forum.gif
RAW failus neļauj dzēst.......?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / RAW failus neļauj dzēst.......?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.11.08 18:46
 citēt
Nekādi netieku gudra par šo dīvaino lietu:
Ar vecajiem RAW failiem no 350D nākušiem nebija tādu problēmu, bet ar jaunajiem, kas nāk no 40D un vēl gudrākiem Canoniem ir tādas bēdas - 1) ACDSee pa vienai gan ver vaļā, bet Thumbnails nerāda, 2) neļauj dzēst - saka, ka kaut kāda programma tos lietojot patreiz. Pie tam dzēst neļauj ne tikai ar ACDSee skatot, bet arī ar Lightroom.....
Kas tur varētu būt pie vainas?
Publicēts: 16.11.08 18:48
 citēt
jā, un arī kamerai līdzi nākušais Digital Photo Professional neļauj izdzēst failus, apgalvojot to pašu iemeslu.....
Publicēts: 16.11.08 19:01
 citēt
es atradu, ka Picasa RAW failus ljauj skatiit striipaa peec kaartas;-)
Publicēts: 16.11.08 19:10
 citēt
pēc restartēšanas nekas nemainās...to jau kā vienu no pirmajiem glābšanas riņķiem pamēģināju:) ja varētu uzminēt, kas lieto un kāpēc?

skatīt jau ļauj gan ACDSee, gan Lightroom, bet atvērtas bildes-brāķus izdzēst neļauj:( diezgan stulbi būtu pierakstīt dzēšamos numurus uz lapiņas un tad neredzot (jo Thumbnails dators nerāda), vai neizdzēsās kāds derīgais, dzēst......
Publicēts: 16.11.08 19:11
 citēt
talavietis, vienāda bēda gan ar plikņiem, gan gulbjiem un peizāžām.....:)))
Publicēts: 16.11.08 19:37
 citēt
nea...viss godīgi datorā iekopēts....da i no desktopa dokumentu mapiitee droshiibas peec paarliku:)
Publicēts: 16.11.08 20:15 labots
 citēt
man tā gadījās, kad XP centās ģenerēt preview RAWiem - biju uzlicis kaut kādu Microsoft paplašinājumu šim nolūkam. Nācās to nonest. Varbūt jāmeklē šajā virzienā?

Bet varbūt tev ir Vista, kurai vajag upgreidot defaulto wieveri, lai saprot jaunos formātu... HVZ
Publicēts: 16.11.08 20:16
 citēt
nu iespējams ka atverot ar vairākām programmām vienus un tos pašus failu tad arī notiek savstarpēja dzēsšanas bloķēšanās - a par thumbnaiļiem vajag kaut kādu kodeku lai viņi rādās... man Nikona RAWiem - ļoti smuki rāda visus thumbnaiļus un arī ver bildes vaļā ar defaulto Vistas bilžu skatāmo rīku... Tikai tas nav tik ātri kā ar View NX...
Publicēts: 16.11.08 20:49
 citēt
nja...it kaa visu, kas aparaatam liidzi naaca, sainstaleeju.....pamekleeshu veel kaadus kodekus:)

Vistas man nav...man XP:)
Publicēts: 16.11.08 21:12
 citēt
iesaku pieiet tai lietai radikāli, pāriet uz MAC!:face-wink::face-devil-grin:
Publicēts: 16.11.08 23:22
 citēt
Mono:Kompjuuters nemelo...
dažreiz melo gan.
kasparsf:iesaku pieiet tai lietai radikāli, pāriet uz MAC!:face-wink::face-devil-grin:
uz dārzeņu kompitōru?
Publicēts: 16.11.08 23:29
 citēt
ufff....ar bloķētāju tiku galā:) bet vēl otra bēda - nerāda man RAWiem Thumbnails....................kas man te pietrūkst? vai kādam ir idejas?:)
Publicēts: 17.11.08 00:08
 citēt
Internetā ir atrodama bezmaksas programma Faststone Image Viewer. Ar to es skatos Canon 40D RAW sīkbildes (tipa tumbnailišus), tā arī atver lielos RAW failus apskatei. ;)
Publicēts: 17.11.08 01:50 labots
 citēt
кончаите годать как у гадалки!!! Убираем дефулт у ACDS и все заработает.
Потом ставим
www.arcsoft.com...
и все RAWы становятса тумбиналами.
Для RAW чтения на компе хватает Lightroom или ОМ программы.
Все описаные выше чудеса бывают от того что на комп ставитса все что кто нибудь посоветует. Взрослые люди вроде , и фоткают не перый год , а елементарных вещей не знают.
ACDS ваще гемор.
Publicēts: 17.11.08 09:38
 citēt
Bessī man lightroom. Bessī man ACD see. Pietiek man ar RAW + JPEG un var pārskatīt/ izdzēst lieko. Ja nevajag neko labot atstāju tikai JPEG un viss.
Publicēts: 17.11.08 09:52
 citēt
ja nevar izdzeest RAWus (man taa ar ir gadijies) tad esmu dzeesis caur Nero Burneru.
a RAWus eerti skatos caur Adobe Bridge (CS3 normaali aatrs, CS2 bija bremzigs)
Publicēts: 17.11.08 10:26
 citēt
ir tada programma unlocker.
Publicēts: 17.11.08 10:31
 citēt
A moš faili vnk read only? :D Zin kā, saspaida tur kkādus protect vai hujzin ko uz kameras :))
Publicēts: 17.11.08 10:40
 citēt
briedis:A moš faili vnk read only? :D Zin kā, saspaida tur kkādus protect vai hujzin ko uz kameras :))
tādā gadījumā jau dzēst tomēr ļauj, tikai 8 reizes ziņo, ka protektēti vai sistēmas un pārjautā vai no tiesas gribi nahrenizēt.
Publicēts: 17.11.08 11:12
 citēt
PALDIES! PALDIES! PALDIES!!!!!!!!, mazaafaka
www.arcsoft.com...
tieši šis zvēriņš pietrūka manam datoram, lai es redzētu, kas katrā mapītē:)))) vakar googlee rokot nemaaceeju apreizi nosaukt, ko mekleeju....viewer vietaa visaadus converterus tik samekleeju:))))

neko jau nu diži es uz kameras un datorā necenšos protektēt, bet kaut kas bij savā starpā salamājies:) un, lai cik nebūtu smieklīgi...tieši, novācot unlocker, nelaime pazuda kā nebijusi:)))))
Publicēts: 27.11.08 14:21
 citēt
super, tieši to man arī tagad vajadzēja, atcerējos šo diskusiju un uzmeklēju :face-glasses:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):