Varbuut kaadam kaadaa skapii, beeninjos, pagrabaa vai zem gultas meetaajas nevajadziiga zibspuldze FIL 107 www.slando.ru... man pasham viena ir gribeetos otru, Krievijaa kaut kaads paardod pa 1600 rubljiem, bet nu tas ir Krievijaa, vinjai forsha lieta ir tas fotoelements augshaa un baigaa jauda arii ir
ar iebūvēto zipeni Fils diez ko negrib laisties jau pārbaudīts, nav tik jutīgs. bet stabili strādā ar EX 430 uz pilnu klapi. tā kā mājas improvizētā studijā var bliezt uz nebēdu!
nu jaa man ir sb-600, patieshaam briinumi sanaak, zheel, ka nav otras. Shodien biju Lachpleesha ielaa, bet no divaam tur esoshajaam neviena nedarbojaas
man šķiet, ka FIL-106 no FIL-107 necik neatšķiras. bet man tāda cietāka dermatīna somiņa un kad man jautāja, kur tādu var ņemt, zināju stāstīt, ka jānopērk Lu4-m komplekts par 59 rubul, blices jāizmet un somiņa jāietur.
harald, Tu esi dārgi maksājis. Uz manām FIL-107 saglabājusies uzlīme: 52 rublīši. Skatos, ka vienu esmu bijis uzmeistarojis ar kautkādu fotoelementu - baigi jūtīga - nostrādā nelaikā no priekšblices.
Ar vecā tipa krievu zibspuldzēm vajag apieties uzmanīgi. Jaunajām caur kontaktiem iet 12 V. Vecajām caur kontaktu iet visa strāva no kondensātora. Tas nozīmē, ka visi trigerīši, kuri strādā uz tranzistoriem, sadeg pirmajā reizē. Par fotoaprātu nezinu, bet pieļauju, ka arī tam varētu nepatikt. Ja pareizi atceros no savien jaunības laikiem, tad Fil zibspuldzes gaismas diodei nepatika sals. Ja gadijās viņai tik -grādos, tad fotoelemets strādāja vairs tikai no 0.5m attāluma.
V ir uz kontaktiem, iet I. firmai 3-5 V, krievu blicei ~ tīkla špannungs. Metz-45 CT-1 Nieder Spannung 170 V. bet firmas sensoru nevienu (lietoti ap 10) neesmu nokurinājis.