Liekam lādēties akumulātorus savām foto kamerā un lūdzam Dievu, lai nekas traģisks neatgadās, ne pašiem ne tuviniekiem, un protams arī Blogeriem nē www.tvnet.lv...
Izskatās, ka būs gan. Šai galā windguru.cz lēnām sola mazliet mazāku vēju - līdz 23m/s, kas Ventspilī tāds nieka pūtiens vien ir , bet Rīgā gan vēl joprojām sola visus 30m/s (rīt pa dienu). Ņemot vērā, ka jums tur jau pie 20m/s jumti sāk lidināties, koki lūzt un Daugavā līmenis celties, tad šis izskatās pa nopietno. Ņemot vērā, ka vēja virzienu sola no ziemeļiem, tad arī plūdu varbūtība ir visai liela. Tā kā - saturās!
P.S. Man viena kolēģe, kura ir maķenīt ķerta uz laika prognozēm, teica, ka lielajā 2005.gada janvāra vētrā windguru.cz solīja līdz 22m/s, bet, nu prognozes ir un paliek tikai prognozes
Es atceros kad dzīvoju Kuivižos.Ka bija tā trakā pavasara vētra....ta bija laps..No rīta pamodos gaju uz virtuvi un skatos pa logu baigi brīnišķīgais skatas paveras-pie pašiem pamatiem jūra skalojas...
Da nu juus kio, kas par veetru, taads mieriigs veejelis buusm un nekas vairaak! Salaadeejiet akjiishus un no loga kam augstaaks staavs visu ar smui sabvildeesiet!
Baterejas siltas , kājām silti Baterejas lādējās, jo šodien nosēdināju ... rīt no rīta viss būs redzams uz kuru pusi griezst, vai uz Venspilī norautos jumtus bildēt, vai pa Rīgu, kur ar laivām pa ielām braukājošos blicēt !!! Galvenais, kaut puse no solītā vēja, bet lai ir viss solītais sniegs!!!
Šai sakarā man vispairāk uzjautrina tāda fīča ka TIKO sāk pat TV-RADIO brēkt lai NETUVOJAS JŪRAI utt. Visu iespējamo pludmaļu virzienā sāk riktēties ISTAS ZIŅKĀRĪGO AUTOKOLONAS!! Labkākais ka janvāra vētru tieši tā ar nobildēju KAIMĪŅU jaunieši piedabūja braukt līdzi jo es zināju kut pie jūras var piebraukt un līdzi šiem NOTEIKTI bij jāstiepj savs 3 menešus vecais zīdainis un Sievasmāte pieskatišanai Nekad neaizmursīšu tos dauņu baru ko noskaloja no Iņčupes kāpas trepēm , kā šiem paveicās ka novēlās tikai pludmālē un paspēja uzlīst atpakaļ uz salauztajām trepēm pirms nāca nakamais vilniss www.latvianphoto.com...
silrak, ventiņos vis būs lāb. Ventspil i pie brīvs jūrs, ne kā Rīg pie līc, kur ūden var sadzīt pār pa vis dzeguž un citad kaln. Kā sākses plūd, tā viss ventiņ VIP persons satupses uz Lemberg hūt kā zvirbuļ un sēdes, kamēr vēš šos neiepūš jūre. Bet prast ļauds pa šosej muks uz Pops kaln, cic ar autiņ, cic kājam. Tur zem baznīcs uz alej pagastvecs uzliks šlagbaum un ievāks lats pa glābšan. Vo būs biznes!
To kurzemniek vienmēr bijs lecīg un iedomīg! Tas no to kurš asin, un no to vienīg valstisk veidojum ar viss kolonij! Bet ka to kurzemniek par draug dabū,viš i vien kārtīg draug uz vis mūž!!!:face-surprise:
silrak: velns ku tie kurzemnieki lecīgi un iedomīgi ņem vērā ieviš ka no lieliem jūras uzplūdiem mēs nabaga rīdzinieki vēl varam paglābties grīziņ un dzegužkalnos, a ko ta jūs tur plakanajā ostelē, a?
silrak, Tu aizmirsti vienu niansīti Pie mums plūdu nekad nav, jo pie atklātas jūras un nelielas upes nekas dižs nevar uzplūst
Un, starp citu, silrak, tas nav lecīgums, bet faktiski novērojumi Pie mums 20m/s ir nereti un viss, ko pie 20m/s var aizpūst, jau ir aizpūsts A Rīgā - kā sola vairāk par 15 m/s, tā mēdiji brīdina neiet ārā uz ielas
Kreimene:Ventspilī joprojām viss mierīgi -tikai nupat sāk zari viegli šūpoties), bet vispār gribējās kādu action .
Jā, pamodos, paskatījos pa logu un esmu vīlusies Windguru tagad sola uz pēcpusdienu (ap kādiem četriem), bet mūsu galā neko vairāk par 23 m/s nesola, žēl... Rīgā vēl joprojām sola vairāk.
orks:silrak, ventiņos vis būs lāb. Ventspil i pie brīvs jūrs, ne kā Rīg pie līc, kur ūden var sadzīt pār pa vis dzeguž un citad kaln. Kā sākses plūd, tā viss ventiņ VIP persons satupses uz Lemberg hūt kā zvirbuļ un sēdes, kamēr vēš šos neiepūš jūre. Bet prast ļauds pa šosej muks uz Pops kaln, cic ar autiņ, cic kājam. Tur zem baznīcs uz alej pagastvecs uzliks šlagbaum un ievāks lats pa glābšan. Vo būs biznes!
Njā, izskatās, ka pagāja garām. Kurzemes piekrastē vēl bikiņ vairāk pa nakti sola, bet Rīgā jau vairs neko vairāk par desmit šodien un padsmit pa nakti nesola.
Ainaži ir Vidzemes vējainākā pilsēta, bet nekas esktra traks nenotiekās...Elektrība ir, koki nelūst, lidz jūrai neesmu bijusi, bet drošvien tikai nedaudz ūdens tuvāk krastam piedzīts un tas arī viss.
freimis:man ir tāda aizdoma ka te centrā nemaz tik liels viņš nevar būt tas vējss.! Mājas, koki utt.. piekrastē gan jābūt nopietnam..
Tieši otrādi, centrā pie lielām vēja prognozēm ir jābūt daudzreiz piesardzīgākiem kā piekrastē, jo piekraste jau pie vēja ir pieradusi - gan mājas, gan koki un cilvēki Tas gan nenozīmē, ka neko nenorauj un neapgāž, bet pat 2005.gada vētrā postījumi piekrastes pilsētās bija krietni mazāki nekā Rīgā, Ogrē un citur vidienē, kur stiprs vējš parasti nepūš. Elektrību un Ventamonjaku šoreiz neskaitīsim
Nu piesardzīgākam jā, noteikti pastāv lielāka iespēja atrauties ar koku pa pauri nekā piekrastē kur tie koki kā sacīt trennēti, norūdīti. Bet es par to vēja stiprumu bij domājis.. ka nu nevajag gluži spriest ka ja šeit nav vēja tad nav arī piekrastē. Bangos un krāks mana jūriņa šodien!
Cilvēku neprāts nav izmērojams. jaunības dullumā, vienreiz mežā galīgi pillā ar motorzāģi vētras laikā kokus gāzu. Vējš tā tuvu 20 m/sek.,augšā lauza zarus un galotnes-mans tik močī. Pārējie zem koka sēdēja un apaļām acīm gaidīja,kad mani izsmērēs-bet neko. Kādas 12-15 apses biju nogāzis, pirms rimos. visu nākamo dienu pa to jūkli dabūju lādedamies zarot un garināt...