forum.gif
Bilžu limits un variācijas par tēmu.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Ieteikumi / Bilžu limits un variācijas par tēmu.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 03.11.08 14:05 labots
 citēt
Tātad, rosinu uz diskusiju par tēmu, vai būtu nepieciešams ieviets kādu ievietoto bilžu skaita limitu?
Iespējamie varianti, kā es tos redzu:

a) Konkrēts limits galerijā x bilžu izmērā - sasniedz limitu, dzēs ārā kādu no vecajām bildēm, lai rastu vietu jaunām. Šim variantam gan iespējams ir vairāk utu (mīnusu) nekā plusu. Bet tas varbūt uzturētu ilgstošu lietotāju galerijas dinamiskākas - t.i. neļautu gulēt uz vecajiem lauriem, bet mazliet piespiestu padomāt arī par jaunajiem darbiem. Un iespēja nākotnē saitam piepelnīties - par xx fotolatiem, piemēram, piepirkt papildus vietas galreijā. Tas gan tāds dr.lv variants, kas noteikti izpelnīsies lielu kritki un tā - tā ka šim variantam visdrīzāk nebūt.

b) Konkrēts limits publiskai apskatei redzamajām bildēm x bilžu apmērā. Ideja sekojoša - ir teiksim vieta 100 bildēm, kuras var izlikt publiskai apskatei - tāda kā digi izstāde. Autors pats var atķeksēt, piemēram kurus darbus viņš vēlas, lai publika apskata (līdz ar to vērtē). Pārējie glabājas melnrakstos - tas būtu pozitīvāk, ja piemēram negribas dzēst ārā bildi, pie kuras ir kādi vērtīgi komentāri utt. Tad nu attiecīgi pēc saviem ieskatiem autors var tos mainīt kaut vai katru dienu.

c) Nekādus limitus nevajag, bet tad būtu forši uzčinīt kādu kodu, kad nospiežot uz autora profila, tiek izmestas nevis visas viņa bildes sākot ar jaunākajām, bet teiksim 25-50 top labākās bildes (būtu pozitīvi, ja tas viss parādītos vienā lapā, lai nav jāklikšķina pa div lapām ja ir 5x5 bilžu režģis un 50 top bildes), un apakšā savukārt izvēles podziņa "Visas autora bildes", kas aizvestu pie tagadējā autora bilžu apskates formāta. Ātri, konspektīvi sniedz ieskatu autora darbībā - tāds kā portfolio sanāk.

Uz ko es tēmēju - ka jau tagad (un turpmāk jau nepaliks labāk) ir ļoti daudz autori ar 100+ un pat 200+ bildēm - un ja nu man gribās iepazīties ar kāda autora darbiem tad man bez maz vai stundu būtu jāpavada lai visus tos apsaktītu. Tomēr pa manam vairāk par 200 (patiesībā jau 100 arī) bildēm ir "perebors" - nav jau liela māksla gadu no vietas katru dienu (ok, vispār jau ir māksla gadu no vietas katru dienu atrasties pie interneta) likt iekšā pa bildei.
Vārdu sakot globālā mērogā kaut kādi limiti iespējams ilgstošā laika posmā uzlabotu bilžu kvalitāti - vismaz ja ne limiti, tad kaut kā būtu forši optimizēt autoru galeriju apskates, lai vari ātri un koncentrēti aplūkot labākos darbus, nevis burties cauri visiem.
Tad nu paspamojam.
Publicēts: 03.11.08 14:13
 citēt
fotogrāfa reitings jau tā tiek rēķināts (ja nemaldos) tikai no pēdējām hmm... 30 bildēm tā kā vienīgais ieteikuma pamats ir pārskatāms autora bilžu klāsts... hmmm.. jāpadomā
Publicēts: 03.11.08 14:30
 citēt
WMWMW:Foršāk, ja nopelni, nevis nopērc.
Ātri un labi var tikai nobalsot. Pārējam tomēr vajag pacietību.

par to pelnīšanu arī labs idejs - nju, ka galerijas bilžu vietas atkarājas no fotogrāfa reitinga. Iesācējam domājams pietiktu ar 50 bildēm, lai pierādītu vai ir "pelnījis" vairāk bilžu vietas vai nē. Tas gan negatīvi varētu atsaukties un patiešām labiem darbiem ar foršu ideju, bet kas pazūd uz smukbilžu rēķina - kā rezultātā jaunie autori varētu būt vieglāk iespaidojami bildēt TOPā ejošas bildes, nevis attīstīt savus darbus ar orģinālu skatījumu, bet kas netiktu novērtēti adekvāti.
Tātad secinājums - limitus nevajag.

Bet kaut kādu bilžu atlasi "autora ietvaros" gan būtu forši, jo ātri/lēni, tas subjektīvi, bet nevar noliegt, ka apskatīt parādītās 50 labākās bildes būs ātrāk nekā šī paša autora visas 300 bildes. Paskaties labākās - un ja rodas interese, tad varētu mierīgā garā turpināt lēni iepazīties ar autora pārējiem darbiem.
Publicēts: 03.11.08 14:49
 citēt
gribi deviantart?
Publicēts: 03.11.08 15:01
 citēt
Billy:gribi deviantart?

nezinu kas tas tāds.
Publicēts: 03.11.08 18:47
 citēt
Eliks:fotogrāfa reitings jau tā tiek rēķināts (ja nemaldos) tikai no pēdējām hmm... 30 bildēm tā kā vienīgais ieteikuma pamats ir pārskatāms autora bilžu klāsts... hmmm.. jāpadomā

"(ja nemaldos)" - kuram tad labāk zināt!? :face-angel:
manuprāt maldies - tā bija iepriekšējā versijā... tagad bilžu (Hruščov laiku) skaits ir kritisks... :face-surprise: :face-sad:
Publicēts: 03.11.08 22:14 labots
 citēt
CerambyX- doma tev varena, bet tu neredzēsi reālo ainu.
Te ir vienkāršaka fiška... atver autoru, un palūdz datoram sakārtot pēc reitinga, vai pēc popularitātes (apmeklējuma skaita), un skati pirmo lapu trīs variantos
1. svaigākās
2. labākās
3. popularākās
un domāju- tu būsi apmierināts.
...un ja autors iepatiksies, tad šķirsti visas bildes.
Publicēts: 03.11.08 22:52
 citēt
nekādi limiti neko nekad nekur nav uzlabojuši
Publicēts: 06.11.08 15:27
 citēt
Droperidol:nekādi limiti neko nekad nekur nav uzlabojuši

Jocīgs apgalvojums - pārfrazējot atiecībā uz fotovortālu = jo vairāk(dauzdums) ielikto bilžu, jo viņu mākslas vērtība ir lielāka. Man gan liekas otrādi - kvantums daudzkārt pamazina "kvalitāti"...(SHIRPOTREBS)
Publicēts: 06.11.08 17:32
 citēt
:face-grin: jo vairāk cilvēku par bildi balso , jo lielāks shirpotrebs tā paliek!!!
Publicēts: 06.11.08 17:53
 citēt
WMWMW:Alloxa, tu tik bieži širportrebu uzsver, ka liekas, arī sadzīvē pārtiec no kaltētas žirafes gaļas un svaiga kazahu kumisa.
Feināk ir nevis nodefinēt un lepni aiziet, bet pamēģināt pašrocīgi to mainīt. Tā vietā piemēram tu deformē telpu, domājot, ka ar to mainās saturs. Tavos tekstos figurē mazliet par daudz lietvārdu un abstraktu jēdzienu. Vai to uzreiz uzskatīt par dziļas domāšanas pazīmi?

Tu gribi parunāt par Alloxas daiļrades novirzi vai kādām citām Alloxas "novirzēm" = atver atiecīgu tēmu. Seit tavas "dziļas domāšanas pazīmes" - ir banāls SPAMS ar pretenziju uz "dziļas domāšanas pazīmēm".

P.S. "Kad mēle ir lielāka par smadzenēm no rītiem biežāk sāp dibens - ne mēle, un ne smadzenes" (c) Alloxa
Bet citiem tadas sāpes patīk - gaumes lieta = vai nē!? :face-grin:
Publicēts: 06.11.08 18:06
 citēt
JRJ::face-grin: jo vairāk cilvēku par bildi balso , jo lielāks shirpotrebs tā paliek!!!

+1

bet es runāju, gan, par širpotrebu kvantuma nozīmē, nevis kādas bildes populritāti. :face-wink:
Publicēts: 06.11.08 22:04
 citēt
Vēlreiz atkārtoju - nekādi limiti neko nekad nekur nav uzlabojuši.
Un es nerunāju par bilžu skaitu, bet gan vispār - nevar panākt uzlabojumus ar pliku ierobežošanu, aizliegšanu, sodīšanu un tamlīdzīgi.
Ja kādam slinkums iet cauri visām ievietotajām bildēm - atver topu un priecājies.

Es tomēr domāju, ka jo švakāka bilde, jo mazākam vajadzētu būt balsojumu skaitam par to - tā arī topā izvirzās tās labākās bildes. Vai arī - un te daļēji jāpiekrīt Alloxam (par galīgi nepieņemamu un nevietā lietotu uzskatot viņa apzīmējumu tai parādībai) - labāk tiek novērtētas bildes blogeriem ar lielāku draugu/paziņu/labvēļu skaitu.

Laba izeja būtu tomēr autoru anonimitāte pirmajā diennaktī pēc bildes publicešanas.
Publicēts: 06.11.08 22:19 labots
 citēt
:face-wink:
Publicēts: 06.11.08 23:52
 citēt
Droperidol, "...

Laba izeja būtu tomēr autoru anonimitāte pirmajā diennaktī pēc bildes publicešanas."

Gribētu dzirdēt admiņu domās par anonimītāti... Masturabaiteriem, protams, tas it kā ar sirpu pa zināmu vietu. UN vel vai var uzzināt, kā bilžu skaits (algoritms) ietekmē uz fotografa reitingu.
PS Jā "es" būšu reitinga virsotnē ar 3000 bildēm ar videjo bildes reitingu 6,2, kādu vidēju bildes reitingu vajzdzētu sasniegt 50 jaunienāceja bildēm, lai varētu konkurēt ar "mani" = virs 7,0, vai vel lielāku?
Publicēts: 07.11.08 16:19
 citēt
WMWMW:Tavs "es", Alloxa, ar pirts "mēs" te nekad pilnvērtīgi nekonkurēs.
Par manu spamu runāsim citur. Te mēs runājam par to, ka tu aizraujies ar pašdefinēšanos un liriku (lirika nevietā ir tas pats spams, tikai piedienīgāk apģērbts.

"krēsloja. ...slipīgi nāpšļi stirinājās pa zāli, līdz pēdīgi likās kā zaļi tupuči tālē...." - tā, ja.

Nu es tev tāds vājš konkurents "pašdefinēšanā un lirika" - neuztraucies, slinks esmu uz "la-la-la" :face-wink:
Publicēts: 07.11.08 16:58
 citēt
"krēsloja. ...slipīgi nāpšļi stirinājās pa zāli, līdz pēdīgi likās kā zaļi tupuči tālē...."
;-)))))))):face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 19.11.08 21:17
 citēt
Manuprāt tomēr bilžu skaitu, kas ietekmē fotogrāfa reitingu būtu jaierobežo līdz, piemēram, 100 bildēm, jo ja parēķina, tad beigu beigās sanāk, ka autors ar 200 bildēm, kura vidējais reitings ir ap 6,2 ir ar augstāku reitingu nekā autors ar 50 bildēm, kur vidējais ir ap 6,4. Tātad netiek izkopta bilžu kvalitāte, bet tiek "spiests" uz kvantitāti...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):