forum.gif
nejau visi te fotograafi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Ieteikumi / nejau visi te fotograafi
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 30.10.08 00:25
 citēt
Kopaa ar dazhiem cilveekiem radaas ideja,ka vajadzeetu mazliet palabot noteikumus,kas attiecas uz bilzhu ievietoshanu. Tieshi uz teikumu,ka nedriikst ievietot bildes,kuras nav pasha fotografeetas. Sen jau nav nosleepums,ka fotobolgaa tuseejas netikai fotograafi,bet arii modelji un buutu tikai godiigi,ka modelji arii vareetu ievietot savas bildes,kuraas ir fotografeejushies... Nejau vienmeer fotograafs izdomaa pozu,paarsvaraa bilde tapusi tieshi sadarbiibas peec,kuraa ieguldiits 50 prochi no viena un 50 no otra.
Buutu arii jauki,ka vareetu jau profilaa noraadiit piemeeram,ka esi tikai modelis vai gan viens gan otrs. Galvenais nosaciijums jaabuut obligaati noraadiitam,kursh fotograafs bildes vai bildi focheejis :).Buutu arii jauki,ja fotograafs un modelis savaa starpaa vienotos,lai bildes fotoblogaa nedubleejas :).
Domaaju shaadies tiku nodibinaati jauni kontakti un ieviestas paaris jaunas veesminjas :).Paldies par uzmaniibu :face-kiss:
Publicēts: 30.10.08 00:31 labots
 citēt
Ja modelis liek ne-sevis-bildētas bildes ar sevi tajās, ko viņš cer saņemt pretī? Kritku par kompozīciju, par gaismām?
...hmm, man ir labāks piedāvājums tiem, kas vēlas šeit reģistrēties kā modeļi un likt bildes ar sevi - face.lv / traukiem.lv albūmi!
Publicēts: 30.10.08 00:41
 citēt
briedis:Ja modelis liek ne-sevis-bildētas bildes ar sevi tajās, ko viņš cer saņemt pretī? Kritku par kompozīciju, par gaismām?
...hmm, man ir labāks piedāvājums tiem, kas vēlas šeit reģistrēties kā modeļi un likt bildes ar sevi - face.lv / traukiem.lv albūmi!

Itkaa jau logiski,bet piemeeram kapeec ja ko grib sarunaat fotograafu vizinaat pa neskaitaamiem saitiem???Var jau ielikt tik uz veerteeshanu patiik nepatiik atteiciibaa uz to kaa modelis izskatas konkreetajaa bildee :P.Nejag jau tur kaudzeem bilzhu tik kaadas 5 cas :),cilveekiem taapat interesantaak,ja var uzreiz paskatiities ar ko vinji sarunaajas :).
Publicēts: 30.10.08 00:49
 citēt
Kriezvemee itin labi kopaaa sadziivo i modelji, i fotografeetaaji !
:face-glasses:
Publicēts: 30.10.08 00:54
 citēt
Profīlā - modelis+fotogrāfs
Fotoaparātu uz statīva.
Fotogrāfu asistentu blakām
Galerijā -pašportrets[p.s. un kurš tur čekos kā tur īsti ir. es to neteicu:face-glasses:]
Un adminiem mazāk darba...:)
Publicēts: 30.10.08 00:56
 citēt
chess:Profīlā - modelis+fotogrāfs
Fotoaparātu uz statīva.
Fotogrāfu asistentu blakām
Galerijā -pašportrets[p.s. un kurš tur čekos kā tur īsti ir. es to neteicu:face-glasses:]
Un adminiem mazāk darba...:)

Zinu zinu,bet tas ir bleediigi... :P
Publicēts: 30.10.08 00:57
 citēt
mmmmm:Kriezvemee itin labi kopaaa sadziivo i modelji, i fotografeetaaji !

tieshi taa kautvai photodom
Publicēts: 30.10.08 01:03
 citēt
sukulis:
mmmmm:Kriezvemee itin labi kopaaa sadziivo i modelji, i fotografeetaaji !

tieshi taa kautvai photodom

nu re, photodom ar plaši atvērtām rokām gaida!
Publicēts: 30.10.08 01:06
 citēt
briedis:
sukulis: tieshi taa kautvai photodom

probleema ir tik viena neliela,bet tomeer liela... nesaprotu krieviski :face-crying:,ko man tie komentaari vai veel kas,gribas tak tuvaak saveejiem :face-wink:
Publicēts: 30.10.08 01:44
 citēt
Sukuci nu tu mums aktīviste:):) A par FOTOGRĀFU var legāli kļūt tikai ja 8 gadi nostrādāts amatā un beigās noliek nopietnu kvalifikācijas exsi:):)
Publicēts: 30.10.08 01:47
 citēt
Lunis:Sukuci nu tu mums aktīviste:):) A par FOTOGRĀFU var legāli kļūt tikai ja 8 gadi nostrādāts amatā un beigās noliek nopietnu kvalifikācijas exsi:):)

Par fotogrāfu (ne-?)legāli var kļūt nomācoties gadu 34. arodenē. Iedos beigās papīru ar apstiprinājumu, ka tagad esi "FOTOGRĀFS".
Publicēts: 30.10.08 01:49
 citēt
sukulis:
briedis:

probleema ir tik viena neliela,bet tomeer liela... nesaprotu krieviski :face-crying:,ko man tie komentaari vai veel kas,gribas tak tuvaak saveejiem :face-wink:
Publicēts: 30.10.08 01:51
 citēt
paņem pati sevi nobildee un leic iekšā ! kādas problēmas ? būs tev 100% tavs darbs. ko mēs te 50% fotogrāfi...
Publicēts: 30.10.08 01:51
 citēt
PHOTODOM arī agliski komentē,un vispār ar komentēšanu tur neaizraujas,saliek 555,+++, horosh u.t.t.:face-grin:
Publicēts: 30.10.08 02:11
 citēt
briedis : Jā vecīt TEV TASNĪBA , bet tur tu iegūsti ZEMĀKO profesionālo kvalifikāciju , kas PRINCIPĀ ļauj STRĀDĀT ārodā profesionāli . Pēc tam ir jānostrādā vismaz 8 gadi lai varētu iegūt AUXSTĀKO kvalifikāciju ko iegūst noliekot tikai profesionālas kvalifikācijas ieskaites pie pamatīgi pretīgas un piekasīgas komisijas un pa vidu vēl pamācoties:):) Man piemēram radās vēlme salasīt MAKSIMĀLI auxstāko ko var iegūt profesionālā jomā , krievlaikos man tas bija CCCP standartos BET taga sagribējās dabūt arī LV pašu pašu to ko atzīst EU :):) Tas gan padārgi sanāk BET ja nesūkā ķepu neko daudz nav kautkādi 200-300Ls un daži mēneši jāpastaigā uz Bla Bla Bla :):) Ot uznāca man tāda menedele i vhiss:)
Publicēts: 30.10.08 09:10
 citēt
andre:paņem pati sevi nobildee un leic iekšā ! kādas problēmas ? būs tev 100% tavs darbs. ko mēs te 50% fotogrāfi...

Nu nav man dotiibu focheeshanaa :P.Es tik kaa piemeeru mineeju,ka ir tie 50 pret 50 vnk citreiz ir taa nu izdari kautko :P.Vai arii naaku pie fotograafa jau ar savu ideju :P. Neveeleejos nevienu aizvainot.:face-wink:
Publicēts: 30.10.08 09:14
 citēt
briedis:
Lunis:Sukuci nu tu mums aktīviste:):) A par FOTOGRĀFU var legāli kļūt tikai ja 8 gadi nostrādāts amatā un beigās noliek nopietnu kvalifikācijas exsi:):)

Par fotogrāfu (ne-?)legāli var kļūt nomācoties gadu 34. arodenē. Iedos beigās papīru ar apstiprinājumu, ka tagad esi "FOTOGRĀFS".

Ar taadu papiiru var tik dibenu noslauciit... tur jau labaak man Lunja viedoklis... a ja nav keeriens tad vnk nav :P.Nejau visi,kuriem patiik bildeeties patiik arii fotografeet un otraadies... ta man reaali ko taagd vairaaki gadi jaaseezh skolas solaa ,lai fotoblogaa bildes vareetu ielikt pfff...
Publicēts: 30.10.08 09:16
 citēt
sukulis:
andre:paņem pati sevi nobildee un leic iekšā ! kādas problēmas ? būs tev 100% tavs darbs. ko mēs te 50% fotogrāfi...

Nu nav man dotiibu focheeshanaa :P.Es tik kaa piemeeru mineeju,ka ir tie 50 pret 50 vnk citreiz ir taa nu izdari kautko :P.Vai arii naaku pie fotograafa jau ar savu ideju :P. Neveeleejos nevienu aizvainot.:face-wink:
kas Tev tās dotības pārbaudīja ?.................
Publicēts: 30.10.08 09:18
 citēt
negatIvs:
sukulis:/quote]

kas Tev tās dotības pārbaudīja ?.................

Pashai nepatiik un viss :P shad tad esmu protams ko knipseejusi,nu vaaji vaaji...
Publicēts: 30.10.08 09:21
 citēt
kas Tev nesanāk, ideju nav, tehnisks brāķis, nezini ko grozīt, vai vispār neinteresē.............
Publicēts: 30.10.08 09:26 labots
 citēt
???
īsti nesaprotu daudzus, vai tas tik būtiski, kurš ievieto darbu, it īpaši, ja ir pat norāde uz POGAS SPIEDĒJU. Un domāju, ka blogā lielai dalai ir jāpiekrit, ka darbā ar cilvēku esi tikai pogas spiedējs.
Vienu reizi pat redzēju, kad fotogrāfs lieliem soļiem mētājās turpu, šurpu, kreisajā rokā tur aparātu, bet ar labo kasa aiz auss un izmisīgi domā pozīti, bet meitēns vēl vairāk dramatizē situāciju ar savu uzbāžigo īdēšanu--- nu kā man nostāties :D
Rezultātā radās darbi , kur 100% autore bija meitene, bet fotoRobots (šai gadījumā) tikai nospieda pogu.
Un kamēr naf atvērta atsevišķā sadaļa, vai no adminiem dota atļauja , būsim iecietīgāki... :)
Kas tad īsti izmainīsies...
---parādīsies vēl vienā vietā labāki bilži , ne kā ir šo bilžu noliedzējiem (parasti meitenes liek savas labākās :):):) )
--- parādīsies faktiskā aina starp fotogrāfiem, kuru bildes ir ielikusi meitene !!! Photodomā ļoti labi tieši šo redz, kā atškīrās vērtējumi autoriem atsevišķi ( balsojumu daudzums par bildi tomēr tur ir ļoti būtiski no autora paša balsojuma aktivitātes citiem), un kad viena modele salieK sava lapā dažādus autorus. Diena pret nakti :D
Sliktais ir tas , ka būs liegta viena vieta, kur apsaldētajiem izārdīties, bet par to nebēdājiet- varēsiet ķengāt modeli, jo viņa sevi ielikusi apspriešanai.
UN NOLIEDZĒJI IR VIENMĒR VIENI UN TIE PAŠI!!!
Publicēts: 30.10.08 09:42
 citēt
būtībā pogas spiedējam jākontrolē situācija, no gaismām, studijas iekārtojuma, noskaņas līdz modeles noskaņošanai vajadzīgajā virzienā un tad varbūt no 100 kadriem, atkarībā no savas pieredzes un stila[ ilgu gadu darba rezultāts ] jāatlasa daži, ko izrādīt. modeles lomu nevajag pārspīlēt, tai ir liela nozīme, bet ne noteicošā
kaut kad 80-tajos G. Binde izteicās: "ja no 100 filmiņām divi kadri ir izstādes, tad jau ir labi".... nu apmēram tā kaut kā, bija tā laime šo sarunu dzirdēt klātienē
Publicēts: 30.10.08 10:11
 citēt
negatIvs:būtībā pogas spiedējam jākontrolē situācija, no gaismām, studijas iekārtojuma, noskaņas līdz modeles noskaņošanai vajadzīgajā virzienā un tad varbūt no 100 kadriem, atkarībā no savas pieredzes un stila[ ilgu gadu darba rezultāts ] jāatlasa daži, ko izrādīt. modeles lomu nevajag pārspīlēt, tai ir liela nozīme, bet ne noteicošā
kaut kad 80-tajos G. Binde izteicās: "ja no 100 filmiņām divi kadri ir izstādes, tad jau ir labi".... nu apmēram tā kaut kā, bija tā laime šo sarunu dzirdēt klātienē

bet jautājums te pavisam cits- KĀPĒC DAŽI TIK DIKTI UZSVER NOTEIKUMUS un neļauj meitenēm sevi likt!!!, bet tai pašā laikā daudzu tieši šo cilvēku uzvedība blogā neatbilst nekādiem noteikumiem, un tāpat, kā viņi liek "DZĒST" zem bildes, tāpat jāliek "DZĒST" viņu profils (tūlīt te saskries vesels bariņš, un brauks man virsū- bet atcerieties, es nekad neuzsāku, bet pārādā nepalikšu!!!)...
Pēc dažam manis un meitenes gribētām bilžu ievietošānām, lielie kailfoto noliedzēji noslienojušies raksta viņām uz PM, un mēģina pierunāt:D
Bet ja meitenes pašas liktu savas bildes- tas būtu rādītājs, ka viņās vēlās būt MODELES bloga tautai!!!!
Publicēts: 30.10.08 10:13
 citēt
Priekš tam vajag uztaisīt atsevišķu sadaļu - MODELES
Un nelikt viņu bildes kopējā katlā...
Tāds kā sludinājumu dēļis... :D
Publicēts: 30.10.08 10:38
 citēt
IvetaK - kas?
Nu tas, ka modeles grib salikt savas bildes kopējā katlā ar fotogrāfu bildēm.
Ja ir tāda gribēšana - ir jāsataisa atsevišķa sadaļa - fotomodeles. Tur lai meičas un puiši saliek infu par sevi, saliek savas vēlmes, parametrus, kontaktus atlīdzības utt (vai neliek, bet tikai izmanto kā kontakta formu lai to var nodot sarakstē) un ieliek savu portfolio. Viss. Par 50 uz 50 varētu pastrīdēties, jo ir "fotogrāfi", kas uztaisa atzītu (nevis labu un kvalitatīvu) foto dēļ Modeles simpātiskuma un pievilcības, kā arī ir Fotogrāfi, kas vienīgie spējuši padarī pievilcīgu "modeli".

Kāpēc tās bildes ir jāliek kopējā katlā ar "fotogrāfu" centieniem??? Fotogrāfiem sava smilšu kaste atrādī savus darbus - modeļiem sava - atrādīt sevi.
Publicēts: 30.10.08 11:45
 citēt
Visos ārzemju foto saitos to uzņem kā normālu parādību, ka bildes ir kopējā katlā... un ja arī tur kāds burkšķ, tad paskati... no LV !!!

Un jebkurs fotogrāfs tieši ir pagodināts, nevis apbižots, ja viņa bildi kāds ir izvēlējies rādīt citiem, nevis paslēpis, ka'šausmeni.

Annir, un "kur mani iemuuzhinaajis Deinaats un Zernovs. Ielikt te? "
kas notiktu, ja tu tās ieliktu te??? Nekas, tas tikai pierādītu, ka tev ir laba gaume, ja ieliktu labus darbus ar savu ģīmi un norādi uz autoru!!!
Jāpajautā, par ko tad blogs ir ??? par un ap foto, vai tikai par foto. Sākumā ir rakstīts - tautai ap foto!, un pat reitingos pirmie ir raksti, nevis foto.
Publicēts: 30.10.08 11:58 labots
 citēt
Haiduk, moš es i vecs un dumjš.... (runājot par ārzemju fotosaitiem - noteikti tur noteikumos tas ir atrunāts, šeti - pagaidām - nav!)

Kur problēma - saliek fotoportālā atsevišķu sadaļu - fotomodeļi. Un tur lai tie modeļi liek savas bildes - tā teikt veido portfolio. Nesaskatu nekādas pretrunas. Ja fotomodeļi grib izrādīties, piedāvāt savu līdzdarbību palielīties, uzprasīties - lūdzu! Tikai jāatzīmē - nu tās bildes nav vērtējamas pēc fotogrāfijas kanoniem. Tas ir tikai pierādījums tam uz ko modelis ir spējīgs, kā var atļauties izpildīties, kāds izskatās un tā... Un tur būtu jāvērtē pats modelis, kā tas izpaudies un tā, nevis fotogrāfa ideja, gaismas utt.

Diemžēl te fotoblogā nekādi vai puslīdz ciešami uzbildēta "smuka zaķa" bilde tiek ievērota un novērtēta nevis dēļ tā, ka bilde būtu laba, bet dēļ tā, ka modelis simpātisks. Proti fotoblogā bieži vērtē modeļus, nevis fotogrāfa darbu. Gribi ekstrēmu pierādījumu - sievietes pliknis vs vīrieša pliknis... Mākslinieciskie aspekti ta vienādi, bet simpātijas un morāli/ētiskie kritēriji aptumšo prātu katrā gadījumā pa savam - Sieviete pliknis - labi, smuki, baudāmi, bet vīrieša pliknis - amorāli, sekli, piedauzīgi, neķītri...

Ja runājam par fotogrāfiju - tad es neesmu redzējis modeļus, kas būtu vērā ņemami režisori saviem portretiem. Es zinu dažus fotogrāfus, kas ir bildējuši savus pašportretus un daļai tas ir lieliski sanācis, bet modeļus - režisora amatā fotosesijā - NEKAD!
Publicēts: 30.10.08 11:58
 citēt
Kāpēc gan savas bildes, ja tās tāpat nav domātas kritizēšanai un vērtēšanai no fototehniskāsutt puses, bet gan tam, lai parādītu citiem fotogrāfiem savas bildes, nelikt fotOrepotāžās?! Kāpēc ar ne sevis bildētām bildēm centsties iespraugties fotOgalerijā? Vienā reportāžā uzreiz 15 (vienas fotosesijas labākās piecpatsmit, vai desmit vai piecas, normāls ieskats).
Publicēts: 30.10.08 12:03 labots
 citēt
Zināmā mērā Alvilam laba ideja. Ir Modelis, piereģistrējas un tur kā savu portfolio pāris fotosesijas, sadaļā fotoreportāža. Tikai tur jāpamaina noteikumi. Prroti, ja esi reģistrējies kā modelis, tad drīksti publicēt bildes ar sevi, nevis tikai paša bildētas bildes... ;) Ideja laba!

Bet par visu vari tikt fotobloga galerijā izklausās kā ar Yamaha moci par visu vari censties ņemt pilntiesīgu līdzdalību, VW Golf kluba pasākumos - veiklības braucienos utt...
Publicēts: 30.10.08 12:14
 citēt
aha, tikai modeļu smilškastei daudzuma ierobežojumu vajag- jo ir jau arī "smagi" narcisisma gadījumi... nu, teiksim 20-30-50 bildes. pietiek, lai sevi paradītu VISOS veidos un pietiek, lai varētu novērtēt fotogrāfs atlasot bejbi/kēksu.... nu, otrs ierobežojums- ja autors nav šejienietis- nevar likt.. tā būtu korekti... jo it ka tad papīrs prasās apukšā... "es tāds šitāds ĻAUJU tam šitam manis ceptās bildiņas ar tā šitā fejsu radīt fotoblogā". tā kkā... citādi tāds ģimenes albums akal sanāks. biezs un pliekans
Publicēts: 30.10.08 12:18
 citēt
Nu vēl varētu iztikt ar atsauci - kas ir bildes autors...
Moš ar to nepietiek... Moš pietiek...
Publicēts: 30.10.08 13:41 labots
 citēt
sukulis
Ar taadu papiiru var tik dibenu noslauciit...

Tur tu maldies , tas papīrs apliecina tavu pamata profesionālo izglītību konkrētā jomā tas apmēram kā sarežģīti būs tikt auxstskolā ja būs tikai 9 klases pabeigtas:):) Ja NAV šī papīra tad TĀLĀK tu vari tikt ja esi 8 Gadus nostrādājis TIEŠI konkrētā jomā konkrētajā profesijā un tas ir dokumentāli apliecināms:):)
Publicēts: 30.10.08 16:17
 citēt
Jebkurš modelis/modele jau tagad Fotobloga rakstos var pievienot rakstu par konkrēta foto tapšanu, fotogrāfu, modeļa/modeles izjūtām, piedzīvojumiem un sapņiem - un tur ievietot to savu bildi. Varbūt tajā sadaļā var ar\i pieciest to, ka bildes un raksta autori ir dažādi, galvenais - lai foto autors būtu norādīts.
Publicēts: 30.10.08 16:26
 citēt
Es PĀR lietotāju "škirošanu" - fotogrāfi, modeļi, kloni un "lohi-anniri"
Publicēts: 30.10.08 16:46
 citēt
IMHO: Vispār darbu publicē tā īpašnieks . Ja par darbu samaksāj(is)(usi) model(e)(is) , tad arī skaidrs kam pieder foto. Ja par pozēšanu ir maksājis fotogrāfs tad arī skaidrs! Ja neviens , tad darbs ir kopējs un saistības tiek aprunātas starp fotogrāfu un modeli. Ja kādam svešam no malas nepatīk kurš publicē to foto , tad tā ir viņa problēma.
Publicēts: 30.10.08 17:05
 citēt
JRJ:IMHO: Vispār darbu publicē tā īpašnieks . Ja par darbu samaksāj(is)(usi) model(e)(is) , tad arī skaidrs kam pieder foto. Ja par pozēšanu ir maksājis fotogrāfs tad arī skaidrs! Ja neviens , tad darbs ir kopējs un saistības tiek aprunātas starp fotogrāfu un modeli. Ja kādam svešam no malas nepatīk kurš publicē to foto , tad tā ir viņa problēma.

+++++
bet nelaime ir, ka te ir apsaldēto bariņš , kas uzreiz uzbrūk ar lielu spēku, un modelei nekas neatliek, kā atkāpties.

WMWMW:"Un domāju, ka blogā lielai dalai ir jāpiekrit, ka darbā ar cilvēku esi tikai pogas spiedējs.
Vienu reizi pat redzēju"

No savas pieredzes runājot - nebūtu manas idejas, lai kādas, nebūtu vispār nekādu bilžu. Vispār nekādu.
Nav tāda 50% modeles ieguldījuma manā gadījumā. Muļķības!

Sriežot pēc tavām bildēm tev tiešām modeles nopelns ir 80%...
Publicēts: 30.10.08 17:21
 citēt
+ sukulis !
Pilnīgi Tev piekrītu. Kāpēc nevar pozitīvo piemēru pārņemt no photosight.ru un photodom.ru ?
Brīnos , ka admini nav savu viedokli izteikuši ?
Tas būtu noderīgi gan fotomodelēm , gan pašiem fotogrāfiem. Būtu Blogam sava datu bāze ar modelēm, un nebūtu starpnieku aģentūras jābaro, utt....
Gan jau vēl visādi plusiņi šai idejai ir ?!
Un lai tās bildes dublējās, nekā briesmīga tur nav.
Publicēts: 30.10.08 19:19
 citēt
A es tā pie sevis domāju, citrosept ir vērts pilināt glāzē un mocīt iekšā vai bacīlis tik un tā sagrābs un ilgi purinās...
Publicēts: 30.10.08 19:36 labots
 citēt
Alloxa:Es PĀR lietotāju "škirošanu" - fotogrāfi, modeļi, kloni un "lohi-anniri"

Kā tā, aizmirsu vel vienu lietotāju "šķirni" - masturarbaiterus.

Runājot par modeļu ieguldijumu bildē - ar pieredzējušu modeli ir daudz vieglāk strādāt un gala rezultāts, kā likums, iznāk daudz intersantāks. Procentos nezinu, kā lai to varētu izmērīt.
Publicēts: 30.10.08 22:47
 citēt
Paldies atbalstiitaajiem :).
Nu negativ es tev varu pateikt,ka vnk man nepatiik ko uzfocheeju un viss,nepiesaista rezultaats :P
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):