nu bet tas vienalga ir krutaak nekaa kautkaada videokamera ar maziitinju matricinju+sim te ir iespejams panakt smukaku DOF un lietot visai dazhaadus stiklus.
JRJ:Kas tev traucē kamerās ar adapteriem panākt dof un lietot dažādus stiklus?
Tu nopietni? Man jau liekas, ka vairāk vai mazāk viss atkarīgs no sensora izmēra... Varam jau arī likt mega tele pele adapterus.. tikai kā tas izskatīsies...
briedis: Tu nopietni? Man jau liekas, ka vairāk vai mazāk viss atkarīgs no sensora izmēra... Varam jau arī likt mega tele pele adapterus.. tikai kā tas izskatīsies...
Izskatīsies apmēram kā bildē augstāk . Ja būtu no sensora tikai atkarīgs , tad uz ziepēm nebūtu vispār iespējams fonu izsmērēt.
p.s. Es ar savu A1 diezgan labu dof varu panākt. Ar papildāprīkojumu būtu vispār ideāli
briedis: Tu nopietni? Man jau liekas, ka vairāk vai mazāk viss atkarīgs no sensora izmēra... Varam jau arī likt mega tele pele adapterus.. tikai kā tas izskatīsies...
Izskatīsies apmēram kā bildē augstāk . Ja būtu no sensora tikai atkarīgs , tad uz ziepēm nebūtu vispār iespējams fonu izsmērēt.
p.s. Es ar savu A1 diezgan labu dof varu panākt. Ar papildāprīkojumu būtu vispār ideāli
Bet es nesaprotu - kas tas par papildaprīkojumu DOF samazināšanai? Vai tad ir kāds adapteris, kas var stiklam palielināt diafragmas atvērumu?? Kānekā, gudrās fizikas stāsta, ka asuma dziļums ir atkarīgs tikai un vienīgi no relatīvā diafragmas atvēruma Protams, ar tele konverteri var samazināt redzes leņķi, un panākt, ka asuma dziļums "izskatās" mazāks..
redrockmicro diezgan daudz dažāda aprīkojuma taisa, ko izmanto video filmēšanai. par šito jau biju dzirdējis iepriekš. Tie kas strādā ar video ir diezgan priecīgi -- varēs normāli fokusēties arī ar fotoaparātu. Tas ka dažiem vietējiem, tas liekas nepieņemami, nenozīmē, ka visi pārējie tā domā. Pa normālu cenu pieejamajā video kamerām asuma dziļums ir problēma. Ja gribas maziņu, tad vai nu 1) filma ($$$$$$) 2) pilna kadra video kameras ($$$$$$) 3) nabadzīgiem filmētājiem -- Nikon D90 vai Canon 5DMk2 ($$$$) 4) cits variants tik pat nabadzīgiem -- 35mm objektīvu adapters, kas projecē bildi uz matstikla ($$$$)
Visādā ziņā es paņemšu 5DMk2 divu apsvērumu pēc -- ainavām ar fiksiem un interneta video papildus Sony EX1, jo tam ir problēmas, ja grib iegūt mazu asuma dziļumu.
tomēr šķiet, ka ar to pašu sony z1, kas principā ir reportāžu kamera nevis amatierkino, + redrock m32 adapters ir labāka/kvalitatīvāka bilde nekā ar to konanu + inspektora gadžeta cienīgās bonusa fīčas no redroka puses. Jo ja nemaldos konans ir pilnīga automātika.
Bet es nesaprotu - kas tas par papildaprīkojumu DOF samazināšanai? Vai tad ir kāds adapteris, kas var stiklam palielināt diafragmas atvērumu?? Kānekā, gudrās fizikas stāsta, ka asuma dziļums ir atkarīgs tikai un vienīgi no relatīvā diafragmas atvēruma Protams, ar tele konverteri var samazināt redzes leņķi, un panākt, ka asuma dziļums "izskatās" mazāks..
Ne tikai no diafragmas atvēruma, bet arī no fokusa attāluma un attāluma līdz objektam.