Nekādi netieku gudra par šo dīvaino lietu: Ar vecajiem RAW failiem no 350D nākušiem nebija tādu problēmu, bet ar jaunajiem, kas nāk no 40D un vēl gudrākiem Canoniem ir tādas bēdas - 1) ACDSee pa vienai gan ver vaļā, bet Thumbnails nerāda, 2) neļauj dzēst - saka, ka kaut kāda programma tos lietojot patreiz. Pie tam dzēst neļauj ne tikai ar ACDSee skatot, bet arī ar Lightroom..... Kas tur varētu būt pie vainas?
pēc restartēšanas nekas nemainās...to jau kā vienu no pirmajiem glābšanas riņķiem pamēģināju ja varētu uzminēt, kas lieto un kāpēc?
skatīt jau ļauj gan ACDSee, gan Lightroom, bet atvērtas bildes-brāķus izdzēst neļauj diezgan stulbi būtu pierakstīt dzēšamos numurus uz lapiņas un tad neredzot (jo Thumbnails dators nerāda), vai neizdzēsās kāds derīgais, dzēst......
man tā gadījās, kad XP centās ģenerēt preview RAWiem - biju uzlicis kaut kādu Microsoft paplašinājumu šim nolūkam. Nācās to nonest. Varbūt jāmeklē šajā virzienā?
Bet varbūt tev ir Vista, kurai vajag upgreidot defaulto wieveri, lai saprot jaunos formātu... HVZ
nu iespējams ka atverot ar vairākām programmām vienus un tos pašus failu tad arī notiek savstarpēja dzēsšanas bloķēšanās - a par thumbnaiļiem vajag kaut kādu kodeku lai viņi rādās... man Nikona RAWiem - ļoti smuki rāda visus thumbnaiļus un arī ver bildes vaļā ar defaulto Vistas bilžu skatāmo rīku... Tikai tas nav tik ātri kā ar View NX...
Internetā ir atrodama bezmaksas programma Faststone Image Viewer. Ar to es skatos Canon 40D RAW sīkbildes (tipa tumbnailišus), tā arī atver lielos RAW failus apskatei.
кончаите годать как у гадалки!!! Убираем дефулт у ACDS и все заработает. Потом ставим www.arcsoft.com... и все RAWы становятса тумбиналами. Для RAW чтения на компе хватает Lightroom или ОМ программы. Все описаные выше чудеса бывают от того что на комп ставитса все что кто нибудь посоветует. Взрослые люди вроде , и фоткают не перый год , а елементарных вещей не знают. ACDS ваще гемор.
ja nevar izdzeest RAWus (man taa ar ir gadijies) tad esmu dzeesis caur Nero Burneru. a RAWus eerti skatos caur Adobe Bridge (CS3 normaali aatrs, CS2 bija bremzigs)
PALDIES! PALDIES! PALDIES!!!!!!!!, mazaafaka www.arcsoft.com... tieši šis zvēriņš pietrūka manam datoram, lai es redzētu, kas katrā mapītē))) vakar googlee rokot nemaaceeju apreizi nosaukt, ko mekleeju....viewer vietaa visaadus converterus tik samekleeju)))
neko jau nu diži es uz kameras un datorā necenšos protektēt, bet kaut kas bij savā starpā salamājies un, lai cik nebūtu smieklīgi...tieši, novācot unlocker, nelaime pazuda kā nebijusi))))