forum.gif
Skeneris fotogrāfijām?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Skeneris fotogrāfijām?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 09.11.08 18:11 labots
 citēt
Būtu nepieciešams skeneris, galvenokārt tiks skenētas vecas (19. gadsimta sākums, vidus) fotogrāfijas. Šobrīd pieejams ir kaut kāds lētākais Samsung trīs vienā "kopētājs-printeris-skeneris", kur skenera kvalitāte diemžēl ir ārpus jebkādas kvalitātes — nespēju tikt vaļā no mistiskām līnijām, kas pilnībā sabojā bildi.

Gribētos līdz 100Ls, nekādā gadījumā dārgāk par 200Ls.

Vēl nianse: mājās ir daudz diapozitīvu (kadri sagriezti pa vienam). Ja skeneris nodrošinātu arī to skenēšanu labā kvalitātē, būtu lieliski, ja vien tas neizmaksātu 2x vairāk. Katrā gadījumā galvenais uzsvars ir uz patiešām kvalitatīvu veco fotogrāfiju skenēšanu.

Kādi ieteikumi?
Publicēts: 09.11.08 19:15
 citēt
pc-modding.lv... Cenu nosauc pati. JAuns laikam 120ls maksā.. Un ne visur ir. Skeneris paredzees bildēm un negatīviem :) Tā tas varētu būt tas ko tev vajag
Publicēts: 09.11.08 20:18
 citēt
Tu gribi lēti un labi. Diemžēl diezgan nereāli.
Parastu skeneri fotogrāfijām pa 100 ls var nopirkt diezgan labu. Bet lai vēl filmiņas skenētu - nu tur bez 200 latiem īsti neizbrauksi...
Publicēts: 09.11.08 20:33
 citēt
es ieteiktu sākt ar esošā skenera virsmas kārtīgu tīrīšanu, pat ja nepieciešams - izjaukšanu.
Publicēts: 09.11.08 20:57
 citēt
Kroch tas briinums pieejams pa 50 LS caur mani
Publicēts: 09.11.08 21:00 labots
 citēt
Esošais skeneris nav mans, tas ir kaut kāds pats lētākais printeris-skenētājs-kopētājs viss vienā, kas man pat neņēma pretī 600dpi, bet kārās; līdz ar to neko tur sevišķi iespaidot nevaru. Attēli nāk ārā šādā kvalitātē: farm4.static.flickr.com..., kā redzams — ir tās baisās horizontālās līnijas. Jāskenē vairāk par kādām 1000 bildēm, līdz ar to nebūtu nekas pretī ieguldīt naudu jaunā ierīcē.

Ja filmiņām normāls ir virs 200Ls, tad droši vien orientēšos uz parastu skeneri.

Bet kādu? Ir konkrēti ieteikumi?
Skatos uz Canon un Epson, vairāk piesaista Canon pilnīgi subjektīvu iemeslu dēļ.

Šobrīd skatos:
Canon Canoscan 8800f www.canon.lv... (135Ls)
Canon Canoscan Lide 600f www.canon.lv... (85Ls)
CanoScan 4400F www.canon.lv... (59Ls)

Pārmaksāt negribētu, bet gribētos maksimālu labu kvalitāti. Nekādus normālus review neatrodu, pilnībā nesaprotu, kurš (ja vispār) no minētajiem mani interesētu.
Publicēts: 09.11.08 21:01 labots
 citēt
Saite uz bildi: flickr.com... , iepriekš kaut kā nerādās.
Publicēts: 09.11.08 21:03
 citēt
Ungus, skeneris gan ir tā lieta, ko noteikti gribu pirkt jaunu, nelietotu.
Publicēts: 09.11.08 21:06
 citēt
Nu majo delo predlazitj- tvajo atkazatsja.
Publicēts: 09.11.08 21:54 labots
 citēt
beznosaukuma: galvenokārt tiks skenētas vecas (19. gadsimta sākums, vidus) fotogrāfijas

(..)

Jāskenē vairāk par kādām 1000 bildēm

ja nav noslēpums, kā tiki pie vairāk nekā 1000 bildēm, kas datējas ar 19. gs sākumu/vidu? tur man liekas ne viens vien vēsturnieks apslapinātos, ja tiktu pie tādas bagātības
Publicēts: 09.11.08 22:09
 citēt
Cienijamā jaunkundz,19.gs. sākumā fotogrāfija vēl nebija izgudrota :) ,piemērbilde izskatās pēc 20.gs. sākuma.Ja tās līnijas nav fotopapīra virsma un tās ir ieviesis skaneris ,tad tāds skaneris ir jādiskvalificē.Subjektīvie iemesli jāmet pie malas,tikai un vienīgi Epson,labākajā gadijumā tāds kuram komplektā nāk SilverFast skanēšanas softs(tur ir dažas fiškas,kas atvieglo dzīvi pie bilžu pēcapstrādes),tikai laikam lētajam galam nenāk vis viņš komplektā.Ar diapozitīvu skanēšanu ir tā,ka skaneris kurš labi skanē filmu nemaksās 2x vairāk,patiesībā kādas 5x un šis vēl arī var bildes neskanēt.Bet ja kritērijs ir "eee noooormāli būs",tad arī Ls~100+ skaneris būs ok,vēl jo vairāk tāpēc ka padomju laiku dipiem nemaz tāda mega kruta detalizācija nepiemīt.Ja stāsts ir par vecbildēm,tad skanerim ir jābūt diezgan sakarīgam,jo draņķīgs skanējums padara neiespējamu cīņu ar vecbildēm piemītošām īpatnībām,piemēram sudraba atspīdumiem tumšajās vietās.
Publicēts: 09.11.08 22:16
 citēt
MaVi:
beznosaukuma: galvenokārt tiks skenētas vecas (19. gadsimta sākums, vidus) fotogrāfijas

(..)

Jāskenē vairāk par kādām 1000 bildēm

ja nav noslēpums, kā tiki pie vairāk nekā 1000 bildēm, kas datējas ar 19. gs sākumu/vidu? tur man liekas ne viens vien vēsturnieks apslapinātos, ja tiktu pie tādas bagātības

Par 19.gs.sākumu točna apslapinātos,vai nu no sajūsmas ,vai smiekliem,savukārt par 19.gs.vidu no sajūsmas,kaut gan vēl lielāku sajusmu izrādītu kāds antikvariāta uzpircējs(kaut gan tas ir atkarīgs arī no tā kas tajās bildēs attēlots) un pavisam no sajūsmas apslapinātos kāds kolekcionārs,ja bilžu saturs atpasētu krājamajai tēmai.
Publicēts: 09.11.08 22:19
 citēt
1917. gads ir jau 20. gadsimts..
Publicēts: 09.11.08 22:26
 citēt
Nu jā, jā, 20. gs., es kaut kā šodien vairāk par skeneriem, ne datumu pareizību domāju :)

Ja no Epson: kāpēc, ar ko tie labāki?

Epson Perfection V200 Photo www.epson.lv... derētu?

Epson Perfection V350 Photo www.epson.lv... ?

Man nudien tās specifikācijas izskatās pēc ķīniešvalodas, atšķirības abiem izskatās minimālas, nianses nesaprotu :)
Publicēts: 09.11.08 22:34 labots
 citēt
kā reizi vienam vēstures pētniecības darbiņam dabūju saskenēt 20. gs sākuma bildītes, mans HP ScanJet 3690 tika galā ar uzdevumu itin labi! Tas gremo arī negatīvus un diapozitīvus. Toreiz (pirms 4 gadiem) tas maksāja ap 80 ls...
Publicēts: 09.11.08 22:47
 citēt
briedis:Parastu skeneri fotogrāfijām pa 100 ls var nopirkt diezgan labu.
Y.
briedis:Bet lai vēl filmiņas skenētu - nu tur bez 200 latiem īsti neizbrauksi...

nu, filmām es jūzētu uz 10 MGpix par 100-li iegādāju. košeris nav, bet neko tā sev.
Publicēts: 09.11.08 23:35
 citēt
beznosaukuma:Nu jā, jā, 20. gs., es kaut kā šodien vairāk par skeneriem, ne datumu pareizību domāju :)

Ja no Epson: kāpēc, ar ko tie labāki?

Epson Perfection V200 Photo www.epson.lv... derētu?

Epson Perfection V350 Photo www.epson.lv... ?

Man nudien tās specifikācijas izskatās pēc ķīniešvalodas, atšķirības abiem izskatās minimālas, nianses nesaprotu :)

Uz "papīra "abi vienādi 200laikam drusku svaigāks laikam,bet būtiskas atšķirības nav.Tobiš skanējuma kvalitāte būs vienāda,filmu skanēšanai 350 klāt nāk apšaubāmas lietderības navaroti.Laikam man ir piemirsies uzdot galveno jautājumu: nafig?Kāds tālākais skanējumu pielietojums,tas arī tad būtu galvenais kritērijs skanera izvēlē.
Publicēts: 10.11.08 00:57
 citēt
Ir vienkārši vēlme saglabāt visas vecās fotogrāfijas arhīvam, kamēr papīra versijas vēl ir ciešamā kvalitātē :)

Gribētos tādā kvalitātē, kad nepieciešamības gadījumā varētu daudz maz normāli drukāt kopijas: oriģinālizmērā, varbūt kādas lielākā izmērā, pielikt mājās pie sienas un tamlīdzīgi. Vienkārši tāpat, lai nepazūd. Primārais gan ir: saglabāšana, cik ilgi vien iespējams.

(Šeit varbūt nesaistītais jautājums: ņemot vērā augstākminēto, uz cik DPI būtu vēlams skenēt, paturot prātā, ka gribētos izdrukāt arī 2-3x lielākas pieņemamā kvalitātē?)

Vienīgi man kvalitātes prasības noteikti ir augstākas nekā vidējam ģimenes albuma īpašniekam.
Publicēts: 10.11.08 10:43
 citēt
Jaunkundze smagi maldās.Papīra bildes ir spējīgas pārdzīvot visus tagadejos datu nesējus.Man ir bišķīts ~1860 gadu bilžu,padzeltējušas,pabalējušas,bet tīri neko,~1890 gadu bildes pavisam neko,jo tolaik bilžu kopēšanas tehnoloģija bija jau tīri mūsdienīga.Melnbaltās bilde uz īstā fotopapīra mūs pārdzīvos,bet diski pēc 10 gadiem vairs nelasīsies.Kopiju pagatavošanai skaneris gan ir labs risinājums,99% veco bilžu nesatur detaļas virs 1200dpi,padomju periods parasti ir daudz draņķīgāks,bet nu zem 600dpi gan nevajadzētu skanēt,liekie dpi lieti noder pie apstrādes.Galvenais lai skanera stulbā automātika nenokauj tumšās un gaišās vietas bildēs.Ar augstām kvalitātes prasībām draud ilgi mēneši fotošopā,1000 bildes nav joka lieta.
Publicēts: 10.11.08 10:51
 citēt
Jaunkundze nemaldās, jaunkundzei mazliet paranoja — vismaz 3 dažādās vietās glabāti digitāli faili noteikti saglabāsies ilgāk, nekā viens vienīgs papīra eksemplārs, kas jebkurā mirklī var pazust, samirkt, sadegt, pelītes sagrauzt un tamlīdzīgi (ptfu x3).

Paldies par informāciju :)
Publicēts: 10.11.08 10:59
 citēt
Ja paranoja nopietna,tad 3 dažādas vietas ir par maz :) Cerams,ka vārdu salikums Taiyo Yuden ir pazīstams?Digitālie dati glabājas tikmēr kamēr viņus apkopj un apčubina,pietiek uz gadiem 60 aizmirst pažobelē un šie pagalam.
Publicēts: 10.11.08 22:48
 citēt
beznosaukuma:Jaunkundze nemaldās, jaunkundzei mazliet paranoja — vismaz 3 dažādās vietās glabāti digitāli faili noteikti saglabāsies ilgāk, nekā viens vienīgs papīra eksemplārs,

ai kaadi maldi :)
Publicēts: 10.11.08 23:44
 citēt
60uz5komats6:Digitālie dati glabājas tikmēr kamēr viņus apkopj un apčubina,pietiek uz gadiem 60 aizmirst pažobelē un šie pagalam.
125uz8. var izcirst bināros kodus akmenī.
Publicēts: 11.11.08 00:16
 citēt
Maris, nekādi maldi, to, kur un kā datnes saglabāt, turklāt tā, lai tiešām saglabātos — to es ļoti labi zinu, bet būtu jau lieliski, ja kāds varētu arī kaut ko vēl par tēmu pateikt, kas, atgādināšu, bija nevis saglabāšana, bet to bildīšu dabūšana līdz tādai stadijai, kad ir ko digitāli saglabāt ;)
Publicēts: 11.11.08 11:03
 citēt
haralds:
60uz5komats6:Digitālie dati glabājas tikmēr kamēr viņus apkopj un apčubina,pietiek uz gadiem 60 aizmirst pažobelē un šie pagalam.
125uz8. var izcirst bināros kodus akmenī.

Vienas bildes iecirsšanai baigi daudz akmeņu vajadzēs,un tad vēl uz pāris gadiem kapiņi bez jauniem pieminekļiem paliks,jo visi akmeņkaļi būs aizņemti.Viena lieta ir kodēt un saglabāt,otra ir pareizi dekodēt datus.Pēc ~1500 gadiem gudri un autoritatīvi zinātņu vīri tos akmeņus nosauks par nezināma reliģiska kulta priekšmetiem un ja kādam idiotam ienāks prātā,ka tas ir binārais kods,tad tas idiots tiks izsmiets un ar negodu padzīts no cienijamās akadēmiskās vides.
Publicēts: 11.11.08 19:32
 citēt
Runājot par diapozitīviem, viņus labāk ir pārfotografēt. Man skapī mētājas šim nolūkam domāts pričendālis, kādu laiku atpakaļ iepirkts ebajā. paredzēts lietošanai kopā ar Canon S3 ziepeni. Kvalitāte ir OK.
Kaut kas līdzīgs šim te:

cgi.ebay.com...

Ir pieejami priekš dažādām kamerām:

shop.ebay.com...

Pārdot savējo gan negribētu, jo pašam vēl dipiņi palikuši bildējami, bet aizdot uz laiku gan varētu.
Publicēts: 12.11.08 01:34
 citēt
ivog, liels paldies par informāciju! Būs man vien pašai jāpērk, nepieciešams tāds Canon 52/55mm objektīviem.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):