forum.gif
Dīvainības ar bilžu izskatu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Dīvainības ar bilžu izskatu
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.11.08 11:29
 citēt
Es pāris reizes esmu speciāli meklējis, kur ir rakstīts par optimālo izmēru, tā arī neatradu. Ja kaut kur būtu rakstīts - bildes, kuras izmērs lielāks par 800 automātiski tiks samazinātas (vai kaut kas tai garā), tad arī lielākas bildes netiktu liktas un problēmas ar kvalitāti nerastos.
Nu nav jau visi gaišreģi lai uzminētu sitēmā ieliktos parametrus!:face-sad:
Publicēts: 07.11.08 11:51
 citēt
tiek saspiesta prevjuu bilde - skatot lielu, kvalitate ir tada, kada bija tai bildei ko blogaa liki (ja nbija lielaka par 900pix pa garo malu).
Publicēts: 07.11.08 15:39
 citēt
man dazhreiz paliek puukainas- ascums pazūd :(
Publicēts: 07.11.08 15:44
 citēt
Schnircks:Bildei mainās palete, tas nu ir fakts!
atvēru blakus vienas un tās pašas bildes no sava PS, photodom un fotoblog (uz kalibrēta minitora!)- ir krasas atšķirībai tai bildei, kura ievietota fotoblog. Diemžēl ne labākjā virzienā. Latviski varētu teikt- pazudis dzidrums.:face-kiss::face-devil-grin:

Schnirck - Bildē sRGB krāsu telpā un tev nezags dzidrumu
Ja bildēsi daudz plašākajā AddobeRGB krāsu telpā, kas ir plašāka un pievienoto ICC profilu novāks (tā to dara jebkura web aplikācija) bildei pazudīs dzīvīgums, krāsas un dzidrums.
Taisi sev bildi kā vajag, bet fotoblogam domātajai nokonvertē no AddobeRGB us sRGB profilu un bildes neatšķirsies...
Publicēts: 07.11.08 15:45
 citēt
Tā ir masonu sazvērestība pret konkrētiem autoriem :D
Publicēts: 07.11.08 15:54
 citēt
A Dansigai bildes nebojājas - viņa jau nobildē slikti :)
Publicēts: 10.11.08 00:37
 citēt
Tas gan tiesa - beigās vajag konvertēt uz sRGB profilu, kas paredzēts tieši webam. Bet fotogrāfēt var AdobeRGB profilā. No plaškas krāsu telpas uz šaurāku jau nu vienmēr var nokļūt, bet pretēji - nu nezinu gan, vai iespējams. :)
Publicēts: 10.11.08 13:48
 citēt
silrak: ... Starp citu nekur citur, it nevienā fotosaitā neesmu novērojis šādu kompresijas algoritmu, nesaprotu, kam tas te ieviests..

Es arī labprāt gribētu dzirdēt atbildi uz šo jautājumu. :face-wink:
Publicēts: 10.11.08 18:30
 citēt
sandijs:A Dansigai bildes nebojājas - viņa jau nobildē slikti :)

sandijs, nu fotografeeju slikti .... kaa maaku, taa maunu!;-pppp Bet arii taa pati sliktaa bilde gan ieksh sava PC, gan ieksh photodoma izskataas labaak nekaa blogaa.

Un nekad nelieku lielaaku bildi par 800 pa garaako malu. Varbuut tas sRGB pie vainas - buus jaapameegjina.

Annir:labi, es saprotu renjgjueedaaju blogs sabojaa vienam otram bildes... a par ko Dansigai? Nav dzirdeets ka vinja buutu kaadu shkjiibu maaju uzprojekteejuse... :D (vinja pie vienas bildes zheelojaas, ka taa arii vinjai blogs sabojaa...)

Annir, es vispar nevienu maaju neesmu uzprojekteejusi - ne sh kjiibu , ne taisnu :-)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):