No veciem krājumiem tiek pārdots padomijas ražojuma teleobjektīvs "TAIR-3S" 300 mm f4,5 (M42). Komplektā ar fotosnaipera "šautenes tipa" laidni, kas nodrošina ērtu saturēšanu, fokusēšana un "lēkājošās" diafragmas aizvēršanos pēc gaiļa nospiešanas. Oriģinālais komplekta "Zenit" diemžēl noklīdis, bet var skrūvēt klāt jebkuru M42 spoguleni, vienīgi slēdzis nenostrādās no laidnes gaiļa. Objektīvs lietojams arī atsevišķi. Bildēt un pievienot nav laika, bet viss redzams šeit: www.zenitcamera.com... Stāvoklis ideāls, praktiski nav lietots, tādēļ domāju, ka 40 Ls nebūs pa daudz prasīts. Tel.26332850
orģinālajam fotosnaipera aparātam ir vel kontakts kurā vadu eksponometram var iespraust, kautkāda dīvaina sistēma tur bija ka 3s ar 12s zenītu mēra tikai ar saspraustu vadu, laigan cik atceros to varēja viegli labot
krievu stikli ir labi, bet tie NEDER!!! (lasīt pareizi) tiem korpusiem, kas pirkti veikalā... vajag tādus, kam matstikls ir pārlikts uz manuāla asuna iestādīšanas matstiklu. Teleobjektīvam tas ir ļoti būtiski Šis 300nieks ir labāks par lētajiem zoom objektītiviem 200 mm galā .
Es tādu nopirku piekš sava Canon 30D. Pirku priekš putnu bildēšanas. Ja attālums ir no kādiem 3 līdz 20m tad tas diapozons asuma iestādīšanai ir pietiekams, lai ar roku griežot iestādītu. Līdzko iet pāri 20m tad tur jāgriež tik minimāli, ka man asumu ir izdevies trāpīt tikai katrā 10 kadrā. Paparaci stilā bildējot portreti sanāk labi, pāri ielai var paņemt smuki. Putniem... putni man sanāk pašvaki.
Haiduks: krievu stikli ir labi, bet tie NEDER!!! (lasīt pareizi) tiem korpusiem, kas pirkti veikalā... vajag tādus, kam matstikls ir pārlikts uz manuāla asuna iestādīšanas matstiklu. Teleobjektīvam tas ir ļoti būtiski Šis 300nieks ir labāks par lētajiem zoom objektītiviem 200 mm galā .
nu nez - cik ir bildēts - nav tik traki :face-angel:
man lietojot šo stiklu attālums 20m asumam jau sagādā problēmas, robežās ap 10m gan strādā labi, bet ja sēž slēpnī tad problēmas tas nesagādā. mazliet nobrīnijos ka uz 30D viņš ir tik labi lietojams, jo uz 350 400 gan asums peld matstikla dēļ.man te nekas negrozās Šī problēma pentaxiem nepastāv, jo tie jau rūpīcā ražojot ir paredzēti lai uz tiem kabinātu vecos stiklus.
Shvaboc kā tev gals grozās viņam? fokusa puļķis (par gredzenu to nosaukt nevar) tak ir pieskrūvēts pie ārējā cilindra un paliek nemainīgi savā vietā. Vai arī tavam ir kas speciāls? man nekas negrozās viss savilkts kopā
nē,otrs gals,kas ir pie kamers,tjipa līdz tam,kur viņš sāk palikt resnāks,grozās attiecībā pret to resnāko daļu.Nezinu,tas normāli vai nē,bet bildes kvalitāti neietekmē.
okk sapratu, tās trīs skrūves palaižot vaļā sāk grozīties, bet vaļā sev neskrūvēšu, neapgrūtina man pagriezt ar visu un bail ka ātrumā bildējot tādā veidā horizontu nošķiebšu vai ko tādu.
URT:okk sapratu, tās trīs skrūves palaižot vaļā sāk grozīties, bet vaļā sev neskrūvēšu, neapgrūtina man pagriezt ar visu un bail ka ātrumā bildējot tādā veidā horizontu nošķiebšu vai ko tādu.
Turi fotoaparātu aiz objektīva un fotoaparāts pats nostāsies horizontālā stāvoklī
shauttra:Kas ir manuaala sasuma iestatiishanas matstikls? to ar kjiili domaa?
Matstiklu veidi 1. Ee-A =ar standarta precīzo matējumu (C.Fn-00 ) uzstādits visiem body no rūpnīcas 2. Ee-D = ar precīzo matējumu un režģi (C.Fn-01 ) jāpasūta un darbnīcā uzliek, tas pats, kas pirmais, bet virsū līniju režģis , kas atvieglo horizontālo un vertikālo līniju savietošanu. 3. Ee-S = Ar superprecīzo matējumu (C.Fn-02 ) jāpasūta un darbnīcā uzliek, efektivs tiem, kas parasti iestāda asumu rokas režīmā.
Bildējot ar piem. MTO-1000 uz Ee-A matstikla asumu praktiski naf iespējams precīzi iestādīt, bet uz Ee-S to izdarīt ir viegli. Pamācību grāmatā meklējiet pie MENU- individuālo funkciju iestādījumiem... kad nomaina matstiklu, nomaina funkciju.