forum.gif
vajag padomu filtra noņemšanā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / vajag padomu filtra noņemšanā
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.11.08 01:37
 citēt
Mēģinu noskrūvēt filtru, bet liekas, ka drīzāk objektīvs izšķīdīs nekā filtrs atnāks vaļā. Taču nost jādabū ir, jo tas ir saplaisājis (dabūja labu triecienu). Ir kādi ieteikumi? Eļļu kaut kā gāzt virsū negribas...
Publicēts: 16.11.08 01:58
 citēt
Uzpidžināju parasto eļļu, bet bļin galīgi nelāgi, jo tie stikli pa plaisām tagad pie mēģinājuma griezt drūp smalkās skaidās.....
Publicēts: 16.11.08 02:33
 citēt
Stikli izbira, bet atgriezt tik un tā nesokas. Vieglāk šķiet vienkārši iespiest jauno filtru vecā ietvarā.

Mļin, jāizguļas. Paldies talavietim!
Publicēts: 16.11.08 08:55
 citēt
ja jau visi stikli ir ārā, un palicis tikai ietvars ar vītni, ņem un skrūvē jauno filtru virsū!
Publicēts: 16.11.08 12:41
 citēt
vaimandie neplēs tak to visu kopā

aizej uz benzīntanku (vai štrumu bodi) - nopērc attiecīga izmēra čauruļu žņaugu - savelc ap filtru un skrūvē šo ārā vesels - ja baigi ieēdies otru žņaugu uz objektīva un tad toč dabūsi vaļā - tik nedauzi - ieķīlē skrūvgriezi vai līdzīgu puļķi starp žņaugu skrūvēm un nāks vaļā kā mīļie

elitāro dzērienu nosūti man
Publicēts: 16.11.08 12:43
 citēt
Elementari , esmu kadu cjupu sadauzitus filtrus kolegjiem noskruvelis un pat tadam kas bij zem Hammera paklusvis . Panem smalku metala zagjiti un iezagje adas puses gropi LIDZ OBJEKTIVA MALAI tad iespile skruvspiles cietu metal loksni lai sanak ka LIELS SKRUVGRIEZIS visaaa platuma tad TURI aiz objektiva GALA pie filtra un LENI GRIEZ :):) Ja filtrs stripri deformets tad naksis uzmanigi lokot vinu parlauzt iezagejuma vieta BET UZMANIGI lai IEPLAISA neviss iet pa gaisu ieskrapejot lecu:):)
Publicēts: 16.11.08 12:45
 citēt
Tev tik zāģēt

:face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 18.11.08 00:18
 citēt
Ehh, paspeeja Lunis iedrukaat veco mehaanikju fiichu.. ja kas skruuveejams un nenaak valjaa, skruuvgriezja un skruuves princips vienmeer nostraadaa, bet ja tieshaam ne, tad paarzaagjeeshana.. kas tik taadaa veidaa nav ljemts nost.. :D
Publicēts: 21.11.08 15:22
 citēt
Nu ok, es uzliku to filtru vienkārši pa virsu vecajam izbirušajam, taču tagad, objekīvu (Canon 10-22mm) uzzūmējot uz 10mm, filtrs lien iekšā vienā attēla pusē (t.i. 2 stūros). Wtf, kāpēc tikai vienā pusē?
Publicēts: 22.11.08 22:54
 citēt
priecaajies ka ne visos 4os :face-devil-grin: man tas pats bija uzliku uv filtram pa virsu cp, zummojot bija staavoklis ka 2os stuuri tumshi, tas pats kas Tev ne 4ri bet tikai divi... jautri vai ne? :face-grin:
Publicēts: 26.11.08 15:16 labots
 citēt
Kāds laiciņš jau pagājis, bet ja neesi vēl atskrūvējis un zāģēt netīk, tad pamēģini apvienot " tālavieta" minēto siksnas principu (berze) un Māra ieteikto žņaugu (ir kur iekrampēties). Ļoti iespējams, ka žņauga metāls izslīd uz filtra gredzena, tādēļ berzes palielināšanai starp žņauga stīpu un filtra apmali siksnas vietā paņem kādu smilšpapīru, tādu kuram bišķi jūtams grauds. Paņem gredzena apkārtmēram atbilstoša garuma sloksnīti, pārloki gareniski uz pusēm, lai grauds sanāk kā pret žņaugu tā pret gredzenu un ievieto starp žņauga stīpu un filtra gredzenu. Pretturēšani derētu arī Māra ieteiktais otrs žņaugs! Pirms tam protams der visas tās ķīmijas, motor eļļa nav tā labākā un nedod dievs "cepameļļa", tad līdz pastardienai nedabūs vaļā. Tāds piegājiens man ir labi derējis dažādās dzelžu lietās!
Publicēts: 26.11.08 19:13
 citēt
da neslīd tie žņaugi - ir mūķēti uzēdušies 77mm filtri no vecām lielajām mamiyaam un vis gerai

ja baigi pedantiski, tad varbūt, bet savādāk eļlu stiklam labāk netuvināt - vēlāk tās atlikumi saulainā dienā ložņās jau pa objektīva iekšpusi

tas pats ar smilšpapīra abrazīvu - baigi jau neforši to bik iebērt stikla šķirbās un vēlāk tīrot pāršņāpt pār lēcu - manta jau 10x cietāka un 100x asāka par smilšu graudiem no saulainā liedega
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):