Amm, kādi ir tie izmēri, cik lielu/smagu fotosomu varu njemt līdz saloonā? ar fočuka lidoju pirmo reizi - kad nesanaak tā, ka tie čalīši, kas mētā somas no vienas vietas uz lidmašiinu neizšķaida līdzpaņemtos "cepumus"
pesix:Amm, kādi ir tie izmēri, cik lielu/smagu fotosomu varu njemt līdz saloonā? ar fočuka lidoju pirmo reizi - kad nesanaak tā, ka tie čalīši, kas mētā somas no vienas vietas uz lidmašiinu neizšķaida līdzpaņemtos "cepumus"
tnx
Ja attēlā ir Mini Trekeris, tad ar tādu pirms dažām nedēļām ir lidots tieši uz DE(ar ryanair). Nekādu problēmu.
ņem droši somu, ko pats vari panest un, kura lidmašīnas plauktā ielīdīs bet, ja nopietni, tad man 1 reizi lika l`idznesamo somu nosvērt, bet varbūt tāpēc, ka citas bagāžas nebija....
IvetaK:lētajās aviokompānijās ir viss striktākie bagāžas pārvadāšanas noteikumi, tad jau ir ok, ja Karliks saka, es te ar pošos ceļā un ar domāju par mugursomas iegādi, tikai fototehnikas man daudz mazāk, bet tajā vēl vajag ielikt portatīvo, ārējo cieto disku un vēl jau droši vien kaut ko, ko nevar likt nododamaja bagāžā... Hm, varbūt kāds zin kādu normālu mugursomas variantu, kas man derētu, kur to visu varētu salikt? Es te tā pie vienas runāšanas..
Atkarīgs kādu brendu gribi Var apskatīt lowepro.com. Bet pēc tam ieteiktu aiziet uz lielo Elkor'u vai Canon Maskavas ielā un apskatīt somas dabā. Ja pirkt, tad Canon'ā, jo tur lētāk...
IvetaK:man vajag somu, ne brendu un jo nedārgāku, jo labāk, bet protams nebūtu vēlams tajai šķīst acu priekšā...man vienkārši no LV uz UK jānogādā sava vērtīgākā iedzīve... un to visu vajag dabūt šāda izmēra somā... Man kaut kāda atsevišķa foto soma ir un laptopsoma ar ir, bet drīkst būt tikai viena bagāžas vienība līdz, respektīvi....
Hmm, nezinu par to vienu vienību. Cik visi pazīstamie ir lidojuši, laptopu ir varējuši atsevišķā somā ņemt.
Ja to mugureni ikdienā nelietosi laptopa transportēšanai, tad var likt jebkurā, kurā pēc izmēriem ielien(tajā pašā Mini Trekker ne pārāk lielu lapsi varētu ielikt). Bet, ja ir doma regulāri fotoaparātu un laptopu transportēt, tad labāk ņemt speciāli ar atsevišķu kabatu laptopam ar visiem polsterējumiem.
Esmu lidojis ar shadu pashu mugureni + stativs un vel zalais chemodans, kas bik parsniedz atljautos izmerus. Galvenais telot muljkji, un tas man labi padodas
sasar:Esmu lidojis ar shadu pashu mugureni + stativs un vel zalais chemodans, kas bik parsniedz atljautos izmerus. Galvenais telot muljkji, un tas man labi padodas
IvetaK:Tad jautājums, vai kāds ir lidojis ar to pašu rinayr un tiešām ņēmis līdzi laptopa somu atsevišķi un vēl kādu somu salonā, jo lasot tos viņu noteikumus es sapratu, ka drīkst būt tikai viena vienība....Esmu citās aviokompānijās lidojusi, tur gan man bija līdz gan foto soma, gan laptopsoma, gan vēl kāda soma, ka tik svars netiek pārsniegts, bet te es sapratu, ka te tā nevar....varbūt nepareizi sapratu??? Pagaidām gan nav domas regulāri to visu transportēt....
Čoms uz DE lidoja ar rokas bagāžu - sporta somu + laptopa somu.
Skaitas, ka var vienu rokas bagazu njemt, nu tads standarta mazais chemodans/sporta soma + tam pa virsu ari rokas somu, pie kuram tiek pieskaititas ari laptopa somas.
Laikam visprātīgākais tomēr piezvanīt aviokompānijai vai palasīt bagāžas pārvadāšanas noteikumus tās pašas aviokompānijas, ar kuru lidosiet, mājas lapā. Pats esmu lidojis ar diviem normāliem koferiem salonā. Bija izvēle - vai nu koferi salonā vai nelidoju - nokavēju reģistrāciju. Vēlams, ka ielien zem krēsla vai uz plaukta. Dārgajās aviokompanijās var par brīvajās vietās starp krēsliem izvietot. Esmu redzējis, ka profesionālās videokameras, kuru somiņas ir kā mazs skapītis, pārvadā salonā. Vai tam kāds papildus papīrs vajadzīgs, gan nezinu. Šķiet, ka tā viena bagāžas vienība, kuru var ņemt salonā, ir neskaitot fototehnikas somu - kādu mēnesi atpakaļ kaut-kur to lasīju.
neviena cita kompaanija (esmu lidojusi ar dazhaadaam) nav skatiijusies, vai man 1 vai 2 somas salonaa liidz. Vieniigais palielaakas somas liek ielikt tadaa ramiitii (parbaudiit vai atbilst), kas ir peec tiem salonaa njemamajiem standartiem. Bet ryanairs man vienmeer liek visu sabaazt vienaa somaa!!!!! Pat to, ko lidostaa esmu nopirkusi un ir maisnjaa, liek iestuukjeet visu vienaa!!!!
man ir computrekkerAW mugursoma. vienmeer piekabinu 2 objetkiivu somas pa malaam un droshi eju cauri. sver taa soma vienmeer ~ 15kg. dazhreiz veel panemu videejaa izmeera plecu somu Nova 5 AW. chekojoties paskaidroju ka abas ir fotosomas un nevaru nodot jo tur daarga fototehnika. . visslielaakaas probleemas ir aarzemju lidostaas. muuseejie saprot un ir pretiimnaakoshi, bet aarzemees tie pat liek nosveert visas somas ko uz lidmashiinu nemsi. man vienreiz bij plecu soma 11kg un mugurene kaadi 16kg protams nelaida jo vareeja laikam 15 vai 10. (galvenais no latviajs izlidoju ar to pashu svaru, bet uz latviju nelaida) nu es vinas acu preikshaa izneemu triis fochukus, uzliku tiem smagaakaas leecas, portatiivo padusee, leecas jakas kabataas, kameras kaklaa un veelreiz nosveeru abas "fotosomas" tad shii mani palaida. pagaaju malaa un visu sabaazu atpal. tas bij smiekliigi. kaut ko lielaaku par computrekkerAW vareetu buut probleemas ielaist rengenverkii. veel beizhi lidojot aarzemees nemu 2 studijsa statiivus. bet tos toch atdodu bagaazhaa.
ComputrekkerAW (ja nepiebāž ar kaudzi priekšējo kabatu) ir tieši standarta izmērs, kas atļauts visu aviokompāniju rokas bagāžām. Lētās aviokompānijas būs piekasīgākas par rokas bagāžu somu skaitu.