Sveiki veelos pirkt foto aparaatu atradu te divus bet ta kaa esmu iesacejs tad velos zinat kuru butu labak pirkt Cannon Canon EOS 400D + 18-55/55-200mm + BG-E3 Battery Grip SUPER KIT cena 585 LS vai olympus Olympus E-520 Tele Double Zoom komplekts ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6+ ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm 1:4.0-5.6 cena 559 LS kursh no viniem butu labaaks sakumam
Vispaar jau jautaajums - ko domaa bildeet? Taatad, kaadi taalaakie foto meerkji? Canon super kitu ko te rakstiiji var tak pa apm 550Ls. Faktiski Canon iesaku. Oly iesaku ja domaa buut baaigais maakslinieks.
nuu, no objektiivu viedoklja vislabaakais brends ir Olympus.. un cenas tam arii ir vislabaakaas.. Skaidrs, njemsi kameru lai saistiitu savu dziivi ar maakslu, nevis fotodarbu..
Andzhus:hmm nezin man nezkapec veelk uz olympus bet kursh butu labaaks no objektivu viedokla un vai cena ir pienemama
Man jau bail te vēl ko sliktu runāt par Olimpiem, taču gribu atgādināt, ka iesācējs izvēlas un pērk SISTĒMU (body, objektīvi, piederumi). Oly ir labi aparāti, taču kā sistēmu ar perspektīvu es personīgi neieteiktu. Ja kādreiz gribēsi augt- var nākties mainīt visu. Jo reālas PRO sistēmas Oly pagaidām nav.
Jonatans:nuu, no objektiivu viedoklja vislabaakais brends ir Olympus.. un cenas tam arii ir vislabaakaas.. Skaidrs, njemsi kameru lai saistiitu savu dziivi ar maakslu, nevis fotodarbu..
Jonatan, es nesaprotu Tavu tēzi par Oly noderību mākslai. Vai tad tur elementāra tehniska kvalitāte nav vajadzīga? Es vēl saprastu sporta fanus, jo E-3 ir pro-līmeņa kamera, kas visnotaļ apmierinās to īpašnieku. Bet diemžēl- gandrīz vai "draugu.lv" foto līmenī (joks), jo labu plakātu no 2x crop aparāta neuztaisīsi...
Un vēl- es jau vairākkārt te ieminējos par domu iesācējiem uzreiz nepirkt dārgās jaunās kameras. Ir taču ss.lv u.c, kur praktiski 2-3x lētāk var nopirkt normālus aparātus! Patiks- audz tālāk, nē- nebūs sāpīgi. Vienīgais jautājums- risks, bet atcerēsimies teicienu par risku un šampānieti.
Neko nezinot par Can un Nik, varu pakomentēt Oļuku. 1. Ja taisies uz profiem, vari tālāk nelasīt, sk., ko Frīdis raxta; 2. Ja iecerēts daudz knipsēt ar tele garajā galā, tad olīša 70-300 ir būtiski garāks (300 X 2 = 600) par Canona 200, kam laikam crop 1,6, tātad tikai 320; 3. Grips iesākumā nav vairāk vajadzīgs, kā zivij krosenes, Olīšam to nepieliksi, bet ar vēl vienu rezerves aķīti bēdu nezināsi. 4. Toties bez statīva 70-300 pilnībā izmantot būs pagrūti.
Friidis:Jonatan, es nesaprotu Tavu tēzi par Oly noderību mākslai. Vai tad tur elementāra tehniska kvalitāte nav vajadzīga?...
Ir tak mums te maakslinieki kas ar oly maakslu taisiija neskatoties uz tehnikas suudiigumu.. tik kautkaa uz Canon paargaaja..
Andzjus, taaliem objektiem ar oly buus forshi, taapeec ka 2x crops ir, bet ar plataakiem lenjkjiem gan buus gruutaak.. Piemeeram tie pashi 14mm paartaps par 28mm
Friidis:Jonatan, es nesaprotu Tavu tēzi par Oly noderību mākslai. Vai tad tur elementāra tehniska kvalitāte nav vajadzīga?...
Ir tak mums te maakslinieki kas ar oly maakslu taisiija neskatoties uz tehnikas suudiigumu.. tik kautkaa uz Canon paargaaja..
Andzjus, taaliem objektiem ar oly buus forshi, taapeec ka 2x crops ir, bet ar plataakiem lenjkjiem gan buus gruutaak.. Piemeeram tie pashi 14mm paartaps par 28mm
Es jau te pulka reizes klārēju savu Olimpisko viedokli. Oly ir ļoooti zolīda firma ar labiem aparātiem un nereti izcilu optiku . Taču- šeit tiek uzdots jautājums ar perspektīvu. Un perspektīvas ziņā (vismaz pašlaik) Nikon un Canon virziens ir labāks. Bizarre- lūdzu nekomentē...
Andzhus:un veel viens jautaajums par megapikselu daudzumu vai ir liela noziime 6 vai 10 MPix
Man personīgi Nikon 6 Mpix liekas labāka matrica par 10 Mpix. (Liekas, ka tikai uz Nikon skatoties var rasties šāds jautājums).
Vienīgais ar ko esmu saskāries, ka lielajos stockos prasa minimālo izšķirtspēju un ar 6 Mpix bija pagrūti.. man gan tas nav būtiski, jo neko tur nelieku.
Mono Oly E-520 ir apmēram kā Porsche 924 itkā jau saucās Porsche tāpat kā klasikais 911 bet istenībā Porsche 924 lēta grabaža kuru šrotos var dabūr pat par 300-500Eur Ar Oly tāpatās viņi perfekti atkoda CANON / NIKON taktiku un sāka ražot lētas GRABAŽĀS kā papildinājumu savām DĀRGĀ gala Kamerām un Optikai No Oly lietojami ir tikai E-3 un vecās mehāniskās OM-1,2,3,4 Kameras Un Dārgā gala optika. Protams ka skuķus var škilt ar ko grib seviški tādā izpildijumā kā Mono taka ziņas par JEBKO ir stipri pārspīlētas. Ir EKANOMISKI ATTAISNOTAS sistēmas un NEIZDEVĪGAS sistēmas. Visisdevīgākās ir CANON / NIKON pārējās ir UZ GAUMI orentētas
Ja noskatītie kiti ir galīgi, kam nekas būtisks klāt netiks pirkts, tad no perspektīvas viedokļa principā ir vienalga.
Starp citu iesaku izvēlkēties sistēmu ne tikai pēc tās perspektīvas, bet arī pēc sajūtām. Iesaku aiziet uz kādu Elkoru un padarbināt vienu un otru. Var izrādīties, ka pēc sajūtām labāks liksies piemēram Sony Alpha vai Pentax
Lai pērk kaut Aiptek Pencam ar ko karjeru sāka visvarenais D un būs miers mājās. Jābūt tak drusku slimam, lai tērētu laiku un censtos iegalvot, ka kādam ir vajadzīga tieši tā kamera, kas pašam šķiet vislabākā, ko vari atļauties. Kaut kā neesmu redzējis, ka kāds sāktu bildēt labāk tiklīdz nopērk "nākamā līmeņa kameru" ...
Nu es centos nebūt tik radikāls izteicienos, bet tā arī ir. Varētu pat iet tālāk - daudzus par sliktākiem cilvēkiem padara arī iespēja tikt pie interneta un publicēt tur visādus sūdus. Piemēram, dzīvoja normāls lauku mehanizators un neko nezināja par digitālām kamerām, bet tad atbrauca mazdēls, parādīja Canon 300D, parādīja Mājas internetu un tad sākās - normālais lauku mehanizators pēkšņi ir pārvērties par sūdīgu fotogrāfu.
Mono, izlasi vairaakas reizes rakstiito un iedarbini to rievu kas smadzenee iecirsta - kaapeec nav lietojams studijaa - taapeec ka NAV TAM PAREDZEETS! Un tas ka sensors taads pats kaa 3shajam, tam nav noziimes, jo kamera nesastaav tikai no sensora - iekshas, elektronika taisiita ar taadu domu ka maksimums aareejaa zipene tiks uzlikta, un VISS! Ja skukjus knipsee aarpus studijas, tad gan vari njemt Oly.
p.s. blogeri, nekašķeejieties, dziive ir tik skaista!
Prmaa probza saakas jau tajaa ka nav kontakta prieksh studijas zipene. Protams, var jau vienot pie "karstaas tupeles", vai palaist no aareejaas zipenes, bet taa jau pavisam cita shtelle kas nav taa kaa jaabuut - vadu kameraa un fochee. Jo aareejaas zipenes iedarbinaashanas funkcija tomeer ir savaadaaka nekaa studijas zipenei. Naakamaa nejaukaa lieta ir matrica - viss jau buus forshi, tikai ne tas ka bildes tomeer buus plakanaakas un izmeera ierobezjojums sanaaks lielaaks nekaa kameraam ar lielaakaam matricaam. Vel manupraat ljoti interesanta lieta buus ar fokuseeshanu deelj Olympus piegaajiena manuaalo fokusu taisiit velektronisku. Vismaz mani personiigi tas ljoti besii aaraa. Ja gribi patieshaam izpriecaaties studijaa ne tikai ar beibeem, bet arii ar kameru, njem kaut to pashu Nikonu D200 vai D300..
Oly 520 nevar vadiit R zibenes pa gaisu, taapat kaa E3? double kits ir gana labs un naakamais 'kits' 12-60mm + 50-200mm ir veel labaaks, tobish buus iespeeja augt. jaunajiem SWD objektiiviem tas "focusing by wire" uz tausti ir baigi forshais, ja nezinaatu ka tas ir elektronisks pat nepateiktu.
Friidis:Un vēl- es jau vairākkārt te ieminējos par domu iesācējiem uzreiz nepirkt dārgās jaunās kameras. Ir taču ss.lv u.c, kur praktiski 2-3x lētāk var nopirkt normālus aparātus! Patiks- audz tālāk, nē- nebūs sāpīgi. Vienīgais jautājums- risks, bet atcerēsimies teicienu par risku un šampānieti.
zelta vārdi ! Vienīgi vēlams pie pirkšanas kādu kompetentāku lietotāju piesaistīt.