Tur tu maldies , tas papīrs apliecina tavu pamata profesionālo izglītību konkrētā jomā tas apmēram kā sarežģīti būs tikt auxstskolā ja būs tikai 9 klases pabeigtas Ja NAV šī papīra tad TĀLĀK tu vari tikt ja esi 8 Gadus nostrādājis TIEŠI konkrētā jomā konkrētajā profesijā un tas ir dokumentāli apliecināms
Tu gribi teikt,ka ja gadu tajaa arodvidusskolaa pamaacies esi baigais fotograafs tomeer... es taa neuzskatu,vai nu ir vai nav ar vai bez dokumenta... taa kaa nekaa ir maaklsa.
sukulis: Tu gribi teikt,ka ja gadu tajaa arodvidusskolaa pamaacies esi baigais fotograafs tomeer... es taa neuzskatu,vai nu ir vai nav ar vai bez dokumenta... taa kaa nekaa ir maaklsa.
Foto nav tikai māksla. Fotogrāfa viens veidiem vai līmeņiem (vai kā nu lai to nosauc) ir parasts amatnieks, kurš tāpat dara noderīgu darbu, bet ne vienmēr būs vienlaicīgi mākslinieks. Kāda gan māksla standarta skolēnu klases grupu vai pases bildēs. Un nevajag šīs divas lietas jaukt. To tad tas papīrītis arī pasaka - šis te ļautiņš ir apguvis amata pamatus, kā te jau Lunis teica - zemāko profesionālo kvalifikāciju.
sukulis: Tu gribi teikt,ka ja gadu tajaa arodvidusskolaa pamaacies esi baigais fotograafs tomeer... es taa neuzskatu,vai nu ir vai nav ar vai bez dokumenta... taa kaa nekaa ir maaklsa.
Foto nav tikai māksla. Fotogrāfa viens veidiem vai līmeņiem (vai kā nu lai to nosauc) ir parasts amatnieks, kurš tāpat dara noderīgu darbu, bet ne vienmēr būs vienlaicīgi mākslinieks. Kāda gan māksla standarta skolēnu klases grupu vai pases bildēs. Un nevajag šīs divas lietas jaukt. To tad tas papīrītis arī pasaka - šis te ļautiņš ir apguvis amata pamatus, kā te jau Lunis teica - zemāko profesionālo kvalifikāciju.
Mjaa laikam jau jums abiem taisniiba ,mans raksturs atkal tik spiezhaas cauri vai nu visu uzreiz vai neko
Tieši tā - nekas jau nebūs. Pirms vairāk kā gada līdzīga tēma (bloga modeļu sadaļa) bija pievienota diskusijai. Ja nemaldos, Haiduks par to pozitīvi izteicās, ka derētu. Pavisam nesen šeit bija līdzīga tēma, kā jau Annir iepriekš norādīja. Un kas ir mainījies? Nekas.
a mož neko arī nevajag mainīt!? fotogrāfu tomēr šis saits, ne modeļu. modeļu datubāze - tas izklausās labi. bet vai nav pārāk sarežģīti to pienācīgi administrēt, lai nebūtu ... turklāt, vai tiešām tik daudz modeles te apgrozās, lai viņām taisītu atsevišķu datu bāzi? agnese, tas labi. viņai vienai datu bāzi? fotogrāfu portāls tomēr ir fotogrāfu portāls... modeļiem un narcisiem ir citi... es ar to negribēju agnesi nosaukt par narcisu. bet doma taču skaidra vai ne?
Linkman:Tieši tā - nekas jau nebūs. Pirms vairāk kā gada līdzīga tēma (bloga modeļu sadaļa) bija pievienota diskusijai. Ja nemaldos, Haiduks par to pozitīvi izteicās, ka derētu. Pavisam nesen šeit bija līdzīga tēma, kā jau Annir iepriekš norādīja. Un kas ir mainījies? Nekas.
Annir par kaut ko citu tur runāja. Bet pats intresantākais, ka nav adminu viedokļa ?
Alvils rakstīja par atsevišķu datu bāzi ? Nekas tāds nav nepieciešams !!! Pietiktu ja pie foto kategorijām pievienotu sadaļu "Modeles" !
Nu nezinu,man liekas,ka katram sava vieta-modele dara savu darbu,fotogrāfs savu. Laba modele jebkurā gadījumā sniegs kādu artavu labas fotogrāfijas tapšanā,un to parasti nekad speciāli neizceļ...Ja gribi fotogrāfēt-lūdzu,tad esi fotogrāfs!
Pievienojos Annir-par modeļu apspriešanu. Kā jau teicu,labs modelis saprot un aktīvi piedalās foto tapšanā. Tāds priekšstats man ir radies, lasot par modeļu darbu(tas gan bijis attiecībā uz modes fotosesijām,bet lietas būtība jau nemainās). Bet,kad, modeles ievieto savus foto-nevajadzētu gan. tad jau ,kur paliek profesionālisms vai vismaz tiekšanās uz to?
Annir:es esmu par sadaļu Modelji, kur varētu izteikties arī par modeli. Un vieniigais iemesls tam ir taads, ka pie bildēm nedriikst apspriest modeli, a tik biezhi gribas izteikt kritiku - par stāju, apgjeerbu, izteiksmi. Es redzu sheit maz professionaalu fotograafu darbus, kur shiis lietas ir fotograafa rezhiseetas un piepildiitas... nu neticu - jaanis fotografee annu un saka vinjai - nostaajies taadaa stulbaa pozaa, izvalbi acis un ui - uzvelc to stulbo zhaketiiti, kura Tev ir par mazu - buus forsha biuzha...
Paldies,ljoti patika tavs viedoklis . Alvil es jau ar nerunaaju par datu baazi,bet tik pamainiit bik noteikumus...un viss Diemzheel tieshaam administraacija neliekas ne zinis...laikam jau velti ir ievietota taada sadalja kaa ieteikumi un tur izlikushi visus savus speekus un neliekas ne zinis... tad arii taa vietaa vareeja pamainiit noteikumus :P
IvetaGo:Nu nezinu,man liekas,ka katram sava vieta-modele dara savu darbu,fotogrāfs savu. Laba modele jebkurā gadījumā sniegs kādu artavu labas fotogrāfijas tapšanā,un to parasti nekad speciāli neizceļ...Ja gribi fotogrāfēt-lūdzu,tad esi fotogrāfs!
Bet ir taadas lietas kaa modeles portfolio un naakot un raadot bildes agentuuraa,vinjaam nesaka ko tu te raadi,davai ej nofochee sevi un tad tik naac...
Modele savu portfolio veido sadarbībā ar fotogrāfu. nesaprotu,par ko te tiek lauzti šķēpi- modeļi pozē un fotogrāfi dara savu darbu. Vai tad nepietiek vāju darbu fotoblogā? Taču,ja gribi un jūties spēcīgi kā fotogrāfs,tad,lūdzu,dari to. Uz priekšu!!!
IvetaGo:Modele savu portfolio veido sadarbībā ar fotogrāfu. nesaprotu,par ko te tiek lauzti šķēpi- modeļi pozē un fotogrāfi dara savu darbu. Vai tad nepietiek vāju darbu fotoblogā? Taču,ja gribi un jūties spēcīgi kā fotogrāfs,tad,lūdzu,dari to. Uz priekšu!!!
Bik tomeer centies iebraukt par ko ir runa ok un tak tik drukaa... Taatad Ivetuk special 4 u- Visulaiku paarstaavu to rasi,kura nefochee un neveelas to dariit,bet bildiites blogaa tomeer veelas,kur ir pashi redzami...
Zini,ir man viens ierosinājums. Par to es domāju ilgi,kad nokonstatēju,ka sadaļā FOTOREPORTĀŽAS tiek liktas arī fotosesijas. Manuprāt,tas nav īsti viens un tas pats-atspoguļot kādu pastaigu,notikumu, dabas ainavu sērijas vai darbu ar kādu modeli(vai vienkārši cilvēku) Manuprāt,darbu studijās varētu likt sadaļā(ja admini tādu izveidotu) FOTOSESIJAS. Un varbūt tad būtu lielākas iespējas izcelt arī modeļu darbu. Tāds nu man tas priekšlikums-dažiem(bez zemtexta) varbūt liksies ne visai,bet varbūt,ka nav slikts?
sukulis: Bik tomeer centies iebraukt par ko ir runa ok un tak tik drukaa... Taatad Ivetuk special 4 u- Visulaiku paarstaavu to rasi,kura nefochee un neveelas to dariit, bet bildiites blogaa tomeer veelas,kur ir pashi redzami...
Izklausās ka sukulis tomēr diemžēl ir smags narcisisma gadījiens... lasam izcelto tekstu... Tātad - ir variants tomēr par publicitātes, atzinības un apbrīnas trūkumu. Forums domāts fotogrāfiem, bet kāds vienalga grib tur likt bildes ar sevi, nebūdams fotogrāfs... :face-monkey:
P.S. Ja ta turpināt - drīs sāks likt pašu nebildētu mincīšu, suņuku un citu bučmūlīšu bildes, jo tās gribas redzēt fotoblogā P.P.S. Ož pēc mēģinājuma pārvērst galeriju par traukiem.elvē
Haiduk - es neesmu baisais fotogrāfs tāpēc uz šo varu paskatīties ar daudz vēsāku un mazliet objektīvāku skatienu. Vēlreiz izlasi ko saka pati sukulis: "Visulaiku paarstaavu to rasi,kura nefochee un neveelas to dariit, bet bildiites blogaa tomeer veelas,kur ir pashi redzami..." Ja nepielec - lasi vēl un vēl - KAMĒR PIELEC! Cilvēks ir burtiski uzrakstījis ko vēlās. Cilvēks nevēlās fotogrāfēt un to mācīties darīt, vēlās vienkārši, lai bildes ar pašu nonāk šeit - tiek publicētas Fotoblogā... Ja ir tā - tad ir smags gadījums.
Manuprāt - Ja gribam redzēt modeļus kā sadarbības partnerus ar spējām izpausties- ieliekam sadaļu - fotomodeļi, katram 20 bildītes, kuras pats modelis var mainīt pret jaunākām un tā. Ieliek kontaktinfo un miers.
Kāds sakars modelim ar atrašanos bloga vērtējamo bilžu sadaļā? Tur bildei sakars ir vairāk ar fotogrāfiju (fotogrāfa darbu, nejaušības radīto, fotogrāfa redzejumu, prasmēm vai nespēju), nevis ar tajā attēloto (kucēnu, modeli, ēku, dabasskatu vai plikni). Ja ne tā - tad nu fotoblogam zūd jēga.
Jā tiesa - šeit vairāk vēretē bildes saturu nevis pašu darbu. Bet pieļaujot ko šādu mēs vēl vairāk attālināsinies no idejas par to, kāpēc šis fotoportāls (nevis modeļportāls) dzima. Tās gan ir tikai manas domas, jo neviena admina viedoklis šeit nav parādījies.
Vai nav vienkāršāk uzbildēties pie kāda no šejieniešiem un palūgt, lai tas saliek bildes fotosesijā vai pa vienai fotogalerijā. Ja nē - tad sāks līdzināties visādiem face.lv traukiem.lv utt...
P.S. Nu un, ka fotodomā modeļi iet kopējā katlā? Droši vien var atrast arī plaģiātu tai fotodomā, var atrast frīkus, kas paši nebildē bet tikai veic bilžu apstrādi un taisa kolāžas... Un droši vien ir simtiem dažādu fotoblogu kur ir vēl dīvainākas lietas un pieļaujamās izpausmes. Ja viņiem ir tādi noteikumi - tad tā ir viņu portāla politika un noteikumi. Manuprāt, ne viss, kas ir citiem, ir labs pašam.
WMWMW:Modeļbildes katrs interesents varētu iekļaut savā profilā - katram dodot iespēju savā profilā iekļaut līdz 5 bildes, kas viņuprāt atbilst tādām vajadzībām. Un viss. Ja tu 5 bildēs nevari sevi izteikt, ir laiks plastiskajai operācijai. 5 kā fotoskolai u. tml.
ir jau vēl novērots, ka, ja diezgan bieži un regulāri kāds feiss sāk figurēt pa bloga lappusēm, ātrāk vai vēlāk no dalībnieku puses sāk parādīties piegriešanās pazīmes, reizēm ar ņirgāšanās piesitienu. tas Sukulveidīgajiem jāņem vērā, varbūt pietiek, ja kāds viņas bildi šad, tad ieliek..... gadījums ar fotogrāfiem, kas atbalsta Sukuļa centienus, liek aizdomāties par reklāmas tēmām un uzkošanās uz Nikiem variantiem-ja nebalso par viņa Nika izlikto bildi, balsos par Sukuļa, gandarījuma balva...................