forum.gif
par fotograafeeshanu aukstumaa
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / par fotograafeeshanu aukstumaa
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 13.11.08 22:29
 citēt
liidz cik miinus graadiem var focheet aaraa, un liidz cik ir veelams vai kka taa? shodien gribeeju pilseetu ar pilnmeenesi pafocheet un paeksperimenteet, bet peec kaadam 7 min uz statiiva nestradaajaa vairs, nu nefokusee un kipa sleedzis nenostradaa. majas pasildu, uzladeju bateriju, tad aiziet. Laukaa nu kaadi -5 liidz -10 vareetu buut, nez, salst ausu gali un ciskas, pa briizham luupu pierauj pie bundzinjas.

Varbuut kaads zin kaa ar to ciinitiies vai kaadam ir kaada info par sho probleemu?
Publicēts: 13.11.08 22:32 labots
 citēt
norveegjijas vidienee, te tik tas gaiss sausaaks un to aukstumu tik dikti nejuut, bet varbuut es kluudos
Publicēts: 13.11.08 22:33
 citēt
khmm.
Pirmkārt - kas par aparātu?
vai vispār izslēdzās vai tikai nefokusē un nebildē?
Publicēts: 13.11.08 22:34 labots
 citēt
350D, nefokusee un nebildee pec 5-10min esot uz statiiva, siltaakaa laikaa shii probleema nav, paarejais straadaa
Publicēts: 13.11.08 22:34
 citēt
uzliec ausaini uz fochuka, kameer nefotografee;-)
Publicēts: 13.11.08 22:37
 citēt
Laurelz:liidz cik miinus graadiem var focheet aaraa, un liidz cik ir veelams vai kka taa? shodien gribeeju pilseetu ar pilnmeenesi pafocheet un paeksperimenteet, bet peec kaadam 7 min uz statiiva nestradaajaa vairs, nu nefokusee un kipa sleedzis nenostradaa. majas pasildu, uzladeju bateriju, tad aiziet. Laukaa nu kaadi -5 liidz -10 vareetu buut, nez, salst ausu gali un ciskas, pa briizham luupu pierauj pie bundzinjas.

Varbuut kaads zin kaa ar to ciinitiies vai kaadam ir kaada info par sho probleemu?

rekomendējamos mīnusus skaties instrukcijā.
bet nu -10 neliekas tik daudz, lai traucētu darboties...
Publicēts: 13.11.08 22:37
 citēt
a ir kaut kas paredzeets aukstumaa fochika apsildei? Citaadi te diivaini tie apstaakli, vakar vakaraa bija ap +5, sodien -7, atkal tas ciklons, gan jau kaadu nedeelju sals tureesies
Publicēts: 13.11.08 22:41
 citēt
man jau vairaak liekas, ka baterija gluko, jo kad biki palaadee, tad viss labi
Publicēts: 13.11.08 22:45
 citēt
Laurelz:man jau vairaak liekas, ka baterija gluko, jo kad biki palaadee, tad viss labi

nu, tas, ka baterija pie mīnusiem ātrāk izlādējas ir fakts.
bet, vai tas ietekmē objektīva-aparāta spēju nofokušties - nez...
Publicēts: 13.11.08 22:47
 citēt
njaa panjeeemu manuaali rokaas - battery pack can operate in temperatures from 0 - 40, 10 - 30 is recommended. nu labi.

Ko dariit, ja pirkstinjus ielikt nevar, ir kaada alternatiiva varbuut? vai kaa vareetu uztureet bateriju daudz maz lietojamaa temperatuuraa?
Publicēts: 13.11.08 22:47
 citēt
pieļauju, ka lielākā šize var bū tieši ar baču
a kāda ir bača? jauna/veca?
niMh, NiCd, vai Li-Ion?
Publicēts: 13.11.08 22:48
 citēt
ja NiMh - tad neko darīt - tas pie -5 jau mirs...
Publicēts: 13.11.08 22:49
 citēt
par to ausaini neamz nebija ilels joks ..... ka anu kursh laapaas ... cits batriju tur iekshkabataa un tikai uz bildeshanas biirdi ielik, cits visu aparaatu ietuntuljo
Publicēts: 13.11.08 22:50 labots
 citēt
Li-Ion, ap divi gadi veca, cipari hmm, tuliit

shis laikam NB-2LH, 7,4v, 720mAh

www.crcb2b.lv...
Publicēts: 13.11.08 23:04
 citēt
Laurelz:njaa panjeeemu manuaali rokaas - battery pack can operate in temperatures from 0 - 40, 10 - 30 is recommended. nu labi.

Ko dariit, ja pirkstinjus ielikt nevar, ir kaada alternatiiva varbuut? vai kaa vareetu uztureet bateriju daudz maz lietojamaa temperatuuraa?

kā jau dansiga iepriekš minēja - aparātu azotē un izvilkt tik uz bildēšanas momentu.
Publicēts: 13.11.08 23:08
 citēt
jocīgi - Li-Ion vispar līdz -10 būtu jābūt vienaldzīgi...
Bet padomi par bačas turēšanu silta azotē un aparātā ielikšanu tikai tad, kad bildē, ir nopietni un vērā ņemami!
Publicēts: 13.11.08 23:20 labots
 citēt
pagaidaam ta dariishu, nu jaa es fochiku uz statiiva, vel pa kaadam alam.
ir ideja par elektronisku apsildi, redzeeju pa padsmit latiem, kkads roku vai kaaju sildaamais ar akumulatoru un sleedziiti, varbuut iespeejams paarshuut lai var ielikt fociku, un lai buutu pieejamas nepiecieshamaas pogas nu lai var nospiest ko vajag.

Objektiivam un pasham fochim jau aukstums sapraata robezhaas neskaadee ne?
Publicēts: 13.11.08 23:26
 citēt
Laurelz:pagaidaam ta dariishu, nu jaa es fochiku uz statiiva, vel pa kaadam alam.
ir ideja par elektronisku apsildi, redzeeju pa padsmit latiem, kkads roku vai kaaju sildaamais ar akumulatoru un sleedziiti, varbuut iespeejams paarshuut lai var ielikt fociku, un lai buutu pieejamas nepiecieshamaas pogas nu lai var nospiest ko vajag.

Objektiivam un pasham fochim jau aukstums sapraata robezhaas neskaadee ne?

īpaši neskādē, tikai pēc lietošanas mīnusos nevajadzētu siltā istabā ņemt uzreiz no somas ārā - citādi var visādi kondensāti saveidoties.
lai aklimatizējas somā.
Publicēts: 13.11.08 23:28
 citēt
nu ja, esmu dzirdeejis, labi paldies, riit apskatiishu, mok kko uzshuut var
Publicēts: 14.11.08 01:06
 citēt
Es ar 400D bildeju -15 bezveja un -32 veja... atskaitot loti lenu bildes apstradi/saglabasanu neko citu nenoveroju. Manm liekas ka ta varetu but baterijas vaina vai ari kontaktu vaina (starp bat un aparatu).
Publicēts: 14.11.08 08:57
 citēt
100 punkti bača iet uz galu!Ar veco E-300 visu dienu pie -30--25 C,(daudz gan nebildēju,slikti ķērās:)),vienīgais ko novēroju ekrāniņš tāds lēnīgs palika un bikk ar krāsām gļukoja.Nu un nagi sala!:D 520-tais nav provēts,nav ziemas bijušas vienkārši.
Publicēts: 14.11.08 10:37
 citēt
Aukstaa laikaa baterijas viemer atraak izladejas, es teiktu pat loti aatri. Par fokuseeshanos - esmu saskaaries, ka sigma pie -15 atsakaas fokuseet bet uzliku Canon objektivu un viss bij ok :)
Publicēts: 14.11.08 19:56
 citēt
Marchello:Aukstaa laikaa baterijas viemer atraak izladejas, es teiktu pat loti aatri. Par fokuseeshanos - esmu saskaaries, ka sigma pie -15 atsakaas fokuseet bet uzliku Canon objektivu un viss bij ok :)

jociigi gan- a kapeec tad taa- kad ienes siltaa atkal pilna? uzladejas pati?
Publicēts: 14.11.08 20:09
 citēt
nu, ar foto itkā nevaidzētu būt problēmām. izņemot, ka uz plēves bildējot, t koeficients katrai krāsai savādāks. vot ķinītī gan - kā šodien atceros - kamerai motorā laikam vasaras eļļa, karroče, 24-25 kadru vietā labi, ja 16-18 uzfilmē. nācās motoru paturēt kabatā vai pakaļā līdz tam, ka sasilst un tad ātri, ātri filmēt.
Publicēts: 20.11.08 09:55
 citēt
Parasti aukstumā izbeidzas tieši baterijas, tāpēc ieteicams pēc iespējas turēt fočuku somā. Jo mitrāks klimats, jo pie mazākiem mīnusiem elektronika atteiksies darboties. Esmu lietojis Oly E-300 pie mīnus 35 grādiem kalnos 3800 m augstumā. Un nekas. Un man Latvijas miglainajā novembrī ir izbeidzies E-3 pie +-0 grādiem :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):

Sol