forum.gif
Jau stundu kaa esi nomodaa piespiedu kaartaa :(
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Jau stundu kaa esi nomodaa piespiedu kaartaa :(
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.11.08 07:17
 citēt
:face-crying:Taas ir shausmas,liidzko kaiminji aiziet uz darbu,suns rej nepaartraukti taa no 6.00 un pa dienu,reiz noreeja 5cas stundas no vietas,vinjsh jau bij pazudis,ka domaaju,ka beidzot prom,bet tagad atkal ir klaat!Kaiminji nekad nav sastopami,esmu meeginaajusi 3 reizes satikt,bet nu nevaru visu dienu dezhuureet vai ir kaads maajaas vai ne!Zvaniiju uz policiju,tur teica,ka nekaa nevarot dariit un tagad gaidu pulkst 9.00,iedeva man nr,kur zvaniit,bet internetaa nekur taads neuzraadas... Un varbuut googlee vnk netur mekleeju,vai arii ne taa rakstiiju,bet nav nevienas vietas oficiali noraadiitas kur veersties un kaa riikoties shaados gadiijumos:face-sad:.
Es tik ljoti veelos guleet :face-crying::face-crying::face-crying:
Publicēts: 11.11.08 07:33 labots
 citēt
sukulis::face-crying: Es tik ljoti veelos guleet :face-crying::face-crying::face-crying:

galvenais, lai ir ar ko. nabaga Tu. sadalu viedokli. neliels mierinājums (sliktā ziņa, kas tas bija sen un vairs nav taisnība!) - man mēdza no 5:30 sākt darboties kautkāds tipa kompresors bez slāpētāja un strādnieki ar šķipelēm šķipelēt stikla lauskas. citā dzīves periodā bomži citu pamestajā autiņā lamāties.
Publicēts: 11.11.08 07:45 labots
 citēt
haralds:
sukulis::face-crying: Es tik ljoti veelos guleet :face-crying::face-crying::face-crying:

galvenais, lai ir ar ko. nabaga Tu. sadalu viedokli. neliels mierinājums (sliktā ziņa, kas tas bija sen un vairs nav taisnība!) - man mēdza no 5:30 sākt darboties kautkāds tipa kompresors bez slāpētāja un strādnieki ar šķipelēm šķipelēt stikla lauskas. citā dzīves periodā bomži citu pamestajā autiņā lamāties.

Nav jau man ar ko guleet,liigavainiic darbaa,tapee nav kas miedzinju sargaa :(.Trakaakais tas,ka nejau taadaa maajaa dziivoju,lai ar taadiem kraamiem saskartos ikdienaa :(...
Publicēts: 11.11.08 08:01
 citēt
Uzraksti veeestuliiti un iemet kaiminjam pastkastee :) un izstaasti visu ko domaa par to lopu...
Publicēts: 11.11.08 08:04
 citēt
shauttra:Uzraksti veeestuliiti un iemet kaiminjam pastkastee :) un izstaasti visu ko domaa par to lopu...

Lai peectam vinjsh vareetu man atriebties :D ka draudu un kengaaju vinju,shajos laikos visu var pagriezt kaa vien veelies,itseviski jauki ir rakstiski pieraadiijumi :)

Jau lejaa uzliku ziimiiti,lai zvana uz to nr ko man menti iedeva,kuriem taapat kaa man tiek trauceets miers un parakstiijos ar cienu taada un taada dzivokla iedziivotaaja :D,ceru,ka naaks pashi pie manis,ta ka kraushu :D... p.s. suns veel rej un man ir ljoti slepkavnieciskas domas:face-crying:... hmm nez kas buutu,ja zhurku indi iedabuutu pa durvju apakshu :D...aptuveni taadaa virzienaa :D
Publicēts: 11.11.08 08:09
 citēt
:face-grin::face-grin: par slepkavnieciskaam tieksmeem piekriitu.... Kaikaads lopinju aizsardziibas birojs? Nav tak normaali ka shams taa visulaiku gaudo, mosh hozjains slikti ar vinju apietaas? Vispaar ja man shitaadaa laikaa buutu aaraa jaagulj, arii laikam mieraa neliktos.. :face-wink:
Publicēts: 11.11.08 08:14
 citēt
Kaiminji kautkad vienu 5 dienu tuseeja,bet tad ar ilgaaku laiku suns nebij reejis,tapeec ar negaaju trauceet,jo saprotu,ja piemeeram kaadam kaadi sveetki gimenee un ne katru 5 dienu :)... bet nu tas suns ir daudz par daudzveel nepilna stunda,nevaru vien sagaidiit,ka vareeshu uzzvaniit,vai arii atkal liist gultaa
Publicēts: 11.11.08 08:15
 citēt
Mož ne tai valodā vestuli rakstīji? :) Paprovē,pārtulko uz kr.!
Publicēts: 11.11.08 08:25 labots
 citēt
O forshi,tagad man veel tulks jaameklee... Reaali taa nav veestule,tas ir pazinjojums visiem maajas iedziivotaajiem,kuriem tiek trauceets miers un zinu daudzi latviski prot,dazha laba probleema jau ir kopiigi atrisinaata :)...tas dod ceriibu shajaa gadiijumaa,jo nedomaaju,ka tagad uzzvanot es viena ko panaakshu... taa tomeer ir Latvija...protams taapat zvaniishu
Publicēts: 11.11.08 08:27
 citēt
:D sunītis ir lai rietu, blogeris, lai spamotu :):):)
???kas tas par namu, ka skan cauri...
Publicēts: 11.11.08 08:32
 citēt
Haiduks::D sunītis ir lai rietu, blogeris, lai spamotu :):):)
???kas tas par namu, ka skan cauri...

Haiduk,neizliecies,ka nezini kur dziivoju :D.Suniitis ir lai tiktu miileets un lielaako dienas dalju pavadiitu ar saimnieku,lai buutu labs suniits un maajas sargs...nevis kverkshkis,kas ir shajaa gadiijumaa.Neesmu bijusi nevienaa maajaa,kur sunja gaudas vai rejas neskaneetu cauri sunim esot pagalmaa,kur nu veel,ja aiz sienas!
Publicēts: 11.11.08 09:10
 citēt
Man te nesen kaimiņi remontu taisīja.. Nu saprotama lieta, jauna māja pamazām visi ievācas... paši arī tikai gadu kā pabeiguši remontu, vienīgi skāde par kaimiņiem tāda, ka viņiem brigāde strādāja ārpus darba laika - halturšiki. Darba dienās pēc 19:00 un sestdienās, svētdienās - īsāk sakot, periodā, kad visi cilvēki parasti ir mājās un atpūšās..

Sākumā arī bija doma, ka iešu viņiem logus dauzīt, lamāties u.t.t., bet beigās viss atrisinājās ar mierīgu sarunu. Arguments - mums takš kopā vēl jādzīvo, kāpēc bojāt attiecības. Protams, ne ar visiem var sarunāt, pie tam, es pieņemu, ka suņa saimniekiem var arī būt pajāt uz tevi vairāk nekā uz savu suni (sevi)... Galu galā - ko tad viņiem darīt - daudz saspringšanas dēļ tevis var sanākt.

Ar ko sākt? Noteikti ar sarunu. Jāuzzin, kas par cilvēkiem tur dzīvo, jāiepazīstas, jāsaprot viņu attieksme. Draudēt ar policiju vai citām instancēm pirms sarunas ir garantēti sliktās attiecības nākotnē. Jāmēģina izstāstīt cilvēkiem savu sāpi un likt saprast, ka sāpe nāk no viņiem. Pavisam pa glauno būtu nevis nākt ar sūdzību par savu problēmu, bet pārvērst to tā, ka tev ļoti ļoti žēl tā suņa un tev rūp tas, ka sunītis bez saimniekiem skumst. Uzspiest kaimiņiem uz žēlumu pret savu mājdzīvnieku. Tipa: "собачку жалко". Bet, lai to norealizētu, vajag labas aktierdotības un augstas tolerances spējas.

Es pazīstu vienu cilvēku, kurš tik ļoti māk ar cilvēkiem runāt, ka spēj pat no urlas izspiest vainas sajūtu un atvainošanos. Pie tam runāt pilnīgi ne no spēka pozīcijas. Drīzāk tāds mierīgs un labsirdīgs runas stils, kas citos cilvēkos rada apjukumu.

Sunīti gan nevajag indēt nost. Viņš jau nav vainīgs.

Un suns jau nav vainīgs... nevajag viņu indēt.
Publicēts: 11.11.08 09:28 labots
 citēt
Zinu,zinu Elik,ka suniits nav vainiigs,bet kaiminjus nevar sadabuut rokaa diemzheel,esmu meeginaajusi visaados laikos zvaniit pie durviim un gaidiit nekaa(driizaak,ka vinji iziiree dziivokli un saimnieks rokaa jaadabuu,jo tad ja ir iesniegumi par citu cilveeku miera trauceeshanu,tad vinjus var izlidinaat no dziivoklja arii tad ja ir savstarpeejs liigums).Tagad ieshu pashvaldiibas policijaa rakstiit iesniegumu,lai buutu reaala riiciiba.
P.S.man te cilveeki arii ir daudzi remonteejushies un visu esam atrisinaajushi mieriigaa celjaa,jo cilveekus var reaali satikt.
Publicēts: 11.11.08 09:45
 citēt
Piekrītu Elikam, ka vispirms ar pašiem saimniekiem jāaprunājas, jo moš šie nemaz nezin, ka tiklīdz viņi ārpus mājas, tā suns rej cauru dienu.
Un nevajag iedomāties, ka iemetot šiem vnk. pieklājīgu vēstuli pasta kastē, viņi ņems un Tev par to galvu griezīs nost (tip, škandalēs).
Lai veicas!
Publicēts: 11.11.08 12:24
 citēt
Annir, tie ir klīniski gadījumi... Nevajag jau uzreiz noskaņoties, ka sukulis kaimiņi ir tādi... Bet protams varbūtība pastāv.
Publicēts: 11.11.08 12:53
 citēt
Annir:mietpilsoniiba??? Tu gribi teikt, ka [pie mums sunjus neaudzee kaa asinssunjus, lai vinji visu dienu skraidiitu ap maaju un rietu uz katru garaamgaajeeju??? Tikai pie mums sunji tiek riidiiti uz kakjiem un regulaari sakozh mazus beernus. un tas veel naak no padfomju laiku privaatmaaju rajoniem, kad pukju un tomaatu audzeetaaji taa baidiijaas par sastraadaato... man ir gadiijies nakshnjot taados rajonos - sunju rejas cauri nakti ir neatnjemama taa sastaavdalja... un esmu dziivovis vairaakus gadus dazhaadaas rietumu valstiis tieshi liidziigos - privaatmaaju rajonos - sunju rieshana ir neiedomaajama - pirmkaart - suns ir cilveeka draugs nevis sargs pie kjeedes vai veel ljaunaak savaa valjaa, otrkaart - ja suns rej tad uzreiz klaat ir policija ar briidinaajumu par iemidzinaashanu. Taapeec sunji jau no mazotnes tiek maaciiti, turklaat, veiksmiigi! uzvesties!!!

Annir, nerunā par lietām, kuras nepārzini! ;)
Dažādām suņu šķirnes selekcijas procesā ir veidotas ar dažādu nolūku. Ir dekoratīvie suņi, saukti arī par mīluļiem, kuru vienīgais mērķis ir izklaidēt savus saimniekus un būt savu saimnieku luteklīšiem un pielūgsmes objektiem vai ģimenes draugiem. Tiem selekcijas procesā tiek strādāts pie eksterjera, kontrolējama un laba rakstura utt. Un ir darba suņi - mednieki, sargi, gani un cīņu suņi, kurus šādam mērķim mūsdienās lielākā daļā valstu jau ir aizliegts lietot. Daļu darba suņu, kuri kaut kad senāk ir izveidoti kā, piem., gani vai kaut vai cīņu suņi, mēdz izmantot kā dienesta suņus (sargāšana, dažādu vielu un substanču meklēšana, cilvēku meklēšana un glābšana utt.) vai sargus privātīpašumos.

Protams, ka katram sunim, vai tas ir šķirninieks vai jauktenis ir savs raksturs un nepieciešamā audzināšanas deva, lai suns būtu kontrolējams. Cits suns ir iedzimti gudrs un paklausīgs un, ja to neaudzina ļoti stingri, nekas slikts nenotiek. Bet ir virkne šķirņu (un arī jaukteņu), kuras ir jāaudzina ar ļoooooooti stingru roku, lai tas suns būtu sabiedrībai patīkams un nebīstams.

Tas, ka pie mums ir atsaldētie, kuri suņus rīda virsū kaķiem, bērniem, kaimiņiem un nevainīgiem garāmgājējiem, ir fakts, bet tādu netrūkst arī citur pasaulē, paskaties kaut vai Animal Police vai Pet Rescue kanālā Animal Planet. Tas, ka pie mums daudzi cilvēki suņus izvēlas pēc izskata, nevis, ņemot vērā tā psiholoģisko raksturojumu, nepieciešamo audzināšanu un fizisko noslogojumu, arī ir fakts, bet tā notiek arī citur. Galvenā atšķirība starp "pie mums" un "citur" ir tas, ka citur civilizētā pasaulē ir daudz stingrāki noteikumi par to kādiem ir jābūt suņa turēšanas nosacījumiem un ko suns drīkst un nedrīkst darīt sabiedrībā.
Publicēts: 11.11.08 12:59
 citēt
ievish - Dānijā kaut kā bez problēmām cilvēki ieaudzina suņiem būt cilvēku draugiem. Tur pat suns, kas pie mums būtu aizliedzams dēļ šķirnes agresivitātes nezkāpēc ir mīļš kā uz glāstiem kārs kaķis. Pat tad, ja cilvēku redz pirmo reizi.
Publicēts: 11.11.08 13:44
 citēt
Man jau seviski normaali neliekas,ka suns visu dienu pavada maajaas viens,jo tad kad naaku no darba,veel vinjsh rej ap pulkst. 23.00... neuzskatu,ka tur buutu normaali saimnieki sunim...:face-sad:
Publicēts: 11.11.08 13:46
 citēt
palaidniex:ievish - Dānijā kaut kā bez problēmām cilvēki ieaudzina suņiem būt cilvēku draugiem. Tur pat suns, kas pie mums būtu aizliedzams dēļ šķirnes agresivitātes nezkāpēc ir mīļš kā uz glāstiem kārs kaķis. Pat tad, ja cilvēku redz pirmo reizi.

Protams, tādēļ, ka nevienai suņu šķirnei nav selekcionēts naids pret cilvēku, vismaz ne mūsdienu šķirnēm. Lielākai daļai suņu var ieaudzināt pozitīvu attieksmi pret cilvēkiem. Es arī LV zinu piemērus, kad "briesmīgās" sķirnes suņi ir gatavi katram svešiniekam nolaizīt ģīmi, tāpēc, ka audzināšana tāda. Cīņu suņiem vienkārši ir jāieaudzina respekts pret saimnieka komandu un nedrīkst tam ļaut sajust asiņu garšu, tad suns var kļūt nekotrolējams.
Mums vienkārši tā suņu turēšanas kultūra vēl nav izaugusi līdz citu civilizētu valstu līmenim (protams, ka tas neattiecas uz visiem saimniekiem :))
Publicēts: 11.11.08 13:48 labots
 citēt
sukulis:Man jau seviski normaali neliekas,ka suns visu dienu pavada maajaas viens,jo tad kad naaku no darba,veel vinjsh rej ap pulkst. 23.00... neuzskatu,ka tur buutu normaali saimnieki sunim...:face-sad:

Īsti normāli tas nav, bet ir šķirnes, kas to pacieš diezgan mierīgi, bet ne visas. Vēl ir tādas, kurām pietiek ar otra dzīvnieka sabiedrību (kaķis, suns), bet tur ir rūpīgi jāizvērtē šķirnes vai konkrētā suņa raksturs. Vienkārši Tavi kaimiņi nav izvēlējušies pareizo suni un visticamāk nav to pareizi audzinājuši.
Publicēts: 11.11.08 13:49
 citēt
Annir:ievish - nekaadu pretrunu ar mani rakstiito neredzu...

Tad es Tavu tekstu nepareizi uztvēru ;)
Publicēts: 11.11.08 17:16
 citēt
sukulis:Suniitis ir lai tiktu miileets un lielaako dienas dalju pavadiitu ar saimnieku,lai buutu labs suniits un maajas sargs...

Bullshit. Suns ir lai sargatu, rietu, mediitu. Sunim vajag dzives telpu.
lai miletu ir raditi tie siikie kverplji ko blanģnikas rokassomiņās nēsā, ko stiepj iekšā veikalos, kur tie kroplji aposhnjaa visu, sakot no augljiem, ar galju un maizi beidzot, kamer daama izvelas sev produktus, tad vel transporta tevi atljaujas aposhnjaat, muzhigi jauzmanas lai neuzkap kadam izdzimtenim virsuu... bus man suns, nevajadzes vinju barot - palaidishu aaraa, lai kadus paris kverpljus nokjer un apeed.
un tad vel kurti, akdus biezhi redz Rigas ielas - izmociiti, klibi - nav dabujushi izskrieties, laukus un zali redzejushi nav! un dazhi lohi atljaujas kaukazieti dzivoklii turet! pisec vienkarshi. pilseta nav domata sunjiem, ok, ir sugas, kas to parciesh vieglak, bet ne jau medibu sunji! vai lielie masiivie, kam vienam pasham vajadzetu tadu dzivokli ka saimniekam ar visu ģimeni un ķošču piedevaam.

bet visvairak tomer kretine ara tie siikie izdzimtenji. un taas bvlondaas cacas miilinas ar vinjiem, buchojas... pretiigi.
Publicēts: 11.11.08 17:33
 citēt

Protams, tādēļ, ka nevienai suņu šķirnei nav selekcionēts naids pret cilvēku, vismaz ne mūsdienu šķirnēm. Lielākai daļai suņu var ieaudzināt pozitīvu attieksmi pret cilvēkiem. Es arī LV zinu piemērus, kad "briesmīgās" sķirnes suņi ir gatavi katram svešiniekam nolaizīt ģīmi, tāpēc, ka audzināšana tāda. Cīņu suņiem vienkārši ir jāieaudzina respekts pret saimnieka komandu un nedrīkst tam ļaut sajust asiņu garšu, tad suns var kļūt nekotrolējams.
Mums vienkārši tā suņu turēšanas kultūra vēl nav izaugusi līdz citu civilizētu valstu līmenim (protams, ka tas neattiecas uz visiem saimniekiem :))

Kā ta nav selekcionēts naids pret cilvēku? Elementārākais piemērs ir kaukāzieši, kas ir aizdomīgi naidīgi pret visu svešo. Cīņas suņiem savukārt cilvēks ir vienaldzīgs -- tos selekcionēja cīnām a dzīvniekiem. Līdz ar to tās šķirnes ir agresīvas pret tiem un parasti cilvēkus ignorē. Ja protams saimnieks kaut ko apzināti nesačakarē sunī.

Man pašam ir foršs suns, kas ir ļoti draudzīgs pret pazīstamiem un savējiem, bet var būt diezgan "aizdomīgs" pret svešiem -- vienalga cilvēks vai dzīvnieks. Par laimi suga ir tāda, kas uzreiz saprot, kas ir kas un ar ciemiņiem nav nekādu problēmu. Diemžēl publiskās vietās suns jāvadā saitē, bet savādāk nekādas vainas
Publicēts: 11.11.08 17:57
 citēt
privātmaju burvība.
kaimiņi labi talu viens no otra...
pie tam musejie nu vnk burvīgi :)
Publicēts: 11.11.08 19:06
 citēt
ak34:

Kā ta nav selekcionēts naids pret cilvēku? Elementārākais piemērs ir kaukāzieši, kas ir aizdomīgi naidīgi pret visu svešo.

Nu, varbūt senos laikos, jā, bet ne mūsdienās. Mūsdienās selekcijas darbā (nopietnā selekcijas darbā, ne "davai, sapārošu savu nikno kaukāzieti ar tavu nikno kaukāzieti") nevienai šķirnei netiek atzīts naids pret cilvēkiem. Tas gan, ka lielākā daļa no viņiem ir aizdomīgi pret cilvēkiem, ir fakts :) Tas tāpat, kā minēji piemērā ar savu suni, ar audzināšanu tas ir apvaldāms instinkts.
Publicēts: 11.11.08 19:11
 citēt
talavietis:Ta jop, man gribās tādam sāli pakaļā iešaut! :face-devil-grin:
man a. malo togo, ir spečuki, kuri bīda, ka vaig to nabaga lopiņu ielikt maisā un kārtīgi norungot, lai būtu nikns.
Publicēts: 11.11.08 19:18
 citēt
haralds:
talavietis:Ta jop, man gribās tādam sāli pakaļā iešaut! :face-devil-grin:
man a. malo togo, ir spečuki, kuri bīda, ka vaig to nabaga lopiņu ielikt maisā un kārtīgi norungot, lai būtu nikns.

Ak, šausmas! Tādus pašus norungot būtu par maz!
Publicēts: 11.11.08 20:24
 citēt
Man kucīte labi audzināta, klausa saimnieku bez problēmām - bet nu ir tas niķis naktīs riet.
Nu ko lai dara?
Izeju ārā, paklauso. Cik daudz skaņu apkārt, kurām mēs parasti nepievēršam uzmanību. Bet suns dzird tās daudz labāk. Un nezinot suņu valodu, kā lai mēs zinām, ko tie suņi rejot savā starpā vakaros pārrunā?
Suņu šķirneu, kurai raksturīgi ir sargāt savu teritoriju, vajadzīga teritorija un arī - iespēja pavēstīt apkārtējiem, kas šajā teritorijā saimnieks.
Tomēr pārsvarā bez iemesla suns nerej, un nebrūk virsū nevienam arī - ja ir mācīts:)
Publicēts: 11.11.08 21:32
 citēt
Nu nez... Pēc savas pieredzes varu teikt, ka gulēt teltī pļavā kur 100m attālumā visu nakti griež grieze ir daudz nepatīkamāk... :D
Publicēts: 11.11.08 22:00
 citēt
CerambyX:Nu nez... Pēc savas pieredzes varu teikt, ka gulēt teltī pļavā kur 100m attālumā visu nakti griež grieze ir daudz nepatīkamāk... :D
Aha,vai vasarā aiz atvērta loga reizē ar saullēktu uzmožas krauķu kolonija! :face-devil-grin:
Publicēts: 11.11.08 22:15
 citēt
forelljjanka:
CerambyX:Nu nez... Pēc savas pieredzes varu teikt, ka gulēt teltī pļavā kur 100m attālumā visu nakti griež grieze ir daudz nepatīkamāk... :D
Aha,vai vasarā aiz atvērta loga reizē ar saullēktu uzmožas krauķu kolonija! :face-devil-grin:

Par laimi bijusī Ķengaraga kolonija bija 300m no maniem logiem... :D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas