forum.gif
Jāizvēlas spogulene. Pirmā. Palīgā!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Jāizvēlas spogulene. Pirmā. Palīgā!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 09.11.06 09:05
 citēt
Mans superziepītis Olympus C-5060 draud atdot galus. Jāmeklē jauns aparāts, bet tāds, kas būtu piemērots maniem niķiem.
Šo pērkot, galvenās prasības bija – platleņķis (max. 28mm platā galā kā analogajam) un grozāms displejs. Prasības īpatnējas, atvasinātas no dzīves veida, aparāts vajadzīgs kā piezīmju grāmata darbā un izpriecās, nevis mākslas taisīšanai. Fotogrāfēju to, ko cilvēki uztaisījušu no akmens, koka, metāla un stikla, pašus cilvēkus lieku mierā. Bīeži nākas knipsēt neērtos apstākļos, paceļot aparātu cik tik augstu var vai iebāžot tur, kur galva līdzi netiek. Kad situācija ērtāka, lietoju M režīmu, pustumsā – kopā ar vieglu statīvu.
Jaunajam aparātam darba apstāķļi nemainīsies, mani ieradumi - ari ne sevišķi. Līdz šim dažreiz pietrūka stikls garajā galā (un slēdža garums, trokšņu gan nepietrūka).
Ar vienu objektīvu laikam vairs neiztikt - tātad pētu spoguļkameras. „Pārejas vecuma” grūtības, vismaz daļēji, apzinātas.
Ir palasīts nets, apostīts pavecs Canon EOS D60 un daži resni Nikoni, atzīti par neparocīgiem un „pārāk krutiem”. Kad 2 nopietni nikonisti nodziedāja slavas dziesmu Zuiko stikliem, pētījumos atgriezos Olympus dārziņā – E 330. Aptaustīju, it kā atbilst apzinātajām prasībām gan rumpis, gad kit stikli, bet izvēle nepavisam nav skaidra. Daudz kas būtisks noteikti nav ne pamanīts, ne apzināts, tāpēc lūdzu palīgā bloga kolektīvo saprātu.
(Cena, protams, nav nieka lieta, bet izšķirošā būs pārliecība, ka maksāt bijis vērts. Arī par stipri dārgāku izvēli.)
Publicēts: 09.11.06 18:09
 citēt
No grozamaa displeja maz prieka, ja uz taa tikai jau uznjemtaas bildes var pacjoleet. A dSLR ta taas uz displeja tikai jau uznjemtas redzamas principaa, nav jau neiespeejami ieriikot videotranslaaciju no matstikla, bet nav dzirdeets, ka buutu jau. Filmu kameraam ta vismaz naaca aaraa prizma, i to maiziite.
Publicēts: 09.11.06 23:04
 citēt
No grozamaa displeja maz prieka, ja uz taa tikai jau uznjemtaas bildes var pacjoleet. A dSLR ta taas uz displeja tikai jau uznjemtas redzamas principaa, nav jau neiespeejami ieriikot videotranslaaciju no matstikla, bet nav dzirdeets, ka buutu jau. Filmu kameraam ta vismaz naaca aaraa prizma, i to maiziite.

Olympys E-330 ;)
Publicēts: 10.11.06 07:10
 citēt
Harald, paldies par brīdinājumu, pārbaudīšu vēl. Pirmo reiz, taustot to E-330, nejutu, ka kadrēt būtu savādāk, nekā ar ierasto ziepīti. Tas gan bija ar īso 14-45 stiklu, asuma trūkumu tad nemanīt.
martink – īsti neiecirtu zivtiņu, vai Tavs ieraksts jāsaprot tā, ka tam E-330 kadrēšana tomēr tāda, kā es to sapratu?
(Būtu interesanti palasīt, kas zinātājiem sakāms par pārējiem E sērijas aparātiem)
Publicēts: 10.11.06 07:38
 citēt
Tas gan bija ar īso 14-45 stiklu, asuma trūkumu tad nemanīt.
????
Publicēts: 10.11.06 08:20
 citēt
Ieteiktu paskatīties uz Sony DSC-R1 (SLR-like kamera) pusi, atkritīs dažas ar spoguļkamerām saistītās neērtības un arī liela daļa ziepjutrauku trūkumu.
Publicēts: 10.11.06 09:56
 citēt
eu, haraldam tachu taisniba, nav vel izdomata SLR ar kadra projekciju uz displeja (nu, es domaju pirms nofocheshanas, kaa ziepiishiem)?

vai ari tas 330 to jau var?
Publicēts: 10.11.06 11:38
 citēt
Elik, man šodien neiet labāk, kā Tev vakar :) laikam dikti neskaidri uzrakstīju. Doma apmēram tāda. Platleņķa objektīvam pat pie pilnīgi atvērtas diafragmas asuma dziļums tik liels, ka attālumos 1,5 - 4 m bilde būtu asa, bet tuvāk vienkārši nepārbaudīju, īsu brīdi gar to verķi grābstījos. Būtu garais objektīvs (40-140, tas būtu analogi 80-280), tad neprecīzai fokusēšanai vajadzētu atspoguļoties visā krāšņumā arī displejā, ja tajā rādītu to pašu ainu, kas iznāks bildē.
Aile – paldies, DSC-R1 ir rindā uzņemts, jo tiešām gaidāmā ķēpa ar spoguleni man sirdi nospiež. Īsajā galā 24 mm ir patīkami, bet garais 120 var nepietikt. Tieši tas jau galvenais iemesls, kāpēc vispār līdz spogulenei aizdomājos.
Shadow u.c. kolēģi - vai es aplami saprotu pašu ražotāju lielību:
"E-330 ir pirmā digitālā SLR* fotokamera kas nodrošina nepārtrauktas kadrēšanas iespēju displejā. Pilnīgi nebijušais izgudrojums (kautrīgi!) nodrošina ērtu kadrēšanu neskatoties fotokameras skatumeklētājā. Piedevām, pateicoties atlokāmajam plaša apskates leņķa LCD, kas ir 2.5”/ 6.4cm liels, Olympus E-330 vēl vairāk paplašina izmantošanas iespējas. Tādējādi fotografēšana neierastā leņķī, kā atrodoties pūlī vai makrofotogrāfijā, kļūst ievērojami ērtāka". (?!)
Publicēts: 10.11.06 13:43
 citēt

Shadow u.c. kolēģi - vai es aplami saprotu pašu ražotāju lielību:
"E-330 ir pirmā digitālā SLR* fotokamera kas nodrošina nepārtrauktas kadrēšanas iespēju displejā. Pilnīgi nebijušais izgudrojums (kautrīgi!) nodrošina ērtu kadrēšanu neskatoties fotokameras skatumeklētājā. Piedevām, pateicoties atlokāmajam plaša apskates leņķa LCD, kas ir 2.5”/ 6.4cm liels, Olympus E-330 vēl vairāk paplašina izmantošanas iespējas. Tādējādi fotografēšana neierastā leņķī, kā atrodoties pūlī vai makrofotogrāfijā, kļūst ievērojami ērtāka". (?!)

:shock:
Publicēts: 10.11.06 13:56
 citēt
veri intereseting...
Publicēts: 10.11.06 15:39
 citēt
Olympus E330 tiešām ir pirmā spogulene, kam var kadrēt, skatoties LCD ekrānā. Tajā kamerā ir iebūvēta speciāla matrica tikai priekš tā, lai rādītu bildīti uz LCD ekrāna. Divi darbības režīmi - vienā režīmā bildi uz ekrāna rāda ar to mazo papildus matricas palīdzību, otrā režīmā izmanto īsto matricu - bet tad nav pieejams autofokuss, neko nevar saskatīt skatu meklētājā (jo spogulis pacelts) un kamera ir bremzīgāka.

Ja nemaldos, jau ir vai drīz būs pieejama Panasonic SLR kamera ar iespēju kadrēt pēc LCD un izmantos Olympus stiklus ...
Publicēts: 10.11.06 17:40
 citēt
pirmā spogulene, KURAI var kadrēt,
Publicēts: 10.11.06 21:28
 citēt
gribu tikai piebilst, ka var jau gudri runāt par lūrēšanu caur stikliņu, bet tomēr - tā ir viena riktīgi laba fīča, kad kameru var pacelt pāri galvai vai pabāzt aiz stūra un taisīt bildi... līdzšinējie digitālie risinājumi gan pieviļ attēla kvalitātes ziņā, tā ka ... tas ir veri gud ;)
Publicēts: 11.11.06 01:40
 citēt
ar spoguleni tev bus liidz pim**** jaaizkarajas no mashinas stikla, uz vedera jaalien pa dubljiem un liidz ausiim jaaseezj uudenii lai uznjemtu bildi tieshi taadu kaadu tu to esi iedomaajies :mrgreen:
Publicēts: 11.11.06 22:50
 citēt
FreakART, ja es būtu fotogrāfs, droši vien tiešām zinātu pats un nelūgtu te padomus. Bet tam, kurš Tevi samācīja, ka maks visu izšķir, gan netici, pats zini, ka viņam nav taisnība, citādi pat mēs te nebūtu satikušies. Nauda reizēm var nozīmēt daudz, bet reti kad „visu izšķirt”.
Tagad uz kādu nedēļu aizvēršos, atgriezies izstudēšu pa to laiku saradušos padomus un, gudrs ticis, ļepošu uz bodi. Paldies visiem, kas atrada laiku un arī tiem, kuri vēl ko gudru pateiks, it īpaši – par Oly E sēriju.
Publicēts: 12.11.06 09:38
 citēt
pēc nedēļas tāpat labi ja būs kādi 7 jauni ieraksti... :lol:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):