forum.gif
Fotostudija - pa lēto
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Fotostudija - pa lēto
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.11.08 20:30 labots
 citēt
Droši vien katrs, kuram patīk uzņemt portretus, vēlētos tikt pie savas studijas. Bet kārtīgas studijas gaismas ar zibspuldzēm maksā sākot no... vārdu sakot ne katram pa kabatai un no šāda varianta nākas atteikties. Tad nu varu izstāstīt vienu no variantiem, kā tik cauri "pa lēto". Tiesa, šim variantam ir liels trūkums, pašam vajag vienu ārējo zibspuldzi un vienu labu paziņu, no kā aizņemties vēl vienu. :)
Tātad pērkam Ebay:
a)lietussargu turētāju ar lietussargu 2gb. Ieteicamais variants - viens baltais caurspīdīgais, otrs melnais sudraba. Komplekts maksā 12.80 GBP, tātad x2= 25.60 (tas ir ar visiem pasta izdevumiem)
b)1gb radio 4 kanālu zibspuldzes palaidēju ar 2 uztvērējiem. Tāds komplekts ir nopērkams pa 20.99 GBP. Nezinu kāds brāķis ir gadijies citiem (te pat forumos gāja runa ka strādājot, kad nevajag un kad vajag, nostrādā tikai 70%), mans strādā bez problēmā un 6 h laikā bildējot ne reizes neizlaida. (JIANISI PT-04TM)
Nu labi, manējais arī bija brāķis, bleķītis kur iesprauž zibspuldzes kāju bija izpresēts šķībs un nācās viņu noskrūvēt un uz āmura uzklapēt drusku plānāku, lai paplestos platāks. Aizņēma tas min 30, tas ir kopā ar visu apsmadzeņošanu kā to problēmu atrisināt un pāris variantiem kuri neizdevās.
Tātad izdevumi kopā 46.59 GBP. Latos tas būs drusku mazāk, bet tikai drusku, jo Paypal ir savs, īpašais valūtas kurss.
Tālāk paņemam savu fotoaparāta statīvu (tas tak jācer, ka ir katram) noskrūvējam galvu, uz pāri palikušā puļķīša skrūvējam lietussargu turētāju, tajā iespraužam lietussargu (lietussargam galu ieteicams apstrādāt ar vīli, es uz savējā baigi pirkstu pārgriezu) virsū montējam wireless flash trigger, tajā iestiprinam zibspuldzi. (krievu zibspuldzi likt nevar, nosvilinās trigeri pirmajā reizē) Zibspuldzi slēdzam uz režīmu M un jaudu pēc vajadzības 1/4 - 1/64.
Tieši tā pat daram ar paziņas zibspuldzi.
Nu ja tādas paziņas nav... nu tad jāmēģina izlīdzēties ar atstarotāju. Bet tas jau būs sarežģītāk...
Piedevām šādu komplektu var paņemt līdzi gan uz daudzu iecienītajiem graustiem vai uz jebkuru citu vietu kur nav pieejama elektrība.
Publicēts: 21.11.08 21:22
 citēt
ne viss beidzās ar parastu lietussargu.
Vēl ir jāperk softboxi sākot no 60cm līdz pat 2m, kaut gan tos arī var uztaisīt pats, tikai jānopērk labus bliežamos (zibspuldzes).
Publicēts: 21.11.08 21:24
 citēt
tiesa, ja ir iespēja paniekoties ar labu studijas aprīkojumu - tad pēc tam šādi darbojoties nāk prātā ne viens vien necenzēts vārds...
bet no otras puses - mazliet izdomas un - voila - visuko var saorganizēt un uzrīkot... ;)
Publicēts: 21.11.08 21:49
 citēt
Mandalay:ne viss beidzās ar parastu lietussargu.

Nu faktiski jau es nerunāju par parasto lietussargu. Tie ir foto lietussargi. Un gaisma izejot cauri baltajam lietussargam dod līdzīgu efektu kā no softboksa. Tiesa, ne tik vienmērīgu.
Protams tā ne tuvu nav studija un ar iespējām diezgan tālām no normāli aprīkotas studijas iespējām. Bet ne visiem ir iespēja tikt pie savas studijas, ne visi apgrozās pa Rīgu, kur ir iepējams studiju noīrēt.
Bet salīdzinot ar iespēju nokomplektēt gaismas ar celtniecībā izmantotiem prožektoriem, man šāds variants liekas labāks. Nav problēmu ar baltās krāsas balansu. Nav problēmu paregulēt jaudu...
Publicēts: 21.11.08 22:35
 citēt
Mono:a kam vaig divas zipspuldzes ? pilniigi pietiek ar vienu un atstarotaaju prieks sitaadiem portretiem !

Tas ir gaumes jautājums. Tās bildes, kuras bija gandrīz vienādi izgaismotas no abām pusēm man likās veinteresantas, tālab blogā ievietoju 2 tādas, kur apgaismojums no otras tik pat kā nav manāms.
Var iztikt ar vienu zibspuldzi. Var iztikt bez raidītāja un pievienot zibspuldzi ar 3m vadu.
Bet mans mērķis jau nemaz nebija izstāstīt visus iespējamos variantus! Tad man būtu jāraksta pie skolām - "Kā uztais 101 studijas variantu no nekā". :)
Es tikai gribēju pastāstīt kādu variantu es esmu nopircis un cik tas man izmaksāja. :)
Starp citu: nopirku arī 2 trigerīšus, kuri iedarbina zibspuldzi no citas zibspuldzes gaismas. Izrādijās, ka ar Canon zibspuldzi tie nesaprotas. Lai nostrādātu pirms tam vai nu jāizslēdz un jāieslēdz zibspuldze, vai trigerītis jāatvieno no kājas. Toties ar Nikon zibspuldzi tie paši trigerīši strādā bez problēmām.
Publicēts: 22.11.08 07:43
 citēt
Taa jau shis "pa leeto" variants itkaa ir ok tiem kas grib paaris Ls ietaupiit.. bet taapat sanaaks normaalu naudinju izteereet. un taapat peec neilga laika naaks secinaajums ka vajag bik ko labaaku, un leeto komplektinju taapat tad nebuus iisti kur nogruust.
Lietotas studijas zipenes var dabuut par aareejaas zipenes cenu. :D Un ja bik paaris latus pieliek, tad pavisam mieriigi var maajas studiju uztaisiit par apm 150Ls.
Viena zipene un atstarotaajs ir ok saakumam lai iemaaciitos, peecaak pievieno klaat otru zipeni un tad vel forshaak sanaak. Tik pag, cerams cilveeki atcereesies ka ar abaam zipeneem nav jaaizgaismo no abaam puseem vienaadi. :D
Publicēts: 22.11.08 08:19
 citēt
un vēl visādi prožektori un t.t. Ar zontiku varēsi tik portretus bliezt. kaut ko īpatnēju diezvai izdosies saregulēt
Publicēts: 22.11.08 10:28
 citēt
Bez kontūrgaismām nekas normāls tur nesanāks, jāpieskaita vēl pāris lampas, šūnas un pareizie reflektori.
Publicēts: 24.11.08 10:24
 citēt
piedo, Tavas bildes liecina, ka tas nav īsti kvalitatīvs variants.......es gan domāju, ka arī ar tik pieticīgiem līdzekļiem var labāk.

PS klau, tiec vaļā no tā plastmasīgā spīduma portretos. Bendīgi izskatās :(
Publicēts: 25.11.08 01:18
 citēt
osipoff.ru

Nu te var salasīties kā zibeni pašam uzlodēt, tas tā pie lētās fotostudijas varētu noderēt ...

:)
Publicēts: 25.11.08 08:16
 citēt
Portreti:Bez kontūrgaismām nekas normāls tur nesanāks, jāpieskaita vēl pāris lampas, šūnas un pareizie reflektori.

...pieminētais ir , lai būtu ērtāk, bet ne labāk :)
Saule mums ir viena...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):