikas (optikas) teoriju un kā tas izskatās dzīvē
Publicēts: 25.10.08 14:59 labots
 citēt
Amrita:
CerambyX:Nu bet tas, ka viņa ir Lat. val. učene jau ir tikai labi - tā drošvien koncentrēsies uz gramatiskām u.c. kļūdām....

Nenovērtē par zemu LV valodas učenes! :D

Nu nez :D Cik esmu rakstījis tad manas LV valodas učenes neko nav sapratušas no manas tēmas un līdz ar to nav varējušas piesieties kādiem konkrētiem faktiem :D
Publicēts: 25.10.08 15:34
 citēt
MaVI, nejauc galvu. man vienmēr šajos darbos gribējies kko derīgu ielikt un ir sanācis arī... Optiku izstudēt un sagatavot priekšlasījumu nav valodas darbs. Savukārt, objektīvs kā optiskais instruments nav mainījies kopš (vismaz) senās Ēģiptes laikiem...
Publicēts: 25.10.08 15:50
 citēt
ehhh atceros vidusskolaa latviešu valdas un literatūras stundas man patika. atzīmes labas nebija, bet ar skolotāju varēja padiskutēt, parasti gan visas sarunas beidzās ar tematiem par sieviešu tiesībām vai gejiem. mjā.
Publicēts: 25.10.08 16:11
 citēt
Amrita:
Jā? man gan vienmēr gadījušās vispusīgi erudītas un zinošas. Pat par fizikas tēmām varēja diskutēt. Nu, vismaz vidusskolēna zināšanu līmenī. :D

Nu var jau būt - man tie ZPD laikam bij nedaudz advancētāki - kā nekā valstī II un I pakāpes diplomus dabūju (uzsit sev uz pleca) :D
Publicēts: 25.10.08 17:08
 citēt
eeee, labais par to optiku toč kko var iepiņķerēt!!!
TANKS MaVi. un pārējie :face-smile:
Publicēts: 25.10.08 17:38
 citēt
petersonsphoto:MaVI, nejauc galvu. man vienmēr šajos darbos gribējies kko derīgu ielikt un ir sanācis arī... Optiku izstudēt un sagatavot priekšlasījumu nav valodas darbs. Savukārt, objektīvs kā optiskais instruments nav mainījies kopš (vismaz) senās Ēģiptes laikiem...

kam es galvu jaucu, paceļ roku :)

nesapratu īsti par to "valodas darbu".. Krisjanis neba par valodu savu zpd taisa, bet gan par fotogrāfēšanu, cik sapratu...

nezinu kādi un vai bija objektīvi senās Ēģiptes laikos, bet tad lai tā arī lai cilvēks uzraksta - "kopš Hruščova laikiem nekas nav mainījies un visi IS'i un VR'i ir tik priekš kaķiem".. arī tur būs izpēte vajadzīga un galu galā svarīgs jau nav pētījuma iznākuma atbilstība vispār pieņemtaiem uzskatiem, bet gan pētījums pats kā tāds!
Publicēts: 26.10.08 16:50
 citēt
MaVi:nezinu kādi un vai bija objektīvi senās Ēģiptes laikos

piramīdas arīdzan kalpoja kā astronomisko petījumu instruments un to palīgbūvju sistēmas tika veidotas, lai palielinatu zvaigžņu, saules attēlus, novērotu saules plankumus utml. vienkarši "camera obscura" principi. optika ir viena no fizikas disciplīnām. gaismas struktūras pētīšana un pielietojums praksē. šobrīd tās >100m akmens būves ir iegūlušās tavās rokās ar nosaukumu "objektīvs" šībrīža izpratnē. tikai toreiz fiksacija notika ar roku, zīmēšanu. momentānās attēla fiksācijas tehnoloģijas nebija izgudrotas...
arī 14...18.gs. teleskopi, tālskaši, pat visvienkaršākās brilles ir objektīvs tā klasiskajā izpratnē. lēcu sistēma palīdz mainīt attēla projicēšanas plaknes attalumu no fokālās plaknes utt., bet optikas principi nemainās- tos veido gaismas daba, struktūra.
Publicēts: 26.10.08 20:55
 citēt
kads objektiiviem sakars ar fotomaaxlu? tur jaabuut dikti dumai ucenei, lai taadu sviestu celtu prieksaa

kaa izmainiijaas gleznieciiba lopa sarus pindzelees nomainot pret sinteetisko shkiedru?

fotomaaxlaa nomainiijaas biezaakizmantojamaa gaismasjuutiigaa virsma ... nu un?

nezinu veciit kaa vairaak kaa trijos teikumos uzrakstiit so pzd :face-smile:

vari tik ljurinaat nodraazto gaududziesmu, ka palielinoties aatrumam un kvantitaatei zuud kvalitaate - tas buus pa teemu, bet vienalga zheelabaina spekulaacija - smadzeni vajadzeeja kustinaat pirms genereeji sava darba teemu
Publicēts: 26.10.08 21:50
 citēt
Krisjanis:Skolotāja piedāvā man rakstīt par fotogrāfiju... es uzreiz nedomājot piekritu...
bet līdz šim pat nēsmu līdz galam tēmu izdomājis...

Māri, no šī es secinu, ka objektīvu analīzi piedāvāt vēl drīkst... kā sak', pieminētā 'fotomāksla' vēl nav akmenī cirsta..

petersonsphoto, paldies par info, nekad nebiju tik dziļi iedziļinājies optikas vēsturē. Domāju, ka arī Krišjānim šāda informācija var noderēt!
Publicēts: 29.10.08 11:23
 citēt
Maris:kads objektiiviem sakars ar fotomaaxlu? tur jaabuut dikti dumai ucenei, lai taadu sviestu celtu prieksaa

kaa izmainiijaas gleznieciiba lopa sarus pindzelees nomainot pret sinteetisko shkiedru?

fotomaaxlaa nomainiijaas biezaakizmantojamaa gaismasjuutiigaa virsma ... nu un?

nezinu veciit kaa vairaak kaa trijos teikumos uzrakstiit so pzd :face-smile:

vari tik ljurinaat nodraazto gaududziesmu, ka palielinoties aatrumam un kvantitaatei zuud kvalitaate - tas buus pa teemu, bet vienalga zheelabaina spekulaacija - smadzeni vajadzeeja kustinaat pirms genereeji sava darba teemu

1. ŠĪ tēma vēl nav akmenī iecirsta! :) tākā LŪDZU ja vari pasvied ko labāku, ja vari :) ...par foto }
2. Lai arī cik nodrāzta utt. man liekas diezgan interesanta, tapēc arī izvēlējos :)
Publicēts: 29.10.08 11:56
 citēt
+Maris.
es gan kaut ka veiksmiigi esmu izvairiijies no ZPD rakstishanas videnee, toties augstskolaa darbus 2x un 3x nopietnaksu dabuju rakstit reizi menesi. ta ka hujnja tas viss ir.
gribi petniecisko? luudzu, jauc emulsijas, taisi fotopapiru un spelejies ar pinhole. vai ar attistitajiem dazhadiem. literatura no padumjamiem laikiem ir navalom ari latviski.
Publicēts: 29.10.08 22:06
 citēt
aaa ja maaxla nav jaapin ieksaa ta raksti davienalgako par fotograafiju

uzraksti par musdienu latvieshu visslavenaako fotograafu Andri Apsi

buus skolotaajai jaunums
Publicēts: 30.10.08 14:10
 citēt
Maris:
uzraksti par musdienu latvieshu visslavenaako fotograafu Andri Apsi

buus skolotaajai jaunums

Andrim Apsem arii buus jaunums; par to, ka vinjsh latvieshu fotograafs
Publicēts: 30.10.08 16:29
 citēt
viņš tīri labi zin, kāpēc pēc vaiga atšķiras no kaimiņos dzīvojošiem salas pamatiedzīvotājiem
Publicēts: 30.10.08 16:50
 citēt
Tad jau visi amerikaanji, kas peec vaiga atshkjiras no indiaanjiem iisteniibaa ir latvieshi, zviedri, vaacieshi, kjiinieshi uc. utt. un ja uz to raugaas no shaadas perspektiivas, kursh tad vairs var garanteet, ka tieshi Apse ir latvieshu slavenaakais fotograafs?
Publicēts: 30.10.08 18:29
 citēt
Es ar videnee rakstiiju par fotografēšanu bet vairak par tehniku un no googles tiki ctrl+v un no neta lielako daļu!
Bishk jau teikumus vajadzeeja parveidot bet sikums!

Un man tas bija Fizikaa! man taaliekas 9dabuju! :D
Publicēts: 30.10.08 19:40 labots
 citēt
aile:Tad jau visi amerikaanji, kas peec vaiga atshkjiras no indiaanjiem iisteniibaa ir latvieshi, zviedri, vaacieshi, kjiinieshi uc. utt. un ja uz to raugaas no shaadas perspektiivas, kursh tad vairs var garanteet, ka tieshi Apse ir latvieshu slavenaakais fotograafs?

paskaties viņa pārdošanas apjomus un klientu loku. mierrīgi...
un viņš skaidri definējis savu etnisko izcelsmi
Publicēts: 31.10.08 15:48
 citēt
Paga, paga, izcelsme nav gluzhi tas pats kas tautiiba un "latvieshu fotograafs" nav gluzhi tas pats, kas "latvieshu izcelsmes fotograafs"...
Publicēts: 31.10.08 19:59
 citēt
tavuprāt puisis uz šejieni brauc nevis pie radiem, bet uz trakajām dienām štokmanā?

pat lapā ir bildes

nu man pofig ja kādam šķiet, ka pirmajā paaudzē izbraucot uz salu viņš automātā ir aborigēns - ok - katram brīvas tiesības

tai garadarbā vārdu izcelsme dragā boldā un saiģot lauku skolotājai un ailei ar
Publicēts: 02.11.08 16:59
 citēt
Tak ne par vaardu "izcelsme" iet runa, bet par shkjirbu starp "latvieshu fotograafs" un "latvieshu izcelsmes JAUNZELANDIESHU fotograafs". (NB! jaunzeeladietis ≠ aborigeens) Un es arii apmekleeju savus radus senchu dzimtenee, no taa mana tautiiba liidz shim nav mainiijusies.
Publicēts: 03.11.08 03:10
 citēt
ZPD butiba ir peetit kko ne? un to kko papildina vel vards "aktualu" Taka tad lai saprastu kas ir aktuali tad nu jalasa literatura vispaariga un jaintresejas. Tad kad jau paliekam gana gudri tad nu butu taka jaapzinaas probleema. Kad nu tas ir +/- apzinats tad deretu ari noskaidrot vai ta problema patiesam ir visiem aktuala problema ( var jau gadities ka teiksim mes domajam ka mans tv ir loti slikts jo krasas ne ta raadas a varbut tas tapec ka deretu aizvakt to lielo magneetu kas uzlikts virs vina! t.i. problema ir problema tikai del ta ka mes nezinam ka ar to tikt gala a visa pareja pasaule jau pirms 100 gadiem ir tikusi ar to gala ) kad nu tas viss salimejas kopa tad jau atliek tik rakstit teoriju un petniecisko dalu.
Taka iesaku vel padomat ko tad tu gribi petit par foto. vajag ko aktualu un ko tadu kama saskati aktualu problemu ;)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):