forum.gif
Kas tad īsti ir "modele"
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kas tad īsti ir "modele"
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.11.08 10:32
 citēt
WMWMW:
Ja tu gribi būt fotogrāfs, tev jāspēj nofotografēt dajebko - kaut vai parastu koku mežā vai čības pie gultas.

Man arī tā šķiet.
Publicēts: 03.11.08 11:44 labots
 citēt
Annir - par lietaskoku ugunī izklausās drusku pēc raganu medību laikiem.
Ka, ja spīdzināšanā cilvēks nomirst ar parastam cilvēkam (ne raganai) līdzīgu nāvi, tad to attaisnoja un par balvu drīkstēja apglabāt kristītā zemē... :D
Publicēts: 03.11.08 12:36 labots
 citēt
Vispar es ta pie sevis smaidu parasti kad notiek runas "Esmu modele" tad cilveki jauc divas visai nesastitas lietas "Modelis" un "Manikens" :):) Kautkur lidz 90 gadu sākumam cilveki labi zinaja ka tas kas ir "Māksla" nu tur Gleznieciba , Telnieciba ,Foto viss kur vizuala maksla izmanto CILVEKUS tas ir "Modelis" no ka VEIDO tēlu. Savukārt neradošās utilitārās lietās piemēram MODES SKATES kur cilvēks pilda tikai "Uzkar lupatu" funkciju tas ta ari saucas "Manikens , Manikenes" . Vinju atlases kriteriji KARDINALI atskiras no MODEĻA atlases kriterijiem:):) Saucamās "Modeļu aģentūras" pamatā tieši atlasa MANIKĒNUS cilvēkus ar STANDARA SEJĀM / STANDARTA AUGUMA PARAMETRIEM lai derētu jebkura DREBE / Feiss neaizēno tērpu un nepaliek atmiņā :):) Savukārt MODEĻI jeb tādi cilvēki no turiem ir iecerēts veidot KAUTKO tieši pretēji ir vajadzīgi INDIVIDIALITĀTES ar savu INDIVIDUĀLU ĀRIENI / STILU FAKTŪRU šie cilvēki parasti kļus par KONKRĒTIEM TĒLIEM nevis par "Bezveidīgu massu" kā MANIKĒNI . Tāpēc man piemērma ļoti uzjautrināja "Specīlists Modeļu lietās" kurš perfekti nodemostrēja nekompetenci šai jomā prasti izbrāķējot IZCILI FAKTŪRĪGU RETI ATRODAMU MODELI jo redz sjim GALVĀ bij TIPISKI MANIKĒNU PARAMETRI kam nav nekāds sakars ar RADOŠU MODEĻU PARAMETRIEM:):) Jums ir bijusi vajadzība SAVOS DARBOS pēc "5 tievām blondīnēm ar VIENĀDĀM SEJĀM vienādām FIGŪRĀM " nju šaubos gan drīzāk ka 5 Foršiem sexsiģiemzaķiem. A modes industrijā TĀ IR IKDIENA , nebrīnieties ja no "Modeļu aģentūras" jums fočet atsūta skuķi kas neko NEPROT , viņam ar nekas nav jāprot IZĒNOT tasni niet pa mēli ar lupatu mugurā MANIKĒNS , jūs vienkrši maldina ar tekstu MODEĻU AĢENTŪRA istenībā tas ir MANIKENU RAŽOTNE un kā jau RAŽOTNĒ tur arī MENEŠA BEIGĀS gadās BRĀKĀ PRODUKCIJA vai detalās jau sķaotnēji ir ĶINIEŠU LĒTĀS produkcijas LĒTS ŠIRPORTREBS:):) Savukārt MODEĻUS kautkam RADOŠAM parasti sevī akmulē TALANTU / CILVĒKU aģentūras . Latvijā tāda ir 1-2 kuru pakalpojumus parasti izmanto REKLĀMISTI / FILMĒTĀJI , savukārt MODEĻU aģentūras ir SIMTIEM kuru pakapojumus parasti izmanto PREZENTĀCIJU / DZERSTIŅU rīkotāji :):)
Publicēts: 03.11.08 12:37
 citēt
no Annir sākumā teiktā es sapratu, ka modele ir profesionals instruments... un modele kā mūza vai modele kā objekts nedrīkst nest modeles vārdu... dedzinam arhīvus un algojam visi tās dažas profesionales, kas vispār kko var paradīt... pliekans, garlaicīgs un pasapmierinošs rezultats...
Publicēts: 03.11.08 12:47 labots
 citēt
Kaut vai PIEMĒRS , vēl lidz 90 gadu vidum kamēr iznāca LATVIJAS / PSRS modes žurnāli KATRA ZINĀJA ka tās kas ir ŽURNĀLOS / MODES SKATĒS saucas MANIKĒNES tā arī sludinājumos rakstija UZŅEMAM MANIKĒNES krieviski tāpat tika apspriests arktuālas tēmas "Маникенщицы могут иметь детей" un bildes saucās "Маникенщицы на Лыжах" Toties tas kas bija Makslas akadēmijā vai Foto darbnīcā saucās "Gunāra Bindes MODELIS" "Akadēmijas nopelniem bagātais modelis Anna"

Labs teksts kas pieder Gunāram Bindem vēsta "Modelis nekad nav moku rīks. MODELIS – tas ir sarunas partneris, pat līdzautors " Par MANIKĒNU jūs tā nekad neteisiet jo viņam ir STANDARTA FUNKCIJAS vienkrāši NOSTIEPT PA MĒLI LUPATU :):)

Ļoti laps texsts par modeļiem:) www.bonhans.lv...
Publicēts: 03.11.08 13:07
 citēt
da ko jus te visi
modele - tas ir jebkursh skukjis uz kuru biksees staav un siekala tek
ej klaat un prasi - vai neesat modele? noteikti esat, tiesham, jums liels... talants. esmu fotografs, vai nevelies fotosesiju?

nu un tad iepozeshana pie koka, kruuma, struklakas, upes, uz vorseliina ja tads krutaks tas mastjers gadijies.
Publicēts: 03.11.08 13:12
 citēt
NUjā,tas laikam ir smags jautājums pagadījies Fotoblogā,kaut gan tā tam nevajadzētu būt. Ir skaidri zināms,ka modelis ir cilvēks,kas pozē māksliniekam(gleznotājam,skulptoram,fotogrāfam),kā arī demonstrē tērpus. Palasot dažādus rakstus par modeļiem un modelēm,esmu "uzdūrusies" tādam dalījumam,ka gandrīz visas modeles tiek "sadalītas",t.i.,vienas tikai staigā pa mēli,citas ir kādam zīmolam seja,citas tiek izmantotas modes žurnālos un tikai nedaudzas,kuras ir supermodeles,spēj apmierināt jebkuru jomu modes preču pasaulē.
Manā skatījumā modele vai modelis(tas neattiecas uz modi) ir cilvēks,kas spēj īstenot mākslinieka(gleznotāja,fotogrāfa) ieceri,tas nozīmē,ka modelis aktīvi,cik nu mākslinieks to pieļauj un vēlas,iesaistās radošā procesā. Kādas ir viņu darba attiecības,cik un kā maksā,tas nav svarīgi mums,skatītājiem,galvenais,lai ir gala rezultāts. Kāpēc modele ir nonivelēts jēdziens? Diezin vai tik traki būs,tikai esmu ievērojusi,ka Fotoblogā pārsvarā ir jaunas meitenes,skaista āda utt. Tas jau nebūt nav slikti,taču mākslinieka lielākais talanta apliecinājums ir tad,ja viņš spēj no jebkura cilvēka "paņemt" skaistāko ,kas viņā ir un to parādīt. Tā ir māksla. Nu,protams,šokēt arī nevajag,bet maz iespējams,ka cilvēks var būt tik atbaidošš,ka viņā nekā nav. Ļoti patīk šeit Blogā ievietotie vecāku cilvēku portreti-pēdējais bija smejošs onkulis ar daudz daudz krunciņām. Skaisti! P:face-smile:ortretos svarīgi parādīt cilvēka raksturu,un tur ne vienmēr ar jaunību pietiek. Akti-tas jau atsevišķs stāsts,tur jaunas meitenes ir vietā,un,ja vēl viņām ir ko pateikt ar savu pozu,žestiem,tad ir māksla... Centos pateikt savu viedokli,ceru,ka mani sapratīsiet.
Publicēts: 03.11.08 13:16
 citēt
versatile:uz vorseliina ja tads krutaks tas mastjers gadijies.

jā jā tas filca fons... tā tāda smalkuma pazīme... dažreiz modelei- kā profesionalās piederības sertifikats...

Annir, pa manam modele ir tad, kad viņu UZSTĀDA fotografs realizējot savu ideju, kas ir ABSTRAHĒTA no konkreta iemiesojuma (lai gan tas tomer neizsledz viens otru). uzstādījums var būt performance, hepenings, poza, akcija, vide- lai vai kas, un tomer- definets rāmis, uzvedība, imidžs. režisēts...
nav laika, stanoks rūc... ceru- domu saprati...
Publicēts: 03.11.08 20:30
 citēt
ziepiic:
es domaju,ka modele ir tā persona uz kuru sievietes tiecas, jo mode esam pienemushi, ka vinas ir PERFEKTAS!

Ziepiic, vai tik Tu nevispārini, ņemot vērā savu pasaules uzskatu un neaizmirstot, ka visas nav tādas kā Tu? ;)
Kā tad ar sievietēm, kurām nafig pie kājas tā mode un kārnās slotas, kas pa to mēli staigā vai žurnālos grozās?

Mode ar modeļiem (vai manekeniem, kā Lunis saka) jebkurā gadījumā ir bizness un labi iestrādāta mašinērija, kas zināmā mēra (bet ne pilnībā) diktē skaistuma izpratni pasaulē.

P.S. Jāņa Rozes apgāds, strādājot arī pie Umberto Eko "Skaistuma vēstures" tulkošanas, tā kā droši vien būs izglītojošo un interesanti palasīties, kad iznāks :)
Publicēts: 03.11.08 20:35
 citēt
ziepiic:

modele pozejot ari ir radosha, ne tikai fotografs..
protams ir iznemumi, kad modele ir "koks"kuru fotografs ieloka pozaa... jo vins savu Kadrinu iedomajas tieshi taa!

Vai tā nav vēlēšanās arī pozēšanu pataisīt par mākslu? ;)
Publicēts: 03.11.08 22:35
 citēt
Modelis.
Izklaides sfērā darbinieka nosaukums, kurš saņem atalgojumu par savas personības, vai izskata pārdošānu (augums, seja, mati, nagi, zobi) dažādu veidu demonstrēšanas nolūkos.
Fotosaitu ietvaros bildē redzamā persona, kaut arī par bildi pati maksājusi :D
No fotogrāfa viedokļa- cilvēks , kuru sarunā bildēties kādas ieceres dēļ.
Publicēts: 03.11.08 23:03
 citēt
ziepiic:

Neebut ar nee!! :face-glasses:

Gribeju teikt, ka variaciju darba ar modeliem ir "dafiga" un jaizskata ir viss lai nofomuletu kas tad iisti ir MODELE!

Izklausījās (izlasījās) nebūt tā ;) Bet, lai jau paliek... :)

ziepiic:

tachu nesaki, kad atver glanceto zhurnali NE REIZI nebiji iedomajusies, ka es ar TA GRIBETU!! tikai nevajag!

Es par sevi to nesaku, bet personīgi pazīstu sievietes, kurām tas viss tiešām ir pie kājas ;)
Par sevi - kopš interesējos par foto, ļoti labi zinu, kas tām glancētajām bildītēm slēpjas apakšā (stilisti, grimētāji, šops), tādēļ lielākoties "es ar TA GRIBETU!!" burvība ir zudusi ;) Uz daudzām no tiem glancētiem žurnālīšiem ikdienā bez grima un glaunām drēbītēm, varu saderēt, ka uz ielas pat neatskatītos... Bet par tām, kas pa mēli defilē - nu tā gan es tiešām negribētu - pārāk sevi mīlu, lai tā darītu pāri ;)
Publicēts: 03.11.08 23:28
 citēt
ievish: Bet par tām, kas pa mēli defilē - nu tā gan es tiešām negribētu - pārāk sevi mīlu, lai tā darītu pāri ;)

ievish, nepārspīlē... ir arī tā ņičo... nu, to es kā džeks... ;)
profesonāli- pamatā labi noskaņoti instrumenti- universāli (aktieris+ pakaramais+ showgirl+...) vai specializēti (kustīgi pakaramie)...
Publicēts: 03.11.08 23:31 labots
 citēt
petersonsphoto:

ievish, nepārspīlē... ir arī tā ņičo... nu, to es kā džeks... ;)

Es to vienīgi par mūžīgo sēdēšanu uz diētām ;) Jo paskatoties uz viņām tāpat ir skaidrs, ka šamās normēli ēst nedabū, ir ļoti mazs % cilvēku, kas pēc dabas ir tik vāji (paātrināta vielmaiņa). Tas, starp citu, par lielajām modes skatēm runājot, ne vietējām defilētājām ;)
Publicēts: 04.11.08 00:02 labots
 citēt
modele? vairaak jau kaa saistiits ar profesionaalo darbiibu, taas kuras sauc sevi pashas par modeleem un meegina tikt kadraa vai focheejas prieksh sava albuma par naudu vai for free, nav manupraat modeles. Modele gadijumaa neskaitaas profesija?
Publicēts: 04.11.08 04:46
 citēt
nu, politkorektajās ASV prostitūtas arī jau ir sex-worker... profesija tomēr...
Publicēts: 04.11.08 08:30
 citēt
WMWMW:Dažreiz manas krūtis ir bijušas smukākas un lielākas par modeles krūtīm,

Tiešām?! Kur ir kāda bilde, kurā varētu parliecināties par Tavu vārdu patiesumu? :))
Publicēts: 04.11.08 10:05
 citēt
Sviests kaut kāds ! Kam tev Annir vajag šo strikto definīciju ?! Katrs pats izlemj, vai viņš ir vai nav modelis, un kā sevi pozicionēt, utt. Ne jau Tu un es, vai mēs visi kopā izlemsim , kas ir Modele utt.
Publicēts: 04.11.08 10:06
 citēt
Ar atalgojumu tam vispār nav nekāda sakara !
Publicēts: 04.11.08 10:41
 citēt
Nu un kur ir pretruna ?
Publicēts: 04.11.08 10:57
 citēt
taakaa mazie beeni - kurai traapa a bildeejamo taa, ka shii veelaak ir kadraa, taa arii i modele

te tak dzheki veel matstiklus ar gridu montee kameraas, lai labaak traapiitu

Iewish ... a nu un, ka pro stilists no dajebkaadas sievietes uztaisa briinumu? Tas tacu super. tie ir ljoti veertiigi labie meli

Man traki patiik, ka sievietei kaadreiz uznaak bizdings un taa iztaisaas taadaas nevaajaas kara kraasaas

nav nepieciesami fantastiskie parametri, bet tie retie gadiijumi kuros var maniit ka sieviete tieshaam kjer kaifu no taa, ka vinja nav vecis...

forshi

varbuut likt aiz auss kaadu zhuljiku stilistu triku - briiziem kad labs gariigais
Publicēts: 04.11.08 14:12
 citēt
Maris:

Iewish ... a nu un, ka pro stilists no dajebkaadas sievietes uztaisa briinumu? Tas tacu super. tie ir ljoti veertiigi labie meli

Man traki patiik, ka sievietei kaadreiz uznaak bizdings un taa iztaisaas taadaas nevaajaas kara kraasaas

nav nepieciesami fantastiskie parametri, bet tie retie gadiijumi kuros var maniit ka sieviete tieshaam kjer kaifu no taa, ka vinja nav vecis...

forshi

varbuut likt aiz auss kaadu zhuljiku stilistu triku - briiziem kad labs gariigais

Ja tas viss ir nepārspīlējot, kā raksti Tu, tad protams, nav ne vainas un viss forši :)
Publicēts: 05.11.08 01:27
 citēt
hm pārspīlēšana stiepts jēdziens... bet ja pie laba garīgā uzštepselē šitādas skropstas, var veselu rotu gar zemi noplivināt

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 05.11.08 06:49
 citēt
Piekrītu ImkaSm,var lietas nosaukt kā gribi,bet būtība no tā nemainās.Man vispār nepatīk nekādas birkas piekarināt ne sev,ne citiem,atstāju to katra paša ziņā.Es sevi par fotogrāfu arī nedēvēju,kaut gan daudz fotogrāfēju un daudzi mani tādu pazīst,vai no tā mainās pati fotogrāfija?Tieši tāpat ir ar modeļiem,sauc kā gribi-galu galā ir tikai rezultāts.
Bet mēs jau esam pieraduši dzīvot aizspriedumu pasaulē,ja saka,ka esi ministrs-automātiski gudrs un cienījams,ja modele,tad tikai uz žurnālu vākiem vai supermākslu.
Ieteikums Annir un citiem prātotājiem-skatīt lietas vienkāršāk,daudz jauna saskatīsiet!
Publicēts: 05.11.08 06:58
 citēt
ekoists:....
Bet mēs jau esam pieraduši dzīvot aizspriedumu pasaulē,ja saka,ka esi ministrs-automātiski gudrs un cienījams,ja modele,tad tikai uz žurnālu vākiem vai supermākslu.
Ieteikums Annir un citiem prātotājiem-skatīt lietas vienkāršāk,daudz jauna saskatīsiet!
tā viš ir....

Tā viš i....:face-smile:
Publicēts: 05.11.08 08:30
 citēt
Maris:hm pārspīlēšana stiepts jēdziens... bet ja pie laba garīgā uzštepselē šitādas skropstas, var veselu rotu gar zemi noplivināt

http://www.fotoblog.lv/img/69288/?cid=28878

Tas gan :D
Publicēts: 05.11.08 09:15
 citēt
Vispārīgi skatoties, modele ir līdzdalībniece tādā kā aktā, kur beigu izdalījumu vietā ir labi kadri un pozitīvas emocijas kā no modeles puses tā no fotogrāfa puses.
Modele('is) ir vienkārši ķermenis, kurš spēj saskaņoties ar fotogrāfu un atdoties pilnībā kamerai, atstājot malā visu ikdienu, paliekot par "īsto" SEVI.

Reizēm bildējot smuku skuķi, kam parametri atbilst visiem "Modes" kritērijiem, secini, ka no fotogēniskuma tur nav nekā un visās bildēs redzams vienīgi stabs.
Nejau naudā spēks, bet gandarījumā no tā visa.

Attiecībā uz fotoblogu grūti spriest, ieviestu modeļu sadaļu, ka tik neizveidojas bordelis vai kārtējā Modeļu aģentūra. Modeles - katra dzimuma pārstāvis, kas vēlas fočēties.. pilns face.lv, oho.lv utt.. :D
Publicēts: 05.11.08 09:55
 citēt
No wikipēdijas:
A model is a person who is posed or displayed for the purpose of art, fashion or other products and advertising.
Publicēts: 05.11.08 12:38
 citēt
Tiklab arī bomzis ir modele, kas sevi prezentē un savu iedzīvi..
Publicēts: 06.11.08 14:03
 citēt
Taa es sevi nedeeveeju par modeli ikdienaa,jo nesanjemu par to skanosho,bet piemeeram bildees,kur esmu es un fotosesiju laikaa es esmu fotomodelis :).Kautkaa taa :face-glasses:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):