nekas jau nemainās,vieniigais kritikai bisk aukstaaks verteejums(izcili)tad pacel reitingu.... man jau liekas tas ir domāts ta lai nav jabīstas bildes autoram,par to kādu vērtejumu vins dabuus,un izvēlās to maigāko vai stingrāko vērtešanas kritēriju ,taapec jau ir tie divi vērtēšanas veidi... Varbūt citiem citādāks viedoklis..
Reti kad gadaas dzeeshama bilde.. bet ir taadi kas baidaas no kritikas.. tad arii liek tikai apskatei (patīk/dzēst) bet labaaks tomeer atspoguljojums buus kritikaa kur triis liimenjos tevi veertee.. ideja realizaacija un sajuutas.. tur tad tu arii uzzinaasi vai jaapaartaisa ideja vai izpildijums jaauzlabo
Mans viedoklis - nav jēgas tiem diviem dalījumiem, bliežu pie apskatei un viss. Komentu tāpat var ierakstīt, toties novērtēt vieglāk patīk/dzēst Manuprāt, nav ko iespringt pie cilvēku piespiešanas likt domāt, kādu ciparu, lai liek, tik un tā jau lielākā daļa liek 555 Ne te tāda publika, kas rūpīgi pārdomātu, ciparu likšanu, ne tādi paradumi iestrādājušies.
zOndE: bet labaaks tomeer atspoguljojums buus kritikaa kur triis liimenjos tevi veertee.. ideja realizaacija un sajuutas.. tur tad tu arii uzzinaasi vai jaapaartaisa ideja vai izpildijums jaauzlabo
Tur jau tā lieta, ka lielākoties neuzzināsi, tāpēc saku, ka nav jēgas Bet kritiku jau var ierakstīt arī pie "apskatei" un to arī daru, ja ir ko teikt.
Pie kritikas nepatīk piņķeris ar obligāto komentāru.Tāpat bildi objektīvi ar atzīmēm novērtēt nevar.Kritikai lieku,ja apzināti gribu dzirdēt citu viedokli,ar reitingu nav nekāda sakara,tāpat par to neviens nemaksā.... +ievish
+++ Alloxa ... tur arī bildes nelieku Bet pa nopietnam, ja būtu--- Patīk, dzēst, trūkst sāls(rozīnītes)--- tad praktiski visas bildes tur būtu jāvērtē ar trešo
neviens nevienam neliedz bildes likt sadaļā, kurā "izdevīgāk". noteikumos rakstīts, ka kritikai liekam bildes, kuras uzskatām par labām un apzināti virzam uz topu[apmēram tā, sen neesmu lasījis]. tad piemēram, ja es savas bildes nevirzu uz topu, neuzskatu par pietiekoši labām, tad norauju MAKSLINIEKIEM balsojumu, reitingu.... kritizētas bildes tiek abās sadaļās [reizēm], ievietošana sadaļā kritikai nenozīmē konstruktīvu kritiku, tas norāda kādu bildi autors uzskata par izdevušos un bīda uz topu. piekrītu, ka apskatei vieglāk nobalsot, ar it kā mazāku atbildības sajūtu, jo nekad nebūs jāpaskaidro par ko 555, vienkārši patīk un viss...........
„Kritikai”. Sadaļa, kur dzimst patiesība! Blogeris, kas ievietojis bildi sadaļā „Kritikai” vēlas, alkst!, saņemt pirmkārt jau tavas domas par bildes ideju, kvalitāti un emocijām, ko tā raisa, un otrkārt: vēlas mācīties! Vēlas saņemt pamatotus komentārus par kļūdām, norādot ko un kā vajadzētu uzlabot. „Kritikai” sadaļā balsošanas sistēma ir palikusi nemainīga: Ideja, Izpildījums un Sajūtas, katra vērtējama skala no 1 līdz 5. Katrs vērtējums ir jāpamato ar komentāru. Nebrīnies, ka arī „Kritikai” bildes pretendē uz topu! Tām tiek aprēķināts reitings, ņemot vērā tikai tos vērtējumus, kas nesamazina bildes reitingu uz vērtējuma piešķiršanas brīdi. Šāda sistēma ļauj labām bildēm arī kritikas jūrā grimstot sasniegt topu. Un vēl viens bonus: tagad nav iespējami atriebības balsojumi (kad kāds nobalso apzināti zemu vai viduvēji par tavu bildi uzreiz pēc tam, kad esi nokritizējis viņa(s) veikumu), jo pat balsojums 222 nespēs „novilkt” bildi uz leju topā. Tomēr der atcerēties, ka ielikts zemāks balsojums ir neielikts augstāks balsojums, un aprēķinos tiek ņemts vērā arī balsojumu skaits, tā kā pakārtota ietekme uz topa vietu ir katram balsojumam.
dansiga:nekaadi nevaru saprast, kaa liekot kritikai, bilde tiek virziita uz topu!?!?!?!?
paskaties> manas bildes> palīdzība-tur atradīsi aprakstu par bildēm apskatei un kritikai, kritikai izliktās bildes ir pat vairāk aizsargātas, pret "nevēlamiem " viesiem
sasar:Es biju domājis, ka kritikai liek, lai saņemtu vismaz kaut kādus komentus, nevis plikus patīk/nepatīk.
no komentāra ///////// var daudz ko izlobīt. personīgi man pozitīvāka attieksme ir pret autoru, kas labu bildi ir ielicis apskatei, nevis, kas viduvēju, pat sliktu kritikai, jo tas parāda autora izpratni par labu darbu, jo kritiku reti kurš gaida un reti sagaida, drīzāk tukšumu zem bildes lai vienreiz iestātos miers un Kalnbērziņš, jāpāriet uz vienu vērtēšanas sistēmu - KRITIKAI -, kā jau kādreiz bija
ievish:Mans viedoklis - nav jēgas tiem diviem dalījumiem, bliežu pie apskatei un viss. Komentu tāpat var ierakstīt, toties novērtēt vieglāk patīk/dzēst Manuprāt, nav ko iespringt pie cilvēku piespiešanas likt domāt, kādu ciparu, lai liek, tik un tā jau lielākā daļa liek 555 Ne te tāda publika, kas rūpīgi pārdomātu, ciparu likšanu, ne tādi paradumi iestrādājušies.
"Tagad nedaudz par vērtēšanas skalu fotOgalerijas bildēm: 1 - es uzskatu, ka šo bildi jādzēš ārā ASAP!!! 2 - pavisam slikti 3 - hmm, ne šis, ne tas. Kaut kā vienalga ... 4 - laba! saprotu un piekrītu 5 - IR! Der! Yeah! "
Tātad versijai "patīk" - atbilst visvairāk tieši vērtējums "4" Līdz ar to, lai viduvējas bildes (parasti izvietotas sadaļā apskatei) netiek tik augstu topā, jo nav tak uz vērtēšanu izlikta, bet tikai uz patikšanu un nesapelna nepelnītus "noklusētos 555" (daudzas bildes ir pārāk vājas, lai saņemtu 555, kas atbilstu "IR! Der! Yeah!") , jo ielikti vienkārši apskateim, būtu jāsaņem 444.
P.S. Ja pārrēķinātu lielo vairumu sabalsotās bildes ņēmot vērā, ka Patīk ir 444 nevis 555 - būtu nopietnas izmaiņas topa galvgalī. Visvairāk ciestu pokemoni...
Jocīgi - agrāk, lai dabūu 555 bija jābūt patiešām labam darbam, (cilvēki lasīja kritiku, pārbildēja vai laboja bildes un atkārtoti publicēja - mācījās, darījās, strādāja), tagad ieliekam viduvēju bildi ar smuku kucēnu vai nekādu bildi ar zimpātisku meiču un saņemam 50 pokemonu Patīk un - esam topā!
"...tagad ieliekam viduvēju bildi ar smuku kucēnu vai nekādu bildi ar zimpātisku meiču un saņemam 50 pokemonu Patīk un - esam topā!" - vismaz desmit no tiem "50 pokemonu Patīk" pieder cienijāmiem FB fotorgrāfu reitinga virsotnes. Palaidniex - jā tie it pokemoni? tad kas ir tie parēie - vai lohi!!!?
Haiduks:Ko var visu laiku par vienu un to pašu... paskatieties, kā ir citur!!! viens un tas pats saits, viena un tā pati bilde, tikai ievietotāji dažādi... un kāda ir reitingu starpība ...
Tu mani sasmīdināji - protams modele savāks daudzkārt vairāk, jo modeļa nopelnu tur ir vairāk nekā fotografa...
šoreiz ne par reitingiem. Šoreiz par to, ka zūd bloga pamatvērtība - mācīies bildēt... es ielieku kritikai un neko vairāk par //// vai ))))) komentos nesaņemu bildi aplūrējuši simtiem cilvēku, bet kritisko piezīmju - nav citi ieliek patīk/nepatīk - un viņiem pokemoni sabalso patīk, patīk, patīk... attēla autoram liekas, ka tas nezkādu bildi uztaisījis un deguns griestos, kaut reizēm šķiet, ka autoram vajadzētu atņēmt to Prosumer spoguleni, jo bildes nav. Pats lietotājs nemaz i nav guvis iemeslu mācīies un sasniegt ko labāku...
Moš vienkārši tad bildes kritikai nevērtēt ne ar kādām ballēm - vienkārsi komentēt?
Alloxa: Neņiem pierē - jokoju es (sk.smailikus)... zinu kas tur notiek... un zinu, kā smukas sievites savāks vairāk pat jā mes ar tevi sāktu aktīvi masturarbaiterēt.