Pēdējā mēneša diskusiju iespaidā vēlējos pavaicāt jums šādu jautājumu. Jo, kā izrādās, vairumā gadījumu tiek atbalstīta fočēšanās bez drēbēm, pa pliko.
Savukārt par kailfoto saturisko pusi fotogrāfijās (vēlme parādīt kādu simbolismu) lasīt šeit nav nācies vispār.
Ko es ar to gribu teikt?
Lūk, būs viena mana bilde: www.fotoblog.lv... kurā redzama kaila sieviete. Bilde nosaukums ir "roka".
Vai jūs, apmēram variet iedomāties, ko es esmu centies parādīt šajā bildē? ---------------
P.S. Sarunāsim tā, ka atbild tie, kuri ir gatavi parunāt pēdējā jautājuma sakarībā. Savukārt tie, kuri grib padiskutēt par ekshibicionisma un vuārisma kaifu, par to, kā modeles lūdzas, lai viņām novelk drēbītes un iedzen krūmos cisu- cisu pozā un apbižojas, ja pēcāk bildes nepublicē netā, tie čato dažus topikus zemāk, ok?
Portreti:Vai jūs, apmēram variet iedomāties, ko es esmu centies parādīt šajā bildē?
Uzsit cenu? Tik pat labi varēja paprasīt par nobildētu suņa sūdu uz asfalta (erfoto.lv tāds bija viens frukts). Ko es gribēju pateikt - pieeja mākslai nemainās no žanra, un arī mākslas vērtējums nedrīkst būt atkarīgs no žanra.
apzīmējums "kailfoto" skan krietni cēlāk, celsmīgāk un vieš vairāk cerību, ka pavilks uz "augsto mākslu" un "fizolopiju", nekā apzīmējums "plikbildes".
haralds:apzīmējums "kailfoto" skan krietni cēlāk, celsmīgāk un vieš vairāk cerību, ka pavilks uz "augsto mākslu" un "fizolopiju", nekā apzīmējums "plikbildes".
"Vai jūs, apmēram variet iedomāties, ko es esmu centies parādīt šajā bildē?" Varu, bet īsti pat negribu. Un arī Tev kā autoram to nevajag, lai 100% skatītāji saprastu. Protams, ir patīkami, ja jūs ar skatītāju "runājat" vienā valodā. Bet, ja Tev pašam, skatoties uz savu darbu, liekas ka esi pateicis to ko gribēji - ekselenti. Visi tāpat nesapratīs un arī negribēs saprast/nebūs laika saprast. Ja Tu esi piespiedis skatītāju apstāties un padomāt, rosinājis viņā kādas emocijas, neatstājis vienaldzīgu - Tu savu šokolādi esi nopelnījis.
Tālāk laikam būtu jārunā par mūsdienu patērētājsabiedrību , popkultūru un cilvēku spēju/vēlēšanos domāt, un spēju redzēt/saprast ko vairāk par to, ko viņiem "ielej ar karoti mutē" u.t.t... bet, ne jau par to bija stāsts. Vai ne? Āmen!
Pa starpai, kamēr meklēju simboliskās, bija arī ļoti daudz interesantu, oriģināla sižeta, grafiski saistošu bilžu: photodom.com... kurās var redzēt, ka autora mērķis nav bijis vienkārši palūrēt uz jaunu meiteņu augumiem. photodom.com...photodom.com...
Portreti, tavu bildi aceros kopš sen. patīk. estētika ir. plikums arī ir. sauco ir vispar specifisks gadījums, taču tehniski perfekti darbi. un necilvēcīgi atbaidoši taipat laikā. tad jau man drīzāk tīk Saudeka vecās p.žas. dzīvi, jautri un patiesi. nav laika meklēt- atstāju tavā ziņā...
Portreti:raidījums nav par apzīmējumiem, KAMÕÕN! Jebšu tas tev tāds slīpēts humorrs?
humors man, protams, slīpēts, tāpat kā pats. I'm comming! dziesma un raidījums, kā saprotu, ne par apzīmējumiem, bet par tām lietām / parādībām, kuras tie apzīmē. tad nu man izklausās, ka piezemētākais termins "plikbilde" arī piezemētāku padarīšanu apzīmē. P.S. Tarkovskim filmas "Stalkers" sakarā jautājuši: "ko simbolizē suns?", uz ko viņš atbildējis: "suns simbolizē suni".
zini, ir tāds teiciens - streņe nužen ņe toļko ugoļ! Tava ideja katrā bildē pieprasīt vēstījumu ir itkpat utopiska kā aizliegt POP dziesmas, jo tajās arī nekā tāda nav! par šo runājot: Vai jūs, apmēram variet iedomāties, ko es esmu centies parādīt šajā bildē? -> ja es nevaru - vai tad tā ir mana vaina? OK - es arī esmu par bildi ar stāstu, taču tik tiešām - reizēm suns ir tikai suns!
WMWMW:Labu pop dziesmu klausīsies arī pēc 20, 30 gadiem ...
1. jau (joprojām) klausās 2. vairums tā, ko dēvē par "nopietno" mūziku (es vienmēr jautāju, par kādu runa, par nopietno roku, par nopietno blūzu, par nopietno simfonisko vai par nopietno estrādes) sava laika smalku ļaužu popši.
... Labu pop dziesmu klausīsies arī pēc 20, 30 gadiem ...
Tas ir tikai izņēmums, kas apstiprina likumu! Turklāt tas darbojas uz katru indivīdu atsevišķi Tikpat labi var pieņemt ka konkrētais indivīds konkre'tu vāverbildi turēs rāmītī un aplūkos turpmākos 30 gadus! Vispār jau tēma tik fleimīga, ka riebj! Var jau ilgi un dikti turpināt par POPa un PUPu paralēlēm īslaicīgās izklaides nozīmīgumā, bet vai vajag? ... Man jau likās ka portreti ir pinnes izslimojuši (un es pat pilnībā pieļauju ka vnk esmu uzķēries uz teicama Portreti PīāRa)!
WMWMW - kuru 20gadīgu dziesmu tad tu klausies??! Jā - es uzskatu ka klupt virsū citām bildēm, pieprasot vēstījumu, ir mazākā mērā utopiski! Es arī piemēram nevienā no Arhipova bildēm neko vairāk par skaistu sastutētu plikumu neredzu, bet lieliski saprotu par ko viņš pelna naudu! UN nekādas kritikas!
Bergmanis:Tas ir tikai izņēmums, kas apstiprina likumu!
nav ne-1-na izņēmuma, kurš apstiprina likumu! es domāju pareizi formulētu likumu. :face-plain:
Bergmanis:WMWMW - kuru 20gadīgu dziesmu tad tu klausies??!
nezinu kā WMWMW, es tik jaunu maz klausos. mazliet vecāku - Jethro Tull, Led Zeppeli, King Crimson, ELP, Cream, Deep Purle, Uriah Heep, Blood, Sweat and Tears, Genesis, Rare Earth, Chicken Shack, Rezidents, Zammla Mammas Manna, Stepenvolf, Peter Green un visādus blues.
eeee... matainais.... laps.... sen neesmu ELP baudījis.... ...man kkā uz tiem smalkajiem "deguniem" pavelk- Chick Korea, Weather Report, Bob James, Spyrogyra... pēdējā laikā krītu par Fourplay un Wic Wooten...
WMWMW: ... šogad jauni albumi iznākuši arī rokeriem Uriah Heep, ACDC, Alice Cooper, Nazareth un blūzmenim Gary Moore, u.c. u.tjp.
"Uriah Heep" bildēju, kad Rīgā bija - toreiz jauna albūma promaucības tūrē - kopš ne Deivids Bairons mauj un kopš taustiņnieks cits, nesanāk tik labi. par ACDC un Nazareth nekad neesmu tā ļoti fanojis, par Gary Moore TnXs, man "back 2 the blues" viens no jaunākajiem. a kā es tā "The Doors" aizmirsu?
Lūk, būs viena mana bilde: www.fotoblog.lv... kurā redzama kaila sieviete. Bilde nosaukums ir "roka".
Vai jūs, apmēram variet iedomāties, ko es esmu centies parādīt šajā bildē?
tākā nepārprotami tā ir vīrieša roka, tad manī šī bilde raisa kaut kādas pārdomas par uzticēšanos, jo sievietei uzsvērti nav atbalsta, un viņa tiecas satvert vīrieša roku ! Sejā arī, it kā cerība... Diezgan vienkārši un uzskatāmi ! Vai kaut ko to domāji ? Parasti jau ceņšas ar darba nosaukumu virzīt skatītāja domu, nevis sarežģīt ?
ImkaSm:Parasti jau ceņšas ar darba nosaukumu virzīt skatītāja domu, nevis sarežģīt?
nesarežģī taču. a vienreiz Pauļuks atnesis bildes bez rāmjiem. jautā, par ko Jūs, Meistar, tā? - "Labai bildei rāmi nevajag". skatās, nav arī nosaukumu. jautā, par ko Jūs, Meistar, tā? - "Labai bildei nosaukumu nevajag".
Portreti:Pēdējā mēneša diskusiju iespaidā vēlējos pavaicāt jums šādu jautājumu. Jo, kā izrādās, vairumā gadījumu tiek atbalstīta fočēšanās bez drēbēm, pa pliko.
Savukārt par kailfoto saturisko pusi fotogrāfijās (vēlme parādīt kādu simbolismu) lasīt šeit nav nācies vispār.
Ko es ar to gribu teikt?
Vai jūs, apmēram variet iedomāties, ko es esmu centies parādīt šajā bildē? ---------------
P.S. Sarunāsim tā, ka atbild tie, kuri ir gatavi parunāt pēdējā jautājuma sakarībā. Savukārt tie, kuri grib padiskutēt par ekshibicionisma un vuārisma kaifu, par to, kā modeles lūdzas, lai viņām novelk drēbītes un iedzen krūmos cisu- cisu pozā un apbižojas, ja pēcāk bildes nepublicē netā, tie čato dažus topikus zemāk, ok?
Nav ne jausmas ko TU ESI CENTIES parādīt šajā bildē, jo neesmu ne vēsturnieks, ne biogrāfs - tas ir - nezinu tavu stilu, gaumi, pieeju, pasniegšanas veidu, utt., utp. Bet zinu, ko ES REDZU šajā bildē.