forum.gif
Vērtēšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Ieteikumi / Vērtēšana
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 16.11.08 02:04 labots
 citēt
ievish:Mans viedoklis - nav jēgas tiem diviem dalījumiem ... Komentu tāpat var ierakstīt, toties novērtēt vieglāk patīk/dzēst :) Manuprāt, nav ko iespringt pie cilvēku piespiešanas likt domāt, kādu ciparu, lai liek, tik un tā jau lielākā daļa liek 555 ;)
+ievish

ekoists:Pie kritikas nepatīk piņķeris ar obligāto komentāru. Tāpat bildi objektīvi ar atzīmēm novērtēt nevar. Kritikai lieku, ja apzināti gribu dzirdēt citu viedokli, ar reitingu nav nekāda sakara, tāpat par to neviens nemaksā ...
+ekoists

ArmandsK: ... pa ērto būtu nepatīk/patīk/izcili i viss ;)

Kādreiz jau līdzīga diskusija bija par vērtēšanu, tikai cits vērtējums - vāji/ viduvēji/ labi/ izcili. :face-wink:

palaidniex: ... Šoreiz par to, ka zūd bloga pamatvērtība - mācīies bildēt... :( ... Moš vienkārši tad bildes kritikai nevērtēt ne ar kādām ballēm - vienkārsi komentēt?

Mācities bildēt no bloga reitingiem un vērtējumiem ir pilnīgs sviests. Blogs ir tikai virtuāla vide, kura sastāv no 33% foto, 33% vērtējumu un 33% attiecību noskaidrošanas par foto un to vērtējumiem. ;) Par bildēm bez komentāriem kādreiz tika pieminēts: www.fotoblog.lv...
Publicēts: 16.11.08 10:53
 citēt
Kritikas sadaļai ir jēga tikai tad, ja ir pati kritika, padoms, ieteikums, kaut vai domu izteikšana,bet no tā, ka kāds ieliks 243, nekas nemainīsies, jo es tāpat to iztulkošu pa savam, piemēram: vērtētājs būs domājis, ka bilde ir trokšņaina vai kadrējums neveiksmīgs, bet es domāšu, ka viņam nepatīk gaismas utt. Pie idejas vispār patiesībā 5 reti kuram var ielikt, jo pie tā blogeru skaita ko nebijušu izdomāt....Tāpēc šis kritērijs vispār, manuprāt, ir lieks, jo tāpat jau skaidrs, ka ideja visiem līdzīga- "man patīk un būtu forši, lai vēl kādam patiktu" :) Tā kā ar padomiem šeit neviens īpaši neaizraujas (kas arī ir saprotams, jo prasa nenormālu pacietību, laiku un nervus :) ), tad lielāka jēga tiešām ir balsojumam Patīk- Nepatīk, jo neizslēdz iespēju arī pakritizēt. Dažreiz ir tā, ka bilde ielikta kritikai, man tā patīk, bet jūtu, ka kaut kas nav, taču man pietrūkst zināšanu, lai formulētu, kas tieši tas ir, tad vai nu ielieku to 555, vai atturos no balsošanas vispār. Es savas bildes nelieku kritikai jo zinu, ka tās ir, labi ja, viduvējas, bet tas nenozīmē, ka es negaidu sakarīgus padomus vai vismaz viedokli. Protams, man ir patīkami redzēt, ka mans "lolojums"(zinu, ka daudzi tagad vīpsnā) patīk vēl kādam, bet uz reitingiem neiespringstu, jo, ja jau esmu to bildi šeit ielikusi, man viņa patīk vairāk kā pārējās, kuras bez lieliem sirdsapziņas pārmetumiem ielieku draugiem.lv.
Publicēts: 16.11.08 11:11 labots
 citēt
Linkman:
Mācities bildēt no bloga reitingiem un vērtējumiem ir pilnīgs sviests. Blogs ir tikai virtuāla vide, kura sastāv no 33% foto, 33% vērtējumu un 33% attiecību noskaidrošanas par foto un to vērtējumiem. ;)

Agrāk (apmēram pusotru gadu atpakaļ) no vērtējumiem ar komentāriem varēja mācīties. Agrāk viens otra bildes bezbailīgi argumentēti kritizēja un pamatoja savu vērtējumu, jo tad arī bija domubiedru pulciņš un īstenībā tas ir akmens adminu dārziņā, ka viss aizgājis šādā pašplūsmā. Tiesa atrast kompromisu starp kvantitāti un kvalitāti ir grūti...
Moš vienkārši ir jālikvidē topi un reitingi? :D
Runājot par procentu sadalījumu - vērtējumus padaram anonīmus un vērtējumi pēkšņi kļūs daudz objektīvāki... ;)
Bet nav ko par to cepties - ir bezmaz jāver vaļā tāds kā fotoblog klubs. Atsevišķa sadaļa tiem, kam rūp foto. Tikai to pacensties nosargāt no aiziešanas pašplūsmā...

P.S.
Naivais es! :D
Publicēts: 16.11.08 12:32
 citēt
Mēs ar tevi esam naivi! :face-crying:
Publicēts: 16.11.08 14:08 labots
 citēt
Schnircks:Īsti nesaprotu, kāda nozīme likt foto kritikai, ja, liekot TIKAI apskatei (patīk/dzēst), var iegūt daudz augstākas atzīmes>> reitingu?
Interesants secinājums. Pēc kā gan Tu spried, ka tā ir? Ja es aizeju apskatīt fototopa bildes, tad tikai kritikas bildēm ir visaugstākie reitingi. Ja apskata visu laiku labākās bildes, tad tajā nav nevienas patikas bildes. Un tāpēc vēl jo dīvaināk izskatās, ka patikas bildes tiek iejauktas šajā kritikas reitingā, kaut gan no paša sākuma ir skaidrs, ka tās nekad nevarēs iejaukties starp kritikas bildēm. Varbūt īstermiņā, bet ilgtermiņā nekad. Secinājums ir drīzāk tāds - ja gribi redzēt augstākus reitinga skaitļus zem savām bildēm, tad jāliek bildes kritikas sadaļā. :face-wink: Vai kāds var pierādīt pretējo? Vai varbūt ir runa par kādiem citiem reitingiem? ;)
Publicēts: 16.11.08 15:12 labots
 citēt
Linkman:
Schnircks:Īsti nesaprotu, kāda nozīme likt foto kritikai, ja, liekot TIKAI apskatei (patīk/dzēst), var iegūt daudz augstākas atzīmes>> reitingu?
Interesants secinājums. Pēc kā gan Tu spried, ka tā ir? Ja es aizeju apskatīt fototopa bildes, tad tikai kritikas bildēm ir visaugstākie reitingi. Ja apskata visu laiku labākās bildes, tad tajā nav nevienas patikas bildes. Un tāpēc vēl jo dīvaināk izskatās, ka patikas bildes tiek iejauktas šajā kritikas reitingā, kaut gan no paša sākuma ir skaidrs, ka tās nekad nevarēs iejaukties starp kritikas bildēm. Varbūt īstermiņā, bet ilgtermiņā nekad. Secinājums ir drīzāk tāds - ja gribi redzēt augstākus reitinga skaitļus zem savām bildēm, tad jāliek bildes kritikas sadaļā. :face-wink: Vai kāds var pierādīt pretējo? Vai varbūt ir runa par kādiem citiem reitingiem? ;)

Linkman - Tu mani nesaprati. ieliec vienu un to pašu nešedevra bildi kritikai un apskatei - apskatei bilde dabūs lielāku reitingu. Pie kam vēlams, lai abas bildes ar nelielu intervalu parādās no dažādiem jaunizveidotiem profiliem - tā teikt - no nevienam šeit nezināma autora... Tad sapratīsi, ko ar to es gribu teikt.

Wot es neredzu jēgu no ta patīk/nepatīk. Publicējot dabus - apskatei var gūt nepareizu priekšstatu par to, kas ir laba fotogrāfija... Agrāk 555 vaarēja dabūt tikai par patiešām pārdomātu un labu foto... Tagad to pašu ieliek par pa rogu galam dabūtu snapšotu...

Un vai sadaļai kritikai - vispār ir vajadzīgs vērtējums, kas tiek summēts? Es lieku bildi, jo gribu dzirdēt kritiku - objektīvu, subjektīvu, bet neko vairak par /// vai ))) lielākoties nevaru izlasīt...
A kāda velna pēc ir jāvērte bildes apskatei? Pareizāk sakot - kamdēļ vispār ir vajadzīgs salīzinošais vērtējums bildēm?
Publicēts: 16.11.08 16:14
 citēt
tā jau ir - būs tie, kam vajag katru dienu bilde, kādi, kam vajag būt fotogrāfu topā, kādam, kuram vismaz viena i bildei jābūt topā, kādam, kas neredz savu bilžu neforšumu utt
man gribas saņemt kritiku, jo labi zinu, ka bildes ir tālu no ideāla - atzīmes ir pofig (vairāk vai mazāk)... a vot to kritiku saņemt gandrīz neiespējami...
Publicēts: 17.11.08 01:36 labots
 citēt
Palaidniex - Tev gan tie eksperimenti interesanti - veidot kaut kādu jaunu profilu un vienu un to pašu bildi ielikt divreiz - vienreiz kritikai un vienreiz apskatei. Un cik reizes Tu esi to darījis un kuras ir tās bildes, kas apstiprina Tevis teikto. Iedod linkus - labprāt gribētu redzēt, lai pārliecinātos. ;)
Es Tev stāstu par konkrētām topa bildēm un tur viennozīmīgi ir redzams, ka kritikas bildes saņem augstākus reitingus. Un bloga visu laiku labāko sarakstā nav nevienas patikas bildes. Un praktiski tikai bildes no š.g. 24 aprīļa. Varētu teikt, ka jaunājā topā ir tikai jaunās versijas bildes. Un izskatās, ka vecā vērtējuma bildes (no vecās bloga versijas) nav nevienas pašreizējā topā. Ļoti labi atceros, ka ekoista bilde kādreiz bija visu laiku labāko topa priekšgalā un tā man pat ļoti patika: www.fotoblog.lv... Vai tagad šo bildi var redzēt visu laiku labāko topā? Nē. Un līdzīgi ir arī ar citām bildēm. Piemēram, pluumes bilde: www.fotoblog.lv... utt. utml. Pašreizējā topā ir bildes ar reitingu sākot ar 6.6 un par to ir nobalsojuši ap 100. Pluumes bildi novērtējuši ap 200 cilveku, bet tās reitings ir tikai 6.48 !!!
Vai tad šīs bildes ir labāko topā? Bet vai tad vecās bildes ir kļuvušas sliktākas? Tas jau ir tas stulbākais, ka mainās vērtēšanas sistēma, citiem vārdiem - spēles laikā mainās spēles noteikumi un labas bildes no vecās versijas tiek atsijātas. Blogam būs laikam drīz 3 gadi, bet labāko topā ir tikai pēdējā pusgada bildes. Kaut kāds absurds ... :face-wink:
Publicēts: 17.11.08 02:55
 citēt
Bezgalīga neauglīga pļāpāšana:)
Es arī pāris prātulas, katram blogerim noderīgas, manuprāt, pielikšu:
1. Nesauc citus par pokemoniem, ja gribi, lai tevi cienītu;
2. Ja gribi saņemt kritiku - vērsies pie kāda, kurš tev ir autoritāte foto jomā un kura kritiskās piezīmes tev ir svarīgas;
3. Ja kritikas sadaļā saņem 555 ar //// vai :) - bilde nav galīgi slikta, bet nav arī nekāds šedevrs, kas izraisa vēlmi to bildi apspriest vai mākslinieku paslavēt;
4. atslābsti - un baudi dzīvi un iespēju pievērsties fotomākslai, kamēr vari!!!:)
Publicēts: 17.11.08 09:25
 citēt
Droperidol:Bezgalīga neauglīga pļāpāšana:)
...
4. atslābsti - un baudi dzīvi un iespēju pievērsties fotomākslai, kamēr vari!!!:)

Es neesmu lasījis visas foruma tēmas, bet varbūt zini vismaz kādu auglīgu pļāpāšanu (pēc Tavām domām)? ;) + par 4. :)
Publicēts: 21.11.08 09:05
 citēt
Kapēc fotOgalerijā balsojot par bildi automātiski man saliek 333 ???
Publicēts: 21.11.08 16:37
 citēt
Linkman:Secinājums ir drīzāk tāds - ja gribi redzēt augstākus reitinga skaitļus zem savām bildēm, tad jāliek bildes kritikas sadaļā. :face-wink: Vai kāds var pierādīt pretējo? Vai varbūt ir runa par kādiem citiem reitingiem? ;)
to reitinga aprēķina algorotmu detaļās neesmu pētījis. pie sevis esmu novērojis - kad tā 50:50, "patīk" uzspiest OK, bet likt 3 mušīņas un rakstīt komentu jau smagāks fizisks darbs.
Publicēts: 04.12.08 13:42
 citēt
Neiedziljinaajos iipashi postos pa vidu kur dariijaas briinumlietas ar visaadiem Allohaam un simtiem bezjeedziigu postu. Runaajot par teemu - uzskatu ka ir vajadziigi abi iedaliijumi jo cilveekiem kas nav gatavi savas bildes likt zem grauda var likt sadaljaa Apskatei. Protams neiztikt bez tiem kuri skrien peec vietas topaa, lai jau skrien, bet zinu ka daudziem interesee citu foto meistaru viedoklis par vinju bildeem. Protams gribeetos lai izskaneetu vairaak pamaacoshi viedoklji, no kuriem attieciigi iesaaceeji un tie kuri juutas ne paaraak speeciigi foto jomaa, var guut zinaashanas un pieredzi.

Taa kaa pats esmu foto jomaa iesaaceejs, labpraat lieku bildes zem sadaljas kritikai jo neskrienu peec topa vietas, bet gan meeginu izprast fotomeistaru domaashanas un veerteeshanas prasmes ;)
Publicēts: 04.12.08 16:11
 citēt
"...meeginu izprast fotomeistaru domaashanas un veerteeshanas prasmes ''
Nu, lai Tev veicas.
Publicēts: 05.12.08 02:07
 citēt
qlp - šeit par vērtēšanas principiem: www.fotoblog.lv... ;) Ja Tu domā, ka fotoblogā var apgūt fotogrāfiju, tad maldies. Fotoblogs sastāv no: 30% bildes, no 30% vērtējumi par tām un 30% attiecību noskaidrošana (arī par vērtējumiem). ;)
Publicēts: 05.12.08 08:42
 citēt
Linkman:30% bildes, 30% vērtējumi un 30% attiecību noskaidrošana ;)
un 10% trinken Schnaps und singen "Volga, Volga"?
Publicēts: 05.12.08 08:50 labots
 citēt
haralds:

:D :D :D līdz asarām :D
Publicēts: 05.12.08 12:44
 citēt
Piesakos pie peedeejiem 10% :D
Nu gluzhi uz Erfoto man arii vilkties negribaas, jo manss skill ir par shvaku...
Publicēts: 05.12.08 13:28
 citēt
haralds:
Nu jā - 10% var atstāt visam pārējam un katram pēc saviem (humora) ieskatiem. ;):D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):