forum.gif
Izveles prieksa
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Izveles prieksa
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 30.10.08 12:01
 citēt
Izlasot turpmāko, lūdzu nesūtiet mani uz ... un arī uz šī foruma iepriekšējām lapām...jo tur jau pabiju!...taču jautājumi tikai nāca klāt, tapēc uzdrošinājos vēlreiz uzdot tradicionālo jautājumu ko darīt!?:face-glasses:
Līdz šim esmu izmantojusi ziepju traukus un Canon PowerShot S5 IS, bet manas vēlmes ir pieaugušas un gribu iegādāties spoguļkameru...bet Canon! Tātad jautājums būs canonistiem! Ir padomā iepirkt body un piepirkt klāt stiklus (ne uzreiz...pakāpeniski...pēc vajadzības) tad nu viedie profesionāļii, ko jūs ieteiktu? Kuru modeli un kādus iesākuma stiklus. Par naudas summām šobrīd nerunāju (kam tagad viegli!:face-crying:...interesē saparātīgs, izmantojams un panesams risinājums!!!:face-devil-grin:
Uz jautājumu kādam nolūkam izmantošu...vispirms jau ceļojumos, portretiem, dažādu pasākumu fotografēšanai.

Jau iepriekš pateicos visiem, kas būs gatavi padalīties ar padomiem un ieteikumiem...galu galā mēs visi ar kaut ko esam sākuši...:face-wink:
Publicēts: 30.10.08 12:06
 citēt
viss canon
(350/400/450/30/40/50)d
+
17-40
24-70(105)
70-200
Publicēts: 30.10.08 12:12
 citēt
Jā...jā...sešas cameras D un vēl pārējos stiklus!!! Paldies...risinājums man patīk!:face-grin:

Tas suns jau ir parakts starp tām sešām...un stiklu secības...
Publicēts: 30.10.08 12:17
 citēt
Sunfun:Jā...jā...sešas cameras D un vēl pārējos stiklus!!! Paldies...risinājums man patīk!:face-grin:

Tas suns jau ir parakts starp tām sešām...un stiklu secības...

Izvēli no sešām nosaka budžets
izvēli no stikliem - tas ko parasti bildē
Publicēts: 30.10.08 12:29
 citēt
Ja izejam no principa...skopais maksā divreiz (... un šim argumentam nav precedenta!!!;))...tad, iespējams, ka šši "loks"
paliek šaurāks!?
Attiecībā uz "ko bildē"...sk. sākumu!;)
Publicēts: 30.10.08 12:31
 citēt
Neesmu canonists bet -40D un objektīvu sarakstā pievienoju 50 mm F1.8(to jau nu katrs nabaga students var atļauties!) :face-wink:
Publicēts: 30.10.08 12:56
 citēt
Bodiju tādu, kuru vari pacelt finansiāli, protams, ne vecu modeli, tātad 450d vai 40d, stiklu sākumā vari paņemt kādu no megazūmiem 18-200 vai 18-250. Tas stikls nebūs dārgs (~300 Ls) un pēcāk jau sapratīsi no kura gala kādu gaišo stiklu iepirkt. Ceļojumiem tāds būs pašā laikā.
Publicēts: 30.10.08 13:11
 citēt
ivog:Bodiju tādu, kuru vari pacelt finansiāli, protams, ne vecu modeli, tātad 450d vai 40d, stiklu sākumā vari paņemt kādu no megazūmiem 18-200 vai 18-250. Tas stikls nebūs dārgs (~300 Ls) un pēcāk jau sapratīsi no kura gala kādu gaišo stiklu iepirkt. Ceļojumiem tāds būs pašā laikā.

Paldies! Šis variants izskatās labs! Acis jau krita uz 450D.
Publicēts: 30.10.08 13:20 labots
 citēt
Zini ko iesaku ja tev principa apmierinaja ZIEPIS bet problema bij STIKLOS tad panem PASJU LETAKO ko var dabut tas ir EOS 1000D maksa vin strunta 260Ls UN IR PĒDĒJĀ MODEĻA moderna AMATIER SPOGUĻKAMERA
www.pixmania.com...
Piegade uz Latviju +6Ls bet tas ir gandrīz par 100Ls ļetāk nekā tādu tuirgi Latvijā:) Kad būsi ieguvusi to ZIEPI tad varēsi viņam pirkt klāt KRUTUS STIKLUS jo KAMERAS krutās īpašibas tev IESĀCĒJAM simtu gadu nebūs vajadzīgas, Kad paaugsies varesi bez bēdu iepirkt KRUTU KAMERU tādu kāda TEV NO PIEREDZES liksies piemērota tavām vajadzībām bet pagaidām VIENKĀRŠĀKO LĒTĀKO SPOGULENI !! Pietam nemot vera ka EOS 1000D ir pēdējā modeļa kamera 2 mēneši vecs modelis VIŅA IESPĒJAS ir daudz pārākas nekā ITKĀ krutāka modeļa 2-3-4 gadus vēciem 300/400/450 D kas viss ir TĀLA VAKARDIENA:) Paitema cena JAUNAM 260Ls Veikalā ar garantiju!
Publicēts: 30.10.08 13:36
 citēt
ugu es par to 1000d eksistenci aizmirsis biju...
LABI Stikli pa priekšu labāka kamera pēctam
Un tiešām nevajag tur visādiem 18-300 virsū skatīties, varbūt tikai nedaudz labāki par ziepja stikliem būs
Publicēts: 30.10.08 13:57 labots
 citēt
Nju jaa un reku ta 1000D apraksts skaidra Latvju valodaa un pie reizes ari CENA viena no labakajam LV kas ir par 70Ls lielaka ka EIROPAS PASJA LIELAKAJA I-NET veikala ar tiesjo tirdzniecibu LATVIJAS UN Ls !!!:):)
www.xnet.lv...
Publicēts: 30.10.08 16:26
 citēt
saakumaa tacu pateici, ka zinaat nezini/nesaproti kaadu tehniku gribi, bet kaadu uzrakstu uz kameras gribi zini

iesaku buut liidz galam godiigai un atziit, ka ka ir tachu pilnīgi vienalga kuru canon nopirksi - vieniigais saprotamais buus uzraksts uz kameras un cena uz čeka

finanses seit ir sekundaaras - cik ir par tik peerc - bilde jau no tā nemainīsies
Publicēts: 30.10.08 16:28
 citēt
Maris:

finanses seit ir sekundaaras - cik ir par tik peerc - bilde jau no tā nemainīsies

Samērā skarbi.. :face-devil-grin:
Publicēts: 30.10.08 17:11
 citēt
Lunis:Nju jaa un reku ta 1000D apraksts skaidra Latvju valodaa un pie reizes ari CENA viena no labakajam LV kas ir par 70Ls lielaka ka EIROPAS PASJA LIELAKAJA I-NET veikala ar tiesjo tirdzniecibu LATVIJAS UN Ls !!!:):)

Kāpēc Tu domā, ka svarīgi ir, lai apraksts būtu latviešu valodā...ir taču vēl citas valodas, kurā var gana labi viņas izlasīt...un arī kameru obligāti nav jāpēr šeit Latvijā un i-netā...šobrīd Vācijā, ir ļoti labas atlaides dažādiem canon:face-grin:

http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=92576
Maris:saakumaa tacu pateici, ka zinaat nezini/nesaproti kaadu tehniku gribi, bet kaadu uzrakstu uz kameras gribi zini

iesaku buut liidz galam godiigai un atziit, ka ka ir tachu pilnīgi vienalga kuru canon nopirksi - vieniigais saprotamais buus uzraksts uz kameras un cena uz čeka

Ar lāpstu pa seju var sadod jebkuram...ka tik spēks rokās...prāta tam nevajag! Man ļoti žēl, ka Tev ir pašvaki ar lasīšanu, laikam neuztvēri visa iepriekš rakstītā jēgu...bet mums katram jau ir savas vājības:face-wink:

Paldies par labajiem padomiem...ĪPAŠA PATEICĪBA MĀRIM...saucās:welcome to my country!!!:face-devil-grin:
Publicēts: 30.10.08 17:18
 citēt
Sunfun : Tik laba cena ka TUR šobrīd nav pat USA:):) Tas nemaz nav LATVIJĀ tas ir FRANCIJĀ!! Lielākias Fraņču I-net veikals kurš tirgo arī par Ls un pa ļoti lēto piegādā arī LATVIJĀ :):)
Publicēts: 30.10.08 21:22
 citēt
Lunis:Sunfun : Tik laba cena ka TUR šobrīd nav pat USA:):) Tas nemaz nav LATVIJĀ tas ir FRANCIJĀ!! Lielākias Fraņču I-net veikals kurš tirgo arī par Ls un pa ļoti lēto piegādā arī LATVIJĀ :):)

Lieliski!:face-wink: Izčekošu arī to! Gan jau arī manā smilšu kastē atvedīs smiltis:face-grin:
Publicēts: 30.10.08 21:26
 citēt
WMWMW:40 D un gaišu 30mm objektīvu, var Sigmu.
30 vai 50 - gaumes lieta.
Publicēts: 31.10.08 12:57
 citēt
lūdzu Sunfun.

vienmēr laipni

ceru, ka mans teksts Tevi atturēs iegādāties kameru pirms būsi apjēgusi ko gribi - jo iespēja, ka nezinot nopirksi to kas der tieši Tavām vēlmēm ir ļoti, ļoti maza

ar lāpstu.... bet kā citādi - iespersies bodē prasīt zollingena ražotas šķēres (tās tev patīk jo tāds uzraksts ir uz tava (un arī draudzenes) nagukniebjamā) - pielaizīgi tolerantais pārdevējs tev noandelēs skārda šķēres jo prasīsi lai būtu izturīgas un dārgas..... a papīru, drēbi, matus, zāli u.t.t. vaaaaaiiiii tās jaunās šķēres negriezīs..... par spīti uzrakstam

kāpēc domā, ka ar kamerēm ir savādāk? vai nu pakustināsi pelēkās šūnas un paņemsi kas piemērots tev vai pirksi uz dullo un tad jau ir vienalga

ne Lunis ne Losis tev neko šeit nevar ieteikt

maz nauda - ņem puskadra kameru un f1,4/30mm
ja ir bik vairāk ņem pilna kadra un f1,4/50mm

bet tas ir mans subjektīvais viedoklis ko iesaku - varbūt tas tev neder, lai ar man liekas superīgs - tāpēc mēģini apjēgt ar ko atšķiras bildējamie

pofig kāds uzraksts virsū
Publicēts: 31.10.08 14:56
 citēt
To: MARIS

Paldies...nu jau par sakarīgo tekstu.

Viss ko tu saki, daļēji ir taisnība, taču ar mani nav tik traki...neesmu turējusi rokā tikai karoti, šķēres vai sviesta nazi...un mans lēmums par spoguļkameras iegādi nenāca no vēlmes iegādāties jaunu nagu kniebjamo...ja vajadzēs, varēšu arī nograuzt ar zobiem:face-wink:

Manās rokās ir bijusi arī spoguļkamera un es saprotu ko ar viņu dara un galvenais es zinu, kādas bildes var ar viņu dabūt...un ir arī šādas tādas zināšanas, ne tikai lasītās...un vēlme iegādāties pašai savu kameru nav vienas dienas iegriba...esmu uz to gājusi mērķtiecīgi un tuvojos tam punktam, kad tas striķis ir jāgriež...bet kā jau veca paruna māca...septiņreiz nomēri un tad tikai griez (un vēl nezini vai nogriezīsi pareizi)... tāpēc arī tapa šis lūgums tiem, ko es uzskatu par cilvēkiem ar pieredzi...domāju, ka gūšu vēl kādu viedokli, kas mani pilnībā pārliecinās par to, ka, tas ko vēlos ir tieši tas kas man vajadzīgs:face-smile: ...un, domāju, ka tas ko rakstīju, bija gana korketi, lai tomēr saņemtu citu viedokļus:face-smile:

Ja runājam par to kāpēc canon, tāpēc, ka šobrīd man ir canon un saprotu tā funkcijas utt., tāpēc arī nosliecos par labu canon...bet nenoliedzu, ka citu firmu zīmes varētu izpildīt to pašu funkciju:face-wink: Ja kāds lietpratējs spētu mani pārliecināt, ka Nicon, Olympus, Sony vai kādas citas firmas fotoaparāts, patiešām, ir tāds, kas man būtu piemērotāks, padomātu par savu izvēles pareizību...bet pagaidām...Canon:face-wink:

Varbūt jāpriecājas par to, ka mūsu viedokļi ir tik dažādi...jo tikai strīdos dzimst patiesības!!!:face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 31.10.08 15:23
 citēt
+ 1 Par Canon!

/Pentax liekas neloģisks un neērts, Nikon vienkārši dīvanis :face-devil-grin:, par Sony un Olympus - nav pieredzes tik daudz, bet daudzi saka ka nav ne vainas/
Publicēts: 31.10.08 16:04
 citēt
Motors:Nikon vienkārši dīvanis :face-devil-grin:
jā, nelabvēļi apgalvo, ka Nikonam viss otrādi - nav taisnība, visu citu firmu kamerām viss otrādi!

WMWMW:Harald, "30 vai 50 - gaumes lieta" nebūs gan tiesa.

nu, sarunas karstumā par gaumi nodēvēju patiku no tik vai SHITik liela attāluma bildēt krupņaku, par provi. nu, karroče, atkarājas.
Publicēts: 31.10.08 16:28
 citēt
haralds:
Motors:Nikon vienkārši dīvanis :face-devil-grin:
jā, nelabvēļi apgalvo, ka Nikonam viss otrādi - nav taisnība, visu citu firmu kamerām viss otrādi!

Sadalu viedokli,jo ar Pentax ir tas pats.
Publicēts: 31.10.08 18:39
 citēt
Es vienreiz aplauzos ar Pentax, 2reiz uz grābekli negribas uzkāpt, paņēmu bodiju - Canon kropu, jo fullfreimam kāposta pa maz, un protams neesmu arī tagad 100% apmierināts, pirmkārt dēļ trokšņa pie iso 400+, tā kā sirsnīgi mērķēju uz FF Canon bodiju.
Šķirba 300...līdz pat 1000D minimāla, 1000 - vienk.jauns modelis ar jaunām fīčām, bet būtībā tu jau pērc matricu, tas pats crop 1,6X vien ir... :D
ps. nopietni apsveru filminieka EOS`a iegādi ebay vai kur citur kā pagaidu risinājumu nopietnākiem kadriem.
Publicēts: 31.10.08 18:51
 citēt
Motors:+ 1 Par Canon!

/Pentax liekas neloģisks un neērts, Nikon vienkārši dīvanis/

hell yeah. :DDD:face-devil-grin:
Publicēts: 31.10.08 19:06
 citēt
ja saderība ar vecākiem stikliem nesatrauc, tad:
sony alfai pēc manām ziņām vienīgajai daudzmaz neko tā sev kamera ar "live view" + grozāms diplejs. Olympus pavisam jocīgs - 3:4 un paša filmu kameras stikli neder. Canon vairāk pikseļu. FF tagad arī Nikon un ne tikai ļoti dārgi.
Publicēts: 31.10.08 19:10
 citēt
Harald,uz Sony var likt virsū visus vecos Minolta A-mount stiklus.Tā ka krājumi tur būs palieli.
A Pentax lēts,ar iebūvētu stabilizāciju,milzīgu objektīvu atpakaļsavienojamību un labi būvēts.
Publicēts: 31.10.08 19:20
 citēt
te jau padomdevēji tādi paši "uzrakstnieki" - canon tāds nikon tāds u.t.t.

idiotisma kalngals novienkāršot visas spogulenes pēc ražotāja nosaukuma

piemēram canon 450d ir šausmonis bez lcd ekrāna augšā ar vienu rulli u.t.t.- visa vadība caur pakaļu - savukārt 40d ir pilnīgi savādāk vadāma kamera kur viss pa rokai - nav kur piesieties - ērtāki ir tikai trisciparu nikon un divciparu pentax (arī šiem brendiem ir pieejamas citas riebīgi vadāmas spogulenes)

ne forumos ir atbildes, bet ražotāju lapās un salīdzinošos apskatos
Publicēts: 31.10.08 19:24
 citēt
nē,nu ar vienu rulli vēl var izdzīvot,ja pogas pareizi ir saliktas.Bet vot ja režīmu poga ir labajā pusē,tad gan parasti ir ziepes.
Publicēts: 01.11.08 22:22
 citēt
Sunfun - silts ieteikums doties uz veikalu un aptaustīt pashai tos Canon aparātus - kā 'guļ' rokā, cik labi novietotas kontrol pogas utt., tad arī sajutīsi kurš Tev derēs. Uzreiz pasaku,paņemot rokās 10-to sēriju (40D un 50D), vairs negribēsies ņemt rokās 100-to sēriju(400D, 450D) bodijus. Te Tev atbilde: pērc 40D ar kit objerktīvu 17-85 un uz priekšu. Pēc pāris mēnešiem nopērc zoom stiklu 28-200 (sigma) vai kādu citu un welcome to club!

Pats bliežu ar 30D un nav ne vainas, nekas vairāk arī neprasās, jo naudu ar šo nodarbi neplnu, just for fun only.

Lai veicās!
Publicēts: 02.11.08 08:23
 citēt
Ir padomā iepirkt body: 5D ir tīri ok, var tagad jaunu jau zem 1000 dabūt. (Ja jau brauc ceļojumos, tad jau vari atļauties)

izmantošu...vispirms jau ceļojumos (16-35, 70-200), portretiem (70-200), dažādu pasākumu fotografēšanai (16-35, 24-70, 70-200, 135 2.0, 24 1.4).
Publicēts: 02.11.08 08:26
 citēt
Ja gribi ko lētāku, ņem lietotu 20D kit +10-22 EF-S + 55-250 EF-S+ 35 2.0.
Publicēts: 02.11.08 08:59
 citēt
Palasīju...
Žēl, bet jāpiekrīt Portreti pirmspēdejam rakstītam... tas ir to vērts!!!
Vienīgi man patīk cits objektīvu salikums
sigma 12-24
canon 24-105
canon 100-400
canon 50 1.4
nosegts viss no 12-800 mm (ar 2x ) + gaišais
Publicēts: 02.11.08 20:48
 citēt
Paldies visiem par padomiem!:face-smile:
Domāju, ka šobrīd tā bilde man jau ir skaidrāka...iesākumā...priekš iesildīšanās... ņemšu body ...pēc RAIC ieteiktā paņēmiena kārtīgi aptaustot...kā arī izvērtējot cenas, atlaides, i-neta piedāvājumus un visu citu iespējamo:face-glasses: Tam klāt pamatobjektīvu...no Haiduka piedāvātā otra gala:face-smile:Par pārējo...kā teica Skārleta O'Hāra...par to es domāšu rīt!!!:face-grin:
Publicēts: 03.11.08 13:36
 citēt
Būšu oriģināls, ieteikšu šo te:

www.dpreview.com...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):