forum.gif
Gaismas ķermeņu fotogrāfēšana naktī
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Gaismas ķermeņu fotogrāfēšana naktī
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 12.11.08 12:25
 citēt
Sveiki, man jāfotografē ēku apgaismojums naktī, īpaši uzzverot apgaismojuma efektus, varbūt varat sniegt kadu ietteikumu kā to vislabāk un efektīvak panakt? paldies:face-angel:
Publicēts: 12.11.08 12:28
 citēt
Ar stativu un garu ekspoziciju?
Publicēts: 12.11.08 12:38
 citēt
nu ja tas pats par sevi skaidrs domaaju varbut ir vel kadi papildus panjemieni/iestatiijumi kas buutu jaievero..?
Publicēts: 12.11.08 12:43
 citēt
ļoti atkarīgs kāds apgaismojums. ja dinamisks, tad ekspozīcija ne mazāka kā viena cikla/freima.
Statīvs obligāts.
Trosīte/Wireless pults vēlama.
Vēl CPL filtrs kaut kāds, pret/ar atspīdumiem.
Mazākais ISO + RAW :)
Publicēts: 12.11.08 12:46
 citēt
apgaismojums nav dinamisks tas ir eku apgaismojums
Publicēts: 12.11.08 13:47
 citēt
Ok bus jamegina uz vietas paldies par ieteikumiem...:)
Publicēts: 12.11.08 13:52
 citēt
Noteikti ieteiktu lietot HDR.
Publicēts: 12.11.08 14:30
 citēt
Multiekspozīciju, manuālo hdr (automātiskās programmas derēs priekš radiance.rgb formāta radīšanas, bet pēc tam ar tone mapping tu visticamākais visu sabojāsi, padarot nedabīgu). Vēl derētu tieši redzamās lampiņas iemontēt atsevišķā slānī.

Vēl, ja tā ēka ir apgaismota ar dažādas gaismas temperatūras lampām, tās arī būs jātaisa no atsevišķiem raw.
Publicēts: 12.11.08 15:02
 citēt
Rolands66:Noteikti ieteiktu lietot HDR.

+1

vai ar pārnēsajamo zibeni var paspēt (uz garām exp.) skriešus pāris reizes pielikt klāt gaismiņas (jā māja nav pārāk liela)

pār trokšnien silraks pareizi pateica (ISO 100, exp. līdz 1min - optimāls var.)
Publicēts: 12.11.08 15:07
 citēt
Elis_pelis:Sveiki, man jāfotografē ēku apgaismojums naktī, īpaši uzzverot apgaismojuma efektus, varbūt varat sniegt kadu ietteikumu kā to vislabāk un efektīvak panakt? paldies:face-angel:

+silrak,
bet , kad gribi bildēt to, ko tu sākumā... jāsaprot arī autora (gaismas licēja) doma, un tā ir jauzsver!!!, ja to izdarīsi- trāpīsi 10-niekā. Ja ne - iegūsi tikai smukbildi.
Publicēts: 12.11.08 15:16
 citēt
silrak:

Ja apgaismojums tik spēcīgs, ka pie iso50-100 un diafragmas kas dod vēlamo asuma dziļumu, ekspozīcija nav garāka par 1-2min, tad jau ok. Ja nākas eksponēt jau ilgāk, 5-10min tad jāatceras ka vairums dslr(drīzāk var teikt visas) ļoti slikti panes garas ekspozīcijas, trokšņu līmenis vēl dramatiskāk pieaug nekā ceļot iso. Tāpēc bieži jāmāk atrast zelta vidusceļu, pacelt iso līdz 400-800, lai ekspozīcija nepārsniegtu vairākas minūtes.

Vēl neesmu redzējusi speciāli izgaismotu ēku (kā es saprotu ir Elis minētajā gadījumā), kuras nobildēšanai vajag vairākas minūtes garu ekspozīciju. Vai vari parādīt kādu piemēru? No manas pieredzes - vienmēr pietiek ar 30 sek, pat aizgriežot ciet difragmu.
Publicēts: 12.11.08 16:20
 citēt
Elis_pelis:apgaismojums nav dinamisks tas ir eku apgaismojums

tas tipa by default nozīmē, ka apgaismojums nav dinamisks... aļļļōō.. kurā gadsmitā dzīvojam? :)
www.youtube.com...
Publicēts: 12.11.08 16:37
 citēt
Mandalay:
Elis_pelis:apgaismojums nav dinamisks tas ir eku apgaismojums

tas tipa by default nozīmē, ka apgaismojums nav dinamisks... aļļļōō.. kurā gadsmitā dzīvojam? :)
http://www.youtube.com/watch?v=jgrQdxzFAtM&feature=related

nu ja man būtu šitāds kaimiņš, labāk izvelētos dzīvot kopā ar sukulis ar visu rejošo kaimiņsuni :face-monkey:
Publicēts: 12.11.08 17:39
 citēt
Nevajag naktī bildēt,vajag tad kad apgaismojums jau ir ieslēgts,bet debesis vēl nav mellas,nu krēslā tobiš.Tas brīdis nav baigi ilgs,tāpēc ar rakursu būtu jātiek skaidrībā jau iepriekš.HDR ir ļoti noderīga lieta,bet vēlams lai bildētājam tā nebūtu pirmā saskarsme ar šo paņēmienu un 9kadri ar soli pa robam tik tā vien ir.RAW obligāts.
Publicēts: 12.11.08 18:11
 citēt
silrak:
Jautājums kam pietiek? Vienmēr piemērot 30sec pie 100iso pie aizgrieztas diafragmas, nu nez vai prātīgi. Tāpēc jau laikam vairums naktsbilžu fotosaitos(arī blogā) ir pilnīgi neizeksponēti, pat pa 2-4iedaļām. Vēl pagāšnedēļ pabildējos Vecrīgā, galvenokārt pie iso200-400, eksp. variējās no 10sec līdz ~2min. Un tikai ar breketingu, pēc tam lieku vairākus kadrus kopā. Man redz nepatīk nakts bilžos lieli, melni neizeksponēti laukumi, bet pieļauju ka vairumam pietiek tik ar lampočkām spīdošām. Saki vajag iemest kādu piemēru? Nu paskatīšos, bij man ar operu neslikts kadrs, tur bij pie 2min eksp.

silrak, Tu tā kā tāds politiķis - Tev uzdod konkrētu jautājumu, bet bliez riņķī un apkārt, izstāstīdams par nakts bildēšanu ;) Vari nepūlēties, es to visu, ko esi sarakstījis, zinu, un zinu arī to, ka TU ZINI. Nav te ko izrādīties, vismaz ne man :D

Jautājums pavisam konkrēts un vēlreiz...
Runa ir par ĒKU APGAISMOJUMA fotografēšanu. Standartā ar ēku apgaismojumu saprot ar prožektoriem izgaismotu ēku. Apgaismojums parasti ir visai spilgts, bet var būt nianses. Nav runa par vientuļas laternas apgaismotu mazpilsētas ielu, nav runa par spuldzīšu virteni virs lauku mājas lieveņa ;) Vai tā izgaismotai (ar standarta ēkas apgaismojumu) ēkai kaut reizi esi izmantojis 2 min ilgu ekpozīciju? Par to un TIKAI par to bija jautājums ;)
Publicēts: 12.11.08 18:13
 citēt
60uz5komats6:Nevajag naktī bildēt,vajag tad kad apgaismojums jau ir ieslēgts,bet debesis vēl nav mellas,nu krēslā tobiš.Tas brīdis nav baigi ilgs,tāpēc ar rakursu būtu jātiek skaidrībā jau iepriekš.

+++ Sanāk smukas un daudz interesantākas bildes :)
Publicēts: 12.11.08 18:51
 citēt
Ai, nu, beidz! Tu ļoti labi saprati, par ko ir runa, tādēļ nepiesienies pie vārdiem. "Standarta" vietā varu pateikt arī "parastais", "pierastais" vai vēl kā savādāk, bet arī tiem vārdiem var piesieties, ja labi grib. Kā saka, pat telefona stabam var piesieties pēc vismaz 4 rādītājiem - atrodas ne tajā vietā, ir ne tajā resnumā un ne tajā garumā un nokrāsots ne tajā krāsā ;)

Ja esi izmantojis, tad, lūdzu, parādi, ja iespējams. Tieši tāda jau bija sākotnējā jautājuma jēgal, kas vēl joprojām nav mainījusies.
Publicēts: 12.11.08 21:30
 citēt
es parasti taa - iso 100, max diafragma, (man 3,5) uz manuaalo rezhiimu un tad experimenteeju saakot apm no 1 sekundes uz augshu atkariibaa no apgaismojuma insetitaates, stativs un self taimers, neesmu meeginaajis raw, bet meeginashu.
Publicēts: 13.11.08 00:06
 citēt
režima sjomka.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):