forum.gif
Kā bildēt vakarā / naktī ?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā bildēt vakarā / naktī ?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 17.11.08 13:55
 citēt
Kā lai bildē kvalitatīvas , asas un labas bildes vakarā , ja netiek izmantots statīvs , un nekāds krutais objektīvs , bet gan standarta kits. Kādu režīmu lai lieto , kādu eksponēšanas laiku un diafragmu un iso uzliek ? Reāli gribu zināt , kā var nobildēt cilvēku naktī neizmantojot zibspuldzi , bet gan tikai ielu apgaismojumu , preoti , to ko redz acs , lai to varētu nobildēt. Fotoskolu pa šo jautājumu neatradu ...
Pats bildēju M režīmā 15 ekspionēšanas laiks 1600 iso un 13 diafragma , bet kā te daudzi teica , tas nebija labākais variants , un Lunis vispār mani noraka , par reportāžas bildēm "Staro Rīga" jāņem vērā , ka statīvs nav lietots .
Publicēts: 17.11.08 13:58 labots
 citēt
Atklāšu noslēpumu - kvalitatīvi NEVAR!
Publicēts: 17.11.08 13:58
 citēt
nu nafig fragmu 13? griez vaļā un līdz ar to varēsi ISO 800 un slēdzi atraaku
Publicēts: 17.11.08 13:59
 citēt
kubarkoo:nu nafig fragmu 13? griez vaļā un līdz ar to varēsi ISO 800 un slēdzi atraaku

Nu nebūs viss tik vienkārši - šis mums ir megafotogrāfs, kas grib noturot rokās nobildēt ar kitu bez zibpuldzēm kaut ko naktī... Vēlams vēl kustīgus cilvēkus... :D
Publicēts: 17.11.08 14:03
 citēt
nu es kamēr nebija statīva izmantoju ķeblīti( vai nu to kas bija pa rokai) un taimeri fotoaparātā :D
Bet nu kustīgus cilvēkus nebildēju gan
Publicēts: 17.11.08 14:03
 citēt
Nu, baidos, ka Canona "nožēlojamais kits" šajā tēmā būs galvenais "atslēgvārds". Svarīgāks būs ISO un tas pats statīvs, bet ja nevar- monopods vai dabisks atbalsts (var izmantot arī smilšu (graudu ) maisu. Un Nr.1- PIEREDZE un taisnas rokas.
Publicēts: 17.11.08 14:04
 citēt
kubarkoo:nu es kamēr nebija statīva izmantoju ķeblīti( vai nu to kas bija pa rokai) un taimeri fotoaparātā :D
Bet nu kustīgus cilvēkus nebildēju gan

Ja redz kadru un zin ko grib uzbildēt, tad jau pats var izdomāt...
Bet te - nevar. Redz - nedomājās...
Publicēts: 17.11.08 14:05 labots
 citēt
Friidis: Un Nr.1- PIEREDZE un taisnas rokas.

Zelta vārdi - es vēl teiktu arī ka mazliet ir vajadzīga acs...
Publicēts: 17.11.08 14:19
 citēt
Smadzenes vajadzīgas.
Publicēts: 17.11.08 14:30
 citēt
Portreti:Smadzenes vajadzīgas.

Jur', bet smadzenes takš tāda galīgi ļurīga substance. Vai tad uz viņām var atbalstīt gana smago kameru?...:)))
Publicēts: 17.11.08 14:32
 citēt
Friidis:Nu, baidos, ka Canona "nožēlojamais kits" šajā tēmā NEbūs galvenais "atslēgvārds". Svarīgāks būs ISO un tas pats statīvs, bet ja nevar- monopods vai dabisks atbalsts (var izmantot arī smilšu (graudu ) maisu. Un Nr.1- PIEREDZE un taisnas rokas.
Publicēts: 17.11.08 14:41 labots
 citēt
Man domāt ar vienu otru analogo ziepīti var tikt pie krietni labākām bildēm. :) canon 400-450 pie iso800 jau troksnis nebaudāms,tas pats sākas pie garākām eksp.
Publicēts: 17.11.08 14:45
 citēt
Man domāt ar vienu otru analogo ziepīti var tikt pie krietni labākām bildēm. canon 400-450 pie iso800 jau troksnis nebaudāms,tas pats sākas pie garākām eksp.

Ar 6x9 cm filmu vēl labāk, ar 9x12 cm vēl...... Nu un ?...:)))
Publicēts: 17.11.08 15:07
 citēt
uzstādījumus kombinē tā[blende ap 4], ISO pēc iespējas mazāks, lai eksp. laiks sanāk ne garāks par 1/15 , 1/20s. tad nekustīgus objektus , arī cilvekus[ sastingušus] var mēģināt bildēt, bet pašam arī kaut kur jāatbalstās. izdošanās procents labākajā gadījumā kādi 30%. laiku tādu pieminēju tāpēc, ka 1/15s ir izdevies noturēt, blogā ir bilde, kura pati par sevi ir sviests, bet fotografēts no rokas ar eksp.laiku 1/15s. ar laikiem 1/30- 1/100 no rokas iznāk laist regulāri[ darba vajadzībām pa stroikām]
Publicēts: 17.11.08 15:11
 citēt
negatIvs:uzstādījumus kombinē tā[blende ap 4], ISO pēc iespējas mazāks, lai eksp. laiks sanāk ne garāks par 1/15 , 1/20s. tad nekustīgus objektus , arī cilvekus[ sastingušus] var mēģināt bildēt, bet pašam arī kaut kur jāatbalstās. izdošanās procents labākajā gadījumā kādi 30%. laiku tādu pieminēju tāpēc, ka 1/15s ir izdevies noturēt, blogā ir bilde, kura pati par sevi ir sviests, bet fotografēts no rokas ar eksp.laiku 1/15s. ar laikiem 1/30- 1/100 no rokas iznāk laist regulāri[ darba vajadzībām pa stroikām]

Milzīgs paldies , laikam vienīgais cilvēks , kas uztvēra mani nopietni u nsaprata manu problēmu . Paldies tev , ka ti ksmalki un sīki visu izklāsitji , milzīgs paldies .

P.s varat ņemt jūs piemēru no negatIvs , "lielie" fotogrāfi :face-glasses:
Publicēts: 17.11.08 15:25
 citēt
centies ekspozīcijas laiku pielāgot apmēram tā - uz katru mm ņem sekundes daļu.
Publicēts: 17.11.08 15:27 labots
 citēt
Janbo, nopērc statīvu labu un sāc bildēt! Naktī to darīt ir intresanti, varianti neskaitāmi, atkarīgs, ko gribi bildē redzēt vai neredzēt.... bet par to no rokas, tur tomēr jābūt treniņam, bet, cik sapratu, tad Tev tādas nav... statīvs atļaus arī bildēt ar garāku ekspozīcijas laiku, 20-30 sec dažādi intr efekti sanāk
reportāžās vari apskatīt, godo ir sataisījis šo to ar garjām ekspozīcijām
Publicēts: 17.11.08 15:35
 citēt
par statīvu, gaišāku stiklu, trosīti mēs visi zinām, bet ir gadījumi, kad statīva nav līdz, nav laika to uzstādīt utt, tad jāriskē, citreiz pietiek, ja kaut viens kadrs no 20 izdevies
Publicēts: 17.11.08 15:36
 citēt
bez smadzenem nesanaks bildet. tatad, Janbo nesanaks bildet. man patik ekspozicijas uz vairakam minutem.
Publicēts: 17.11.08 15:45
 citēt
Janbo, teiksu atklati - savu talantu bez 50d tu nespesi realizet, kamera nepavelk. un tad vajag 14/2.8 objektivu. citadak nesanaks diemzel.
Publicēts: 17.11.08 16:04
 citēt
talavietis:
negatIvs:par statīvu, gaišāku stiklu, trosīti mēs visi zinām, bet ir gadījumi, kad statīva nav līdz, nav laika to uzstādīt utt, tad jāriskē, citreiz pietiek, ja kaut viens kadrs no 20 izdevies

-------------

tad ir soliņi, laternas, stabiņi, mašīnas jumti... Ir pat kādreiz uz ietves bordas likta kamera..
kas nu kuro reizi pieejams un der
Publicēts: 17.11.08 16:30
 citēt
kārtīgs fotogrāfs bez statīva nemaz no mājas ārā neiet :face-wink:
tāpat kā bez fotoaparāta :face-smile:
Publicēts: 17.11.08 16:45
 citēt
Sting man roka nekratās :)
Publicēts: 17.11.08 16:49
 citēt
Sorry, ja ne pa tēmu! Gribēju nakts foto ilustrācijai (bez statīva utml) ielikt dažus Parīzes naktsskatus- reportāžu sadaļā, taču brīdī, kad uzklikšķinu uz "Manām bildēm"- viss paliek bāls un "neaktīvs" . Redzu, ka esmu piereģistrēts un "sistēma mani pazīst". Vai tiešām jau tik vecs un dumš, ka jānoraksta?...:)))
Publicēts: 17.11.08 17:02
 citēt
Neliels taktiskais kodollādiņš un radio palaidēji(ķīniešu neder),varētu līdzēt.Jā un fotografēšanas brīdī vēlams atrasties aiz neliela svina aizslietnītīša.
Publicēts: 17.11.08 17:10
 citēt
statīvs, salīdzinot ar fotoaprāta cenu, nav tik dārgs, lai viņu nevarētu atļauties. Un nav obligāti pirkt kaut kādu kruto statīvu par pāris simtiem. Pa padsmit latiem var nopirkt lietojamu statīvu. Tik veikalā vajag izvilkt kājas visā garumā un paskatīties vai viņas dikti neļurkājas. Ja nav arī padsmit latu, var nopirkt statīvu par pāris latiem, kurš domāts likt uz galda un likt viņu kaut vai uz zemes, ja tuvumā nav nekā cita piemērotāka. Ja nav arī pāris latu, tad labāk bildēt pa dienu.
Protams, var būt gadijumi, kad statīvu neizvilksi un neuzstādīsi. Tad paņemam un fotoaparātu piespiežam (vēlams ar lielāko virsmu) pie jebkā, kas nekustas. Pie ceļa zīmes stabiņa, pie laternas, pie stenderes, pie žoga.
Lai izsmērētu kadru, rokai nav jākratās! Pietiek izkustināt kameru pavisam nedaudz. Un jo tālāku objektu bildēsi, jo vairāk viņš izsmērēsies.
Publicēts: 17.11.08 17:13
 citēt
Janbo:Sting man roka nekratās :)

taa tikai Tu dom :) pat tādi lielmeistari kā Kundziņš bez statīva nebildē, nu, ja Tu vienīgi lielāks meistars:face-wink:
Publicēts: 17.11.08 17:27
 citēt
ehh janbo, janbo....
Publicēts: 17.11.08 17:42
 citēt
stings:
Janbo:Sting man roka nekratās :)

taa tikai Tu dom :) pat tādi lielmeistari kā Kundziņš bez statīva nebildē, nu, ja Tu vienīgi lielāks meistars:face-wink:

Nesaku , ka esmu lielāks meistars . Saku , ka man roka nekratās , labi šauju (protams ar gaisa pistoli :) šaubos vai esmu labākais šajā jomā kuriem roka nekratās , bet nu viens no ...
Publicēts: 17.11.08 18:03
 citēt
Ilustrācijai ieliku piemēru no septembra ceļojuma. Tūristam statīvs pa smagu- noder jebkurš Arhimeda punkts:
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 17.11.08 18:03
 citēt
Pa 24ls var tīri normālu statīvu nopirkt, ja liksi 2s taimeri un izpletīsi visas kājas, būs ok.
Kaut kas no SLIK moš...
Publicēts: 17.11.08 18:26
 citēt
Mans piemērs no Romas naktī:
www.fotoblog.lv...

Ceļojumos/komandējumos bieži vien nav statīvapa rokai. Tad nu jāizmanto jebkura atbalsta iespēja.
Kvalitāte - kā nu kuro reizi, pārsvarā sev atmiņām pietiekoša:)
Publicēts: 17.11.08 18:41
 citēt
... ja gribam biudēt uz 1/15, 1/20s , tad iepriekšējā dienā nekādi ali ! :face-devil-grin:
Publicēts: 17.11.08 18:46
 citēt
glazers:... ja gribam biudēt uz 1/15, 1/20s , tad iepriekšējā dienā nekādi ali ! :face-devil-grin:

Moš ja defaultā rokas trīc, tad jau tas tieši būtu kā anti-shakes :D
Publicēts: 17.11.08 20:33
 citēt
es nelietoju 7gadus, cepiens te jau ir par to, ja statīvs nav līdz, vai nav izmantojams
Publicēts: 17.11.08 20:49
 citēt
nee, te cita lieta.
Lunis uzbrauca par bildem, Janbo dirshas apr tehnisko. tehniski, Janbo, tas tavas suudbildes nav sliktas. nav izcili, bet ir OK. a vot satura tur nu nekaada. un to nekada tehnika un super objektivi/stativi/midformati neglabs. es tur ar ziepi esot varejulabak nobildet. reku, no iepriekshejiem gaismas tiltiem vai aka nu tur - tu ko tadu redzeji/saskatiji vispar?
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 17.11.08 20:51
 citēt
Veči (un vecenes) ir fotosesija (darbs) un tūrisma pastaiga (izklaide). Ja fotogrāfs nav nodrošinājis sava darba tehnisku aprīkojumu, viņš ir "haltūrists". Bet, ja tūrists spēj vajadzīgā situācijā par statīvu izmantot dajebko- viņš ir labs fotogrāfs (to es ne par sevi- tā ir jābūt)...)
Publicēts: 17.11.08 21:05
 citēt
+Friidis.
Publicēts: 17.11.08 23:59
 citēt
versatile tu manu stāstu nesapratii ...
Un reāli ko Lunis domā man jau ir pilnīgi vienalga , ja pieaudzis cilvēks kuram pāri 40 gadiem spēj rakstīt kā 10 gadīgs bērns ar gramatikas kļūdām , nu tad sorry...
Publicēts: 18.11.08 00:07
 citēt
janbo, ar to ka tevi neviens nesaprot, vel nepietiek lai butu makslinieks.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):